HAITI Képek az internetről A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából. A 2010-es haiti földrengés az Richter-skála szerinti 7,0 erősségű, pusztító földrengés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Új utak a földtudományban március 17. • • Január 20. Nyersanyag- és energiakincs – a fenntartható fejlődés felé • Március 17. Természeti veszélyforrások.
Advertisements

David De Rothschild, a brit Rotschild bankárcsalád örököse, pillepalackokból épített egy 18 méter hosszú katamaránt palackból. A hajó áprilisban.
A betegségek globális súlya
Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.
Erdővagyon-gazdálkodás
A területegységek átalakítása
Energia és (levegő)környezet
A GYÓGYSZERHAMISÍTÁS ÉS KOMMUNIKÁCIÓS VETÜLETEI
Az időjárás megfigyelése
Gyorsasági görkorcsolya bírói tanfolyam július 9.
?. Forrás: gemius/Ipsos Audience – szeptember.
Miért érdemes francia nyelvi képzést választani? Franciául a világ minden részén beszélnek: az öt földrészen összesen több mint 200 millió ember beszél.
Segítsen az árvízkárosultakon Azonnali segítség a bajban! A Katolikus Karitász munkatársai folyamatosan dolgoznak az elkeseredett áldozatok megsegítésén.
KÖSZÖNTÖM A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület nevében.
Zene: John Lennon - Imagine London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak.
Mi az Alpha?. A misszióról beszélünk, ami az európai egyház legaktuálisabb feladata. Az adatok szerint az elmúlt évtizedek leghatékonyabb módszere: 25.
Moszkva - Москва -.
Róma az örök város.
Fukusimai atomerőmű-baleset
Luxemburg, Málta,Hollandia
Készítette: Bukhár Máté.  Elemzésem alapján bemutatni az uniós tagországok gázolaj árait.  Azokhoz képest megállapítani, hogy a magyar gázolaj drága-e.
Óbarok Forrás: Saját képek.
Az amerikai (USA) kommunikáció
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Idegenvezetők világnapja Idegenvezetők világnapja történelmi bemutató óta számos országban ünneplik az Idegenvezetői Világnapot. Némely európai.
Készítette:Szőke Gréta
Fej vagy írás? a tüdőrák éve. Fej vagy írás? 2006 – a tüdőrák éve Mucsi János, Farkas Éva, Tormay Károly Egészségügyi Központ Tüdőbeteg-gondozó.
Bringa - tekerj, hogy haladj Bringa - tekerj, hogy haladj Motiváció Máshol hogy csinálják? szeptember dr. Német Béla, tudományos munkatárs.
Folie 1 Ausztria mint gazdasági telephely Európai üzleti tevékenységének kiindulópontja Birgit Reiter-Braunwieser ABA-Invest in Austria Sopron, Februar.
Katasztrófák Földrengések. Milyen katasztrófa okozott legtöbb halálos áldozatot?
A KDT-KTVF TEVÉKENYSÉGE A GÁTSZAKADÁS UTÁN :
A Kiotói Jegyzőkönyv Énekes Nóra Kovács Tamás.
Dr. Kontrát Károly Belügyminisztérium parlamenti államtitkár
„Erős pillérek – javuló közlekedésbiztonság” c. konferencia ORFK, Budapest, október 20. 1/19 Közlekedésbiztonsági trendek az Európai Unióban és Magyarországon.
Későre jár, Elég volt már a napnak terhét hordani,
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
Szeretettel köszöntünk a Pesterzsébeti
A kezdetek A lovagrend a szentföldön alakult a zarándokok védelmére. Kezdetben „Krisztus szegény lovagjai” voltak. A templomosok nevet azért kapták, mert.
40).6-os szint X. feltörésnél az omlás ideiglenes biztosítása
Olaszország.
Moncsi Magazin Szeptemberi szám.
DEBRECEN I. RÉSZ.
Üdvözölöm a Herbalife-nál! „Ha megálmodta, meg is tudja valósítani!” Walt Disney.
József Nádor élete és munkássága
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Párizs.
Rezonancia katasztrófák világunkban
Szent lászló király.
A FÖLDRENGÉS A földrengés a földfelszín egy darabjának hirtelen bekövetkező és néha katasztrofális következményekkel járó mozgása.
Földrengés.
Földrengések.
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
A Dél-Alföld általános gazdasági helyzete és a mögötte meghúzódó EMBER
Világjárványok az emberiség életében
Tevel (Bonyhádi kistérség).
Földrengések.
Lemezmozgások kísérőjelenségei. Szerkezeti mozgások 1. Gyűrődés Nagy nyomáson, magas hőmérsékleten, nagy mélységben, oldal irányú erők hatására KÉPLÉKENY.
A földrengések a szilárd kéregben történő, nagyon rövid ideig tartó elmozdulásokból fakadnak.
A könnyen érthető kommunikáció az önérvényesítők szemszögéből
Személysérüléses közúti balesetek száma: +1,4%
Személysérüléses közúti balesetek száma: +0,8%
Személysérüléses közúti balesetek száma: +1,2%
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Tartalom A lemezmozgások A Föld szerkezete A lemeztektonika alapjai
Lemezmozgások kísérőjelenségei
Franciaország közigazgatása
Személysérüléses közúti balesetek száma: +1,4%
Arquitectura del futuro Marta Carretero Clic para avanzar.
Előadás másolata:

HAITI Képek az internetről

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából. A 2010-es haiti földrengés az Richter-skála szerinti 7,0 erősségű, pusztító földrengés volt, melynek központja Port-au-Prince-től, Haiti fővárosától 25 km- re volt. A rengések helyi idő szerint január 12-én kedden, helyi idő szerint 16:53:09-kor (UTC szerint 21:53:09-kor) kezdődtek. A földrengés a talaj szintje alatt 13 km-rel indult el. Az Amerikai Földtani Intézet számos utórengést regisztrált, melyek közül tizennégynek az erőssége az MMS-skálán 5 és 5,9 között volt A Nemzetközi Vöröskereszt becslései szerint a rengések három millió embert érintettek, közülük a halálos áldozatok száma főre tehető.Richter-skála földrengésPort-au-PrinceHaitifővárosátólUTCAmerikai Földtani IntézetMMS-skálánNemzetközi Vöröskereszt Port-au-Prince nagyobb látnivalói jelentős mértékben megrongálódtak vagy leomlottak. Így járt többek között az Elnöki Palota (az esetet René Préval elnök túlélte), a Nemzetgyűlés épülete, a Port-au-Prince-i székesegyház és a legfontosabb fegyház is.Minden kórház leomlott vagy olyan nagy mértékben károsodott, hogy ki kellett üríteni.Az ENSZ jelentése szerint az Egyesült Nemzetek Haiti Stabilizációs Missziójának (MINUSTAH) a fővárosban lévő központi épülete összeomlott, és számos ENSZ-dolgozót elveszettként tartanak nyilván. René Préval, az ország elnöke január 13-án megerősítette, hogy a misszió vezetője, Hédi Annabi életét vesztette.René PrévalENSZaz Egyesült Nemzetek Haiti Stabilizációs MissziójánakHédi Annabi

Ők már segítenek!

Ők is!

Ő is!

? …és TE?

A MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ ÉN VASÁRNAP ADOMÁNYOKAT GYŰJT A TEMPLOMOKBAN. A MAGYAR KATOLIKUS KARITÁSZ SZÁMLASZÁMA: ……