Gerald Durrell és a Csatorna szigetek

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Alsóközéposz tálybeli család Két bátyja orvosnak készült.
Advertisements

Móricz Zsigmond Családi háttere Iskolái Foglalkozása, munkája Művei.
SZELLEMEK Közöttünk vannak... Nem hiszed??? Várnak Rád !!!
A NAPRENDSZER Naprendszerünk a Tejút galaxis peremén helyezkedik el. Középpontjában a Nap áll, mely körül a bolygók keringenek. A bolygók között számos.
Ó JAJ!” hátul is van ám szemem! SZUPER EZ A ZENE, CSAK NE LENNÉK ILYEN FÁRADT… NEM TALÁLOM A TÉMÁT, HOL LEHET, AZ ABLAK MELYIK SARKÁBAN? JA,
Földrajzi definíciók Mindenkinek !!!.
Baden Powell of Gilwell. Bi-Pi a katona Bi-Pi Indiában.
Teljes néven:Babits Mihály László Ákos
A galápagosi- (Darwin-) pintyek
A Bánk bán történelmi háttere
József Attila / / Tóth Márta.
Ein Gedi Botanikus kert Izrael
Shakespeare Rómeó és Júlia
Csongor és Tünde Készítette: Piele Klaudia Réka 10/b.
Kézi továbbítás Európai sziget, a XXI-ik századba feudális rendszerrel lépett be.
Jules Verne.
Boldogsághoz vezető út
Róma az örök város.
Többség- Kisebbség Nyugat- Európában
Az angol nyelv diadalútja
Stromboli (felszínalaktan)
Franz Schubert.
A DENEVÉR.
FÖLDRÉSZEK.
Taylor Swift. Teljes név: Taylor Alison Swift Született: december. 13 Műfaj: country-pop Hangszer: gitár Honlap:
Matematika a tudományban és a művészetekben
Családom eredetéről. Kislányom azt kérdezte anyukájától: „Egyáltalán – hogyan kezdődött az élet ezen a Földön?" Anyukája így felelt: „Isten megteremtette.
Móra Ferenc
A védett növények
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
KORALL K O R A L E és P E R L Y / GYÖNGY.
Ez a kislány Tippi Degre jelenleg majdnem 20 éves és Franciaországban, Párizsban él. Afrikában, Namibiában született 1990-ben és ott élt a szüleivel akik.
George Gordon Byron 26/A. Élete Született: London, 1788 Apai ágon főnemesi családból származott Apja,,Jack Byron kapitány’’, elszórta vagyonát, Franciaországban.
Liszt Ferenc 26/C.
Pázmány Péter 22/A. 1. Életútja 1570-ben született (Nagy)Váradon Nemesi család sarja: apja, Pázmány Miklós bihari alispán Családja református, de anyja.
Odüsszeusz utolsó útja
Cervantes: Don Quijote 21/C. 1. Miguel de Cervantes Spanyol regény és drámaíró ( )‏ Kisnemesi családban született Tanulmányai Madridban, majd.
Odüsszeusz útja a szirénektől Ithakáig
Ausztrália Egyenes Henrik.
„Cápák” Földrajzi vetélkedő.
Olaszország.
NŐ A GYÖNYÖRŰ Szerkesztette: Dr. Hídvégi Márta pszichológus.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
Kazinczy Ferenc ( ).
Készítette: Ócsai Gerg ő „Gondolkodom, tehát vagyok” Tovább.
Egyesült Királyság zászlaja: Egyesült Királyság címere:
Készítette: Bakos Vanessza, 9.a
Kézi továbbítás Európai sziget, a XXI.-ik századba feudális rendszerrel lépett be.
Czene Alexandra 9.b.
Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága
Francia Köztársaság.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
A Kanári-szigetek 7 nagy és 6 kisebb szigetből álló csoport az Atlanti óceánban, az északi szélesség 27. és 30. foka, valamint a nyugati hosszúság 13.és.
11863 február 27-én született Valenciában, SSzülei korán meghaltak, ezért nagybátyja nevelte. 111 éves korában beiratkozott a School.
Szélenergia.
Fiatalon!!! Időssebben!!!!! Id. Markó Károly a Felvidék egyik akkori szellemi központjában, Lőcsén született. Fiatalon is festőnek készült, de pályája.
Képek: Szentesi Gyors.
Titicaca-tó 3821 méterrel a tengerszint felett fekszik, és ezzel a világ legmagasabban fekv ő hajózható tava. Az Andokban található, Peru és Bolívia.
Vörösmarty Mihály Készítette: Koch Sámuel, Kalmár Alex Leon, Zsák Ármin, Szula Milán.
Arany János Élete és munkássága.
Arany János élete és munkássága
Bonaparte Napóleon hadjáratai.
Charles-Augustin de Coulomb
HAT pályázat beszámolója
Családom eredetéről.
Érdekességek a matematikáról, matematikusokról
TENERIFE.
BABITS MIHÁLY KÉSZÍTETTE: BODOR BETTI 8.C. BABITS MIHÁLY Teljes nevén: Babits Mihály László Ákos nov. 26. született Szekszárdon Költő, író, irodalomtörténész,
TÁMOP / „Bakonyszentlászlói iskola fejlesztése”
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
Előadás másolata:

Gerald Durrell és a Csatorna szigetek

Élete röviden: Január 7-én született az indiai Dzsamsedpurban, Kalkutta közelében Gerald Malcolm Durrell brit zoológus, író. Apja gyarmati tisztviselő volt, aki a későbbi író hároméves korában meghalt. Anyja négy gyerekével – közülük az egyik Lawrence Durrell író, akit az öcs regényeiből Larry néven ismerünk – hazatért Angliába, majd 1933-ban Korfu szigetére költözött. Hat évig éltek a szigeten, amely Gerry fő szellemi ihletője volt: itt kezdődött egy életen át tartó nagy szerelme a természet világa iránt.

Iskolába nem járt, magántanárok oktatták, közülük főleg a természettudós Teo Sztefanidesz hatott rá. Korfui éveire emlékezett a Családom és egyéb állatfajták című könyvében, sok humorral és öngúnnyal mutatva be családtagjait, a sziget lakóit és élővilágát.

Néhány műve:  Családom és egyéb állatfajták Rokonom, Rosy A susogó táj Véznaujjú maki meg én Tóbiás, a teknőc Nóé bárkája Hogyan lőjünk amatőr természetbúvárt? Keeper, az állatkert őre Fogjál nekem kolóbuszt! Férjhez adjuk a mamát Léghajóval a világ körül Léghajóval a dinoszauruszok földjén

A csatorna szigetek A La Manche-csatornában Franciaországtól látótávolságnyira fekvő Csatorna-szigetek 1066 óta a brit korona fennhatósága alá tartoznak (ld. brit koronafüggőségek), de nem képezik az Egyesült Királyság részét. Guernsey, Jersey és még néhány kisebb sziget tartozik ide. A nagyobbak sűrűn lakottak, a többiek lakatlanok.

Nagy szerepet játszott a Jersey szigeten található állatkert megalapításában

Korfu Korfu Görögország egyik szigete a Jón-tengerben. A Jón-szigetek néven ismert szigetcsoport és közigazgatási régió tagjai közül a második legnagyobb. Gerald Durrell nagyon szerette a szigetet változatos élővilága miatt. Számos műve született itt.

Vége Készítették: Témavezető tanár: Vágovits Gizella Eszenyi Alexandra 10.d. Jámbor Márk 10.b. Kovács Martin 9.d. Majlik Réka 10.d. Mazur Virág 10.a. Olasz Fiorella 9.a. Papp Nikolett 9.a. Pintér Dániel 9.d. Salamon Vivien 10.a. Témavezető tanár: Vágovits Gizella