Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Móri Kistérség. A Móri Kistérség A térség jellemzői A kistérség területe 430 km2 Lakossága több, mint fő Településeinek száma 13 Népsűrűsége.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Móri Kistérség. A Móri Kistérség A térség jellemzői A kistérség területe 430 km2 Lakossága több, mint fő Településeinek száma 13 Népsűrűsége."— Előadás másolata:

1

2 A Móri Kistérség

3 A térség jellemzői A kistérség területe 430 km2
Lakossága több, mint fő Településeinek száma 13 Népsűrűsége 81,5 fő/km2 Fejér megye harmadik fejlődő ipari központja

4 Természeti kincsek A Bakony és a Vértes-Velencei hegyvidék része
Természeti felszíne, élővilága változatos A kistérség erdőkben gazdag, melyek természetvédelem alatt állnak. Minden településnek vannak történelmi emlékhelyei, védett műemlékei, értékes építményei, amelyekhez legendák, hagyományok vagy történetek kötődnek.

5 A kistérség települései
Bakonycsernye Balinka Bodajk Csákberény Csókakő Fehérvárcsurgó Isztimér Kincsesbánya Magyaralmás Mór Nagyveleg Pusztavám Söréd

6 Történelmi borvidék A Móri Borvidékhez Mór, Pusztavám, Söréd, Csókakő, Zámoly és Csákberény I. és II. osztályú szőlőkataszteri besorolású határrészei tartoznak. A térség borai jellemzően fehérborok. A meghatározó fajta az Ezerjó mellett a Leányka, a Tramini, a Rizlingszilváni, a Zöldveltelini és a Chardonnay a leggyakoribb szőlőfajták.

7 A borvidék napjainkban
Évszázadokon át a szőlő műveléséhez és a borkészítéshez igazodott az itt élő emberek természetes életritmusa, és ehhez kapcsolódott számos ünnep, társadalmi esemény és kulturális hagyomány is. 685 hektáros Móri Borvidéken 880 szőlősgazda tevékenykedik Ma a móri borvidéken a szőlészet-borászat jellemzően családi pincészetekben folyik.

8 Móri Borvidék TDM Egyesület
Turisztikai Desztináció Menedzsment - tagjaink szolgáltatásait kívánjuk minél jobban összehangolni a vendégek legnagyobb megelégedésére, egy fenntartható turizmus kialakításáért 2009. június 11-én alakult meg az egyesületünk Taglétszámunk mára 37 főre nőtt

9 Móri Borvidék TDM Egyesület
Az alapító tagok közt vannak Mór és Csókakő Önkormányzata, civil szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek is. Az egyesület elnökének Möllmann Günternét, a választmány tagjainak Geszler Anikót, Törő Gábort, Varga Mátét és Végh Konrádot választotta meg a többség.

10 TAGJAINK szolgáltatás szerinti bontásban
Önkormányzatok Szálláshelyek Vendéglátó-helyek Pincék, borászatok Szabadidő Egyéb szolgáltatások Civilek, intézmények

11 Mór Város Önkormányzata
ÖNKORMÁNYZATOK Mór Város Önkormányzata Csókakő Községi Önkormányzat

12 SZÁLLÁSHELYEK Hotelek: Panziók: Falusi turizmus:
Fogadó az Öreg Préshez Hotel*** (Mór) Hétkúti Wellness Hotel**** (Mór) Panziók: Belvárosi Vendégház (Mór) Vörös Torony Fogadó (Mór) Falusi turizmus: Magyar Vendégház (Csókakő) Erika Vendégház (Csókakő) Klára és László Ház (Csókakő) Szegletes Gyuláné (Csókakő) Bogi Pince (Csókakő)

13 VENDÉGLÁTÓHELYEK Éttermek: „Ara” Étterem (Mór) Lovas Vendéglő (Mór)
Öreg Prés Étterem (Mór) Tárlat Étterem (Mór) Cukrászda: Fincsi Cukrászda (Mór)

14 PINCÉK, BORÁSZATOK Bozóky Pincészet és Bormúzeum (Mór)
Geszler Családi Pincészet (Mór) Lincz Család Pincészete (Mór) Maurus Pince (Mór) Varga és Fia Pincészet (Mór)

15 SZABADIDŐ Ferencz Tanya Lovaglás (Mór) Hétkúti Lovaspark
Lovas sportok (Mór) Pintér Tibor Horgászat (Mór)

16 EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK Fotó, videó: Hrubos Fotó Bt. (Mór) Kézművesség:
Mézes-Mázas Műhelygaléria (Csókakő) Média, reklám, web: Ezerszó Reklám és Média Stúdió (Mór) Virág: Kövirózsa Virágbolt (Mór)

17 CIVILEK, INTÉZMÉNYEK Boros egyesületek:
Brindisi Szent Lőrinc Borrend (Mór) Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete (Mór) Móri Ezerjó Borút Egyesület (Mór) Mór és Pusztavám Közös Hegyközség (Mór) Szent Donát Borrend (Csókakő) Kulturális alapítvány/egyesület/intézmény: Csókakői Autifarm (Csókakő) Károlyi Kastély (Fehérvárcsurgó) Móri Fúvószenei Egyesület (Mór) Móri Néptáncbarátok Egyesülete (Mór) Radó Antal Könyvtár és Művelődési Központ (Mór) Várbarátok Társasága (Csókakő) Magánszemélyek: Pfiffer Katalin évi Móri Borkirálynő (Mór) Csákvári Ilona- pályázatírás, tanácsadás (Mór)

18 TDM Irodánk szolgáltatásai
Információk, kiadványok turistáknak Ajándékbolt működtetése (helyi termékekkel) Szórólapunkkal egyéni kedvezmények több tagunknál is Borútlevél Történelmi séták Móron és Csókakőn Internethasználat Irodai szolgáltatások Idegenvezetés Utazásszervezés: turisztikai programcsomagok Rendezvényszervezés Tolmácsolás …folyamatosan bővítjük

19 Turisztikai programcsomagok
Ezerjó élmény Önnek- egy csokorban! Teljes körű szolgáltatáscsomagok több árkategóriában (szállás, étkezés, programok) Időtakarékos és kedvezményes Tagjaink legjobb szolgáltatásait, programjait, termékeit kínáljuk Élményturizmus: sokszínű, izgalmas kikapcsolódás a Móri Borvidéken Üdülési Csekk elfogadása

20 Rendezvények

21 Farsangzáró Vigasság Pincejárás Pincekirály és Pincekirálynő választás

22 Utazás Kiállítás 2010 2010. március 5-7.
„Móri TDM, az Ezerjó hazájában"

23 Szent György-heti Vigasságok
Borútleveles pincejárás Nyereményjáték

24 Vértesi Paripa Parádé Csókakő, Mór és Pusztavám 2010. május

25 Pályázat A „KDOP / A Helyi Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezetek támogatása” című pályázati kiírásra benyújtott, „Móri Borvidék TDM Egyesület tevékenységeinek fejlesztése” című pályázatunk nyert.

26 Céljaink A turizmus menedzselése előnyös a településeknek, a közösségnek, a gazdaságnak és az ide látogató vendégeknek. Az egyesület célja, hogy a turista élményhez jusson, az itt tartózkodásával elégedett legyen, a térség gazdasága fejlődjön. A Móri Borvidék „márkanév” széleskörű megismertetése A térség turizmusának fellendítése, a borvidék-arculat kialakítása Kiadványkészítés, szemléletformálás Taglétszám bővítés Rendezvényszervezés

27 Elérhetőség Móri Borvidék TDM Egyesület Iroda Cím: 8060 Mór, Táncsics Mihály u. 1. Telefon: ;

28 Köszönöm a megtisztelő figyelmet!


Letölteni ppt "A Móri Kistérség. A Móri Kistérség A térség jellemzői A kistérség területe 430 km2 Lakossága több, mint fő Településeinek száma 13 Népsűrűsége."

Hasonló előadás


Google Hirdetések