E ZER P INCE S ZŐLÉSZETI ÉS B ORÁSZATI T ANÖSVÉNY E ZER P INCE S ZŐLÉSZETI ÉS B ORÁSZATI T ANÖSVÉNY Előadó: Kaltenecker Andrea okleveles tájépítészmérnök.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
Advertisements

Összefogáson alapuló hagyományőrzés a Móri kistérségben
Egymásra utalva – A szőlő-, bortermelés és az idegenforgalom közös fejlesztésének aktuális lehetőségei Borászati Konferencia Monor október 4. Pannon.
Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztály
A Móri Kistérség. A Móri Kistérség A térség jellemzői A kistérség területe 430 km2 Lakossága több, mint fő Településeinek száma 13 Népsűrűsége.
Szendrő Városi Sport- és Szabadidő Klub Természetjáró Szakosztály
Zalai Borút Egyesület. Borutak Magyarországon •Villány-Siklós borút Egyesület (1994) •Balatoni Borutak szövetsége (2003) •Magyar Borutak szövetsége (2003)
A borturizmus komplex fejlesztése a Monori Pincefaluban
Etyek-Budai Borvidék borturisztikai stratégiája
PÓTVIZSGAANYAG 10.A. Magyarország 1985-ben csatlakozott a Világörökség Egyezményhez és júniusa óta már nyolc világörökségi helyszínnel képviselteti.
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
Lehet, hogy közösen többre jutunk?!
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Zalai Borút Egyesület N ő a Tudás N ő a Piac Borászok piaci esélynövelése a határmentén.
MEGHÍVÓ Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
U DARHELYSZÉK K ULTURÁLIS E GYESÜLET H ONNAN JÖTTÜNK ÉS … …hová tartunk...?
A Kommunikációs és Közkapcsolati Főosztály tevékenysége ***** Tiszteletbeli konzuli konferencia 2008.
Készítette: Kálmán Aliz.  Elhelyezkedése  Tudnivalók  Természeti képződményei  Kiránduló célpontok  Építészet  Híres szőlőfajtái  Üdülés.
Zalai Borút Egyesület. Borutak Magyarországon Villány-Siklós borút Egyesület (1994) Balatoni Borutak szövetsége (2003) Magyar Borutak szövetsége (2003)
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár Bizottság munkája, tapasztalatai Budapest, május 21.
ÖKO iskola, de hogyan?. Miért akart az iskola pályázni? Iskolai élet TevékenységekPÁLYÁZAT Fenntartói támogatás.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület Látogatóközpont és tanösvény Szombat Foto:Telek.
Gellért hegyi séta természetvédelmi terület
MEGHÍVÓ Nagy-Szénás tanösvény Képek és információ az Internetről Szombat.
MEGHÍVÓ Vasárnap „ Pest megyei természetismereti séta” Gyadai „ Hangya Dani) tanösvény.
„ Pest megye természetismereti séta Beliczay sziget - Tőzike tanösvény
MEGHÍVÓ Budai várhegy oldala természetismereti séta Szombat.
MEGHÍVÓ A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága, és a Pest Megyei Természetbarát Szövetség szeretettel meghív minden kedves Természetjárót.
MEGHÍVÓ Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
MEGHÍVÓ Sas-hegy Föld napja szombat Szombat.
MEGHÍVÓ Vasárnap Sas-hegy Természetvédelmi terület Fotó: Telek Gy Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
MEGHÍVÓ Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
MEGHÍVÓ Naszály, Gyadai tanösvény Természetismereti túra Szombat.
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
Természetismereti túra.
A vendégek befogadásáról és gyámolításáról „A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén… Mert.
Hódmezővásárhely az alföldi művészváros
Muzeológusok bakancsban A Múzeumi Túrák a Mecsekben című programsorozat „életútja” Pásztor Andrea Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága.
Bor és idegenforgalom Közösségi marketing lehetőségei október 03. Monor.
„ Ha fölgyújtjuk a gyermekben a veleszületett szikrát, azzal mindig olyan magaslatok felé nyitunk utat, amilyenekről álmodni sem mertünk volna.” Kristine.
Erdészeti erdei iskolái TÖOSZ február 23.. Ahogy kezdődött… Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztály megalakulása
vidékfejlesztési szakmai igazgató Bükk-Térségi LEADER Egyesület
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Almárium – Trescsik Angéla Ne kerteljünk, tanuljunk lépésről.
Villány, május 7. Mester Zoltán
Zene - The Shadows Meghívó Merzse-mocsár tanösvény Szombat Fotók: Internetről kerültek letöltésre és a bejáráson készültek. Telek György képei.
Óvodai környezeti nevelési program megvalósításának tapasztalatai a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és Újbuda Önkormányzat közötti együttműködésben.
A Villányi borvidék régen és ma I.
„Építő közösségek a tényői IKSZT-ben”
nőket köszöntő kirándulásra Kamaraerdei tanösvény bejárásra.
Készítette: Geringer Dzsenifer
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulás Ferenc-hegy és Szemlőhegyi barlang felszíne Szombat Foto:Telek.
Tokaj Történelmi Borvidék mint világörökség
Bortermőhelyek az eredetvédelemben. A borrégiók kialakítása. Dr. Szilágyi János Ede ME-ÁJK március 30.
MEGHÍVÓ természetismereti kirándulásra. Csobánkai „Erdőszéle” tanösvény Szombat Foto:Telek és internet Zene: Giovanni.
Naplás–tó és környéke Tabáni és Gellérthegyi kirándulás.
A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk. A programsorozatra szeretettel.
Sok szeretettel köszöntjük Önöket Monoron! Monor – Jó itt élni!
„ÉRTÉKEK, AMIÉRT ÉRDEMES MARADNI”- TOKAJBAN A BORKULTÚRA.
Magyar Mudi Egyesület. Rövid történetünk február 21-én alakultunk 1 elnök 2 helyettes – 3 tagú elnökség 21 alapító tag és még ban 4 taggal.
Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. Monor.
„Helyi ízek, helyi értékek” gasztrokulturális kapcsolatok a magyar- horvát határvidéken Dr. Szabó Géza- Endrédi Melinda Baranya Megyei Falusi Turizmus.
Turisztikai klaszter Háromszéken (Székelyföldön) Szabó Tibor, elnök Háromszéki Panziók Egyesülete Sepsiszentgyörgy, december 10.
MEGHÍVÓ Budai várhegy alja Természetismereti séta
Meghívó Föld napi rendezvényekre
Gerje-Körút „A közös program”
Veresegyház.
MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulásra és találkozóra vasárnap
Helyi védett értékek bemutatása a
MEGHÍVÓ Zsámbék Pincetáj tanösvény és nőket köszöntő kirándulás
ETYEKI BORÚT EGYESÜLET KÖZGYÜLÉSE
Előadás másolata:

E ZER P INCE S ZŐLÉSZETI ÉS B ORÁSZATI T ANÖSVÉNY E ZER P INCE S ZŐLÉSZETI ÉS B ORÁSZATI T ANÖSVÉNY Előadó: Kaltenecker Andrea okleveles tájépítészmérnök

E ZER P INCE S ZŐLÉSZETI ÉS B ORÁSZATI T ANÖSVÉNY ELŐZMÉNYEI Strázsahegy elhelyezkedése, adottságai Tájékoztató és útbaigazító táblarendszer és kijelölt sétálásra, kirándulásra alkalmas útvonal hiánya Agrármarketing Centrum pályázati felhívása (2008) Monor Környéki Strázsa Borrend közös pályázata Duna Borrégió Borút Egyesület Csongrádi hegyközség tanácsa A tanösvény a Nemzeti Bormarketing Program és az Agrármarketing Centrum támogatásával valósult meg.

S ZŐLÉSZETI ÉS BORÁSZATI TANÖSVÉNY KONCEPCIÓJA Pincefalu + szőlész borász ismeretek A tanösvény: magyar és angol nyelvű Célközönség: 14 év feletti látogatók Fiatalabb korosztály számára játékos, interaktív táblák A tanösvény a Nemzeti Bormarketing Program és az Agrármarketing Centrum támogatásával valósult meg.

I NFORMÁCIÓS TÁBLÁK BEMUTATÁSA Forgatható tábla Interaktív tábla Hagyományos, kétlábú tábla A tanösvény a Nemzeti Bormarketing Program és az Agrármarketing Centrum támogatásával valósult meg.

I NFORMÁCIÓS TÁBLÁK Üdvözlő tábla Panoráma tábla Fali tábla

E ZER P INCE T ANÖSVÉNY BEMUTATÁSA 2 ÖSVÉNY Szent Orbán ösvény (9 állomás) 2 km 1,5 óra Bacchus ösvény (9 állomás) 2 km 1 óra (1 óra visszaút) A tanösvény a Nemzeti Bormarketing Program és az Agrármarketing Centrum támogatásával valósult meg.

S ZENT O RBÁN ÖSVÉNY Magyarországra kiterjedő szőlészeti és borászati ismeretek A szőlő és a bor eredete A szőlő életciklusa Szőlőtermesztési módok Hungarikum szőlőfajták Pincesorok, pincefalvak Borvidékeink Hagyományok, borünnepek A tanösvény a Nemzeti Bormarketing Program és az Agrármarketing Centrum támogatásával valósult meg.

B ACCHUS ÖSVÉNY A tanösvény a Nemzeti Bormarketing Program és az Agrármarketing Centrum támogatásával valósult meg. Helyi természeti, kulturális és épített értékek bemutatása: Egyedi tájértékek A Strázsahegy kialakulása Strázsahegy történelme Bor és kultúra Pincekultúra Kunsági borvidék

Ú J TURISTAÚT P EST MEGYÉBEN Pest Megyei Természetbarát Szövetség Richter Gedeon Természetjáró Egyesület Helyi civil szervezetek és magánszemélyek 12 km-es út a pincefalun keresztül

T APASZTALATOK Vezetett túrák a tanösvényen pincelátogatással Strázsahegyi rendezvények Bővebb infó:

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET KÖSZÖNÖM A FIGYELMET