2005. szeptember 23. Egy sporttagozatos osztályban - ahol mindenki sportol -, atletizálnak, birkóznak és cselgáncsoznak a tanulók. Három olyan diák van,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az igazmondók illetve lovagok mindig igazat mondanak, a hazugmondók illetve lókötők mindig hazudnak, a szeszélyesek, normálisok hol igazat mondanak, hol.
Advertisements

Készítette: Nagy Mihály tanár Perecsen, 2006.
2005. október 7..
Természetes számok 0, 1, 2, 3, ..., 24, 25, ..., 1231, 1232, ..., n, ...  = {0, 1, 2, 3, ..., n,...} a természetes számok halmaza Műveletek: összeadás.
Quo vadis matematikaoktatás egy számtantanár skrupulusai
A legjobb osztály.
Függvények Egyenlőre csak valós-valós függvényekkel foglalkozunk.
A feladatokat az április 28-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani
2006. április 21. Melyik az aznégyjegyű szám, melyre Telefonos feladat.
8.C OSZTÁLY KÉSZÍTETTE: KUTTOR CSABA. TALÁLKOZÁSUNK M ár óvodában is összetalálkoztunk, de más-más csoportokban voltunk. Az 1. osztályban találkoztunk,
Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig
MI 2003/9 - 1 Alakfelismerés alapproblémája: adott objektumok egy halmaza, továbbá osztályok (kategóriák) egy halmaza. Feladatunk: az objektumokat - valamilyen.
Exponenciális és logaritmikus függvények ábrázolása
Műveletek logaritmussal
Kötelező alapkérdések
Diszkrét idejű bemenet kimenet modellek
Halmazok, halmazműveletek
Az igazat mondó Csokoládé.
Lineáris és nemlineáris regressziók, logisztikus regresszió
A diákat jészítette: Matthew Will
Halmazok, relációk, függvények
Műszaki ábrázolás alapjai
Halmazok Gyakorlás.
Év eleji információk Előadó: Hosszú Ferenc II. em Konzultáció: Szerda 9:50 – 10:35 II. em
Differenciál számítás
A kör részei.
Függvények.
Koordináta-geometria
Logikai szita Pomothy Judit 9. B.
Logikai szita Izsó Tímea 9.B.
Háromszög nevezetes vonalai, körei
A logaritmusfüggvény.
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24..
Az abszolút értékes függvények ábrázolása
Másodfokú függvények ábrázolása
Kört érintő egyenesének egyenlete
Készítette: Horváth Zoltán (2012)
Lineáris függvények ábrázolása
16. Modul Egybevágóságok.
1. feladat Egy henger alakú olvasztótégelyben 25 cm ma-gasan olvasztott viasz van. A henger sugara 15 cm. A viaszból olyan négyzet alapú egyenes gúla.
1. feladat Makó és Veszprém között a távolság 270 km. Reggel 8-kor elindult egy vonat Makóról 60 km/h sebességgel. 9-kor Veszprémből indult egy gyorsvonat.
2005. december 2. Telefonos feladat Három bülbülért összesen Ft-ot fizettünk. Négy ketyeréért összesen Ft-ot fizettünk. Mennyibe kerül egy bülbül ?
2006. január 6..
Telefonos feladat Egy háromjegyű szám elé írtunk egy hármast, majd az eredeti háromjegyű szám mögé írtunk egy hármast. A kapott két négyjegyű szám különbsége.
Ábrahám Gábor Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium Szeged
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Különféle ábrázolási MÓDSZEREK az elemi MATEMATIKÁBAN
Halmazok. Legyen A={a; a=4k 2 -2k+1; kЄ N} – Legyen B={b; b=(8m 3 +1)/(4m 2 -2m+1), m ЄN} – Adja meg az A halmaz elemeit k=1,3,5,7-re, a B halmaz elemeit.
Összefoglalás 2.. Összefoglalás - 1. feladat (a ; b) = 23·33·7 a szám = 2x·33·72·115 b szám = 24·3y·5·7z x = ? y = ? z = ? Mennyi az x, y és z értéke?
XVII. Hajnal Imre Matematika Tesztverseny
Függvények jellemzése
Az osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása vizsgálata! Függvények magyarázata!
A lineáris függvény NULLAHELYE GYAKORLÁS
Rövid összefoglaló a függvényekről
Elektronikus tananyag
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24..
Számtani és mértani közép
és a Venn-Euler diagrammok
A MATEMATIKA FELÉPÍTÉSÉNEK ELEMEI
A folytonosság Digitális tananyag.
Függvények aszimptotikus viselkedése: A Θ jelölés
CAD Alkalmazások II. 7. Hét Epiciklois. Hallgatói modellek: Frikton Gábor kedd Simon Gyula Hétfő 2 Dányi Máté Kedd.
Statisztikai és logikai függvények
2. gyakorlat INCK401 Előadó: Dr. Mihálydeák Tamás Sándor Gyakorlatvezető: Kovács Zita 2015/2016. I. félév AZ INFORMATIKA LOGIKAI ALAPJAI.
A háromszög nevezetes vonalai
Függvények jellemzése
II. konzultáció Analízis Sorozatok Egyváltozós valós függvények I.
OK Könnyű Közepes K nehéz
3. osztályban.
Velünk élő középkor Forrás:
Előadás másolata:

2005. szeptember 23.

Egy sporttagozatos osztályban - ahol mindenki sportol -, atletizálnak, birkóznak és cselgáncsoznak a tanulók. Három olyan diák van, aki mindhárom sportot űzi. Akik pontosan 2 sportot űznek, 10-zel kevesebben vannak, mint azok, akik pontosan egy sportot űznek. Akik csak birkóznak kétszer annyian vannak, mint akik csak atletizálnak, és fele annyian vannak, mint akik csak cselgáncsoznak. Melyik állítás lehet igaz? a) Osztálylétszám: 31 fő. b) Osztálylétszám: 33 fő. c) Osztálylétszám: 35 fő 1. feladat

Osztálylétszám: 35

2. feladat Legyen A halmaz az a), B halmaz pedig a b) kifejezés értelmezési tartománya. Ábrázolja egy számegyenesen az a)a) b)b) és az halmaz elemeit !

zéushelyek

3. feladat András, Béla, Csaba és Dani művészek: van közöttük egy zenész, egy festő, egy énekes és egy író. András is és Csaba is voltak már az énekes valamelyik koncertjén. Béla és az író modellt ültek a festőnek. Az író írt egy-egy életrajzi regényt Daniról és Andrásról. András sose találkozott Csabával. Kinek mi a foglalkozása ?

András és Csaba ott voltak az énekes egyik koncertjén. Béla és az író modellt ül- tek a festőnek. Az író írt egy-egy életrajzi regényt Daniról és András- ról. András sose találkozott Csabával. András: zenész, Béla: énekes, Csaba: író, Dani: festő

4. feladat Az A és B számok számtani közepe: Mátyás trónralépésének éve. A B és C számok számtani közepe: a második legkisebb négyjegyű négyzetszám. A C és D számok számtani közepe: Bethlen Gábor halálának éve. Az A és D számok számtani közepe: a Pajti ku- tyám születésének éve. Hány éves a Pajti 2005-ben ?

A Pajti 7 éves

5. feladat Adott egy 4 egység sugarú k kör és egy a középpontján átmenő e egyenes. a) Szerkesztendők olyan egységnyi sugarú körök, melyek a k kört és az e egyenest is érintik. b) Legyen d a k kör középpontjának és az e egyenesnek a távolsága. Ábrázolja az függvényt, ahol m az a) feladat megoldásainak a száma!