Távmunka a területfejlesztésben

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Regionalizáció alulnézetből szeptember 15. Pécs Regionalizáció alulnézetből szeptember 15. Pécs Dr. Zongor Gábor főtitkár főtitkár Települési.
Advertisements

Területi államigazgatási szervek
TÁJÉKOZTATÁS A SZAKMAI VIZSGARENDSZEREK KUTATÁSÁRÓL Dr. Hideg Éva Budapesti Corvinus Egyetem, Jövőkutatás Tanszék Az FKA-KT 4/2006. sz. téma, Megvalósíthatósági.
Az ÉARFÜ NONPROFIT KFT - szerkezete, felépítése, a színes mozaik.
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
A védelmi bizottság elnökének katasztrófavédelmi feladatai Jogszabályi háttér: § §1999. évi LXXIV. törvény a katasztrófák elleni védekezés irányításáról,
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
Gyulai Tamás elnöki tanácsadó elnöki tanácsadó Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács.
Baranya Megyei Munkaügyi Központ
általános főig. helyettes
A környezetvédelem intézményrendszere
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
Sásdi Többcélú Kistérségi Társulás SÁSD, június 28.
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
375/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről.
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
A megyei tervezés jelenlegi állása, a közeljövő jogszabályi változásai Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása,
Baranya Megyei Önkormányzat
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
Az évi XCII. törvény (az évi XXI. törvény módosítása)
Irányváltások a területfejlesztés intézményrendszerében 1Területfejlesztők Napja Balatonkenese.
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Többcélú kistérségi társulások működési szabályai, zavarai
A POLGÁRMESTEREK VÉDELMI IGAZGATÁSI FELADATAI A JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK TÜKRÉBEN MISKOLC, JÚNIUS 06. FAZEKAS GYÖRGY ALEZREDES.
Régiók alulnézetből: merre tartanak a hálózatok? Dr. Kaiser Tamás Egyetemi docens Pannon Egyetem, Veszprém.
Fejlesztési Igazgatóság Kohéziós Alap Közreműködő Szervezet számvitel Hosszú Gabriella és Pásztor Edit - Pénzügyi önálló osztály ,
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Álláshirdetés, pályázat
Katasztrófavédelem a védelmi igazgatás rendszerében
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről és az igénybevehető szolgáltatásokról Pataki.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
A HVI hálózat működése Dr.Tóth Ferenc 2040 Budaörs Templom tér
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Ágazati szakképzés változásai
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok Változások A pályázók tájékoztatása,
A Nemzeti Civil Alapprogram szervezeti felépítése, feladat- és hatáskörök Előadó: dr. Ugron Gáspár.
Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
A NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG Dr. Kerekes István.
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
Belügyminisztérium Önkormányzati Feladatok Főosztálya
ÜNNEPÉLYES MEGYEI TANÉVNYITÓ
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI Zalai Mihály elnök Békés Megyei Önkormányzat Települési Önkormányzatok.
A regionális politika 1996 után Magyarországon
A köztisztviselők jogállásáról Bevezető rendelkezések.
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Hajdú-Bihar megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Kiss Gábor ügyvezető igazgató.
A jogszabályi környezet változása Tájékoztató a BMK, BNE szakmai fórumán október 30. Óváry István OKM Közművelődési Főosztály szakmai főtanácsadó.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
Önkormányzat és állam.
Nemzeti Energetikusi Hálózat
Minisztériumok, központi közigazgatás
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
Szakiskolai fejlesztési program
Előadás másolata:

Távmunka a területfejlesztésben Készítette: Cserháti Ferenc, vezető-tanácsos Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal

A KTMB hálózat A területfejlesztési szolgáltatási és együttműködési tevékenység ellátását, mint állami feladatot a Kormány az országos kistérségi megbízotti hálózat útján látja el. A 61/2000 (V.3.) Korm. rendelet alapján 2000 óta működik kistérségi megbízotti hálózat az országban (megbízásos jogviszony;részmunaidő) Jelenleg a 244/2003 (XII.18.) Korm. rendeletben meghatározott 168 kistérségben végzik munkájukat közülük 20 fő a megbízotti tisztség betöltése mellett ún. megyei szervezői feladatokat is ellát, mely többletfeladat a megyében működő megbízottak feladatainak szervezésére irányul A kistérségi megbízottak munkáját az ország hét tervezési-statisztikai régiójában egy-egy regionális koordinátor irányítja. A KTMB a meghatározott működési területén (statisztikai kistérség) belül szervezési, tájékoztatási, információ-szolgáltatási, adategyeztetési, közreműködési és együttműködési feladatokat lát el.

Az alapok A 2004. évi LXXV. törvénnyel módosított a területfejlesztésről és területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény 27. §-a (1) bekezdésének c) pontja felhatalmazta a Kormányt, hogy rendeletben szabályozza a kistérségi megbízottak és a regionális koordinátorok jogállását és tevékenységét, mely rendelet hatálybelépése 2004. szeptember 1-jén megtörtént. A Hivatal célja a megváltozott jogi környezetben újraértelmezett kistérségi megbízotti hálózat tagjainak távmunkaviszonyban - teljes munkaidőben - történő alkalmazása. Élve a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvényben a távmunkavégzés szabályiról szóló szabályok teremtette és a jelen pályázat nyújtotta bértámogatás lehetőségével, meg kívánja erősíteni a KTMB-k szakmai működésének hátterét, mely összhangban van a kormányzat közigazgatási reform elképzeléseivel, azaz kistérségi szinten erősíteni és ösztönözni a területfejlesztés szereplőinek együttműködését, melynek kulcsszereplője és generátora a KTMB.

A pályázatírás Értesülés a pályázati lehetőségről (www.magyarorszag.hu) Kistérségek (új) erősödő szerepe a területfejlesztlésben Erősödő kapcsolat (információ áramlás) a kistérség és a központ között →erősödő KTMB szerep Hordozható számítógépek beszerzése, egységes e-mail cím kialakítása Az eddigi munkavégzés „kvázi” távmunka jellege

A pályázat megvalósítása A távmunkában alkalmazott KTMB-k és RKO-k alkalmazásához szükséges személyi feltételt biztosítja a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztály A bérszámfejtéssel kapcsolatos feladatok ellátását a pályázati felhívásban elvárt elkülönült nyilvántartás vezetését a Gazdálkodási Főosztály végzi A projekt szakmai megvalósításáért a Területigazgatási Főosztály felelős (távmunkahelyek pályáztatása, a munkavállalók kiválasztása, szakmai irányítása, ellenőrzése)

A megvalósítás nehézségei Hivatali hierarchia Költségvetési finanszírozottság, merev államháztartási szabályok Munkavállalók pályázati kiválasztása, bizottsági meghallgatása, kistérségi tanácsok véleményének bekérése, „kinevezési” procedúra Megvalósítás eredménye: 175 főre megítélt támogatásból, határidőben 146 (121+25) fő került lejelentésre Maradék helyeken jelenleg folyik a pályáztatás, munkakezdés 2005.01.01.

A közeljövő 294/2004. (X. 28.) Korm. rendelet a területpolitika kormányzati koordinációjáért felelős politikai államtitkár feladat- és hatásköréről, valamint a Területpolitikai Kormányzati Hivatal létrehozásáról (működés: 2005.01.01.)

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! cserhati.ferenc@meh.hu www.mtrfh.hu