Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ISKOLASZÖVETSÉGTŐL A KÖZKINCSIG (EGYMÁST GENERÁLÓ KULTURÁLIS HÁLÓZATOK KOM.-EGOM. MEGYÉBEN) DÉR GUSZTÁV Farkasgyepü, 2008.02. 12. ELŐADÁSOMBAN EGYMÁST.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ISKOLASZÖVETSÉGTŐL A KÖZKINCSIG (EGYMÁST GENERÁLÓ KULTURÁLIS HÁLÓZATOK KOM.-EGOM. MEGYÉBEN) DÉR GUSZTÁV Farkasgyepü, 2008.02. 12. ELŐADÁSOMBAN EGYMÁST."— Előadás másolata:

1 ISKOLASZÖVETSÉGTŐL A KÖZKINCSIG (EGYMÁST GENERÁLÓ KULTURÁLIS HÁLÓZATOK KOM.-EGOM. MEGYÉBEN) DÉR GUSZTÁV Farkasgyepü, ELŐADÁSOMBAN EGYMÁST TERÜLETÜLEG LEFEDŐ , TEVÉKENYSÉGEKBEN HASONLÓ, IDŐBEN EGYMÁST KÖVETŐ, MA IS MŰKÖDŐ HÁLÓZATOKRÓL FOGOK BESZÉLNI.

2 1998. KÖZOKTATÁSI EGYÜTTMŰKÖDÉS ÖT SZOMSZÉD TELEPÜLÉS ÁLT
1998. KÖZOKTATÁSI EGYÜTTMŰKÖDÉS ÖT SZOMSZÉD TELEPÜLÉS ÁLT. ISKOLÁI ÉS ÓVODÁI KÖZÖTT /Bokod, Dad, Kömlőd, Szákszend, Kecskéd, Pusztavám/ AZ EGYÜTTMŰKÖDÉST A KISTELEPÜLÉSI ISKOLÁK, ÓVODÁK MAGUKRA MARADÁSA, A KIS PEDAGÓGUS KÖZÖSSÉGEK SZAKMAI FEJLŐDÉSI IGÉNYE, A MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET, MINT SZOLGÁLTATÓTÓL VALÓ „NAGY TÁVOLSÁG” HOZTA LÉTRE, MELYBEN A KOORDINÁCIÓS FELADATOKAT A LEGJOBB FELTÉTELEKKEL RENDELKEZŐ , AKKOR MÉG BOKODI MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA LÁTTA EL.

3 AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS KERETÉBEN PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉSEKET

4 BEMUTATÓ TANÍTÁSOKAT

5 KÜLÖNBÖZŐ VERSENYEKET

6 KIÁLLÍTÁSOKAT,SZÍNHÁZLÁTOGATÁSOKAT SZERVEZTEK

7 SZAKMAI MUNKAKÖZÖSSÉGEKET MŰKÖDTETTEK

8 ÁTTANÍTÁSOKKAL JAVÍTOTTÁK A SZAKOSELLÁTOTTSÁGOT
AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS TARTALMÁBAN GAZDAGODÓ, UGYANAKKOR MŰKÖDÉSÉBEN HULLÁMVÖLGYEKKEL TARKÍTVA, DE MÉGIS FOLYAMATOS SZAKMAI TÁMASZT, BIZTONSÁGOT ADOTT AZ ABBAN RÉSZTVEVŐ INTÉZMÉNYVEZETŐKNEK, PEDAGÓGUSOKNAK. NEMCSAK A KÖZOKTATÁSI EGYÜTTMŰKÖDÉS HÁLÓZATA, HANEM VEZETŐ INTÉZMÉNYE A BOKODI ISKOLA IS ÁTALAKULT.

9 2001. BOKOD ÁMK-BA INTEGRÁLTA KÖZOKTATÁSI, KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNYEIT
MA AZ ÁMK BOKOD-SZÁKSZEND TÁRSULÁSÉ ÉS INTÉZMÉNYEGYSÉGE A SZÁKSZENDI ISKOLA, ÓVODA ÉS KÖNYVTÁR IS.

10 ÁMKBAN ÚJ KEZDEMÉNYEZÉSEK:
MŰVÉSZETI ISKOLA, FELNŐTTOKTATÁSI STÚDIUMOK (angol, számítástechnika,stb.) , ÚJ EGYESŰLETEK A KEZDEMÉNYEZÉSEK ÚJ INTÉZMÉNYEGYSÉG LÉTREHOZÁSÁRA, ÚJ FORMÁK INDÍTÁSÁRA, A CIVIL TÁRSADALOM TÁMOGATÁSÁRA IRÁNYULTAK

11 2002. AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELÚJÍTÁSA
A FENNTARTÓ ÖNKORMÁNYZAT NEMCSAK A TARTALMI MUNKA MEGÚJÍTÁSÁBAN TÁMOGATOTT BENNÜNKET, HANEM INTÉZMÉNYEGYSÉGEINK EGYMÁST KÖVETŐ FELÚJÍTÁSÁVAL JAVÍTOTTA FELTÉTELEINKET

12 BELSŐ KÉPEK

13 2004. A MŰVELŐDÉSI HÁZ FELÚJÍTÁSA
AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELÚJÍTÁSÁT KÉT ÉV MÚLVA A MŰVELŐDÉSI HÁZ, MAJD AZ ÓVODA BŐVÍTÉSE? TELJES FELÚJÍTÁSA KÖVETTE.

14 2006. AZ ÓVODA BŐVÍTÉSE, FELÚJÍTÁSA
MINDEZEK A BOKODI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JÓL TERVEZETT ÉS KÖVETKEZETESEN MEGVALÓSÍTOTT FENNTARTÓI SZEREPÉT, OKTATÁS- ÉS MŰVELŐDÉSBARÁT FEJLESZTÉSPOLITIKÁJÁT BIZONYÍTJA.

15 2003. május :A VÉRTESI ISKOLASZÖVETSÉG MEGALAKULÁSA
2003 MÁJUSÁBAN ÖT ÉVES KÖZOKTATÁSI EGYÜTTMŰKÖDÉSÜNKRE ÉPÍTVE KÉT HÓNAP ALATT SZERVEZTÜK MEG A VÉRTESI ISKOLASZÖVETSÉGET. A BÍRÓSÁGI BEJEGYZÉS OKTÓBERBEN TÖRTÉNT MEG. A TIZENEGY TELEPÜLÉS NÉGY KISTÉRSÉGBŐL, SŐT EGY MÁSIK MEGYÉBŐL VERBUVÁLÓDOTT. A SZÖVETSÉG VEZETŐ INTÉZMÉNYE A BOKODI ÁMK ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA, MELYNEK ALAPÍTÓ OKIRATÁBAN PEDAGÓGIAI SZAKMAI SZOLGÁLTATÁSOK SZERVEZÉSE IS SZEREPELT. LÉNYEGÉBEN FOLYTATTUK A ’98-BAN ELKEZDETT TEVÉKENYSÉGET MOST MÁR A 11 TELEPÜLÉS ISKOLÁINAK SZOLGÁLTATVA.

16 BOKOD: RKPSZ (OM) PROJEKT BÁZISA
EZ AZT IS JELENTETTE, HOGY A MINISZTÉRIUM A BOKODI MÓRA FERENC ÁMK ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁT RKPSZ BÁZISISKOLÁNAK FOGADTA EL ÉS ANYAGI TÁMOGATÁST IS NYÚJTOTT A PROGRAMHOZ. RKPSZ: RÉGIÓ ÉS KISTÉRSÉG A PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÁSBAN

17 2004. RÉSZVÉTEL AZ MMI KISTÉRSÉGI FEJLESZTÉSI MŰHELY MUNKÁJÁBAN EREDMÉNYE: „ISKOLASZÖVETSÉGBŐL KULTURÁLIS SZÖVETSÉG” PROJEKT KÖZKINCS PÁLYÁZATAINK SIKERE AZ MMI KISRÉRSÉGI FEJLESZTÉSI MŰHELYMUNKÁJÁHOZ VEZETHETŐ VISSZA, AHOL ELŐRELÁTÓ ÉS NAGY TAPASZTALATTAL RENDELKEZŐ KOLLÉGÁNK /BEKE PÁL, KERESZTI FERENC, KERESZTESI JÓZSEF, GÁBOR KLÁRA, PÓSFAY PÉTER/ SEGÍTSÉGÉVEL SAJÁT ÖTLETEINKET PÁLYÁZATI PROJEKTEKKÉ DOLGOZHATTUK KI. MINT MAJD LÁTNI FOGJÁK A FEJLESZTÉS NEM CSAK A KÖZOKTATÁSRA A KÖZKULTÚRÁRA TERJEDT KI, HANEM MAGYARORSZÁGON EDDIG NEM ISMERT? INKÁBB GYAKOROLT SPORTÁGRA IS.

18 2004.NOVEMBER: TATA TEREMKERÉKPÁR VB RENDEZÉSE
A VÉRTESI ISKOLASZÖVETSÉG HÁROM TELEPÜLÉSE (BAJ, BOKOD, VÉRTESSOMLÓ) ÉS TATA VÁROS ÖNKORMÁNYZATAI, A TATAI EDZŐTÁBOR ÉS A HÁROM KÖZSÉG ISKOLAI ÉS KÖZSÉGI SPORTEGYESÜLETEINEK KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL TEREMKERÉKPÁR VILÁGBAJNOKSÁGOT RENDEZETT 2004.NOVEMBER KÖZÖTT TATÁN AZ EDZŐTÁBORBAN. A VB-N 21 NEMZETI VÁLOGATOTT VERSENYZŐI VETTEK RÉSZT. A SPORTÁG NÉMETORSZÁGBÓL SZÁRMAZIK. TÖBB, MINT 100 ÉVES A HAGYOMÁNYA. MAGYARORSZÁGI FELLEGVÁRA A BAJI SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN VAN, AHOL 1994-BEN MI INDÍTOTTUK ÚTJÁRA. A MAGYAR SZABÁLYKÖNYV MEGALKOTÁSA, AZ EDZŐK, BÍRÓK KÉPZÉSE, A SPORT TERJESZTÉSE, A VERSENYRENDSZER KIALAKÍTÁSA UTÁN 1998-BAN BAJON IFJÚSÁGI EURÓPABAJNOKSÁGOT RENDEZHETTÜNK, MAJD HAT ÉV MÚLVA TATÁN A VB-T. SPORTTÖRTÉNETI JELENTŐSÉGE ÉPPEN AZ, HOGY MAGYARORSZÁG KERÉKPÁRSPORTBAN CSAK AZ 1920-AS ÉVEK ELEJÉN RENDEZETT ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR VB-t

19 SCHILTIGHEIM(Franciaország),2003.11.23. TEREMKERÉKPÁR VB
EZ A KÉP AZ ELŐZŐ ÉVI FRANCIAORSZÁGI VB-N KÉSZÜLT, AHOL A MAGYAR DELEGÁCIÓ ÁTVETTE A KÖVETKEZŐ VB RENDEZÉSI JOGÁT JELKÉPEZŐ : ZÁSZLÓT, ANEMZETKÖZI SZÖVETSÉG ZÁSZLAJÁT.

20 TATA A VB-NEK HELYSZÍNT ADÓ VÁROS.

21 EDZŐTÁBOR A VERSENYEK HELYSZÍNE.

22 A VB HELYSZINE A CSARNOK AZ EREDMÉNYJELZŐ TÁBLÁVAL, ÉPPEN A SZLOVÁK-MAGYAR KERÉKPÁRLABDA (FOCI) PILLANATNYI ÁLLÁSÁT MUTATJA. NÉZZÜNK MEG MÉG HÁROM KÉPET ERRŐL A SPECIÁLIS SPORTRÓL!

23 NŐI EGYES GYAKORLAT BALOGH ADRIENN TÖBBSZÖRÖS MAGYAR BAJNOK.

24 NŐI PÁROS MEGYESI DÓRA ÉS ZENTNER MARIANN ÖTSZÖRÖS MAGYAR BAJNOK.

25 KERÉKPÁRLABDA A HARMADIK KÉPEN OLÁH ATTILA ÉS SZITÁS TAMÁS ÖTSZÖRÖS MAGYAR BAJNOK CSAPATUNK MECCSÉNEK EGY PILLANATÁT LÁTHATJÁK.

26 2005. KÖZKINCS PÁLYÁZAT PÁLYÁZATUNK PROGRAMJA: -A TÁRSULT NÉGY TELEPÜLÉS TERMÉSZETI,KÖRNYEZETI, KULTÚRÁLIS ÉRTÉKEINEK A FELTÁRÁSA -A KULTURÁLIS SZOLGÁLTATÁSOK BŐVÍTÉSE -SZERVEZETFEJLESZTÉS -ESZKÖZBESZERZÉS EGY GYORS VÁLTÁSSAL MÁRIS IGAZI TÉMÁNKNÁL TARTUNK. AZ ISKOLASZÖVETSÉG NÉGY TELEPÜLÉSE BOKOD, DAD, KÖMLŐD ÉS SZÁKSZEND TÁRSULÁSÁVAL, AZ „ISKOLASZÖVETSÉGBŐL KULTURÁLIS SZÖVETSÉG” ELŐRE KIDOLGOZOTT PROJEKT AKTUALIZÁLÁSÁVAL PÁLYÁZTUNK. TERVEZTÜNK: Középiskolai előkészítőt, nyelvoktatást, képzőművésztábort, erdei iskolát, Ifj. fúvószenekart, szövő szakkört, médiaszakkört, filmklubot, Könyvtári szolgáltatást, gyermekszínházat, kiállításokat, bemutatókat falunapokon Népművelők szakmai munkaközösségét, új civil szervezetek alakítását, Sörpadok, hangosító berendezések beszerzését.

27 A PROGRAMBÓL MEGVALÓSULT EREDMÉNYEK
KÖZÖTT

28 HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS FALUSZÉPÍTŐ EGYESÜLET (BOKOD)
MEGALAKULT

29 MÉDIATÁBOR (SZÁKSZEND)
MEGVALÓSULT, CSAK EZ A KÉP A 2007-ES TÁBORRÓL KÉSZÜLT.

30 IFJÚSÁGI FÚVÓSZENEKAR (BOKOD)
A MŰSOROK RENDSZERES SZEREPLŐI.

31 ÚJ BABA-MAMA KLUB (BOKOD)
AZ ANYUKÁK EGYRE CSINOSABBAK , A GYEREKEK SZÉPEN CSEPEREDNÉK.

32 ÚJ KÖZÖSEN HASZNÁLHATÓ BERENDEZÉSEK (KÖMLŐD) /sörpadok-asztalok, hangosító/
EZ A KÉP A KÖMLŐDI FALUNAPON KÉSZÜLT.

33 BOKOD, 2005.Október 10. AZ OROSZLÁNYI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS MEGALAKULÁSA
BOKOD KEZDEMÉNYEZŐ SZEREPE EBBEN IS MEGMUTATKOZOTT. A TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS A BOKODI ÁMK MŰVELŐDÉSI HÁZÁBAN ALAKULT MEG.

34 AZ ALAPÍTÓK: Polgármesterek, jegyzők, a munkaszervezet tagjai Kecskéden.
A TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSBA - A FOKOZATOSAN FELVÁLLALANDÓ FELADATOK KÖZÉ BEKERÜLTEK A KISTÉRSÉGI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK IS:

35 2006. A MÁSODIK KÖZKINCS PÁLYÁZAT AZ ELŐZŐ TEVÉKENYSÉGEK FOLYTATÁSA, KECSKÉD BEEMELÉSE A TÁRSULÁSBA
EREDMÉNYE: KIADVÁNY A KISTÉRSÉGI TELEPÜLÉSEK KULTURÁLIS ÉRTÉK- ÉS IGÉNYFELMÉRÉSÉRŐL EREDMÉNYE ENNEK A KIADVÁNYNAK A MEGJELENTETÉSE MELLETT, A KÖVETKEZŐ KÉPEKEN IS LÁTHATÓ.

36 KÉPEK AZ ÖT TELEPÜLÉS KULTURÁLIS ÉLETÉBŐL (BOKOD)
HELYSZÍNI BEJÁRÁS FELÚJÍTÁS ELŐTT MŰVÉSZETI ISKOLÁSOK FELLÉPÉSE FALUNAPON A SZÜRETI FELVONULÁS EGY TÁNC JELENETE MÁJFA ÁLLÍTÁS

37 DAD AUGUSZTUS 20-I ÜNNEPÉLY KÉTSZER FALUNAP
EGYSZER A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

38 KECSKÉD FALUKARÁCSONY LABDARUGÓ BAJNOKSÁG NYUGDÍJAS FARSANG
NEMZETISÉGI NAPON A DALKÖR

39 KÖMLŐD FALUNAPON A POLGÁRMESTER PERCZEL MÓRRÓL MEGEMLÉKEZÉS
BORVERSENY FALUNAP – AZ AMATŐR MŰVÉSZETI EGYÜTTESEK KISTÉRSÉGI TALÁLKOZÓJÁT

40 SZÁKSZEND A KÉPVISELŐ-TESTÜLET KÖZOKTATÁSI INTÉZKEDÉSI TERVET HAGY JÓVÁ ALMA KONCERT SZÜLŐK BÁLJA FALUNAP

41 KISTÉRSÉGI KÖZKINCS-KEREKASZTAL TAGJAI:
Cseh és Társa Bt.-Dad Művelődési Ház – Cseh Gyuláné Kecskédi Művelődési Ház- Pozsárné Bándi Olga ig. –vállalkozásban Bokod-Szákszend Kistérségi ÁMK int.egys.vez. Takács Gyöngyi könyvt. Dad Község Önkormányzata – Szücs Attiláné polgármester Vértesi Iskolaszövetség elnöke- Horváth Csabáné Művelődési Központ és Könyvtár ig. Oroszlány – Mészáros Éva Oroszlány és Térsége Civil Szervezeteinek Egyesülete Elekes Lászlóné Oroszlányi Többcélú Kistérségi Társulás – Dér Gusztáv A tagok között: 2 fő kulturális vállalkozó 3 fő intézmény, vagy intézményegység-vezető 1 fő polgármester 2 fő civilszervezeti vezető és jómagam

42 KÖZKINCS-KEREKASZTAL PROGRAMJA
A KEREKASZTAL PROGRAMJÁT A PÁLYÁZATI KIÍRÁS IS RÖGZÍTI. ELSŐ ÜLÉSÜNKÖN A PROGRAM ÉS ÜLÉSTERV ÖSSZEÁLLÍTÁSA SZREPELT, MAJD A KULTURÁLIS STRATÉGIA MEGALKOTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES FELMÉRÉS SZAKÉRTŐI ELŐKÉSZÍTÉSE, A FELMÉRÉS LEBONYOLÍTÁSA, A TAPASZTALATOK ÖSSZEGZÉSE, DOKUMENTÁLÁSA, AZ OTKT KÖZÉPTÁVÚ FEJLESZTÉSI PROGRAMJAINAK KULTURÁLIS VETÜLETEI, INTEGRÁCIÓS GYAKORLAT ÉS LEHETŐSÉGEK A KÖZOKTATÁSI ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNYEK KÖZÖTT, A KULTÚRA TERÜLETÉN MŰKÖDŐ CIVILSZERVEZETEK ÉS VÁLLALKOZÁSOK ÁTTEKINTÉSE, A KULTURÁLIS ADATBÁZIS ÉS SZOLGÁLTATÁSI JEGYZÉK ÖSSZEÁLLÍTÁSA, A PÁLYÁZATI TERV ÖSSZEÁLLÍTÁSA, AZ OROSZLÁNYI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR KISTÉRSÉGI SZEREPE, A KISTÉRSÉGI KULTURÁLIS STRATÉGIA KONCEPCIÓJA. A PROJEKT ÉRTÉKELÉSE, FENNTARTHATÓSÁGA, A TÁRSULÁSI TANÁCS ELŐTT! AZ ÜLÉSEKET VÁLTVA AZ EGYES TELEPÜLÉSEKEN TARTJUK, AHOL A HELYI MŰV.HÁZ VEZETŐJE TÁJÉKOZTATÓT TART A HELYI TAPASZTALATOKRÓL ÉS EZT KÖVETIK AZ ELŐBB VÁZOLT TÉMÁK. BÍZOM BENNE, HOGY TERVEINKET MEGVALÓSÍTJUK.

43 HÁLÓZATOK Bokod Dad Kecskéd Kömlőd Pusztavám Szákszend Baj Környe
Szárliget Várgesztes Vértessomló Tata Oroszlányi Többcélú Kistérségi Társulás Közoktatási Vértesi Teremkerékpár VB. 1.KÖZKINCS OTKT II-III. Együttműködés Iskolaszövetség KÖZKINCS ÉS AKKOR NÉZZÜK MEG MI IS SZEREPELT AZ ALCÍMBEN? JOBBAN SEGÍT ÁTTEKINTENI A KÖVETKEZŐ TÉRKÉP!

44 HÁLÓZATOK TÉRKÉPEN A HÁLÓZATOK ÁTTEKINTÉSE UTÁN NÉZZÜK MEG AZ OROSZLÁNYI KISTÉRSÉG TELEPÜLÉSEINEK ELLÁTOTTSÁGÁT!

45 A KISTÉRSÉG INTÉZMÉNYI ELLÁTOTTSÁGA OROSZLÁNY
Lakosság: fő Közel 100 civilszervezet Művelődési Központ és Könyvtár fő népművelő fő könyvtáros A kistérségi szakmai munkaközösség bázisa

46 KÖMLŐD Lakosság: 1061 fő Kecskéd-Kömlőd Általános Iskola és Óvoda
Művelődési Ház és Könyvtár az Iskola épületében 1 fő tiszteletdíjas művelődésiház vezető 1 fő tiszteletdíjas könyvtáros

47 SZÁKSZEND Lakosság: 1583 fő
Bokod-Szákszend Kistérségi Általános Művelődési Központ Ált.Iskola, Óvoda, Faluház benne iskolai és községi könyvtár 1 fő könyvtáros

48 DAD Lakosság: 1107 fő Művelődési Ház vállalkozásban
1 fő /végzettség nélkül/ Ált. iskola 1-4. oszt. Ref.Egyh. fenntartásában 5-8.oszt. Önkormányzati

49 KECSKÉD Lakosság: 1906 fő Művelődési Ház vállalkozásban 1 fő
1 fő tiszteletdíjas könyvtáros Kecskéd-Kömlőd Általános Iskola és Óvoda

50 BOKOD Lakosság: 2254 fő Bokod-Szákszend Kistérségi Általános Művelődési Központ Ált.iskola, Óvoda, Művelődési Ház, Könyvtár 1 fő művelődésszervező 1 fő könyvtáros 1 fő tánc-dráma pedagógus

51 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! dergusztav@index.hu Dér Gusztáv VOPSZ BT.
2890 Tata, Deák F. u. 48.


Letölteni ppt "ISKOLASZÖVETSÉGTŐL A KÖZKINCSIG (EGYMÁST GENERÁLÓ KULTURÁLIS HÁLÓZATOK KOM.-EGOM. MEGYÉBEN) DÉR GUSZTÁV Farkasgyepü, 2008.02. 12. ELŐADÁSOMBAN EGYMÁST."

Hasonló előadás


Google Hirdetések