Nap energia Plósz Zsófia 11.A

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Geotermikus energia Napenergia Szélenergia Vízenergia
Advertisements

Passzívház.
Készítette: Szabó Nikolett 11.a
Készítette: Szabó Nikolett 11.a
A NAPRENDSZER Naprendszerünk a Tejút galaxis peremén helyezkedik el. Középpontjában a Nap áll, mely körül a bolygók keringenek. A bolygók között számos.
Széchényi Ferenc Gimnázium
Megújuló energia források
A megújuló energiaforrások
Hatékonyságnövelő intézkedések megengedhető többletköltsége
Út a napenergia hasznosítás felé, avagy sikerek és nehézségek az önkormányzatokkal való együttműködésben.
Energiatakarékos otthon
Naplopó kft. Image elemzése.
Megújuló energiaforrások
Az európai unió környezetvédelme. A tisztább, élhető környezetért Az Európai Unió több évtizedes munka eredményeként rendkívül átfogó környezetvédelmi.
Megújuló energiaforrások
Megújuló energiaforrások.
Geotermikus energia A geotermikus energia a Föld belső hőjéből származó energia. A Föld belsejében lefelé haladva kilométerenként átlag 30 °C-kal emelkedik.
A Föld megújuló energiaforrásai
Fosszilis vs. megújuló Gazdaságossági szempontok
FENNTARTHATÓ ÉPÍTÉSZET
Környezet- és emberbarát megoldások az energiahiányra
Mi is az? görög ενεργεια kifejezésből Ahol: - az εν- jelentése „be-” - az έργον-é pedig „munka” - az -ια pedig absztrakt főnév Az εν-εργεια összetétel.
Napenergia.
Geotermikus Energia.
Az alternatív energia felhasználása
Az alternatív energia felhasználása
Az alternatív energia felhasználása
Az alternatív energia felhasználása
Megújuló Energiaforrások
Megújuló Energiaforrások
MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK
A MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK
Készítette: Néveri Mercédesz Felkészítő tanár: PaedDr. Spek Krisztina Iskola: Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta, Szlovákia.
megújuló ENERGIÁK Iskola: Vak Bottyán János Általános Iskola
Megújuló energia Készítette: Bíró Tamás
Megújuló energiaforrások
Megújuló energiaforrás
Megújuló energiaforrások: Szélenergia
Megújuló energiaforrás: Napenergia
Az Éghajlatváltozás.
Lorem ipsum. KEOP-OS ENERGETIKAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Horváth Péter július 11. Fórum - Hosszúhetény.
Megújuló energiaforrások – Lehetőségek és problémák
Napelemek működése és használata mindennapjainkban
Fúzióban a jövő.
Napenergia és felhasználása
Biomassza-óvatosság. Érvek a biomassza mellett ÜHG kibocsátás mérséklése Energiafüggőség oldása a fosszilis energiahordozóktól, azok importjától A mezőgazdasági.
Energiaforrások.
„Megújuló energiaforrások a térségfejlesztés szolgálatában” Gulyás Gréta 12.a Bartha Szabolcs 10.a Hegedűs Márton 10.a Gyöngyösi József Attila Szakközépiskola,
Megújuló Energiaforrások
A Naprendszer.
A Naperőművek.
Globális változások-környezeti hatások és válaszok
Az alternatív energia felhasználása
Energiahatékonysággal a költségcsökkentés és a minőségi üzletvitel érdekében.
Energiahatékonysággal a költségcsökkentés és
Az alternatív energia felhasználása
A megújuló energiaforrások szerepe az emberiség energiaellátásában
Mitől innovatív egy vállalkozás?
Napenergia hasznosítás. A Nap A föld energiájának % of a napból származik Az ár/apály 1/3-át a nap tömegvonzása okozza Távolság: 150 millió kilométer.
Hungary-Romania Corss-border Co- operation Programme „The analysis of the opportunities of the use of geothermal energy in Szabolcs- Szatmár-Bereg.
NAPELEM MINT ALTERNATÍV ENERGIAFORRÁS. MIRE VALÓ A NAPELEM? Hiedelem = melegvíz termelés Valódi alkalmazás = elektromos áram termelés Felhasználás: közvetett,
Környezet és Energia Operatív Program Várható energetikai fejlesztési lehetőségek 2012-ben Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Megújuló energiaforrások Dr. Mizsei János, Timárné Horváth Veronika Köszönet Matteo Reggente bemutató anyagáért.
Az alternatív energia felhasználása Összeállította: Rudas Ádám (RUARABI:ELTE)
SZTE ÁJTK Tehetségnap június 10. A rendezvény az Oktatásért Közalapítvány támogatásával, az NTP-OKA-XXII-088 pályázat keretében valósul meg.
Megújuló energiaforrás Napkollektor
Fenntarthatósági témahét
A geoszférák környezeti problémái
Energiaforrásaink.
Globalizáció.
Előadás másolata:

Nap energia Plósz Zsófia 11.A

A Nap a Naprendszer központi, legnagyobb csillaga, egy gáznemű sugárzó gömb. Körülötte kering a Föld, valamint a Naprendszerhez tartozó bolygók, kisbolygók, üstökösök.

Előnyei: Ha már egy napenergia hasznosító szerkezet telepítve van, maga az energia "ingyen van". Nem függ beszállítótól, nem vonható embargó alá, csökkenti a más országoktól való energiafüggőséget.

Hátrányai: A napenergia időbeli eloszlása és intenzitása csak korlátozott mértékben tervezhető előre Megoszlása szezonális (legnagyobb mennyiségben nyáron áll rendelkezésre) A napenergia hasznosítása jelentős beruházásigénnyel jár, ami komoly megtérülési számításokat követel, úgy pénzügyi, mint környezetterhelési szempontból.

Naperőművek a világban: Hatalmas naperőművek épülnek/épültek napelemek mezőivel. A spanyolországi PS10 naperőmű, a spanyolországi Tres naperőmű, a spanyolországi Monte Alto naperőmű, a spanyolországi Andasol 1 naperőmű, az ausztráliai King's Canyon naperőmű, az ausztráliai White Cliffs naperőmű, a németországi Waldpolenz naperőmű, az amerikai Nellis naperőmű, az amerikai Nevada naperőmű, az amerikai Mojave-sivatag naperőműje, az algériai Hassi R'mel naperőmű, a portugáliai Sepra naperőmű, az amerikai SEGS naperőmű, mind olyan erőfeszítések, hogy az emberiség végleg megszabaduljon a globális felmelegedést előidéző szénerőművektől és más hagyományos energiaforrásoktól.

Nap, mint energiaforrás Szakértők véleménye szerint a környezetbarát életszemlélet lehet a megoldás; ennek fő elemei az energiatakarékosság és megújuló energiaforrások alkalmazása.  

Napenergia Magyarországon Magyarország területén a napfénytartam éves összege átlagosan 1750-2050 óra között alakul, ami nagy részben elegendő a fűtés és a használati melegvíz igényünk energiaszükségletének a fedezésére. Ez a napfénytartam érték magasabb, mint például az Ausztriában mért érték, ahol pedig a működő napkollektorok száma nagyságrendekkel több a magyarországinál.

Napenergia a világon: A napenergia képezi az alapját csaknem valamennyi természeti folyamatnak, beleértve az emberi életet is. Bőséges, tiszta, szabadon hozzáférhető és mindenütt rendelkezésre álló energiát biztosít most, és az elkövetkező évmiliárdok során. A napenergia maximális kiaknázása szükséges lépés ahhoz, hogy biztosíthassuk a fenntartható energiaellátást, megvédjük bolygónkat és az elkövetkező generációk egészségét.

Források: http://solartisnapkollektor.hu/napenergia-magyarorszagon.php http://www.napenergia.hu/