Az Európai Unió áldozatpolitikájának megújítása Sömjéni László Bűncselekmények Áldozatainak Napja Szakmai Konferencia Budapest 2010. február 22.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET
Advertisements

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok a GVH eljárásaiban
Gondolatok és dilemmák
Szakmai konferencia Balatonfüred október
„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
EMCS RENDSZER JOGSZABÁLYI HÁTTERE
AZ ÁLDOZATSEGÍTÉS HELYZETE
A magyar áldozatsegítés bemutatása és fejlesztése
Pszichológiai segítségnyújtás az áldozatsegítésben - Heves megye.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
ÁLLAMI ÁLDOZATSEGÍTÉS A GYAKORLATBAN Budapesti Szociális Forrásközpont TÁMOP Projekt - Tapasztalatcsere Fórum - ( március 7.)
ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT”
2005. szeptember 28.. Történeti háttér Kiemelkedően magas menekültáradat Igény a menekülők szabályozott érkezése iránt.
A kormányzat szerepvállalása a kibervédelemben Dr. Rétvári Bence államtitkár Változó környezet, változó biztonság - Kiberfenyegetések kihívásai napjainkban.
Áldozatsegítés és áldozatvédelem
Az Európai Konvent működése Bakos Gábor BGF Külkereskedelmi Főiskolai Kar.
Az európai fogyasztóvédelmi magánjog fejlődési tendenciái Dr. Hajnal Zsolt FOME elnök/ DE-ÁJK egyetemi tanársegéd május 31.
Tobit Pénzügyi Gazdasági Tanácsadó Bt. Budapest A határon átnyúló, közös ipari park lehetséges működési modellje, kialakítása, gazdasági lehetőségei Tóth.
ZÖLD KÖNYV A MUNKAJOG JÖVŐJÉRŐL
‘rEUsearch’ Az Európai Unióhoz való csatlakozás hatásai a határon átnyúló kapcsolatokra, agráriumra és kereskedelemre – kutatási projekt (HURO/0801/075)
Alapfeladatok és fejlesztések az Áldozatsegítő Szolgálat munkájában
(Igazságügyi Hivatal, főigazgató)
Az Áldozatsegítő Szolgáltatások fejlesztése alprojekt
Általános tájékoztatás az oklevélmellékletről
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Dr. Bujdosó András Imre főosztályvezető
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A nemzeti vámjogszabályok
Magyarország - Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Növényvédelmi ismeretek átadása szeptember – július Serbian-Hungarian Co-operation.
Az ESPON 2006 Program és annak jelentősége Magyarország szempontjából Illés Dóra november 26.
Az NFÜ által megfogalmazott célok, azok összhangja az ágazati célkitűzésekkel „Építészet a gyógyulásért 2010” konferencia Budapest, NEFMI december.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
Tájékoztató a területfejlesztésért felelős főigazgatók üléséről Drahos Zsuzsanna Budapest, április 7.
Kárenyhítési esetek tapasztalatai és gyakorlati problémái dr. Tóth Zsófia áldozatsegítő szakreferens Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal június.
Az Ást április 15-i módosításának bemutatása dr. Veisz Gábor áldozatsegítési osztályvezető Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal áldozatsegítési.
Az EK Rendelet felülvizsgálatának magyar javaslatai és ETT jó gyakorlatok Előadó: Dr. Szabó Erika Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkár.
ÁLDOZATSEGÍTÉSI SZOLGÁLTATÁSOK
A szolgáltatások szabadsága Európában kontra egészségügy: az egészségügyre vonatkozó külön direktíva várható tartalma az egészségügyre vonatkozó külön.
Az Igazságügyi Hivatal helye, szerepe a családon belüli erőszak kezelésében, az áldozatok segítésében Dr. Triznay Gabriella Somogy Megyei Igazságügyi Hivatal.
Társaságirányítási jelentés könyvvizsgálati kérdései
A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága dr. Dinók Henriett.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
2009., a működés negyedik éve Áldozatsegítő Szolgálat.
Ajánlás-változások Pedagógus-továbbképzés „Kongresszus után - a változások folyamatában” Konferencia Csillag Márta Budapest, május 27.
A minősítés és a standardok szükségessége a civil szektorban Szekér András „Bizalom és átláthatóság a civil szektorban” konferencia.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Dr. Kontrát Károly Belügyminisztérium parlamenti államtitkár
A Dunához kapcsolódó lehetőségek Budapest közlekedésfejlesztésében Dunai hivatásforgalmi vízi közlekedés kialakítása Budapesten nyitórendezvény december.
BGOK Konferencia Egy jogszabály születése –A „képzési rendelet” Rácz Gábor dr. Osztályvezető Vasútszabályozási Osztály.
Alternatív finanszírozási lehetőség a határ menti térségek megsegítésére Békéscsaba, május 20.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
A z alternatív vitarendezés lehetőségei a hagyományostól eltérő értékesítési formák terén, a békéltető testületek jövője és lehetőségei Konferencia 2011.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
A bevándorlási politika néhány kritikus pontja az Európai Unióban Szalayné Sándor Erzsébet PTE ÁJK november 5.
Az Áldozatsegítő Szolgálat tevékenysége és programjai „Együtt az áldozatokért” szakmai konferencia Fehér Gyűrű Egyesület – Weisser Ring Schweiz Balatonfüred,
A közúti közlekedésbiztonság alakulása Magyarországon;
A szociális biztonság koordinációja az Európai Unióban
Az európai és hazai vasúti szabályozás aktuális kérdései
A nemzeti eljárásrend szabályozása -uniós kitekintés
Egészségügyi panaszok az Európai Fogyasztói Központ gyakorlatában „Egészségügyi szolgáltatások – békéltető testületek szerepe és jövője a fogyasztóvédelemben”
Verseny és szabályozás 2013 MTA KRTK KTI Bemutató konferencia szeptember 30.
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
Új lehetőség - EGTC  Az INTERREG közösségi kezdeményezési programok a közötti programozási időszakban Európai területi együttműködés (ETE)
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
FELVÉTELI, avagy hogyan jelentkezünk középiskolába
Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév Tájékoztató a felnőttképzési akkreditációról Torma Gabriella FAT titkárságvezető.
Az emberkereskedelem kérdései az áldozatok szempontjából Gál Eszter Európai Együttműködési Főosztály október 21. Belügyminisztérium.
Az áldozatok hatékony tájékoztatásának rendőrségi protokollja dr. Veisz Gábor Igazságügyi Hivatal Bátonyterenye, június 9.
Az LMBTI-személyek egyenlőségének előmozdítása az Európai Unióban
Szerzői jogi reform az Európai Unióban
Előadás másolata:

Az Európai Unió áldozatpolitikájának megújítása Sömjéni László Bűncselekmények Áldozatainak Napja Szakmai Konferencia Budapest február 22.

Az Európai Unió áldozatok jogait meghatározó dokumentumai  Az áldozat büntetőeljárásbeli jogállásáról szóló 2001 kerethatározat  A bűncselekmények áldozatainak kárenyhítéséről szóló 2004/80 irányelv  Egyéb, áldozati jogokkal is foglalkozó uniós normák

Miért most aktuális a felülvizsgálat?  Az elmúlt évek jogfejlődése  A Stockholm Program  A Lisszaboni Szerződés  A svéd és spanyol elnökség aktivitása  Áldozatpolitikával foglalkozó szervezetek  Viviane Reding (jogérvényesülés, alapvető jogok és uniós polgárság)

A felülvizsgálat, újraalkotás menetrendje  A jelenlegi normák hatályosulásának vizsgálata  Az új szabályozás taralmi elemeinek kialakítása  Az új norma megszövegezése és tagállamoknak történő bemutatása

A) A jelenlegi normák hatályosulásának vizsgálata  APAV/INTERVICT  CDS 27 különböző rendszer Nincsenek pontos, átfogó adatok

B) Az új szabályozás taralmi elemeinek kialakítása  Az új norma formája  Az áldozat fogalma  Adatgyűjtés  Sérülékeny csoportok megítélése  Az áldozat szerepe a Be. alatt  Az információhoz való jog értelmezése  A sértett büntetőeljárás alatti meghallgatása

 Mediáció  Kisösszegű pénzügyi segély biztosítása  Határon átnyúló együttműködés  Külföldi áldozatok kérdése  Áldozatsegítés  Képzések   (Védelem, költségek, kompenzáció, jogi segítség…)

C) Az új norma megszövegezése és tagállamoknak történő bemutatása első negyedév

Köszönöm a figyelmet!