Kik a gésák ? A háziasszonyt helyettesítik a férfi vendégek szórakoztatásánál Magában egyesíti a női ideállal szembeni összes követelményt Szép Szellemes.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Érték-e még a család? SzülőSuli 1.
Advertisements

Bankszámla és bankkártya
Copiright by Y. Kinek jó a több biztosító? Ön benne van a szerencsés 0,5%-ban? Programunk segítségével ellenőrizheti!
Remélem, hogy vissza küldöd nekem!!!!
A házasság még nem a mennyország
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
Család.
Mikor tekinthetjük egészségesnek a családot?
A vízhordó története.
Gy ő zelem Pecznyik Pál verse Gy ő zelem, ha már nem világ szerint járok,
Modláné Görgényi Ildikó. Vidékfejlesztés A gazdaság folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Minőségi, a környezet-
SZÜLŐI KÉRDŐÍV Az intézményi minőségfejlesztési keretében között kitöltött szülői kérdőívek kiértékelése (A kérdőív kitöltésére.
Boldogsághoz vezető út
„Férfinak és nőnek teremtette”
10 RÓZSA SZÁMODRA. Ha ezt az üzenetet megkapod … az azért van, mert különleges ember vagy!
Zene: Amanda Lear ENIGMA Vilmos herceg és Kate Middleton 1900 vendéget hívott meg április 29-én tartott esküvőjükre a londoni Westminster.
Mire jók a férfiak?.
Rokonok. Sok - sok évvel ezelőtt, amikor 23 éves voltam, hozzámentem egy özvegyhez, aki olyan gyönyörű volt, hogy az csak na. Ennek az özvegynek volt.
10 RÓZSA SZÁL Önnek.
A kétnyelvűség kialakulása és fejlődése
Szociális tanulás formái
Üdvözlök mindenkit! A kutyatartással kapcsolatosan szeretnék beszélni.
M E G H Í V Ó Szeretettel várunk Nyári Napforduló Sámán Ünnepünkre!
A család szerepe, jellemzői
A strucc.
Móra Ferenc
Névnapodra Szeretettel!
Névnapodra Szeretettel
A férfiak életkor változásai. Tudósok kiderítették hogyan változnak a férfiak elvárásai ahogy öregednek. Íme az eredmény:
Tanári beírások – szülői válaszok
A szintagmák 18. tétel.
Mit csinál egy gésa? Egy mesterség születése Jelentése:”szép személy”
Az e-tanítás. Felépült az e-tanulás épülete – az Internet. Épülnek a tantermek – a tanulásszervező rendszerekkel felszerelt helyi Intranet hálózatok.
Változások a család és a munka szerepében és megítélésében Pongrácz Tiborné „Nők a családban, a munkahelyen és azon túl – Közép-európai együttműködés a.
10 kívánságot küldök neked 2008-ra Zene.Unbreak my heart-Romantik Violine.
Az én szüleim és a te szüleid
Egyik évben legjobb barátok lehettek,
1. osztályos példa Bubernik Eszter
Malena Film, amelyet minden szülőnek látnia kell. Hogyan élik meg a fiúk a pubertást és hogyan nem ajánlatos…
Merre tovább? Előre gondolkodás © Reménység Nevelőszülői Hálózat, Dél-Dunántúl 6. Nevelőszülői módszertan.
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
A golf pálya 61 hektáron elterülő, gyönyörű természeti környezetben található, Debrecentől 25 km-re, 25 perc távolságra gépkocsival. 1 Boya Eagles Golf.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
HOGYAN VALÓSÍTHATÓ MEG A TÁMOP A HANGSZERES OKTATÁSBAN?
Erőszakmentes iskola. Az erőszakosságot úgy írhatnánk körül, mint az egyén testi, szóbeli és érzelmi bántalmazása egy vagy több személy részéről Az erőszakosságot.
1. Anya – gyermek kapcsolat
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Zene: TORNADOES - TELSTAR
Péter Katalin December 2. Aszód.  Hol dolgozik?  Hogyan?  Kikkel?  Milyen tevékenységeket végez?  Milyen eszközöket használ?  Mit szeret csinálni?
Engedelmesség Milgram kutatása A kísérleti személyek 2/ 3-a úgy volt irányítva, hogy azt higgyék sérülést okoznak más emberi lénynek Az eredmények megismétlődtek.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Tanodánkban Tanodánkban Felsős gyerekek korrepetálása, tehetséggondozása Felsős gyerekek korrepetálása, tehetséggondozása Kulturális programok Kulturális.
A Tst Tánciskola: Alapítója Vezető tánctanára Csapattárs Lelki segélyszolgálata.
A következő kérdések a mai gyerekekre vonatkoznak:  Felkészíti-e az iskola a gyermekeinket a való világra?  Kapnak-e.
Életed folyamán sok emberrel találkozol,
Jól számoltunk – e ?. Mennyi a munkaidő  A dolgozók fizetésemelést akarnak, erre így válaszol a munkaadó:  Nem szégyellik magukat?  Tudják önök tulajdonképpen,
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
BÖLCSESSÉGEK A MISZTÉRIUMBAN.
Internet a családban Székely Levente –
Öngyilkosság megelőzés Öngyilkossági gondolatai vannak? Krízisben van? Kérjen segítséget! Hívja a at! (ingyenes, vezetékes- és mobiltelefonról,
ZRINYI ILONA matematikaverseny
Képek: Szentesi Gyors.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Asztrológia I..
30 órás Akkreditált továbbképzés viselkedészavarokról pedagógusoknak, szülőknek Reményi Tamás A képzések időpontjai a következők: 1. Blokk -10.
Mihalec Gábor és Csizmadia Róbert Adventista Családi Szolgálatok
A képzések helyszínei, időpontjai: a képzés előtt egy héttel
A pedagógiai gyakorlatot támogató kutatások, vizsgálatok.
Előadás másolata:

Kik a gésák ? A háziasszonyt helyettesítik a férfi vendégek szórakoztatásánál Magában egyesíti a női ideállal szembeni összes követelményt Szép Szellemes Elegáns Erkölcsös

Kiből lesz gésa ? a múltban a lányok nem önszántukból lettek gésák, (szüleik eladták őket) napjainkban a lányok önként csatlakoznak – egyre kevesebben felvételi szabályok szülői jóváhagyás. minden kapcsolatot meg kell szakítani a családdal a képzés során hatalmas adósságot halmoznak fel, amit vissza kell fizetni

Hol élnek a gésák ? - Okija szigorú szabályok szerint élnek együtt irányító a rangidős gésa az Anya (az okija tulajdonosa) őt követi a ház legtöbb pénzt kereső gésája a főgésa a ranglétra legalacsonyabb fokán a gésatanoncok, a maikók állnak a maikók feladata: a házimunka, teljesíteni a főgésa minden kívánságát, iskolába járni

A gésák viselete - kimonó legdrágább kelmékből, legnemesebb anyagokból 20 – 30 méter hosszú selyem súlya megközelítheti a 20kg-ot az obi (öv) megkötése kifinomult tudást igényel A fiatal maikók kimonója gazdagon díszített, Minél magasabb valaki rangban, kimonója annál szolidabb díszítésű.

A tanulás folyamata - Sikomi Sikomi időszak kb. egy esztendeig tart egyszerű kimonóban jár, haját le nem vágathatja élete megerőltető, napjai hosszúak meg kell tanulni a kimonó használatát, a helyes testtartást, viselkedést, meghajlást, hogyan kell beszélni a vendégekkel, szórakoztatni őket.

A tanulás folyamata - Maikó Maikó (gésa jelölt) időszak A maikó új nevet kap, hivatalosan is befogadják Az oneszan (nővér) feladata, hogy védencét megtanítsa arra, amit tudni kell, tanítónő és gyám is. A maikó iskolában tanul Hangszeres zenét (dob, fuvola, húros hangszer) Énekelni Verseket írni Táncolni Tea szertartás Ikebana (virág rendezés) Kalligráfia (szépírás)

Mizuage – a szüzesség elvesztése A maikók szüzességét árverésre bocsátják. A férfiakat, akiket az oneszan kijelöl, meg kell ajándékozni egy ekubo nevű süteménnyel. A kiválasztott és megajándékozott férfiak licitálnak. Aki több pénzt ígér, az veheti el a maikó szüzességét. Aki elveszi a maikó szüzességét, a gésa patrónusa marad élete végéig.

Maikóból geikó A maikó 20-21 éves korára lesz geikó (kezdő gésa). A maikó vörös gallérját fehérre váltja. A felavatott gésa kéztörlőket osztogat, és sorra látogatja barátait, ismerőseit, majd előad egy kurokami-táncot.

A gésa A gésa egész életét az okijában tölti Szolgáltatásaiért pénzt kap Soha nem megy férjhez, nem szül gyereket Szigorú rangsor a gésák között Aki a legtöbb pénzt keresi, abból főgésa, majd Anya lehet, vagyis megörökölheti az okiját.