Hatékony HR költség-tervezés a válság idején

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KÖLTSÉGELSZÁMOLÓ RENDSZER. A TruExpense rendszer Csökkentse kiadásait a magyarországi piacon egyedülálló TruExpense költségelszámoló rendszer segítségével!
Advertisements

Fejlesztések a hallgatói juttatások terén az ELTE-n
Munkaszervezési ismeretek
Táppénz és családtámogatási ellátások számfejtése modul
Szennerné Bagó Gabriella 2003.október 30.
Winbelépő - Munkaidő nyilvántartás
Mi a WebTÁRSASHÁZ rendszer?
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
A Gazdasági Szervezetek működése a gyakorlatban
Önkéntes menedzsment Előzmények Toborzás Szűrés, kiválasztás
Az új Mt. munkaidőre vonatkozó szabályai
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Adatmenedzsment és kontrolling. ADAT Adott folyamat pillanatnyi állapotának jellemzője, mely önmagában nem értékeli az adott folyamatot.  Mennyi?130.
Repülőgép nagyjavítás. ÍRORSZÁGI PÉLDA Munkaterhelés és kapacitás összehangolása.
Gondolatok a jubileumi XX. Magyarországi Egészségügyi Napokról
ÜZLETI TERVEZŐ RENDSZER MÁRKAKERESKEDÉSEK RÉSZÉRE.
A Controlling helye az R&M Hungary-ben
Az öngondoskodás és a magánforrások szerepe az egészségügyi reformban
Vezetői információk outsourcingban
MEGBÍZOTT ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓK KÉPZÉSE / TOVÁBBKÉPZÉSE
2010. december Dudás Katalin
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Utókalkuláció integrált megvalósítása nagyvállalati környezetben.
Nagyvállalati projektmenedzsment GTM szeminárium sorozat Microsoft Project Server 2003 Egyedi projekt alkalmazások: pályázatok, beruházások kezelése a.
Munkaerő-piaci és foglalkozási információk nyújtása munka iránt érdeklődőknek Időpont: Helyszín: Polgármesteri Hivatal „B” épület 5350, Tiszafüred, Kossuth.
Comfort Bérelszámolási Szoftverünket
A kórházi kontrolling Készítették: Csillag Adrienn Junó Ilona Anett
Kontrolling a pénzügyekben, pénzügyek a kontrollingban
Éves beszámoló 4„4„Tartalmaznia kell minden eszközt, a saját tőkét, a céltartalékot és minden kötelezettséget (figyelembe véve az időbeli elhatárolások.
Válságmenedzsment Magyarországon Mi a leghatékonyabb út?
AVIR – intézményi adatmodell gazdálkodási szekció február 2.
Versenyképes vállalatirányítás változó üzleti és jogi környezetben Nagy Lajos, Konzulens Velence November 22.
2011. évi Közgyűlés Alapszabály módosítás Nagy Péter, ügyvezető igazgató május 25.
Az üzleti élet illuzionistái „Csak a cégemet figyeljék, mert csalok!” december 3. Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató, Opten Informatikai.
2010. március 03. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó.
Major Ildikó Osztályvezető-helyettes SAP/CO modulvezető
Kalkuláció.
DIT-ÚMVP III. és IV. tengelyét, illetve a TS intézkedést érintő programmódosítási javaslatok Dr. Maácz Miklós főosztályvezető Vidékf ejlesztési Főosztály.
Az ügyeleti szabályok től módosult rendelkezései
Mit kínál a CompLex CD Tűzvédelem a gyakorlatban?
Milyen lesz a jövő év? Tervezés a kereskedelemben, vevőértékelés.
1 CONNECT II.: Fejlesztési koncepció, migrációs út tervezése az ÁAK forgalomirányító központjához Perjés Tamás közlekedési igazgató COWI Magyarország.
Kézdi Árpád Államháztartási Szabályozási Főosztály
Engel László fejlesztési igazgató
Rendszer ismertető Vargha Máté. Cafeteria bevezetés ismert nehézségei A cafeteria rendszerek bevezetésének legfőbb akadálya a megnövekvő adminisztrációs.
Utazás Kiállítás 2013 Szállodahatékonyság CSORDÁS IMRE Ügyvezető igazgató Accent Hotel Management Kft.
Középtávú szakképzési koncepció Borsod-Abaúj- Zemplén Megyében Egységes szerkezetű TISZK-ek létrehozásának lehetősége Előadó: Dr. Simon Csaba Ph. D. mb.
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
Budapesti Ügyvédi Kamara
Üzemgazdasági szemlélet a gyakorlatban
Emberi erőforrás tudatos fejlesztése
A MUNKAVÁLLALÁS ALAPVETŐ SZABÁLYAI
Változás a képzési rendszerben Jogszabályi előírások Szakképzési rendszerünk Jelenlegi képzéseink Képzési rendszer jövője Legfontosabb feladataink.
Könyvelési gondjai vannak? A jogszabályok nehezen érthetőek? Segítségére lenne az adótanácsadás? Kevés az ideje, de tudni szeretne mindent a cégével kapcsolatban?
ZRt.-vé alakulás Készítette: Budánovics Noémi. ZRt.-vé alakulás I. Tulajdonosi elhatározás II. Megvalósíthatósági tanulmány III. Közgyűlési döntés az.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Problémakörök, megoldási igények a felsőoktatáshoz köthető elektronikus ügyintézésben Papíralapú megoldások, egységesített szoftverek helyett Nyilvántartások,
PÓTLÉK VÁLTOZÁSOK ÚJ RENDSZERŰ ELSZÁMOLÁS A Munka Törvénykönyve től hatályos változásainak alapján.
Erdősi István.  Mi az alapötlet, megvalósítható-e?  Milyen ügyfélszükségre épít?  Van-e pályázati lehetőség?  Jogosultsági szempontok.
2014. I. negyedév munkaügyi ellenőrzési tapasztalatai!
MUNKAIDŐ 2. rész.
EGVE Tavaszi Közgyűlés és Találkozó – Szakmai Konferencia 2017
A munkaidő beosztása a 2003/88/EK irányelv tükrében
Jövedelemelszámolási teszt
Készítette: Farkasné Veres Edina
Munkaidő 2. előadás.
SAP HR rendszer logikai folyamata, működése Gazdasági Informatika
Társadalombiztosítási ellátások számfejtése és nyilvántartása modul
Első az ügyfél, de hogy érem el?
Vállalatirányítási rendszerek alapjai
Előadás másolata:

Hatékony HR költség-tervezés a válság idején Králik György Ügyvezető igazgató

Intézmény típusok a bérgazdálkodás szempontjából Önálló bérszámfejtés A teljes körű bérgazdálkodás és bértervezés egyszerűen megvalósítható MÁKTI bérszámfejtés JDolBer KIR bérvisszavevő és bérinformációs modulok használata 2

A bérgazdálkodás jelenlegi helyzete Nem áll rendelkezésre megfelelő mélységű munkaidő adat Ennek következtében: Bérrendszerben nem kerül pontos adat A pénzügyi rendszerben sincs tény információ Jó esetben, a kontrolling rendszerben „saccolt” adatok alapján történik kalkuláció 3

Megoldásaink a valós költséghely szerinti bérkimutatásra JJelenlét Munkaidő-nyilvántartó és keretgazdálkodó modul Utókalkulációs modul

Utókalkulációs modul célja A dolgozó bérelemeit és az intézményt érintő költségeit szervezeti egység és költséghely helyesen, de tény adatok alapján lehessen kimutatni.

Utókalkuláció adatmélysége Szervezeti egység Szakfeladat Témaszám, munkaszám

Utókalkulációs módszerek Százalék alapú Óra alapú Összeg alapú Legpontosabb a havi adatrögzítés, de hosszabb időszak is

Utókalkulációs modul A bérszámfejtés eddigi menetét, időigényét nem befolyásolja Dolgozói „bércetli” ugyanolyan, mint a modul használata előtt Felosztott bérelemekből a könyvelés felé tényleges bérfeladást lehet készíteni A bérszámfejtési hónapzárástól független Utólagos korrekciók könnyen elvégezhetők Riportokba lehet eredeti vagy utókalkulált eredmény is

Munkaidő gazdálkodó modul 9

Munkaidő gazdálkodó modul Speciálisan az Egészségügy részére fejlesztve A műszakbeosztás tervező modul segíti a főnővérek (osztályos adminisztrátor) munkáját Beosztások, ügyeletek, szabadságok, helyettesítések tervezése, akár tetszőleges időszakra előre Ismeri a hatályos jogszabályokat (pihenőidő, max. túlóra, napi maximum idő, heti 60 óra) 10

Munkaidő gazdálkodó modul Segítségével a több hónapos munkaidő-keretek figyelés is biztosított Már a tervezéskor költséghely helyes adat kerül a rendszerbe A dolgozók távollét és változóbér adatait automatikusan összegzi és listázza Adatátadás a Humánpolitikai, TB, és bérszámfejtési moduloknak Egyszerűsíti a munkaügyi ellenőrzést 11

Modulok összehasonlítása JJelenlét modul Bevezetés: a Bér- és Munkaügyet, valamint a többi osztályt is érinti Funkcionalitás: Beosztás tervezés Munkaidő és munkaidőkeret nyilvántartás Bérelemek tényleges költséghely szerinti megjelenése és továbbítása Utókalkulációs modul Bevezetés: a Bér- és Munkaügyet érinti Funkcionalitás: Bérelemek tényleges költséghely szerinti megjelenése és továbbítása

Köszönjük megtisztelő figyelmüket