Az E-TANÁR portál © Dr. SERES TechConsult 2008.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Moodle tapasztalatok, megoldások a Széchenyi István Egyetemen
Advertisements

Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
TIOP 1.1.1/09/ Angol nyelvi modulok feldolgozása tanulói laptopok segítségével.
Forrás: Educatio folyóirat 2003/III szám, - E-LEARNING / Buda András: Virtuális oktatás című cikke Előadó: Burai István György cím:
Tutori tevékenység a gyakorlatban
>>0 >>1 >> 2 >> 3 >> 4 >> Gyülekeznek a felhők a felsőoktatás egén - avagy a cloud learning szárnyalása a kibertérben SERES – MISKOLCZI - FÓRIKA - LENGYEL.
Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
TÁMOP Mozgáskorlátozottak interaktív honlapja.
E-learning alapú távoktatásos képzés
E-learning alapú távoktatás tapasztalatai a Széchenyi István Egyetemen
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 DISSZEMINÁCIÓ.
WEB 2 eszközök, közösségi portálok az oktatásban
Az Internet adta lehetőségek
A tanulás jövője Dr. Kuti István oktatási főigazgató-helyettes
4 Moodle portál tapasztalatai - konnektivista szemmel
Blog, Fórum, Chat, . Blog Blog vagy veblog (ang. web log) tulajdonképpen egy napló, azaz időben rendezett, felhasználó által begépelt szöveg sorozat.
HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS.
TÁMOP projekt szakmai feladatai és eredményei Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Topár Gábor szakmai projektvezető Minőségügyi Konferencia ZMNE.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
MULTIMÉDIA és ELEKTRONIKUS TANULÁS I. (Oktatástechnológia) 4. konferencia.
A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata A Google segítségével, a drseres.com domain keretein belül létrehoztunk egy online virtuális intranet.
Újfajta tanulási módszerek alkalmazása a felnőttképzési konzulens képzésnél Nyíregyháza, március 18.
2014. július 6. A hálózati együttműködés az innovációs tevékenység során Bedő Ferenc közoktatási szakértő
„Kutatás az atipikus tanulási formák (távoktatás/e-learning) modelljeinek kifejlesztésére célcsoportonként, a modellek bevezetésére és alkalmazására” Megbízó:
Hogyan legyünk e-tanárok?
Fekete Zsombor ÉMRTK Távháló Workshop 2001 szeptember 21.
E-learning és a multimédia
E-learning alapú távoktatásos képzés
MS IT Akadémia Sisák Zoltán kuratóriumi elnök HTTP Alapítvány.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Digitális világ – interaktív táblán
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Debrecen, /10 „Matáv oktatás - Ma távoktatás” Krausz János Igazgatóhelyettes Matáv Oktatási Igazgatóság.
E-learning Kovácspál Eszter.
A tananyag alkalmazása során arra a megállapításra jutottunk, hogy a továbbfejlesztéshez és a digitális írástudás széleskörű alkalmazásához szükséges.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
IT mentor Digitális írástudás.
Az E-TANÁR portál. A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok.
Az e-tanítás. Felépült az e-tanulás épülete – az Internet. Épülnek a tantermek – a tanulásszervező rendszerekkel felszerelt helyi Intranet hálózatok.
Az E-TANÁR portál.
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” Emlékszel rá?  Hol tárolod kedvenc webhelyeid címét?  Fizikailag hol van.
Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.
Az Internet alkalmazásának lehetőségei Áttekintés.
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
Avagy: Mit lát a pitypang magja repülés közben?
Tutoriál videó alkalmazása Moodle kurzusban
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 3. konferencia.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 1. konferencia.
E-larning és M-learning nemzetközi viszonylatban és Szerbiában (egy saját fejlesztésű oktatási keretrendszer bemutatása) Előadók: Kőrösi Gábor és Esztelecki.
Nagy Regina Az információkat tartalmazó interaktív eszközökre, mint félkész termékekre kell tekintenünk, amiből a felhasználó saját.
Felsőoktatás és a közösségi hálózatok
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap „Interaktív elektronikus tananyagok fejlesztése” projekt.
Virtuális tanulási környezet kialakítása és projektmódszerek alkalmazása Erasmus+ KA1 mobilitás program Disszemináció Százhalombatta, november 24.
Openprof.eu Project No LT01-KA Mivel lehet szabadon tartalmakat fejleszteni? Zarka Dénes Open Professional Collaboration.
Tananyagfejlesztő és távoktató e-learning keretrendszer intézményi szintű működtetése MELLearN, ELTE Az ILIAS alkalmazása.
A TÁVOKTATÁS LEHETŐSÉGEI ÉS TAPASZTALATAI A FELNŐTTKÉPZÉSBEN DR. ZÁRDA SAROLTA A FELNŐTTKÉPZÉS KIHÍVÁSAI … DEC. 15.
FELHŐ ALAPÚ INFORMATIKAI RENDSZEREK VS. LEXIKÁLIS ISMERETEK Networkshop 2016 Konferencia Debrecen Antal Péter, Eszterházy Károly Főiskola,
Az e-portfolió lehetőségei az ILIAS 4.2 verziójában Budai Attila
Új technológiák alkalmazási lehetőségei a mentori munkában Készítette: Lőrinczné Tasi Zsuzsanna.
A HTML alapjai Az internet és a web.
Az ILIAS keretrendszer használatának beépülése az oktatói és a hallgatói munkába a Gábor Dénes Főiskolán Berecz Antónia, Balogh Anikó, Littvay László
Nemzeti Köznevelési Portál
Információtechnológiák és tudásbázis az Agrof-MM Leonardo+ projektben M=Mountain; M=Mediterranean
Internet és kommunikáció
Tanár neve | Kurzus száma
Flip-It! Online kurzus mentor szemmel

Előadás másolata:

Az E-TANÁR portál © Dr. SERES TechConsult 2008

Az E-TANÁR portál A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok létrehozása szükséges, amelyek teret adnak az infokommunikációs technika alkalmazása iránt elkötelezett oktatók, hallgatók, kutatók és menedzserek tapasztalatcseréjéhez. Erre a célra, kísérleti jelleggel - E-TANÁR ideiglenes elnevezéssel - létrehoztunk egy, jelenleg még zártkörűen működő, internetes portált http://drseres.com/elearning/ címen. © Dr. SERES TechConsult 2008

Az E-TANÁR portál A portál keretében megkezdtük egy távoktatási kurzus tananyagának kidolgozását. A kurzus célja, hogy áttekintést nyújtson az infokommunikáció alkalmazási lehetőségeiről az oktatás és az információ-, illetve a tudás-átadás területén. Célunk, hogy ráirányítsuk a figyelmet az alkalmazható hardver- és szoftvereszközökre, ötleteket és módszereket mutassunk be azok hatékonyabb felhasználásához. A témakörök vázlata elkészült. A kidolgozás során fel kívánjuk használni a fejlesztő csapat által már alkalmazott tananyagokat és előadásokat, az Interneten található magyarázó és szemléltető anyagokat. © Dr. SERES TechConsult 2008

Az E-TANÁR portál © Dr. SERES TechConsult 2008

Látogatottságunk A zártkörű működés ellenére a portált rövid idő alatt felfedezték a keresőrobotok, és naponta sok felhasználót irányítanak oldalainkra a világ minden tájáról. A több ezer anonim oldallátogatás mellett, több mint száz regisztrált látogatója van a portálnak. © Dr. SERES TechConsult 2008

Látogatottságunk © Dr. SERES TechConsult 2008

Az E-TANÁR portál A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: tananyag tanulmányozása © Dr. SERES TechConsult 2008

Az E-TANÁR portál © Dr. SERES TechConsult 2008

Az E-TANÁR portál Témakörök © Dr. SERES TechConsult 2008 Alap- fogalmak Speciális hardver eszközök Speciális szoftver eszközök Az e-tanítás elemei A távoktatás elemei Az e-tananyagok készítése Az e-tanulás A projektor Bemutató szerkesztők Az e-tanóra Az e-előteszt Kontakt órákhoz Az e-tanítás Hálózati eszközök Az e-tantárgy Az előadás- konzervek Egyéni felkészüléshez Weblap szerkesztők Az e-teszt Az e-teszt Videó eszközök Az online e-teszt Tesztkészítés Hasznos segédprogramok Szabványosítási törekvések Az e-kurzus Az e-tutor Intranet hálózathoz Interaktív eszközök A távoktatás Csettelés és az e-tanulás Tanulásvezérlő rendszerhez Vidókonferencia és az e-tanulás Az Internethez Hirdetőtábla Interaktív eszközökhöz A robot-tutor PDA-hoz és mobiltelefonhoz © Dr. SERES TechConsult 2008 Az e-utóteszt

Az E-TANÁR portál A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: tananyag tanulmányozása távoktatási kurzusok támogatása © Dr. SERES TechConsult 2008

Az E-TANÁR portál A tervezett kurzusok: © Dr. SERES TechConsult 2008 E-csoport 1 A kurzus elején és végén egy-egy tantermi vagy online (videokonferencia) kontakt óra a tutor által meghatározott időpontban Hetenként egy fejezet online feldolgozása, a tutor által meghatározott időpontban A kidolgozott feladatok és értékelésük a csoport tagjai számára elérhetőek E-csoport 2 Témakörönként egy tantermi vagy online (videokonferencia) kontakt óra a tutor által meghatározott időpontban E-csoport 3 Fejezetenként egy tantermi vagy online (videokonferencia) kontakt óra a tutor által Egyes témakörök helyett egyedi igények szerinti témakörök beiktatása © Dr. SERES TechConsult 2008

Az E-TANÁR portál A tervezett kurzusok: © Dr. SERES TechConsult 2008 VIP 1 Témakörönként egy tantermi vagy online (videokonferencia) kontakt óra a hallgató által kiválasztott időpontban Hetenként egy fejezet online feldolgozása a tutor által meghatározott rendben, de a hallgató által kiválasztott - a tutorral egyeztetett - időpontban A kidolgozott feladatok és értékelésük a többi hallgató számára nem elérhetőek VIP 2 A témakörök online feldolgozása a hallgató által meghatározott rendben és - a tutorral egyeztetett - időpontban VIP 3 A témakörök online feldolgozása (videokapcsolattal) a hallgató által meghatározott rendben és - a tutorral egyeztetett - időpontban Egyes témakörök helyett egyedi igények szerinti témakörök beiktatása © Dr. SERES TechConsult 2008

Az E-TANÁR portál A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: tananyag tanulmányozása távoktatási kurzusok interaktív támogatás saját honlap © Dr. SERES TechConsult 2008

Saját honlap © Dr. SERES TechConsult 2008

Az E-TANÁR portál A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: tananyag tanulmányozása távoktatási kurzusok interaktív támogatás saját honlap hozzászólási lehetőségek © Dr. SERES TechConsult 2008

Hozzászólások © Dr. SERES TechConsult 2008

Az E-TANÁR portál A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: tananyag tanulmányozása távoktatási kurzusok interaktív támogatás saját honlap hozzászólási lehetőségek kiegészítési lehetőségek © Dr. SERES TechConsult 2008

Új lapok létrehozása © Dr. SERES TechConsult 2008

Az E-TANÁR portál A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: tananyag tanulmányozása távoktatási kurzusok interaktív támogatás saját honlap hozzászólási lehetőségek kiegészítési lehetőségek fórumok © Dr. SERES TechConsult 2008

Fórumok © Dr. SERES TechConsult 2008

Az E-TANÁR portál A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: tananyag tanulmányozása távoktatási kurzusok interaktív támogatás saját honlap hozzászólási lehetőségek kiegészítési lehetőségek fórumok hirdetőtábla © Dr. SERES TechConsult 2008

Hirdetőtábla © Dr. SERES TechConsult 2008

Az E-TANÁR portál A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: tananyag tanulmányozása távoktatási kurzusok interaktív támogatás saját honlap hozzászólási lehetőségek kiegészítési lehetőségek fórumok hirdetőtábla virtuális intranet © Dr. SERES TechConsult 2008

A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata A Google segítségével, a drseres.com domain keretein belül létrehoztunk egy online virtuális intranet hálózatot az E-TANÁR portál részére, ebbe a kurzusok résztvevői egyéni felhasználóként jelentkezhetnek be; a felhasználói nevek: becenév@drseres.com , (a jelszavakat mindenki személyes levélben kapja meg), a hálózatnak jelenleg öt szolgáltatása működik: © Dr. SERES TechConsult 2008

A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy gmail levelező fiók, amely elsősorban a belső levelezésre szolgál, de külső levelezésre is használható. Bárhonnan, bármikor elérhető a http://mail.drseres.com címen, könnyen kezelhető és hatékony spamszűréssel rendelkezik. © Dr. SERES TechConsult 2008

A gmail levelező fiók © Dr. SERES TechConsult 2008

A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy gmail levelező fiók, amely elsősorban a belső levelezésre szolgál, de külső levelezésre is használható. Bárhonnan, bármikor elérhető a http://mail.drseres.com címen, könnyen kezelhető és hatékony spamszűréssel rendelkezik. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy határidőnapló, amit alaphelyzetben csak a tulajdonos és a tutor lát, de bárkivel megosztható a domainen belül. (Ha a bejegyzést magánjellegűnek jelöli be, akkor csak a tulajdonos láthatja.) Bejelentkezni a http://calendar.drseres.com címen lehet. © Dr. SERES TechConsult 2008

A határidőnapló © Dr. SERES TechConsult 2008

A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy gmail levelező fiók, amely elsősorban a belső levelezésre szolgál, de külső levelezésre is használható. Bárhonnan, bármikor elérhető a http://mail.drseres.com címen, könnyen kezelhető és hatékony spamszűréssel rendelkezik. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy határidőnapló, amit alaphelyzetben csak a tulajdonos és a tutor lát, de bárkivel megosztható a domainen belül. (Ha a bejegyzést magánjellegűnek jelöli be, akkor csak a tulajdonos láthatja.) Bejelentkezni a http://calendar.drseres.com címen lehet. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy interaktív dokumentumszerkesztő rendszer, amellyel online lehet közös dokumentumokat szerkeszteni - szöveget, táblázatot és prezentációt. Emellett kiválóan alkalmas valós idejű, online prezentációra, feleltetésre és vizsgáztatásra. Ezt az egyes témakörök indításakor és befejezésekor, időpontegyeztetés után fogjuk használni. Bejelentkezni a http://docs.drseres.com címen lehet. © Dr. SERES TechConsult 2008

A dokumentumszerkesztő tartalomjegyzéke © Dr. SERES TechConsult 2008

A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy gmail levelező fiók, amely elsősorban a belső levelezésre szolgál, de külső levelezésre is használható. Bárhonnan, bármikor elérhető a http://mail.drseres.com címen, könnyen kezelhető és hatékony spamszűréssel rendelkezik. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy határidőnapló, amit alaphelyzetben csak a tulajdonos és a tutor lát, de bárkivel megosztható a domainen belül. (Ha a bejegyzést magánjellegűnek jelöli be, akkor csak a tulajdonos láthatja.) Bejelentkezni a http://calendar.drseres.com címen lehet. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy interaktív dokumentumszerkesztő rendszer, amellyel online lehet közös dokumentumokat szerkeszteni - szöveget, táblázatot és prezentációt. Emellett kiválóan alkalmas valós idejű, online prezentációra, feleltetésre és vizsgáztatásra. Ezt az egyes témakörök indításakor és befejezésekor, időpontegyeztetés után fogjuk használni. Bejelentkezni a http://docs.drseres.com címen lehet. © Dr. SERES TechConsult 2008

Szöveges dokumentum online szerkesztése © Dr. SERES TechConsult 2008

Szöveges dokumentum online szerkesztése © Dr. SERES TechConsult 2008

Szöveges dokumentum online szerkesztése © Dr. SERES TechConsult 2008

A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy gmail levelező fiók, amely elsősorban a belső levelezésre szolgál, de külső levelezésre is használható. Bárhonnan, bármikor elérhető a http://mail.drseres.com címen, könnyen kezelhető és hatékony spamszűréssel rendelkezik. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy határidőnapló, amit alaphelyzetben csak a tulajdonos és a tutor lát, de bárkivel megosztható a domainen belül. (Ha a bejegyzést magánjellegűnek jelöli be, akkor csak a tulajdonos láthatja.) Bejelentkezni a http://calendar.drseres.com címen lehet. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy interaktív dokumentumszerkesztő rendszer, amellyel online lehet közös dokumentumokat szerkeszteni - szöveget, táblázatot és prezentációt. Emellett kiválóan alkalmas valós idejű, online prezentációra, feleltetésre és vizsgáztatásra. Ezt az egyes témakörök indításakor és befejezésekor, időpontegyeztetés után fogjuk használni. Bejelentkezni a http://docs.drseres.com címen lehet. © Dr. SERES TechConsult 2008

Táblázat online szerkesztése © Dr. SERES TechConsult 2008

Táblázat online szerkesztése © Dr. SERES TechConsult 2008

Online feladatlap szerkesztése © Dr. SERES TechConsult 2008

Feladatlap online kitöltése © Dr. SERES TechConsult 2008

Feladatmegoldás egyidejű online ellenőrzése © Dr. SERES TechConsult 2008 Feladatmegoldás egyidejű  online ellenőrzése

A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy gmail levelező fiók, amely elsősorban a belső levelezésre szolgál, de külső levelezésre is használható. Bárhonnan, bármikor elérhető a http://mail.drseres.com címen, könnyen kezelhető és hatékony spamszűréssel rendelkezik. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy határidőnapló, amit alaphelyzetben csak a tulajdonos és a tutor lát, de bárkivel megosztható a domainen belül. (Ha a bejegyzést magánjellegűnek jelöli be, akkor csak a tulajdonos láthatja.) Bejelentkezni a http://calendar.drseres.com címen lehet. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy interaktív dokumentumszerkesztő rendszer, amellyel online lehet közös dokumentumokat szerkeszteni - szöveget, táblázatot és prezentációt. Emellett kiválóan alkalmas valós idejű, online prezentációra, feleltetésre és vizsgáztatásra. Ezt az egyes témakörök indításakor és befejezésekor, időpontegyeztetés után fogjuk használni. Bejelentkezni a http://docs.drseres.com címen lehet. © Dr. SERES TechConsult 2008

Prezentáció online szerkesztése © Dr. SERES TechConsult 2008

Prezentáció online szerkesztése © Dr. SERES TechConsult 2008

Prezentáció online szerkesztése © Dr. SERES TechConsult 2008

Prezentáció online szerkesztése © Dr. SERES TechConsult 2008

Prezentáció online megosztása © Dr. SERES TechConsult 2008

Prezentáció online megosztása © Dr. SERES TechConsult 2008

A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy gmail levelező fiók, amely elsősorban a belső levelezésre szolgál, de külső levelezésre is használható. Bárhonnan, bármikor elérhető a http://mail.drseres.com címen, könnyen kezelhető és hatékony spamszűréssel rendelkezik. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy határidőnapló, amit alaphelyzetben csak a tulajdonos és a tutor lát, de bárkivel megosztható a domainen belül. (Ha a bejegyzést magánjellegűnek jelöli be, akkor csak a tulajdonos láthatja.) Bejelentkezni a http://calendar.drseres.com címen lehet. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy interaktív dokumentumszerkesztő rendszer, amellyel online lehet közös dokumentumokat szerkeszteni - szöveget, táblázatot és prezentációt. Emellett kiválóan alkalmas valós idejű, online prezentációra, feleltetésre és vizsgáztatásra. Ezt az egyes témakörök indításakor és befejezésekor, időpontegyeztetés után fogjuk használni. Bejelentkezni a http://docs.drseres.com címen lehet. © Dr. SERES TechConsult 2008

Prezentáció online lejátszása © Dr. SERES TechConsult 2008

A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy gmail levelező fiók, amely elsősorban a belső levelezésre szolgál, de külső levelezésre is használható. Bárhonnan, bármikor elérhető a http://mail.drseres.com címen, könnyen kezelhető és hatékony spamszűréssel rendelkezik. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy határidőnapló, amit alaphelyzetben csak a tulajdonos és a tutor lát, de bárkivel megosztható a domainen belül. (Ha a bejegyzést magánjellegűnek jelöli be, akkor csak a tulajdonos láthatja.) Bejelentkezni a http://calendar.drseres.com címen lehet. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy interaktív dokumentumszerkesztő rendszer, amellyel online lehet közös dokumentumokat szerkeszteni - szöveget, táblázatot és prezentációt. Emellett kiválóan alkalmas valós idejű, online prezentációra, feleltetésre és vizsgáztatásra. Ezt az egyes témakörök indításakor és befejezésekor, időpontegyeztetés után fogjuk használni. Bejelentkezni a http://docs.drseres.com címen lehet. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy internetes csevegő rendszer, amellyel a közös online prezentációk alkalmával lehet szöveges üzeneteket cserélni. Emellett a levelező fiókból is lehet online, szöveges csevegést kezdeményezni a csoport tagjaival és a tutorral. © Dr. SERES TechConsult 2008

Prezentáció online csevegéssel © Dr. SERES TechConsult 2008

A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy gmail levelező fiók, amely elsősorban a belső levelezésre szolgál, de külső levelezésre is használható. Bárhonnan, bármikor elérhető a http://mail.drseres.com címen, könnyen kezelhető és hatékony spamszűréssel rendelkezik. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy határidőnapló, amit alaphelyzetben csak a tulajdonos és a tutor lát, de bárkivel megosztható a domainen belül. (Ha a bejegyzést magánjellegűnek jelöli be, akkor csak a tulajdonos láthatja.) Bejelentkezni a http://calendar.drseres.com címen lehet. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy interaktív dokumentumszerkesztő rendszer, amellyel online lehet közös dokumentumokat szerkeszteni - szöveget, táblázatot és prezentációt. Emellett kiválóan alkalmas valós idejű, online prezentációra, feleltetésre és vizsgáztatásra. Ezt az egyes témakörök indításakor és befejezésekor, időpontegyeztetés után fogjuk használni. Bejelentkezni a http://docs.drseres.com címen lehet. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy internetes csevegő rendszer, amellyel a közös online prezentációk alkalmával lehet szöveges üzeneteket cserélni. Emellett a levelező fiókból is lehet online, szöveges csevegést kezdeményezni a csoport tagjaival és a tutorral. © Dr. SERES TechConsult 2008

Csevegés kezdeményezése a gmail fiókból © Dr. SERES TechConsult 2008

A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy gmail levelező fiók, amely elsősorban a belső levelezésre szolgál, de külső levelezésre is használható. Bárhonnan, bármikor elérhető a http://mail.drseres.com címen, könnyen kezelhető és hatékony spamszűréssel rendelkezik. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy határidőnapló, amit alaphelyzetben csak a tulajdonos és a tutor lát, de bárkivel megosztható a domainen belül. (Ha a bejegyzést magánjellegűnek jelöli be, akkor csak a tulajdonos láthatja.) Bejelentkezni a http://calendar.drseres.com címen lehet. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy interaktív dokumentumszerkesztő rendszer, amellyel online lehet közös dokumentumokat szerkeszteni - szöveget, táblázatot és prezentációt. Emellett kiválóan alkalmas valós idejű, online prezentációra, feleltetésre és vizsgáztatásra. Ezt az egyes témakörök indításakor és befejezésekor, időpontegyeztetés után fogjuk használni. Bejelentkezni a http://docs.drseres.com címen lehet. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy internetes csevegő rendszer, amellyel a közös online prezentációk alkalmával lehet szöveges üzeneteket cserélni. Emellett a levelező fiókból is lehet online, szöveges csevegést kezdeményezni a csoport tagjaival és a tutorral. Minden résztvevőnek rendelkezésére áll egy internetes online telefonrendszer, amelyen keresztül a csoport tagjai bármikor beszélgethetnek egymással és a tutorral. Ehhez telepíteni kell a GoogleTalk programot.

Google-talk online telefon

Google-talk online telefon

Prezentáció Google-talk online kapcsolattal

Prezentáció Skype online kapcsolattal

Prezentáció Windows LiveMessenger online kapcsolattal

Köszönjük a figyelmet Kende György kende.gyorgy@zmne.hu György Seres drseres@drseres.com