Polgár az Európai Unióban A „Révaisok Uniója” által készített prezentáció 2012.04.18.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Avagy egy hét másképpen 2011/2012. tanév 5. évfolyam SZÜLŐFÖLDÜNK PROJEKT.
Advertisements

Állattartás mindenkinek. Mi a probléma? • Nagyon fontos lenne állatot tartani, mivel – Több, mint 2 millió kutya van Magyarországon – Ez előfutára lehet.
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Önkéntesség a Szolidaritás Évében
Ez a Tantra Indiából érkezett..
Ha ma reggel egészségesen ébredtél,
Délutáni foglalkozások a könyvtárban Lehetséges formák, alkalmazható módszerek.
Készítette: Geszler Nikolett
1 Project Citizen POLGÁRI/Civil Kezdeményezések Programja.
Szervezetfejlesztési Program
Gondozási Központ Zalaegerszeg
Isten hozta a Szent Anna Otthonban! • Isten hozta a Szent Anna Otthonban!
Mit olvas az utca embere – Mit olvasunk mi?. Bevezetés  Az én személyes kíváncsiságom  Szövegértési kompetencia fejlesztése az 5-8. évfolyamokon (TÁMOP.
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
Eumanók csapata POLGÁR AZ EURÓPAI DEMOKRÁCIÁBAN OTV.
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr Győr, Kálóczy tér
Az állatmenhely népszerűsítése
„Polgár az Európai Demokráciában OTV” Készítette: Cives Prudentes csapata 2012.
Kritika érte a sajtót. Jogos kritika…?!?! Nem foglalkozik eleget a hazai piac burzsuj-ingatlanjaival. Valóban, igaz, nehéz megfelelő mélységű információhoz.
EDUVITAL- Tudományos Újságírók Klubja 2012.november 26. Összetartó közösség, egészségesebb ember Dávid Beáta, PhD.
Szabadidős tevékenységek /Felmérés készült egy vidéki gimnáziumban, 2006 februárjában/ Civitas Polgár az Európai Demokráciában Csapat: Tetrarchia.
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
E-learning és a multimédia
Előadók: Nagy László Balogh Miklós
Tisztelt Bíráló Bizottság!. Mi, a fiatal generáció nagy a csábítást érezünk arra, hogy a jövőt kutatva jóslatokba bocsátkozzunk, hogyan alakul az emberiség.
Dobiné Bálint Katalin Protokoll ismeretek
Készítette: Majdán Csaba. A dokumentumok összegyűjtésével feldolgozásával rendszerezésével foglalkoznak Biztosítják a dokumentumokhoz való hozzáférést.
Évközi beszámoló Képfeldolgozás csapat 2.
Figyelem! Következő előadásunk megtekintése 100 évnél idősebb nézőink számára csak szülői felügyelet mellett ajánlott! A műsorban látható személyek és.
Önkéntes munka az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban
Ismétlés Szabály: Minden diák kap egy-egy kártyát 1-8- ig. Minden diák ír egy-egy ismétlő kérdést a lapjára. Click a Gomb-ra. A diák akinek a számnak.
Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola
A Szent István Társulat marketingtervének előkészítése Készítette: Orbán Eszter Konzulens: Dr. Pitlik László egyetemi docens.
ShowTime.
Kárpátaljára megyünk… A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon Missziói Terepgyakorlatának bemutatása MTGY.
Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége PATHWAYS II. Záró konferencia Fogyatékossággal élő fiatal felnőttek társadalmi.
„ Polgár az európai demokráciában”
A könyvtár, mint közösségi tér. Tények a VPG könyvtáráról A könyvtár állománya: dokumentum Tartós tankönyvek:4 000 Periodikák :
CIVIL KEZDEMÉNYEZÉSEK PROGRAMJA március 20. CSAPAT BRÓDY IMRE GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA AJKA.
„ … Hazajött, azt mondta: bocs, de a lejtőn le …” (30Y)
A könyvtár, mint közösségi tér. Tények a VPG könyvtáráról A könyvtár állománya: dokumentum Tartós tankönyvek:4 000 Periodikák :
Pécsi görhelyzet Rövid és Frappáns Horváth Hanga Miskolczi Márta Horváth Gábor Németh Attila.
Szelektív hulladékgyűjtés az iskolában „Polgár az Európai Demokráciában” OTV 2007/2008 Készítette: Mókus örs.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben.SPORTNAPOKVÁSÁROSDOMBÓ2012.
Köztünk élnek. Ismered őket? EIA/2012/
Kis- és középvállalkozások versenyképességének támogatása,klaszter együttműködéseken keresztül Bihor-, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.
PILISI PARKERDŐ PROGRAM „Közös akarattal” címen az Új Út Szociális Egyesület részéről bemutatva Az előadást készítette: Éliás Éva, Polgár Ágnes és Szanyi.
2005. március 24.Politika és iskola - az Eötvös Károly Intézet konferenciája ISKOLA ÉS POLITIKAI SZOCIALIZÁCIÓ Csákó Mihály ELTE TáTK.
Dr. Makra Zsolt projektvezető
Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 4. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban.
A N emzetközi Gy ermekmentő Sz olgálat Magyar Egyesület pápai számítógépes klubjának Safer Internet tevékenysége és megvalósulási formái Készítette: Nagy.
Eszterházy Károly Főiskola 3300 Eger, Eszterházy tér. 1 TÁMOP D-12/2/KONV Az Eszterházy Károly Főiskola Roma Szakkollégiumának.
Diáktalálkozó Dél-alföldi Zöld Diákparlament I. ülése 2009-ben az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola szervezésében célunk, hogy a Zöld Diákparlament.
Tematikus kutatás, 2. félév Témák és feladatok. Kutatás – írás Témák (szűkítés, konkretizálás) Módszerek (külön is: PhD-sok rövid bemutatója: történeti.
Optikai Csodák Folyosója
Táplálkozástudományi kutatások – PhD konferencia Budapest, január 28.
PROJEKT-TERV Youth 2 Youth Innovációs Verseny Keretében Megvalósítandó Közösségi Készítette: Harmati Katalin, Lázi Alexandra, Perge Gábor /Sorsfordítók.
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr
Helyi márka kialakítása a Bakonyban  Mi a projekt célja ?  Kik vehetnek részt a projektben?  Mi a projekt haszna ? Miért éri meg, hogy a projektben.
Csúcstermék=csúcsminőség? április Nem mindig az új a legjobb!
A 11.B osztály „forradalmi póló” tervei
Tantra Indiából
MENT Ő HÍRADÓ OMSZ számára készített híradó 1. Számú melléklet.
1. ábra T HE G ALLUP O RGANIZATION BUDAPEST © 2009 The Gallup Organization FSZEK- Móricz Zsigmond Könyvtár – Nagyszeben tér 1. Közvéleménykutatás.
Készítette: Barna Alexandra Csordás Rita
Pecha Kucha prezentáció
Vesszenek a drogok. Drogprevenciós program, 2013 április 3
Tulajdonjog. Polgári jog.
Baranya megyei nyugdíjas találkozó
Szerkezetépítés III. 4-es csapat: Fehér Szimonetta Fogarasi Anna
Előadás másolata:

Polgár az Európai Unióban A „Révaisok Uniója” által készített prezentáció

Időskor - Ahogy mi látjuk

Kiválasztott probléma bemutatása

Probléma ismertetése Az idősek iránti tisztelet kezd csökkenni Az idősek iránti tisztelet kezd csökkenni A mai fiatalok keveset foglalkoznak az idősebb emberekkel A mai fiatalok keveset foglalkoznak az idősebb emberekkel Az állam nem tud biztosítani külön személyt minden idősebb ember nek, aki beszélgetne velük Az állam nem tud biztosítani külön személyt minden idősebb ember nek, aki beszélgetne velük

Információk közzététele

Közvéleménykutatás 1.

Közvéleménykutatás 2.

Megoldási javaslatok bemutatása

Felmerülő programok Délutáni programok Délutáni programok Általunk előadásra kerülő műsorok Általunk előadásra kerülő műsorok Gyűjtések Gyűjtések Beszélgetés az Idősek klubjában Beszélgetés az Idősek klubjában

Délutáni programok Szinte költség nélküliek Szinte költség nélküliek Nem feltétlenül időjárásfüggő Nem feltétlenül időjárásfüggő Kártya partik, délutáni beszélgetések, régi filmek megnézése Kártya partik, délutáni beszélgetések, régi filmek megnézése

Saját műsor Több időt igényel Több időt igényel Több ember is bevonható Több ember is bevonható Bizonyos szintű szervezés szükséges Bizonyos szintű szervezés szükséges Különleges, mert az idősek ritkán láthatnak ilyet Különleges, mert az idősek ritkán láthatnak ilyet Azoknak az időseknek, akik a beszélgetésekbe nem vonhatóak be, is szórakoztató lehet Azoknak az időseknek, akik a beszélgetésekbe nem vonhatóak be, is szórakoztató lehet

Gyűjtés Különböző könyvek összegyűjtése Különböző könyvek összegyűjtése Ezáltal könyvklubot is létre lehet hozni Ezáltal könyvklubot is létre lehet hozni Mi is fel tudjuk olvasni a kevésbé kommunikatív időseknek Mi is fel tudjuk olvasni a kevésbé kommunikatív időseknek

Akcióterv

Amit mi tettünk 1. Felhívtuk az idősek otthonát 2. Igényfelmérést tartottunk 3. Személyesen elmentünk a helyszínre 4. Elkezdtük a műsor szervezését 5. Több évfolyambeli társunkat is bevontuk 6. Filmvetítés

Közvéleménykutatás 3.

Filmvetítés, műsor

Köszönjük a figyelmet! A csapat tagjai: Weisz Viktória Weisz Viktória Bálint Norbert Bálint Norbert Horváth Bence Horváth Bence Nusser Dávid Nusser Dávid