Elektronikus adóbevallás

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
06M29 adatszolgáltatás elkészítés lépései
Advertisements

Kormányzati Portál Iránytű a közérdekű információkhoz
Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
ÁLLAM AZ INTERNETEN ÁLLAMI ,SZOCIÁLIS ÉS EGYÉB KÖZHASZNÚ E-SZOLGÁLTATÁSOK Lőrincz Róbert.
Elektronikus ügyintézés, és várható technikai fejlesztések a Növény- és Talajvédelem területén Várszegi Gábor osztályvezető augusztus 30.
2005. november 23.Adókamara1 E-ADÓZÁS Dr. Futó Iván elnökhelyettes, c.egyetemi tanár.
Elektronikus vám – E-Customs
AZ EMCS KKK2 KAPCSOLAT BEMUTATÁSA Február 22.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Bitumen Internet Sales 2012
KSHXML2 Adatszolgáltatói kliensek
Az elektronikus adóbevallási rendszer
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
1 Munkáltatók részére nyújtott szolgáltatások Az eEurope-2005 megvalósítása közszolgáltatásainak (e-gov) Magyarországon A lakossági- és üzleti szféra felé.
7. Tétel Ahhoz, hogy szalonja teljes körű szolgáltatást nyújtson, szüksége van további szépségápolással foglalkozó szakemberre (fodrász, kozmetikus, masszőr.
Tájékoztatási Osztály APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága
E-közigazgatás.
Az Ügyfélkapu TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása.
AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLATI ÜGYINTÉZÉSHEZ
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február 15.,
Bevallás kitöltés és ellenőrzés Cégek adatainak nyilvántartása Programfunkciók: Mérleg, eredmény kimutatás, társasági adó belső és külső összefüggéseinek.
2007. március 28.Verseghy Ferenc Könyvtár1 E-polgár e-ügyei Mire jó az Ügyfélkapu?
Sajtótájékoztató július 25. Dr. Szikora János elnök, APEH.
1 SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ AZ APEH TEVÉKENYSÉGÉRŐL BUDAPEST, JANUÁR 30.
Személyi jövedelemadó bevallás 2009.
eBanktitok kommunikáció
AZ ÜGYFÉLKAPU ÉS AZ ÜGYFÉLKAPU REGISZTRÁCIÓ FOLYAMATA
A WEB-GN BEADÁSÁVAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK, BEADÁSI TAPASZTALATOK, ÉS VÁRHATÓ TECHNIKAI FEJLESZTÉSEK Várszegi Gábor osztályvezető október 18.
Fodrász osztály. Vállalkozási ismeretek 3. tétel
Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálat működésének éves tapasztalatai,
Gazdasági Informatika II. 2006/2007. tanév II. félév.
Kormányzati portál, ügyfélkapu és az e-közszolgáltatások
Adatszolgáltatások teljesítésének technikai változásai november december 03. Borsos – Gulyás Márta.
Elektronikus kérvénykezelő rendszer
Sajtótájékoztató január 4. Dr. Szikora János elnök, APEH.
A KSH új online adatgyűjtő rendszere EKOP-1.A.1-08/B
A levegővédelmi adatszolgáltatások számítógépes adathordozón történő teljesítése ATI-KTVF április 4.
Erdei István - APEH Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága-1 Bevallási és adatszolgáltatási kötelezettség elektronikus úton történő teljesítése január 01-től.
0608-as bevallással kapcsolatos problémák A hibalista lekérése: - Bejelentkezés ügyfélkapuba - Nyomtatványok / Hibalista igénylése menüpont (bár kód) (bár.
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február 17., Szeged.
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február Dr. Benkő.
2011. ÉVI NÉPSZÁMLÁLÁS ELŐKÉSZÍTÉSE, AKTUÁLIS FELADATOK.
A JÜB fogalma és funkciói
Önkormányzati adóigazgatás aktualitásai március 4.
Az APEH és a magán-nyugdíjpénztárak kapcsolata. az adózás rendjéről szóló évi XCII. törvény (Art.) 16. § (5)-(6), 31. § (2), 43. § (1), 52. § (7)
1 Tájékoztatási feladatok a központi bevallás-befizetés kapcsolatában.
KGR-program K11 rendszer bemutató oktatás
Levéltárak kapcsolódása az elektronikus levéltárhoz A levéltári technológiai központok, a központi e-levéltári és e-irattári szolgáltatások Dr. Kenyeres.
Az elektronikus számla útjának sematikus ábrázolása a két pénzügyi rendszer között Szállítói számlázó rendszer ePost Vevői számlázó rendszer.
Kormányzati Portál Iránytű a közérdekű információkhoz
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Könyvelők Gazdasági Klubja - Konzultáció a Főnix Stúdium Könyvelők Gazdasági Klubjában november 4. Könyvelők Egymás Közt.
GreenBox A Program működésének főbb jellemzői:   Önálló működés, önálló nyilvántartás és adatküldés   a törvényben előírt analitikus nyilvántartás.
Elektronikus jelentéstovábbító portál vagyonkezelő szervezet számára Ügyfélkapu használatával.
2013/14. I.Dr Lakatos Mária Új kisvállalati adók.
Változások az építőiparban – 2013 Tájékoztató az építésüggyel kapcsolatos jogszabályok január 1-e óta hatályos kivitelezőket érintő rendelkezéseiről.
2010. január 14. Az engedélyezési eljárással kapcsolatos kérdések Iránytű a Fémtörvényhez A fémtörvény és a végrehajtási rendelete a.
Tájékoztató az adózás rendjéről szóló törvény 2007-től hatályos változásairól.
Sajtótájékoztató Sajtótájékoztató Az elektronikus ügyintézés lehetőségei az APEH ügyfélkapcsolati rendszerében Miskolc, szeptember 2.
Microsoft alapú VIR megoldás az egyetemeken Lénárt Marcell.
E-számla befogadás kulcskérdései - a közeljövő gyakorlata avagy Elektronikus Számlakibocsátók Egyesületének (ESZE) szerepe az elektronikus számlázási folyamatok.
A központosított illetményszámfejtő rendszer évi változásai
E-ügyintézés az adózásban 2006.
Ki kell-e nyomtatni az elektronikus számlát?
Menetrendes adatszolgáltatás
Asp.adó utóbbi egy évben megvalósult főbb fejlesztések
Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal
Biztosítási jogviszony bejelentés, adatszolgáltatás
Álláshely Nyilvántartó Rendszer
Előadás másolata:

Elektronikus adóbevallás Jelene és jövője Jacsó Tamás eBEV fejlesztési vezető jacso.tamas@pillerkft.hu

Témakörök 1. Technológiai áttekintés 2. A bevallás folyamata Néhány szó és számadat az elektronikus bevallás elmúlt 3 évéről. Áttekintésre kerül a bevallás benyújtásának folyamata. Az elektronikus bevallás során használt rendszerelemek és azok funkcióinak bemutatása. Az előadás nagyobbik részében gyakorlati bemutató során kerül ismertetésre, hogyan kell a rendszert telepíteni, használni. 3. Gyakorlati bemutató

Technológiai áttekintés ABEV Ügyfélkapu EBEV Adózóhoz kötött beléptetés Bevallás és adatszolgáltatás fogadás Nyugta előállítás Folyószámla kivonat lekérdezés Nyomtatvány-kitöltő program Összefüggés ellenőrzések Keretprogram + nyomtatványok Átadás elektronikus feladásra Felhasználó bejelentkeztetés Viszontazonosítás

A bevallás folyamata Ügyfélkapu Bejelentkezés eBEV Belépés ABEV Kitöltés 1.ABEV nyomtatvány kitöltése Az ABEV nyomtatvány kitöltővel egy új bevallás létrehozása. A kitöltött nyomtatvány előkészítése elektronikus feladásra. 2. Bejelentkezés az Ügyfélkapura, az okmányirodában regisztárt felhasználói névvel. 3. Belépés az eBEV portálra Az adóazonosító megadása után belépés az eBEV portálra, amennyiben sikeres a viszontazonosítás. 4. Bevallás benyújtása A Bevallás feltöltése/benyújtása menüpont segítségével a bevallás beküldése. 5. Sikeres benyújtás esetén a benyújtott állományra a felhasználó egy nyugtát kap válaszul, melyben a bevallás részletes adatai mellett az állományhoz rendelt bárkód is szerepel. A hitelesség biztosítására az adóhatóság a benyújtáskor az állományokra egy minősített Hitelesítési Szolgáltatótól kér időbélyeget. Bevallás benyújtás Bevallás Nyugta

APEH belső folyamatok Igazgatósági betöltő program Továbbítás APEH igazgatóságra Illetékes Igazgatóság kiválasztása eBEV központi feldolgozás Adatok ellenőrzése, betöltése Igazgatósági bevallás input előállítás Igazgatósági feldolgozás nyugtája

Gyakorlati bemutató Tesztnyomtatvány előállítás Bejelentkezés az Ügyfélkapura Bevallás beküldése Bevallás nyugta letöltése, értelmezése Folyószámla kivonat lekérdezés Egyéb lehetőségek

Köszönöm a figyelmet