A hazai és a nemzetközi hadtudományi kutatások műhelyei, főbb képviselői, a legfontosabb hadtudományi kutatási témák GŐCZE ISTVÁN ZMNE, 2007. 03. 06. Gőcze.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A diskurzusok alatt lezajló tudati folyamatokról Kántor Gyöngyi PTE, Alkalmazott Nyelvészeti Doktori Iskola.
Advertisements

A SZENT ISTVÁN EGYETEM OMMI-ba kihelyezett ÖKOGAZDÁLKODÁSI ÉS KUTATÁSMÓDSZERTANI TANSZÉKE • ÁLTALÁNOS • KUTATÁSMÓDSZERTANI • INTERAKTÍV INTERDISZCIPLINÁRIS.
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
A tanácsadó képzés regionális munkaerő-piaci hatásai
Szent István Egyetem Általános Kutatásmódszertan Doktori (PhD) kurzusa
Pedagógiatörténet Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem február 16. Körmendy Zsolt.
Alapképzések a Debreceni Egyetem Informatikai Karán
Tengeralattjáró győzelmi hírek elmaradása – kilövés
TUDOMÁNYOS KUTATÁS KAPCSOLÓDÓ JOGSZABÁLYI HÁTTÉR Honvédelmi miniszter
1 Hasznosítható pedagógiai konzekvenciák a K+F területén Veszprém Workshop Prof. Dr. Bábosik István Prof. Dr. Bábosik István
Primer és szekunder kutatás
Intézményfejlesztési Terv
Tudomány Társadalom Kommunikáció Pojekt-bemutató.
Út a beszédértéstől a szövegértésen keresztül a matematikai problémák megoldásáig Előadó: Horváth Judit.
GYERMEKBÁNTALMAZÁSOK A TABULA RASA ALAPÍTVÁNY TEVÉKENYSÉGE Kovácsné Duró Andrea ME BTK Tanárképző Intézet
Készítette: Tóth Enikő 11.A
A PEDAGÓGIAI KUTATÁS FOLYAMATA
A kutatás-fejlesztési tevékenység minősítése az SZTNH-ban
F. Bacon ( ) és a modern tudományok alapvetése.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM
Informatika.
Készítette: Magyar Orsolya
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
A társadalomtudományi kutatás módszerei
A szakértők lehetséges szerepe a helyi fejlesztésben A részvételi akciókutatásban rejlő lehetőségek Bajmócy Zoltán – Málovics György Szegedi Tudományegyetem.
Kelet- és közép-európai tudománytörténeti vázlat Horváth Gyula _______________________________ Magyar Regionális Tudományi Társaság 11. vándorgyűlése Győr,
Innovációs zónák, klaszterek szerepe a regionális fejlesztésekben Szent István Egyetem Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Dr. Nagy Henrietta,
Gazdasági modellezés,döntési modellek
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
Országos Közoktatási Intézet Tantárgyi obszervációs vizsgálatok
A TUDOMÁNY KOGNITÍV MODELLJEI: elnöki zárszó MTA november 7 Pléh Csaba BME Kognitív Tudományi Tanszék MTA-BME Neuropszichológiai és Pszicholingvisztikai.
A terrorizmus és a terrorizmus elleni harc vizsgálata
Marketingkutatás 3. szeminárium Nagy Gábor március. 29.
Történelemtanár képesítési követelményei Kaposi József szeptember.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A SZAKDOLGOZAT.
Védekezés és alkalmazkodás az agrárterületeken III. Magyarországi Klímacsúcs Szentendre, január 19. Jolánkai Márton Szent István Egyetem.
MI A TUDOMÁNY?. 1.A világegyetem és saját magunk megismerésének egyik legfontosabb útját, a tudományos kutatást mint folyamatot, cselekvést, és társadalmi.
A Jövő Internet kutatás hazai támogatási lehetőségei Fonyó Attila Nemzeti Erőforrás Minisztérium Tudománypolitikai Főosztály.
A FIZIKAI FELKÉSZÍTÉS ELMÉLETE
Információ, adat, jel, kód
Kulturális tevékenységet folytató civil szervezetek képzése a Dél-dunántúli régióban AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ TANULÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE - AZ EU ELVÁRÁSOK MEGISMERÉSE.
A projekt fejlesztési oldala A projekt fő elemei Fejlesztések Paletta TÁMOP A/1-11/ Csallner András Erik.
A projekt oktatási rendszere Előzmények Fejlesztőknek szóló oktatások Képzőknek szóló oktatások TÁMOP A/1-11/ Homor.
Jövőkutatás - Tóth Attiláné dr. Jövőkutatás Tóth Attiláné dr.
Mérnökök szerepe a gazdaság fejlődésében AGTEDU tudományos konferencia Kecskemét Rónay István Elnök Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV „A felsőoktatás.
A HM TH együttműködő partnerei: hazai és nemzetközi tudományos élet HM Oktatási és Tudományos Tanács; MTA IX. Osztályának Hadtudományi Bizottsága; non-profit.
Tényekre alapozott oktatáspolitika és gyakorlat ONK 2011, Szimpózium a tények, bizonyítékok természetéről, szerepéről az oktatásban Evidence Based Education.
EU IST PRO EU IST Promóciós Csoport 6. keretprogram Projekttípusok (INSTRUMENTS)
Szellemi műhelyek az egyházi könyvtárakban Körkép 23 kérdőív alapján
Csörömpölj a cukorkáért!. 1. A pedagógusnak tanulmányai során miben NEM kell fejlesztenie önmagát? a) a választott szakterület tudományos igényű ismeretében.
A Nemzeti Koordinációs Pont feladatairól
DIDAKTIKA ÉS OKTATÁSSZERVEZÉS II.
Kutatásmódszertani dilemmák
A köztisztviselők jogállásáról Bevezető rendelkezések.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Marketing KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
ELTE informatikus vegyész szak
Informatikus - fizika 1 ÚJ SZAK AZ ELTE TTK-N az oktatás modernizálása keretében 2000-ben lett kidolgozva, 2002 júniusában engedélyezve, 2003 szeptemberében.
A kutatóegyetemek helye az innovációban (Ahogy mi látjuk) Dr. Greiner István alelnök Magyar Innovációs Szövetség június 22.
Let’s coach it!
.. Juhász István Elérhetőségek Gazdaságtudományi Intézet Közgazdaságtan és Jog Tanszék, B. épület 226. szoba Fogadóórák:Kedd – Szerda18.05.
Informatikai alapfogalmak
Záróvizsga prezentáció május. 2 Záróvizsga prezentáció MIT BIZONYÍT A PREZENTÁCIÓ? ›A hallgató jártasságát a választott témában, a kommunikációs.
A fizika mint természettudomány
TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Koncz-Horváth Dániel
Kölcsönös tanulás Gyakorlatának kezdeményezése: Néhány ajánlás
A pedagógiai kutatás általános kérdései. A téma váza A pedagógiai kutatás tárgya, célja, helye a tudományos kutatások rendszerében A pedagógiai kutatás.
KOMPLEX VIZSGA Tájékoztató
Előadás másolata:

A hazai és a nemzetközi hadtudományi kutatások műhelyei, főbb képviselői, a legfontosabb hadtudományi kutatási témák GŐCZE ISTVÁN ZMNE, Gőcze István

TUDOMÁNY, TUDOMÁNYOS KUTATÁS tudomány = tudás = ismeret cél: több ismeret, a tudomány bővítése TUDOMÁ- NYOS KUTATÁS kutatás eredménye ISMERETALKOTÁS 1.Valamely tudományos probléma tudományos igényű megoldása 2.Tudományág fejlesztése 3.Tudományos munkára való alkalmasság bizonyítása Gőcze István

A TUDOMÁNYOS KUTATÁS: eddigi tudományos ismereteken alapuló, az ismeretlen megismerésére törekvő, tevékenység. CÉLJA: az eddigi ismeretek rendszeréhez kapcsolódó új ismeret, általános érvényű adat, összefüggés, hatás vagy kölcsönhatás megállapítása vagy létrehozása. Gőcze István

A TUDOMÁNYOS KUTATÁS LÉNYEGE: valamely tudományos problémának — valamennyi bizonyítási szabály figyelembevételével történő — elméleti feldolgozása, megoldása. Gőcze István

A TUDOMÁNYOS KUTATÁS TÍPUSAI I.: alapkutatás alkalmazott kutatás kísérleti fejlesztés A TUDOMÁNYOS KUTATÁS TÍPUSAI I.: alapkutatás alkalmazott kutatás kísérleti fejlesztés Gőcze István

A TUDOMÁNYOS KUTATÁS TÍPUSAI II.: primer szekunder Gőcze István