Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Koncz-Horváth Dániel

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Koncz-Horváth Dániel"— Előadás másolata:

1 TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Koncz-Horváth Dániel
tudományos munkatárs MAK, FKNI

2 TERPLÁN Zénó Program TETRA alprogram szakmai konferencia 2017
TERPLÁN Zénó Program TETRA alprogram szakmai konferencia szeptember Intézeti (kari) stratégia: a kutatás (TDK, Ph.D stb.) témája minél jobban illeszkedjen a fókuszban lévő (megvalósítás alatt álló) projektek céljaihoz A TERPLÁN program indulásakor a vállalt projekteknél egy átmeneti időszak volt: lezárult az ERNYŐ projekt (ERNYO ): "Utasbiztonságot, vezetési asszisztenciát, megbízhatóságot, energiahatékonyságot és környezettudatosságot szolgáló technológiák fejlesztése a Robert Bosch Kft.-nél" 2. fordulóban beadásra került a Nano-GINOP projekt (GINOP ): „Kristályos és amorf nanoszerkezetű anyagok kutatásával és fejlesztésével foglalkozó kiválósági műhely fenntartható működtetése”

3 TERPLÁN Zénó Program TETRA alprogram szakmai konferencia 2017
TERPLÁN Zénó Program TETRA alprogram szakmai konferencia szeptember A vállalt feladat: 1* Q1 minőségű szakfolyóiratban megjelenítendő publikáció benyújtása a főszerkesztőnek A témaválasztás: az ERNYŐ projekthez kapcsolódóan egy első szerzős és egy társszerzős cikk befejezése még folyamatban volt WHISKER-LIKE FORMATIONS IN Sn-3.0Ag-Pb ALLOYS DEVELOPMENT OF CRACK DETECTION METHOD WITH 2 DIMENSIONALLY GENERATED 3 DIMENSIONALLY RECONSTRUCTED IMAGES IN THT SOLDER JOINTS a projekt fel nem használt mintáiból (és részeredményeiből, pl. hő-sokk tesztek) szerzőtársaimmal egy új cikk vázát körvonalaztuk A feladat megvalósításának szakaszai: 2016. november-december: a kísérleti paraméterek kiválasztása után (forraszötvözet típusa, forrasztási technológia és hő-sokk terhelési intervallum) a mintákat jellemző információk összegyűjtése és rendszerezése.

4 2017. március: a publikáció kéziratának első változatát elkészítettem
TERPLÁN Zénó Program TETRA alprogram szakmai konferencia szeptember 2016. november február: a publikáció elméleti hátterének összeállítása a rendelkezésre álló szakirodalom áttekintésével és tanulmányozásával. Ebben az időszakban 21 hivatkozás feldolgozása történt meg. Ezzel párhuzamosan fénymikroszkópos felvételeken repedés-hosszakat mértem, majd ezeket statisztikailag értékeltem. A vegyületréteg vastagságokat a szerzőtársakkal együtt kidolgozott (megjelenés alatt álló) módszerrel vizsgáltuk. A kiértékelést és az adatok ábrázolását szintén ebben az időszakban végeztem. 2017. március: a publikáció kéziratának első változatát elkészítettem 2017. április-június: a kézirat többszöri javítására volt szükség. Az eredmények értelmezése kapcsán további 5 hivatkozás került az irodalomjegyzékbe. A publikáció minőségének javításához a ‚Discussion’ rész bővítésére is szükség volt.

5 Az elkészült publikáció(k)
TERPLÁN Zénó Program TETRA alprogram szakmai konferencia szeptember Az elkészült publikáció(k) WHISKER-LIKE FORMATIONS IN Sn-3.0Ag-Pb ALLOYS D. KONCZ-HORVÁTH*#, G. GERGELY*, Z. GÁCSI* DOI: /amm Megjelent: Archives of Metallurgy and Materials, IF (2016) A megjelenés helye (várhatóan): Journal of Electronic Materials, IF (2016)

6 TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Tanévzáró Konferencia
Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Koncz-Horváth Dániel"

Hasonló előadás


Google Hirdetések