Az E-TANÁR portál. A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Moodle tapasztalatok, megoldások a Széchenyi István Egyetemen
Advertisements

TIOP 1.1.1/09/ Angol nyelvi modulok feldolgozása tanulói laptopok segítségével.
Forrás: Educatio folyóirat 2003/III szám, - E-LEARNING / Buda András: Virtuális oktatás című cikke Előadó: Burai István György cím:
>>0 >>1 >> 2 >> 3 >> 4 >> Gyülekeznek a felhők a felsőoktatás egén - avagy a cloud learning szárnyalása a kibertérben SERES – MISKOLCZI - FÓRIKA - LENGYEL.
Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
E-learning alapú távoktatásos képzés
E-learning alapú távoktatás tapasztalatai a Széchenyi István Egyetemen
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 DISSZEMINÁCIÓ.
A tanulás jövője Dr. Kuti István oktatási főigazgató-helyettes
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
4 Moodle portál tapasztalatai - konnektivista szemmel
TÁMOP projekt szakmai feladatai és eredményei Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Topár Gábor szakmai projektvezető Minőségügyi Konferencia ZMNE.
MULTIMÉDIA és ELEKTRONIKUS TANULÁS I. (Oktatástechnológia) 4. konferencia.
A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata A Google segítségével, a drseres.com domain keretein belül létrehoztunk egy online virtuális intranet.
V. ETR Konferencia április Dr Majó Zoltán, egyetemi adjunktus
„Kutatás az atipikus tanulási formák (távoktatás/e-learning) modelljeinek kifejlesztésére célcsoportonként, a modellek bevezetésére és alkalmazására” Megbízó:
Hogyan legyünk e-tanárok?
Microsoft IT Akadémia Sisák Zoltán
Fekete Zsombor ÉMRTK Távháló Workshop 2001 szeptember 21.
Az e-learning gyökerei, az e-tanulás fejleményei
E-learning alapú távoktatásos képzés
A pedagógiai értékelés „tantárgy” megvalósítása a Mérnöktanár-képzésben a Széchenyi István Egyetemen Dr. Nagy Tamás főiskolai docens május 31.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Megújul a Sulinet Könczöl Tamás osztályvezető
Debrecen, /10 „Matáv oktatás - Ma távoktatás” Krausz János Igazgatóhelyettes Matáv Oktatási Igazgatóság.
A tananyag alkalmazása során arra a megállapításra jutottunk, hogy a továbbfejlesztéshez és a digitális írástudás széleskörű alkalmazásához szükséges.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
2009. október 19. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK 7. előadás.
Az e-tanítás. Felépült az e-tanulás épülete – az Internet. Épülnek a tantermek – a tanulásszervező rendszerekkel felszerelt helyi Intranet hálózatok.
Az E-TANÁR portál © Dr. SERES TechConsult 2008.
Az E-TANÁR portál.
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
A Digitális Középiskola, mint a hatékony blended oktatás alapja
Tanulási és tanítási stílusok elektronikus környezetben
Győr, dr. Nagy Tamás, Nyitrai Erzsébet
TANÁR-TOVÁBBKÉPZÉSI ALPROGRAM
IKT alapfogalmak, IKT-val támogatott módszerek
Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
Tutoriál videó alkalmazása Moodle kurzusban
A tanulási környezet változásának hatásai a tananyagfejlesztés módszereire Dr. Ludik Péter.
Ambrusné Dr. Somogyi Kornélia
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 3. konferencia.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
Az IKT-alapú pedagógia munkaformái, módszerei. 3 betűs világ IKT IST SDT.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 1. konferencia.
A MODERN IKT SZEREPE A MESTER-TANÁRKÉPZÉSBEN
Educatio LMS Halácsy Katalin II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközépiskola BeTISZK, MiTIOK tagiskola.
Korszerű, hatékony képzési megoldás E-Learning - SzITÁR június 13.
2009. november Nemzetközi ILIAS Konferencia1/20 Az ILIAS közösség Magyarországon, az együttműködés fejlesztése Berecz Antónia.
Openprof.eu Project No LT01-KA Mivel lehet szabadon tartalmakat fejleszteni? Zarka Dénes Open Professional Collaboration.
Tananyagfejlesztő és távoktató e-learning keretrendszer intézményi szintű működtetése MELLearN, ELTE Az ILIAS alkalmazása.
Az ILIAS e-learning keretrendszer magyarországi adaptálása és felhasználása az informatika oktatásban, különös tekintettel a szolgáltatások testre szabására.
Dr. Kovács Miklós tanszéki mérnök Műszaki Tanárképző Tanszék E-learning alapú távoktatásos képzés.
A TÁVOKTATÁS LEHETŐSÉGEI ÉS TAPASZTALATAI A FELNŐTTKÉPZÉSBEN DR. ZÁRDA SAROLTA A FELNŐTTKÉPZÉS KIHÍVÁSAI … DEC. 15.
FELHŐ ALAPÚ INFORMATIKAI RENDSZEREK VS. LEXIKÁLIS ISMERETEK Networkshop 2016 Konferencia Debrecen Antal Péter, Eszterházy Károly Főiskola,
Tanfolyam címe TANÁR NEVE | TANFOLYAM SZÁMA. Tanfolyam leírása  Írja be a tanfolyam anyagának rövid összefoglalását.  Hely  Előadások: hétfőn, szerdán,
1 Budai Attila Költséghatékony e-learning képzés Tananyag és támogatás új ILIAS felhasználók számára Vitaindító előadás 8. Nemzetközi ILIAS Konferencia.
Új technológiák alkalmazási lehetőségei a mentori munkában Készítette: Lőrinczné Tasi Zsuzsanna.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Az ILIAS keretrendszer használatának beépülése az oktatói és a hallgatói munkába a Gábor Dénes Főiskolán Berecz Antónia, Balogh Anikó, Littvay László
Honlap: Program: A Math-Bridge interaktív tanulási platform lehetséges szerepe az oktatási folyamatban.
Nemzeti Köznevelési Portál
Információtechnológiák és tudásbázis az Agrof-MM Leonardo+ projektben M=Mountain; M=Mediterranean
Regionális konferencia
Tanár neve | Kurzus száma
Flip-It! Online kurzus mentor szemmel

Előadás másolata:

Az E-TANÁR portál

A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok létrehozása szükséges, amelyek teret adnak az infokommunikációs technika alkalmazása iránt elkötelezett oktatók, hallgatók, kutatók és menedzserek tapasztalatcseréjéhez. Erre a célra, kísérleti jelleggel - E-TANÁR ideiglenes elnevezéssel - létrehoztunk egy, jelenleg még zártkörűen működő, internetes portált címen. Az E-TANÁR portál

A portál keretében megkezdtük egy távoktatási kurzus tananyagának kidolgozását. –A kurzus célja, hogy áttekintést nyújtson az infokommunikáció alkalmazási lehetőségeiről az oktatás és az információ-, illetve a tudás-átadás területén. –Célunk, hogy ráirányítsuk a figyelmet az alkalmazható hardver- és szoftvereszközökre, ötleteket és módszereket mutassunk be azok hatékonyabb felhasználásához. –A témakörök vázlata elkészült. A kidolgozás során fel kívánjuk használni a fejlesztő csapat által már alkalmazott tananyagokat és előadásokat, az Interneten található magyarázó és szemléltető anyagokat. Az E-TANÁR portál

A zártkörű működés ellenére a portált rövid idő alatt felfedezték a keresőrobotok, és naponta sok felhasználót irányítanak oldalainkra. A több ezer anonim oldallátogatás mellett, több mint száz regisztrált látogatója van a portálnak. Látogatottságunk

A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: –tananyag tanulmányozása Az E-TANÁR portál

Témakörök Bevezetés 1. Alapfogalmak 1.1. Az e-tanulás 1.2. Az e-tanítás 1.3. Az e-teszt 1.4. Szabványosítási törekvések 1.5. A távoktatás 2. Az e-tanítás speciális hardver eszközei 2.1. A kontakt e-tanítás alapvető eszköze a projektor 2.2. A hálózati eszközök az e-tanításban 2.3. Videó eszközök az e-tanításban 2.4. Interaktív eszközök az e-tanításban 3. Az e-tanítás speciális szoftver eszközei 3.1. Bemutató szerkesztő szoftverek 3.2. Weblapszerkesztő szoftverek 3.3. Hasznos segédprogramok az e-tanításhoz 4. Az e-tanítás elemei 4.1. Az e-tanóra 4.2. Az e-tantárgy 4.3. Az e-teszt 4.4. Az e-kurzus 5.A távoktatás elemei 5.1.Az e-előteszt 5.2.Az előadás-konzervek 5.3.Az online e-teszt 5.4.Az e-tutor 5.5.Csetelés, fórumok, blogok és az e-tanulás 5.6.Videokonferencia és az e-tanulás 5.7.Hirdetőtábla 5.8.A robot-tutor 5.9.Az e-utóteszt 6.Az e-tananyagok készítése 6.1.Tananyagkészítés kontaktórához 6.2.Tananyagkészítés egyéni felkészülők részére 6.3.Tesztkészítés 6.4.Tananyagkészítés Intranet hálózathoz 6.5.Tananyagkészítés LMS-hez 6.6.Tananyagkészítés az Internethez 6.7.Tananyagkészítés interaktív eszközökhöz 6.8.Tananyagkészítés PDA-hoz és mobiltelefonhoz

A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: –tananyag tanulmányozása –távoktatási kurzusok támogatása Az E-TANÁR portál

E-csoport 1 A kurzus elején és végén egy-egy tantermi vagy online (videokonferencia) kontakt óra a tutor által meghatározott időpontban Hetenként egy fejezet online feldolgozása, a tutor által meghatározott időpontban A kidolgozott feladatok és értékelésük a csoport tagjai számára elérhetőek E-csoport 2 Témakörönként egy tantermi vagy online (videokonferencia) kontakt óra a tutor által meghatározott időpontban Hetenként egy fejezet online feldolgozása, a tutor által meghatározott időpontban A kidolgozott feladatok és értékelésük a csoport tagjai számára elérhetőek E-csoport 3 Fejezetenként egy tantermi vagy online (videokonferencia) kontakt óra a tutor által meghatározott időpontban Hetenként egy fejezet online feldolgozása, a tutor által meghatározott időpontban A kidolgozott feladatok és értékelésük a csoport tagjai számára elérhetőek Egyes témakörök helyett egyedi igények szerinti témakörök beiktatása Az E-TANÁR portál A tervezett kurzusok:

VIP 1 Témakörönként egy tantermi vagy online (videokonferencia) kontakt óra a hallgató által kiválasztott időpontban Hetenként egy fejezet online feldolgozása a tutor által meghatározott rendben, de a hallgató által kiválasztott - a tutorral egyeztetett - időpontban A kidolgozott feladatok és értékelésük a többi hallgató számára nem elérhetőek VIP 2 Témakörönként egy tantermi vagy online (videokonferencia) kontakt óra a hallgató által kiválasztott időpontban A témakörök online feldolgozása a hallgató által meghatározott rendben és - a tutorral egyeztetett - időpontban A kidolgozott feladatok és értékelésük a többi hallgató számára nem elérhetőek VIP 3 Témakörönként egy tantermi vagy online (videokonferencia) kontakt óra a hallgató által kiválasztott időpontban A témakörök online feldolgozása (videokapcsolattal) a hallgató által meghatározott rendben és - a tutorral egyeztetett - időpontban A kidolgozott feladatok és értékelésük a többi hallgató számára nem elérhetőek Egyes témakörök helyett egyedi igények szerinti témakörök beiktatása Az E-TANÁR portál A tervezett kurzusok:

A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: –tananyag tanulmányozása –távoktatási kurzusok –interaktív támogatás saját honlap Az E-TANÁR portál

Saját honlap

A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: –tananyag tanulmányozása –távoktatási kurzusok –interaktív támogatás saját honlap hozzászólási lehetőségek Az E-TANÁR portál

Hozzászólások

A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: –tananyag tanulmányozása –távoktatási kurzusok –interaktív támogatás saját honlap hozzászólási lehetőségek kiegészítési lehetőségek Az E-TANÁR portál

Új lapok létrehozása

A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: –tananyag tanulmányozása –távoktatási kurzusok –interaktív támogatás saját honlap hozzászólási lehetőségek kiegészítési lehetőségek fórumok Az E-TANÁR portál

Fórumok

A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: –tananyag tanulmányozása –távoktatási kurzusok –interaktív támogatás saját honlap hozzászólási lehetőségek kiegészítési lehetőségek fórumok hirdetőtábla Az E-TANÁR portál

Hirdetőtábla

Az E-TANÁR portál

Az E-TANÁR portál

A próbakurzus megkezdése Most jelentkezzetek be a próbakurzusra: próbakurzusra beceneved jelszavad