Miért szaporodnak egyes gyülekezetek? Budapest, Magyarország 2013. október.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

Kapcsolatok hiánya Kulturális környezet Kicsi a terem.
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
Ez a Tantra Indiából érkezett..
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
MBE Gyülekezetplántáló regionális találkozó április 20. Eger
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
EZ A MUNKA ÜZLETI LÉPÉSEK. Elvisszük a hírt mindenkinek, mert keressük azokat, akik: •Változtatni akarnak (a körülményeiken) •Ambiciózusak (tesznek érte)
Hogyan gondolkodjunk az árakról Állnak a falak… BUDAPEST május 22.
EDK -k az EDM -ért Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért.
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
Az egymáshoz tartozás gyakorlata
A humanizmus pedagógiai és lelkigondozói szemlélete Minden gyermekben él a cselekvési vágy és a világ megismerésének igénye, ennélfogva biztosítani kell.
Növekedési plafonok a gyülekezetekben
Krisztus uralma alatt élni 4. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
(A tudomány szemszögéből)
Hogyan tudja egy gyülekezet saját magát új gyülekezetek plántálása által megsokszorozni Magyarország, 2011.
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Tájékoztató a Vidékfejlesztési Albizottság i üléséről Finta István Ph.D.
PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ ig Az okos istentisztelet.
Személyes élet és szolgálati látás elvétele, célok kialakítása.
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
Olvasd lassan és csendben!.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Életige október.
Növekedésem kínjai. Növekedésem kínjai 1.Növekedésről általában 2.Egyéni növekedés kínja 3.Gyülekezetnövekedés kínjai.
Az Élet Igéje október „Állhatatossággal fogjátok megmenteni lelketeket.” (Lk 21,19)
Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel
Folyamodjatok az Úrhoz,
A boldogság is kegyelemből fakad
A békéltetés szolgálata
Az Európai Únió csatlakozási folyamatai
Az Élet Igéje július.
Az élet igéje november „Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk és benne fogunk lakni.” (Jn 14,23).
Gyülekezeti látás Jon A. Palmer.
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
A központi igazság alkalmazása
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Mi a gyülekezet? Mi a célom? Bibliai gyülekezetplántálás
Ki és mi szükséges ahhoz, hogy egy új gyülekezet jöhessen létre? Magyarország.
A családközösségek ALAP-PILLÉRE A CSALÁD
Azért, hogy az isteni kegyelem által megtaláljuk ezt az utat, nagyon segít, ha sok módon keresünk és próbálkozunk, hogy azon az úton járjunk, amely.
Az Élet Igéje május „… Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20)
2013. június Az Élet Igéje „De ha jót cselekesztek és ugyanakkor türelmesen szenvedtek, ez értékes Isten előtt.” (1Pét 2,20)
Olvasd lassan és csendben!
mint ami mások szerint szükséges!
„Szüntelenül imádkozzatok!” (1 Tessz 5,17) Az idén egy népes ökumenikus csoport választotta ki az igét az Egyesült Államokban, Szent Pálnak a tesszalonikai.
Az Élet Igéje január A világ sok részén január 18. és 25. között tartják az imahetet a keresztények egységéért, más helyeken Pünkösdre teszik ezt.
Az Élet Igéje szeptember.
Isten hídjai Magyarország2014. KERESSÜNK HIDAKAT Emberek,akiket el szeretnénk érni Holvagyunk? Isten hídja.
Tantra Indiából
Megszentelt Élet Éve Francesco a meglepetések embere: akit Jánosnak kereszteltek – de Ferencnek hívtak a nagyravágyó ifjú - aki soha nem.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
1.Hálás - mások hitéért és szeretetéért Kol 1,4. Bátorít! 2.Ismeri az Atyát - mint szabadítót. Kol 1,13 és Jézust - mint aki megbékéltetett az Atyával.
Isten vezetése Prédikáció szeptember 24.. Ígéretek Ézs 48,17 „Ezt mondja az ÚR, a te megváltód, Izráel Szentje: Én, az ÚR, vagyok a te Istened,
TINIK A T I N I K A GYÜLEKEZETGYÜLEKEZET A TINIK- ÉRT?! A T I N I K - É R T ? ! ÉRT?! É R T ? ! A A.
AZ IGEHIRDETŐ ÉS GYÜLEKEZETE Pápa - DRA Steinbach József - I. Teológiai alapelvek a prédikáció és a gyülekezet kapcsolatában - II. Homiletikai.
A tanítványi élet igazi erőforrása és legnagyobb akadálya
Igeolvasás „1Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. 2Ismerek egy embert a Krisztusban: tizennégy.
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Vecsés gyülekezet látása
Isten akarata szerint élni ma
„ÖSSZEFOGÁSBAN AZ ÉSZAK- HEGYHÁTÉRT”- EFOP
Miért olyan fontos a hit?
A) Jézus Krisztus személye
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK III. Az egyéni hívő élet alapja
Előadás másolata:

Miért szaporodnak egyes gyülekezetek? Budapest, Magyarország október

Gyülekezetek Szaporodása Új Gyülekezetek Plántálásával Mivel a mi Urunk, Jézus Krisztus Gyülekezete élő, akár csak egy élő organizmus, meg kell tapasztalnia, amit a híres missziológus, Roland Allen, „spontán növekedésnek” hív.

Mi a “Spontán Növekedés”? “A következőt értem spontán növekedés alatt: az a növekedés, amit megelőz minden olyan tevékenysége a gyülekezet tagjainak, mely nem igényel külön szervezést, vagy rábeszélést/figyelmeztetést, továbbadják másoknak az evangéliumot, úgy, ahogy ők megragadták azt. Olyan növekedés ez, amit megelőz az az ellenállhatatlan vonzalom, melyet az ember érez, miközben szemléli a Keresztyén Egyház rendezett életét, s hajtja a vágy, hogy felfedezze egy olyan élet titkát, amit ösztönösen vágynak is megosztani velük. Az Egyház növekedését továbbá jelenti új gyülekezetek születése is.” (kiemelés tőlem) Roland Allen, The Spontaneous Expansion of the Church. Grand Rapids: Eerdmans, 1962, 7. o. Roland Allen, The Spontaneous Expansion of the Church. Grand Rapids: Eerdmans, 1962, 7. o.

A Szaporodó Gyülekezet 14 jellemzője Nézzük meg, hogy minőségi és mennyiségi kutatások során milyen jellemzőket fedeztek fel. 14 JELLEMZŐ

1. A REPRODUKCIÓ VÍZIÓJA Francia pásztor: “Az evangelizálás iránti vágy, olyan teher, mely nagyobb annál, hogy csupán városunk elérését lássuk.” Egy franciaországi misszionárius válasza arra, hogy mi akadályozza az új gyülekezetek plántálását: Egy franciaországi misszionárius válasza arra, hogy mi akadályozza az új gyülekezetek plántálását: “látás hiánya.” “látás hiánya.”

EGY ALMAFÁT SZERETNÉL, VAGY EGY EGÉSZ GYÜMÖLCSÖS KERTET?

MAI TAPASZTALATOK Párizs ORLY

MAI TAPASZTALATOK ELSŐ GYÜLEKEZETPLÁNTÁLÁS Párizs ORLY Longjumeau 1968

MAI TAPASZTALATOK ELSŐ GYÜLEKEZETPLÁNTÁLÁS Párizs ORLY Longjumeau 1968

MAI TAPASZTALATOK 2. GYÜLEKEZETPLÁNTÁLÁS Párizs ORLY Longjumeau 1968 Creteil 1971

MAI TAPASZTALATOK 3. GYÜLEKEZETPLÁNTÁLÁS Párizs ORLY Longjumeau 1968 Creteil 1971 Val d’Yerres 1973

MAI TAPASZTALATOK 4. GYÜLEKEZETPLÁNTÁLÁS Párizs ORLY Longjumeau 1968 Creteil 1971 Val d’Yerres 1973 Savigny-le-Temple 1981

MAI TAPASZTALATOK 5. GYÜLEKEZETPLÁNTÁLÁS Párizs ORLY Longjumeau 1968 Creteil 1971 Val d’Yerres 1973 Savigny-le-Temple 1981 Vigneux 1982

6. Gyülekezetplántálás & 1. „unoka” gyülekezet PARIS ORLY Longjumeau 1968 Creteil 1971 Val d’Yerres 1973 Savigny-le-Temple 1981 Vigneux 1982 Bretigny 1986

3. Evangéliumi gyülekezet St. Quentin-ben, Franciaország

3. Evangéliumi Gyülekezet St. Quentin-ben, Franciaországban – Úttörő jellegű gyülekezetplántálás 100,000 lakos Evangéliumi gyülekezet nélkül Kiindulási pont

3. Evangéliumi gyülekezet St. Quentin- ben, Franciaország – 1. leánygyülekezet 1. leánygyüleke zet

3. Evangéliumi gyülekezet St. Quentin- ben, Franciaország – 2. leánygyülekezet 1 1. leánygyüleke zet 2. leánygyüleke zet

3. Evangéliumi gyülekezet St. Quentin- ben, Franciao. – 1. „unoka”gyülekezet 1 1. leánygyüleke zet 2. leánygyüleke zet 1. „unoka” gyülekezet

Elkapható ez a „látás”?

Példa Tajvanból

Egy gyülekezet elindít egy másikat Leánygyüleke- zet látása Tajvanban Leánygyüleke- zet látása Tajvanban

Wong pásztor „elkapta” a Látást North Taichung Chapel életet adott— az AiChia gyülekezetnek Ma a két gyülekezet együtt akar plántálni egy 3. gyülekezetet

Svájcban Ferriti pásztor magáévá tette a Látást

Mit tegyél az 1. jellemvonásért? 1. Szánj rá időt, és ellenőrizd a látást 2. Mit fogsz tenni, hogy elérd ezt a látást?

2. HAJLANDÓ A KOCKÁZATVÁLLALÁSRA -- KÉSZ VÁLLALNI A KOCKÁZATOT, HOGY GYENGÍTHETI AZ ANYAGYÜLEKEZETET -- HAJLANDÓ VÁLLALNI A KOCKÁZATOT A TANÍTÁS TOVÁBBADÁSÁBAN --HAJLANDÓ ISTENBEN BÍZNI EGY ÚJ GYÜLEKEZET PLÁNTÁLÁSÁNAK FINANSZÍROZÁSÁT ILLETŐEN

Mit tegyél a 2. jellemvonásért? 1. Szánj rá időt, és ellenőrizd a kockázatvállaláshoz a kapacitásod. 2. Mit fogsz tenni, hogy kész legyél vállalni a kockázatokat?

3. ÖNFELÁLDOZÁS LELKÜLETE A. KÉSZ ÁLDOZATOT VÁLLALNI B. HAJLANDÓ TÚLNÉZNI AZON, HOGY „MIT CSINÁLOK” AZÉRT, HOGY LÁTHASSA ISTEN KIRÁLYSÁGÁNAK NAGYOBB MUNKÁJÁT C. KIMOZDUL AZ EGOCENTRIKUS HOZZÁÁLLÁSBÓL AZ „AZ ÉN SZOLGÁLATOM” ÉS „ÉN GYÜLEKEZETEM” FELÉ D. ÁLDOZAT, MELY SZOKSZOROZÓDÁSHOZ VEZET.

Mit tegyél a 3. jellemvonásért? 1. Szánj rá időt, és ellenőrizd önfeláldozó lelkületedet? 2. Mit fogsz tenni, hogy kész légy az áldozathozatalra?

4. ÖNMAGUNK NÖVEKEDÉSE A. ILLUSZTRÁCIÓ EGY PÁRIZSI GYÜLEKEZETRŐL, AMELY NÖVEKEDETT ÉS 6 LEÁNYGYÜLEKEZETET, ILLETVE 2 „UNOKA” GYÜLEKEZETET PLÁNTÁLT. B. VISZONT EGY NEM NÖVEKEDŐ GYÜLEKEZET IS TUD LEÁNYGYÜLEKEZETET PLÁNTÁLNI. EZT TAPASZTALTUK AUSZTRÁLIÁBAN.

EGY GYÜLEKEZET PLÁNTÁL EGY MÁSIKAT LIFE CHURCH (Korábban LIFE CHURCH (Korábban CALVARY BAPTIST) CALVARY BAPTIST) NEW COMMUNITY CHURCH (PARAFIELD GARDENS) NEW COMMUNITY CHURCH (PARAFIELD GARDENS) MAWSON LAKES MAWSON LAKES LEÁNYGYÜLEKEZET LEÁNYGYÜLEKEZET LIFE CHURCH NEW COMMUNITY CHURCH MAWSON LAKES CHURCH PLANT

A NEW COMMUNITY GYÜLEKEZET

Mit tegyél a 4. jellemvonásért? 1. Szánj rá időt, s ellenőrizd a növekedéseteket. 2. Mit fogsz annak érdekében, hogy növekedj, s képes légy egy új gyülekezet plántálására? 3. Lehet, hogy a növekedés útja egy új gyülekeztet plántálásában van – gondold át.

5. TUDJA HOGYAN KELL LEÁNYGYÜLEKEZETET PLÁNTÁLNI A. MEGTALÁLJA A MÓDJÁT EGY ÚJ GYÜLEKEZET INDÍTÁSÁNAK B. STRATEGYSTRATÉGIÁJÁNAK RÉSZE AZ ÚJ GYÜLEKEZETEK INDÍTÁSÁNAK TERVEZÉSE C. PÉLDA GYÜLEKEZET VAL-D’YERRES-BEN.

Mit tegyél az 5. jellemvonásért? 1. Szánj rá időt, és ellenőrizd elképzelésedet arról, hogyan kell új gyülekezetet plántálni. 2. Mit fogsz tenni azért, hogy megtanuld a hogyan-t?

6. ÉRZÉKENYSÉG ISTEN SZELLEMÉRE A. SZENT SZELLEM MUNKÁLJA A SPONTÁN NÖVEKEDÉST A GYÜLEKEZETEN BELÜL. B. DE UGYANAKKOR ÚJ GYÜLEKEZETEKET IS HOZ LÉTRE, SPONTÁN NÖVEKEDÉS ÁLTAL. C. EZ AZ APCSEL 13:2 ALAPELV.

Mit tegyél a 6. jellemvonásért? 1. Szánj rá időt, és ellenőrizd érzékenységedet Isten Szellemére. 2. Mit fogsz tenni, hogy még fogékonyabb légy?

7. PÉNZÜGYEK NEM KÖZPONTI KÉRDÉS A. A SZAPORODÓ GYÜLEKEZETEK SOHA NEM MONDJÁK, HOGY „NEM INDÍTHATUNK ÚJ GYÜLEKEZETET, MERT NINCS MEG HOZZÁ A TŐKÉNK” B. MINDIG MEGTALÁLJÁK A MÓDJÁT. C. EGY PÁSZTOR GRENOBLE-BŐL, AKINEK A GYÜLEKEZETE 6 MÁSIKAT INDÍTOTT EL, PÉLDA. D. HÁROM LEÁNYGYÜLEKEZETRE PÉLDA ORLY-BAN, FRANCIAORSZÁG.

7. PÉNZÜGYEK NEM KÖZPONTI KÉRDÉS (folytatás) RALPH MOORE, A HOPE CHAPEL MOZGALOM ALAPÍTÓJA MONDJA, HOGY AZ EGYIK LEGFŐBB AKADÁLYA A GYÜLEKEZETPLÁNTÁLÁSNAK A „TELJES IDŐBEN FOGLALKOZTATOTT PÁSZTOROK.” RALPH MOORE, A HOPE CHAPEL MOZGALOM ALAPÍTÓJA MONDJA, HOGY AZ EGYIK LEGFŐBB AKADÁLYA A GYÜLEKEZETPLÁNTÁLÁSNAK A „TELJES IDŐBEN FOGLALKOZTATOTT PÁSZTOROK.” ---STARTING A NEW CHURCH, 102. o. ---STARTING A NEW CHURCH, 102. o.

Mit tegyél a 7. jellemvonásért? 1. Szánj rá időt és ellenőrizd, vajon nem tart-e vissza egy új gyülekezet plántálásától a finanszírozhatóság. 2. Mit kell tenned, hogy ezt megváltoztasd?

8. FOGLALKOZIK A GYÜLEKEZETPLÁNTÁLÓK KÉPZÉSÉVEL A. A SZAPORODÓ GYÜLEKEZETEK ELŐNYBEN RÉSZESÍTIK SAJÁT VEZETŐIK KÉPZÉSÉT, MINT A FORMÁLIS KÉPZÉSEKET. B. PÉLDA GYÜLEKEZET GRENOBLE-BŐL, FRANCIAORSZÁG. C. FORMÁLIS TRÉNING ESETÉN A GYÜLEKEZET A TRÉNINGEN RÉSZT VEVŐKKEL FOGNAK SZOROSAN EGYÜTTMŰKÖDNI/DOLGOZNI.

Mit tegyél a 8. jellemvonásért? 1. Szánj rá időt, s ellenőrizd a kapacitásod a gyülekezetplántálók képzését illetően. 2. Mit fogsz tenni, hogy képezd az új gyülekezetplántálókat?

9. VEZETŐSÉGI BÁZIS KITERJESZTÉSE A. A REPRODUKÁLÓ GYÜLEKEZET MEGSOKSZOROZZA A VEZETŐIT B. A REPRODUKÁLÓ GYÜLEKEZETEK JÁRTASAK A „VEZETŐSÉGI BŐSÉGBEN” C. KÉPEZZ TÖBB VEZETŐT, MINT AMENNYIRE SZÜKSÉGED VAN EGY GYÜLEKEZETHEZ, AHHOZ, HOGY ELINDÍTHASS EGY MÁSIKAT.

Mit tegyél a 9. jellemvonásért? 1. Szánj rá időt, és ellenőrizd a vezetőség növekedését. 2. Mit fogsz tenni, hogy több vezetőt képezz?

10. PÁLI VÍZIÓ A SZAPORODÓ GYÜLEKEZETEK ÚGYNEVEZETT „PÁLI VÍZIÓVAL” RENDELKEZNEK, AMI RÉGIÓKRA VONATKOZIK INKÁBB, MINT VÁROSRA. PÁL, EVANGELIZÁCIÓS STRATÉGIÁJÁBAN, INKÁBB TARTOMÁNYOKAT, TERÜLETEKET CÉLZOTT MEG, S NEM EGY-EGY GYÜLEKEZETET.

Mit tegyél a 10. jellemvonásért? 1. Szánj rá időt, és keress nagyobb területeket, ahol elindítható a gyülekezetplántálás. 2. Mit fogsz tenni annak érdekében, hogy magadévá tedd ezt a látást?

11. BEFOGADÓ TERÜLETEKET KERESNEK. A. A REPRODUKÁLÓ GYÜLEKEZETEK FOGÉKONY TERÜLTEKET KERESNEK ÚJ GYÜLEKEZET PLÁNTÁLÁSÁRA. B. AZ ÚJ LEÁNYGYÜLEKEZETEK JOBBAK EGY BEFOGADÓ KÖRNYEZETBEN. C. ILLUSZTRÁCIÓ GRENOBLE-BŐL. D. ILLUSZTRÁCIÓ ORLY-BÓL ÉS ST. QUENTIN- BŐL. E. EZ EGY PÁLI ALAPELV

Mit tegyél a 11. jellemvonásért? 1. Szánj rá időt és keress olyan területeket, amelyek fogékonyak egy új gyülekezet plántálásához. 2. Mit fogsz tenni annak érdekében, hogy ilyen területeket találj?

Francia példa, New City of Saint Quentin

12. HOMOGÉN LAKOSSÁG A CÉLCSOPORT

Mit tegyél a 12. jellemvonásért? 1. Szánj rá időt, és keresd meg hol lehetnek homogén csoportok egy gyülekezet indításához. 2. Mit fogsz tenni, hogy megtaláld ezeket a csoportokat?

13. KREATIVITÁSRA ÖSZTÖNÖZ A. EGY ÚJ LEÁNYGYÜLEKEZET LEHET EGÉSZEN HASONLÓ LESZ AZ ANYAGYÜLEKEZETHEZ ÉS EZ TERMÉSZETSZERŰ. B. DE A KREATIVITÁS NEM ELUTASÍTANDÓ, HANEM IGENIS ELFOGADOTT J. LANG ILLUSZTRÁCIÓJA J. LANG ILLUSZTRÁCIÓJA

Mit tegyél a 13. jellemvonásért? 1. Szánj rá időt és vizsgáld meg, hogy készségesen bátorítasz-e a kreativitásra új gyülekezetek plántálása közben? 2. Mit fogsz tenni, hogy ösztönözd a kreativitást?

14.VILÁGOS IRÁNYELVEK NEM TUDNI HOGYAN, DE A REPRODUKÁLÓ GYÜLEKEZETEK INKÁBB KÖVETIK AZ ALAPELVEKET MINTSEM BELÉJÜK ÁGYAZÓDNÁNAK. NEM TUDNI HOGYAN, DE A REPRODUKÁLÓ GYÜLEKEZETEK INKÁBB KÖVETIK AZ ALAPELVEKET MINTSEM BELÉJÜK ÁGYAZÓDNÁNAK. A SZAPORODÓ GYÜLEKEZETEK ÁLTALÁBAN RÉSZEI EGY HÁLÓZATNAK VAGY GYÜLEKEZETI SZÖVETSÉGNEK A SZAPORODÓ GYÜLEKEZETEK ÁLTALÁBAN RÉSZEI EGY HÁLÓZATNAK VAGY GYÜLEKEZETI SZÖVETSÉGNEK

Mit tegyél a 14. jellemvonásért? 1. Szánj rá időt és nézd meg, hogy valamelyik értéked épít-e új gyülekezetet. 2. Mit fogsz tenni annak érdekében, hogy ösztönözd ezt az értéket?

A REPRODUKÁLÓ GYÜLEKEZETEK 14 JELLEMVONÁSÁNAK ÁTTEKINTÉSE 1. A REPRODUKCIÓ LÁTÁSA. 1. A REPRODUKCIÓ LÁTÁSA. 2. HAJLANDÓ A KOCKÁZATVÁLLALÁSRA 2. HAJLANDÓ A KOCKÁZATVÁLLALÁSRA 3. AZ ÖNFELÁLDOZÁS LELKÜLETE 3. AZ ÖNFELÁLDOZÁS LELKÜLETE 4. ÖNMAGUNK NÖVEKEDÉSE/FEJLESZTÉSE 4. ÖNMAGUNK NÖVEKEDÉSE/FEJLESZTÉSE 5. TUDJA HOGYAN KELL LEÁNYGYÜLEKEZET PLÁNTÁLNI 5. TUDJA HOGYAN KELL LEÁNYGYÜLEKEZET PLÁNTÁLNI 6. ÉRZÉKENY ISTEN SZELLEMÉRE 6. ÉRZÉKENY ISTEN SZELLEMÉRE 7. A PÉNZÜGY NEM KÖZPONTI KÉRDÉS 7. A PÉNZÜGY NEM KÖZPONTI KÉRDÉS

A REPRODUKÁLÓ GYÜLEKEZETEK 14 JELLEMVONÁSÁNAK ÁTTEKINTÉSE 8. FIGYEL A SAJÁT GYÜLEKEZETPLÁNTÁLÓINAK A FEJLESZTÉSÉRE/TANÍTÁSÁRA 8. FIGYEL A SAJÁT GYÜLEKEZETPLÁNTÁLÓINAK A FEJLESZTÉSÉRE/TANÍTÁSÁRA 9. VEZETŐSÉGI BÁZIS KITERJESZTÉSE 9. VEZETŐSÉGI BÁZIS KITERJESZTÉSE 10. PÁLI VÍZIÓ 10. PÁLI VÍZIÓ 11. BEFOGADÓ TERÜLETEK MEGKERESÉSE 11. BEFOGADÓ TERÜLETEK MEGKERESÉSE 12. HOMOGÉN LAKOSSÁG A CÉLCSOPORT 12. HOMOGÉN LAKOSSÁG A CÉLCSOPORT 13. KREATIVITÁSRA ÖSZTÖNÖZ 13. KREATIVITÁSRA ÖSZTÖNÖZ 14. VILÁGOS ALAPELVEK A HELYÜKÖN VANNAK 14. VILÁGOS ALAPELVEK A HELYÜKÖN VANNAK