Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, 2007. április 14.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lengvárszky Attila oktatási igazgató ETR konferencia Pécsi Tudományegyetem Oktatási Igazgatóság „Csupán egyetlen siker létezik, hogy képesek vagyunk.
Advertisements

TÁJÉKOZTATÁS A SZAKMAI VIZSGARENDSZEREK KUTATÁSÁRÓL Dr. Hideg Éva Budapesti Corvinus Egyetem, Jövőkutatás Tanszék Az FKA-KT 4/2006. sz. téma, Megvalósíthatósági.
A gazdaság és az oktatás együttműködése
E-learning alapú távoktatásos képzés
Adatszolgáltatási igények kezelése
Az „Y generáció” egyeteme
A DEXTER FELNŐTTKÉPZÉSI ADMINISZTRÁCIÓT ÉS TUDÁSÁTADÁST TÁMOGATÓ MEGOLDÁSAI.
ELŐADÁS INDÍTÁSA Előadó: Dr. Nikolov Marianne és Dr. Ottó István Angol Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék E-learning a CooSpace rendszerben: egy kísérleti.
V. ETR Konferencia április Dr Majó Zoltán, egyetemi adjunktus
Tanulmányi rendszerek kommunikációs szerepe a felsőoktatási intézményekben. FELSŐOKTATÁS NYILVÁNOSSÁGA KONFERENCIA, 2005.
Tanügyi tapasztalatok és jövőkép IV. ETR konferencia Viszket Anita Budapest, január
Szabó Pál ELTE TTK Regionális Tudományi Tanszék Budapest.
Pécsi Tudományegyetem Szociológia Tanszék Bölcsészettudományi Kar.
Projektlabor, Projektmunka és Projekt szeminárium tapasztalatai és kérdései az informatika oktatásában az Eszterházy Károly Főiskolán dr. Kovács Emőd,
Erasmus programfejlesztés Antoni Györgyi intézményi Erasmus koordinátor.
ETR Bevezető DEXTER Informatikai kft.. DEXTER Informatikai Kft Tartalom:  Mi az ETR  Az ETR célja  ETR történelem  ETR modulok  ETR hozzáférések.
Személyes adatok (hallgatói, oktatói adatok egy felületen) Szakok kezelése Új funkcióik.
E-learning alapú távoktatásos képzés
Murin Emese magyar-angol-magyar mint idegen nyelv szak
1 Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, április 17.
Kommunikáció az egyetemen Konferencia április 17. Gellér Zsuzsanna Szabad bölcsész szakos hallgató, II. évfolyam Az elektronikus kommunikáció és.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Kommunikáció az egyetemen Kommunikációs tréning Palkovits Nóra.
Készítette:Keresztes Katalin Borbála KEKOAAF.PTE II. éves szabad bölcsészet szakos hallgató Óra: Kommunikáció az egyetemen Oktató:Viszket Anita
Az ETR és a NEPTUN tanulmányi rendszerekről
Kommunikáció az egyetemen kurzus Farkas Lívia előadása
ERASMUS tájékoztató E 542.
Képzések a pécsi bölcsészkaron
Kommunikáció az egyetemen c. konferencia ápr. 28.
2007. március A TDK hete a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Karán.
Az OKJ bevezetésének, a szakmai vizsgáztatásnak jogszabályi háttere.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
E gységes T anulmányi R endszer ®. A rendszerhez történő hozzáférés  A felhasználói nevet és a jelszót a Tanulmányi Osztály adja  Az ETR Internetes.
IV. ETR konferencia fejlesztés – bevezetés - támogatás Rós László Budapest, január
Paraméterezési Gyakorlatok fejlesztés – bevezetés - támogatás Somfai Gergely Budapest, január
Mit kell tennünk: - Célok, tények, tervek Rós László
ETR konferencia, 2008 április 10-11, Szeged Dr. Zimányi Krisztina Az oktatásmenedzselés tapasztalatai.
Távmunka a kárrendezésben a Generali-Providencia Biztosító Rt.-nél III. Országos Távmunka Konferencia Kiss Attiláné.
Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, április 26.
Kommunikáció az egyetemen
Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, április 14.
Hantos Elemér Szakkollégium Miskolci Egyetem HANTOS ELEMÉR SZAKKOLLÉGIUM.
Szakképzési dokumentumok
Hallgatói létszámok. Jelentkezési arányok (2006) n Nappali tagozat: Keret: 40 fő Jelentkező: 164 fő (45) n Levelező tagozat: Keret: Jelentkező:
Tudományos konferencia Nyíregyháza Október
1 A Kreditmonitoring oktatókra vonatkozó eredményei, tanulságai Dóka Ottó NYME, az OKT tagja.
-Pécs- Készítette: Győri Zsuzsanna Magyar 4. évfolyam.
Perjésiné Hámori Ildikó
BA Szakirány-választás Határidő (hétfő) 8 órától (vasárnap) 24 óráig!
László Gyula1 Szakmai gyakorlat Szakdolgozat Záróvizsga Tájékoztató a BA III.-IV. évfolyamnak.
Nem kötelezettség, mindkét fél számára lehetőség Duális képzés.
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Anyagtudományi tehetséggondozó program. A program célja Olyan anyagtudomány-anyagtechnológia oktatás, amelyben a résztvevő hallgatók összefüggéseiben.
Kommunikáció a felsőoktatásban Rós László PTE BTK, április 14.
2008 Mit kell tudnom a tudományos diákköri munkáról? a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Karán.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM JOG- ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI TANSZÉK Biztosítás és kockázatkezelés (oktatás – kutatás) dr. Farkas Szilveszter.
Dr. Kovács Miklós tanszéki mérnök Műszaki Tanárképző Tanszék E-learning alapú távoktatásos képzés.
NYELVI KÉPZÉS AZ ÓBUDAI EGYETEMEN Elfogadta a Rektori Tanács
TÁMOP-6.2.2/A-09/ Képzési díjak támogatása a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Sürgősségi szakápoló képzés munkahelyi.
TÁMOP /1-A : Integrált terepképzési modell kialakítása a szociális szakemberek képzése során Projektindító konferencia szeptember.
Minőségi könyvtár a színvonalas szolgáltatásért!
A felsőoktatási felvételi eljárás
GKLB_FKTM001 tantárgyi követelményrendszer
Magyar Tudományos Művek Tára
Csecsemő- és gyermekápoló képzés munkahelyi gyakorlat
Készítette: Szabó Tamás
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP-6.2.2/A-09/ Képzési díjak támogatása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Sajtótájékoztató.
Sugárterápiás szakasszisztens képzés
Előadás másolata:

Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, április 14.

2 Viszket Anita PTE BTK Nyelvtudományi Tanszék Zárszó kicsit az egyetemről, kicsit erről a konferenciáról

3 Az egyetemről 1.Miért kell a diploma? (Rós László hasonlatával: azért megyek kórházba, hogy megkapjam a zárójelentést?) 2.Mi az, hogy „értelmiségi”? 3.Utalva a meghívott előadóra: az egyetem szolgáltat (vagy szolgáltatnia kellene). 4.DE: az egyetem vizsgáztat is – azaz egyszerre oktató és vizsgaközpont. Konfliktus a szerepek között. 5.A hallgató: egyszerre „ügyfél” (akinek szolgáltatnak, aki fizet) és „vizsgázó” (akit ellenőriznek)

4 Az egyetem céljai és dilemmái: 1.Ellenőrzött diplomákat adjon ki, és így növekedjen az egyetem jó híre. Ettől több hallgató jelentkezik, több lesz a pénz. 2.Olyan kellemes ittlétet okozon a hallgatóinak, hogy visszajöjjenek diploma utáni képzésekre, és így növekedjen a bevétele. 3.Ugyanez a dilemma a kreditrendszerben oktatóknál is fennáll: népszerűség vagy szigorú színvonal.

5 Oktatói dilemmák: 1.Oktatás vagy kutatás (elvileg 50-50%) 2.Miért romlik folyamatosan a hallgatók színvonala? a, kezdeti lelkesedés csökkenése mindkét oldalról b, „túl sok tapasztalat” – önismétlés, unalom c, nő a taglétszám: egyre többféle hallgató kerül a csapatba, egyre nehezebb a kapcsolattartás és a színvonal biztosítása d, a régi hallgatók hozzáállása változik és ez hat az újakra („lazulás”) e, egyre nő a két oldal közötti korosztálybeli szakadék

6 Lehetséges megoldás: 1.Szemléletváltás 2.Struktúraváltás 3. Oktatók tudásában is változás 4.A tudományos vezetőket megkülönböztetni a menedzser-vezetőktől 5.Az oktatást elkülöníteni a vizsgáztatástól 6. Ami a „végfelhasználók” (azaz oktatók és hallgatók) feladata: a, megtalálni a felkínált eszközök közül a célravezetőket b, felelősséget vállalni az információért

7 Jogkörök és felelősségek: 1.Vezetői szinten 2.Oktatói szinten 3.Hallgatói szinten 4.Amire mindez vonatkozik: a, felelősséget vállalni a saját informáltságért b, az információ korrekt, időben történő továbbadásáért c, az információ védelméért

8 Szolgáltatások: 1.Elektronikus bejelentkezés, szakirány-felvétel, kurzusra jelentkezés, vizsgára jelentkezés – ETR 2.Minden kurzushoz egy weboldal, ahova dokumentumokat lehet feltölteni, a jelenléti ívet vezetni, feladatokat kitűzni, a megoldásokat feltölteni, a részeredményeket közölni, fórumozni, chatelni – Coospace. 3.Kari levelezési listák: a listatag saját jelszóval tud beállításokat eszközölni, cserélni az címét: vagyis ő felel a tájékozottságáért. 4.Tanszéki szerverek üzemeltetése, helyi szerkesztésű weboldalak

9 A konferenciáról 1.Gratulációk: előadóknak, szervezőknek 2.Az értékelésekben segítségkérés a hallgatóktól 3.Összefoglalva: nagyon jól megszervezett munkát láthattunk, és valóban színvonalas előadásokat hallhattunk. A meghívott előadónk is gratulál mindenkinek. És én is. 4.Reméljük, a következő is ilyen jól sikerül.

10 Köszönöm mindenkinek a részvételt!