NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, 2013. november www.emet.gov.hu.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÚMFT Gazdaságfejlesztési programok sajtóbeszélgetés július 9., Budapest Burány Sándor, államtitkár Kocsis Magdolna, IH vezető GfP sajtóbeszélgetés.
Advertisements

ÉVADNYITÓ TAVASZ Megnyitó Tájékoztató az MLSZ eredményeiről
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Az Oltalom Karitatív Egyesület 1989 óta működik. Célja a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben lévő különféle.
Civil partnerség – Szabolcs – Szatmár – Bereg megyében
Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Civil Szolgáltató Központ
LEADER Szeged LEADER pályázatok
TISZATÉR LEADER EGYESÜLET célterületei és eljárásrend 2011.
Szociálpedagógia szak (BA). A képzés célja: • olyan szociálpedagógusok képzése, • akik képesek a gyermek és ifjúsági korosztály • tanulási, szociális.
Civil szervezetek számára kiírt aktuális pályázatok, törvényi teendők
ÁROP „Partnerség erősítése”.
Civil partnerség – Szabolcs – Szatmár – Bereg megyében
Stratégiai tervezés civil szervezetek számára
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
NJSZT Közgyűlés május 13. NJSZT KÖZGYŰLÉS május 13.
Az Európai Területi Társulások évi támogatására kiírt pályázat (A pályázat kódja: ETT-14) Szilágyi Orsolya Támogatási Főosztály Közigazgatási és.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
A TÁMOP civileket érintő területei. A TÁMOP specifikus céljai 1.A munkaerő-piaci kereslet és kínálat összhangjának javítása 2.Az aktivitás területi különbségeinek.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
F ORRÁSTEREMTÉSI, pályázati lehetőségek. F IATALOK LENDÜLETBEN Alprogramok (szegénység, kultúra, munkanélküliség, egészséges életmód, vállalkozó.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
NEA szakmai pályázatok 2013.
Pályázat kiírás kódja: NEA-13-N Pályázat kiírás kódja: NEA-13-N.
Pénzügyi és szakmai elszámolás
NEA működési támogatások (2014)
Bozsik József mb. főosztályvezető e-Gazdaság Főosztály.
Nemzeti Fejlesztési Terv Civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek javítása.
EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok Pécs, Mikulás Brigitta Nemzeti Fejlesztési Hivatal Phare Koordinációs Főosztály Főosztályvezető-helyettes.
Új Magyarország Fejlesztési Terv TAMOP prezentáció.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Információs társadalom a javuló esélyekért Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
ÁROP „Partnerség erősítése”.
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
a Nemzeti Együttműködési Alap
Konzorciumi együttműködés
Pályázó: Nők-háza Egyesület Nagykanizsa Pályázati azonosító: IFJ-GY-ND-09-A/B0043 Pályázat címe: Kistérségi Ifjúsági Fórum – 2009.
Fiatalok Lendületben Program Youth in Action Tineret in Acțiune.
Biztos Kezdet Gyerekházak
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
Civil Információs Centrumok Magyarország területén, valamint a pályázati lehetőségek határon innen és túl január 26. Szabadka Szedmák Tamás.
Gergely László Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet
Szomolyai Magyar Roma Egyesület ben alakult Céljaink: - Helyi hátrányos helyzetű családok, emberek segítése Érdekvédelem Szociális szolgáltatások.
Új civilszervezeti szabályok Magyarországon, a Nemzeti Együttműködési Alap Dr. Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes.
Jövőben várható pályázatok civil szervezeteknek Huber Helga projektmenedzsment szakértő
Huber Helga szakértő Tel:
ELŐADÓ: HORVÁTH RITA IRODAVEZETŐ ZALA MEGYEI CIVIL INFORMÁCIÓS CENTRUM CIVIL SZERVEZETEK MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSA NEA-16-M.
A szervezet alapítói: Elnök: Bokor Ildikó, Tiszteletbeli elnök: Kolcsár József, a kézdivásárhelyi színház igazgatója, Alelnök: Fodor György, Főtitkár:
Új lehetőségek a civilek számára Morvay Levente. Civil törvény főbb szabályozási területei Szervezeti formák Működés keretei Letétbe helyezés Civil Információs.
NEA-16-M pályázatok. Közösségi környezet kollégium kulturális tevékenység, közművelődés, tudomány és kutatás, hagyományápolás, audio- és telekommunikáció,
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
Udvaros Renáta Nemzeti Együttműködési Alap
Udvaros Renáta Nemzeti Együttműködési Alap
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
A határtérség.
Udvaros Renáta Nemzeti Együttműködési Alap
TÁMOP B-2-12/ "Munkával a társadalmi integráció elősegítéséért – Roma nők foglalkoztatása a Fejér Megyei Gyermekvédelmi.
A civil szervezetek támogatása és a vonatkozó jogszabályi változások
Lorem ipsum.
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
Kis közösségek forrásteremtési képességének javítása
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
NEA – 19 – N Normatív pályázatok
Előadás másolata:

NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november

Nemzeti Együttműködési Alap Civil szervezetek szakmai célú támogatása NEA-14

Pályázati célok  Közösségi környezet (KK), Társadalmi Felelősség (TF) kollégium: Kulturális tevékenység, közművelődés, tudomány és kutatás, hagyományápolás, audio- és telekommunikáció, informatika, elektronikus hírközlés, szak- és felnőttképzés, ismeretterjesztés, társadalmi párbeszéd, fogyasztóvédelem, a település és közösségfejlesztés területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

Pályázati célok Mobilitás és alkalmazkodás (MA) kollégium: Élet és vagyonbiztonság, közbiztonság, polgári védelem, önkéntes tűzoltás, mentés és katasztrófa elhárítás, közrend és közlekedésbiztonság védelme, szabadidő, hobbi és sport, a nők és férfiak esélyegyenlőségének védelme területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

Pályázati célok Nemzeti összetartozás (NO) kollégium: A Kárpát-medencei együttműködés, mint a határon túli magyarsággal kapcsolatos nemzetközi tevékenység és az európai integráció elősegítése, továbbá a Magyarországon élő nemzetiségek, valamint az emberi és állampolgári jogok védelme, vallási tevékenység területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

Pályázati célok Társadalmi felelősségvállalás (TF) kollégium: Nonprofit szervezeteknek, ernyőszervezeteknek nyújtott szolgáltatások, szakmai és érdekképviselet, szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása, rehabilitációs foglalkoztatás, hátrányos helyzetű rétegek segítése területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

Pályázati célok Új nemzedékek jövőjéért (UN) kollégium: Nevelés és oktatás, képességfejlesztés, gyermek és ifjúsági érdekképviselet, gyermek- és ifjúságvédelem, egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, kábítószer-megelőzés, természet- és környezetvédelem területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

Beadási feltételek Egy szervezet egy pályázatot nyújthat be. (kivétel UN, amely esetében két pályázat nyújtható be: egy egyéni, és egy határon túli civil szervezettel) Nem nyújtható be együttes pályázat: KK Együttes pályázat benyújtható: MA, NO, UN (nem nyújtható be pályázat, amennyiben a pályázat célja nem a civil szervezeteket érintő évfordulók, fesztiválok, hazai és határon túli rendezvények támogatása)

Pályázati adatok Támogatási időszak: Támogatás mértéke: KK, NO, TF, – 3 millió Ft MA, – 3 millió Ft UN, – 2 millió Ft Önrész: min. 10% Biztosítása történhet természetben (különösen közérdekű önkéntes munka igazolásával) vagy készpénzben.

Speciális információk A pályázati kiírások tartalmazzák a speciális, az egyes pályázatokra vonatkozó támogatható tevékenységek (6. pont) elszámolható költségek (7. pont) és a különösen nem elszámolható költségek (8. pont) körét.

Pályázatok benyújtásának módja A pályázatokat az EPER-ben kell benyújtani. A pályázatok benyújtása során, a pályázati benyújtási határidő utolsó napjáig, a pályázónak egyszeri pályázati díjat kell megfizetnie, melynek összege Ft. A díjat átutalással, a következő számlaszámra kell befizetni: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

További információk a pályázati díjról A pályázati díj határidőre történő meg nem fizetése vagy késedelmes teljesítése a pályázat formai érvénytelenségét vonja maga után. A pályázónak nem kell befizetnie a pályázati díjat, ha a NEA-14-M kiírás keretében már fizetett pályázati díjat.

A pályázat benyújtásának határideje KK, NO: MA, TF, UN:

A pályázati dokumentáció tartalma a pályázati kiírás, a pályázati útmutató, a pályázati adatlap, az Általános Szerződési Feltételek, Támogatási szerződés tervezet, Támogatói okirat tervezet.

További információk A pályázattal kapcsolatos további információkat a és a honlapon, valamint az ott feltüntetett ügyfélszolgálati elérhetőségeken kaphat.

Köszönjük a figyelmet