BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A gazdaság és az oktatás együttműködése
Advertisements

Alapképzések a Debreceni Egyetem Informatikai Karán
Felsőoktatási menedzsment MA Felsőoktatás Nyilvánossága Konferencia november 17. dr. Princzinger Péter.
Átjárhatóság HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TECHNOLÓGUS FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS és a KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖKI BSc szakok között.
Hol található a Gépészmérnöki Kar?
Mérnökképzés a XXI. század elején Jobbágy Ákos oktatási igazgató BME.
Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar
A bolognai folyamat – Párizs: Sorbonne-i Nyilatkozat Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország, Németország  hallgatói és oktatói mobilitás.
Kalmár László  Informatikai Tanszékcsoport, Főépület 2000-nél több informatikus hallgató.
Vegyész és kémiatanár mesterképzések
Környezettudományi MSc A Szegedi Tudományegyetemen.
Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Nyílt Nap december 18. Tanulmányi és Információs Központ: Kongresszusi terem.
Molekuláris Bionika.
Anyagmérnöki Alapszak
Az informatika oktatása a Debreceni Egyetem Informatikai Karán
Átjárhatóság HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TECHNOLÓGUS FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS
Az alapképzések bevezetésének tapasztalatai
Nyugat-magyarországi Egyetem M M EZŐGAZDASÁG - és É LELMISZERTUDOMÁNYI K AR K É Alapképzési (BSc) szakok Alapképzési (BSc) szakok2010. Mosonmagyaróvár.
Nyugat-magyarországi Egyetem
Kandó Kálmán Villamosmérnöki Főiskolai Kar
Rejtő Sándor Könnyűipari Mérnöki Főiskolai Kar
Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar
VE Georgikon Kar Keszthely 2005 március 30
Benedek András – BME GTK APPI A Bolognai Folyamat hatása a szakmai pedagógusképzésre Budapest, október 25.
Biomérnök alapszak (BSc)
Környezettan alapszak (BSc)
FRANCIA NYELV, IRODALOM ÉS KULTÚRA MESTERKÉPZÉSI SZAK.
Bemutatkozik a Georgikon
Üdvözöljük kedves vendégeinket!
A bolognai rendszer Jogszabályok: 2005.CXXIX
Biológus Tanszékcsoport
AGRÁRMÉRNÖKI SZAK (MSc.) NYME Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar
Kétciklusú képzés a műszaki felsőoktatásban Jobbágy Ákos Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, BME.
A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM
1 Miskolci Egyetem. 2 Matematikai Intézet – Analízis Tsz., Számítástechnika Tsz., Számítóközpont – Analízis Tsz., Alkalmazott Matematikai.
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
TÁMOP /1/A Interdiszciplináris és komplex megközelítésű digitális tananyagfejlesztés a természettudományi képzési terület alapszakjaihoz.
Szent István Egyetem. Az egyetem létrejötte Az évi LII. Törvény alapján, január 1-i hatállyal, a jogelőd intézményeiket is figyelembe véve,
Bolognai Folyamat a az európai és a hazai mérnökképzésben Jobbágy Ákos BME november 17.
Környezetmérnöki szak
1 Eötvös Loránd Tudományegyetem Kémiai Tanszékcsoport Vegyész szak.
1 Eötvös Loránd Tudományegyetem Kémiai Tanszékcsoport Nyílt nap január 23. Kémiatanári szak.
Eötvös Loránd Tudományegyetem A legősibb és legnagyobb magyar egyetem.
SZTE Egyetemi Tavasz TÁJÉKOZTATÓ A KÉTCIKLUSÚ KÉPZÉSRŐL Dr. Szendrei Mária Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézete.
A BSc-MSc rendszerű tanulmányok tapasztalatai a műszaki és a természettudományi felsőoktatásban II. MŰHELYKONFERENCIA AZ ELTE BOLYAI KOLLÉGIUMÁBAN 2008.
Innovációs programok a Szent István Egyetemen Regionalitás és együttműködés Figler Kálmán, kancellár Dr. Szabó István, külkapcsolati igazgató, dékán.
Budapesti Corvinus Egyetem A évi mesterszakos felvételi eljárás
A Magyar Nemzeti Bank új gondolkodásmódja és programja Veszprém Dr. Ferkelt Balázs főosztályvezető, MNB, Oktatási Igazgatóság március 17.
Környezettudomány mesterszak (MSc) Analitikai, Környezettudományi és Limnológiai Intézet Pannon Egyetem, Mérnöki Kar.
MISKOLCI EGYETEM. A TUDÁS ÉS KÖZÖSSÉG CAMPUSA Dr. Bányai Tamás DUÁLIS KÉPZÉS Logisztikai mérnöki BSc Gépészmérnöki és Informatikai Kar.
Műszaki szakok az SzTE MÉRNÖKI KARÁN. Néhány kép.
Korszerű és innovatív mérnökképzés!. Képzéseink rt itt kedvedre választhatsz! BSc 11 alapszak MSc 6 mesterszak PhD 2 Doktori Iskola.
1. Logisztikai menedzsment mesterképzési szak  A szak indítása: 2011  Végzettség: okleveles logisztikai menedzser  Képzési idő: 4 félév  Jelentkezési.
Bemutatkozik az EKF Természettudományi Kara Pénzesné Dr. Kónya Erika dékán.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék ENERGETIKA ENERGETIKA TUDOMÁNYA FAZEKAS ANDRÁS.
Az átjárhatóság vizsgálata a Gyógy-és fűszernövény-termesztő technológus és a Természetvédelmi mérnöki szakok között Horváthné dr. Baracsi Éva egyetemi.
Budapesti Corvinus Egyetem A évi mesterszakos felvételi eljárás Budapest, február 4.
BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNY I EGYETEM MŰSZAKI MENEDZSER SZAK KIG Pályaválasztási Napok Papp Gabriella (KIG )
A képzés szeptemberében indul!
Köszöntjük a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar nevében!
Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar
Élelmiszertudományi Kar Szakmai Konzultáció október 25.
Az informatikus képzés és az ipari kapcsolatok jövője a SZE-n
PANNON EGYETEM KÉMIA ALAPSZAK.
PANNON EGYETEM VEGYÉSZ MESTERSZAK.
Az Élelmiszertudományi Kar
Agrár- és Gazdaságtudományi Kar
Korszerű és innovatív mérnökképzés!
Élelmiszertudományi Kar
BME VBK tájékoztató 1.
Előadás másolata:

BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM Élelmiszertudományi Kar

Budai karok: Élelmiszertudományi , Kertészettudományi, Tájépítészeti

Élelmiszertudományi Kar Tanszékei I. Alkalmazott Kémia Tanszék Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék Élelmiszeripari Műveletek és Gépek Tanszék Élelmiszerkémiai és Táplálkozástudományi Tsz. Fizika-Automatika Tanszék

Élelmiszertudományi Kar Tanszékei II. Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszék Konzervtechnológiai Tanszék Borászati Tanszék Sör- és Szeszipari Tanszék Árukezelési és Áruforgalmazási Tanszék Gyakorlati Oktató Bázis és Érzékszervi Laboratórium

Képzési rendszerek Bologna folyamat Lineáris képzési rendszer Egyetemi alapképzési szak (BSc, 6+1 félév) Mesterszak (MSc, 4 félév) PhD képzés (6 félév) Hagyományos képzési rendszer -duális Főiskolai szak (7 félév) Egyetemi szak (10 félév)

Képzési formák ÉLELMISZERMÉRNÖK (BSc) Nappali alapképzés (6+1 féléves) 2008/09. tanév ÉLELMISZERMÉRNÖK (BSc) Nappali alapképzés (6+1 féléves) Levelező alapképzés (8+1 féléves)

Alapozó modulok Élelmiszermérnök BSc Természettudományi alapismeretek (Biológia, Fizika, Kémia, Matematika) Műszaki alapismeretek (Gépészeti alapismeretek) Társadalomtudományi alapismeretek (Közgazdaságtan, Élelmiszeripari gazdaságtan)

Szakmai törzsmodulok Élelmiszermérnök BSc Élelmiszerkémia (Élelmiszerkémia, Fizikai kémia, Élelmiszeranalitika) Mikrobiológia (Élelmiszer-mikrobiológia, Ipari mikrobiológia, Élelmiszerbiztonság alapjai ) Műszaki ismeretek (Méréstechnika és automatizálás, Élelmiszeripari műveletek 1-3.) Technológiai alapismeretek

Differenciált szakmai ismeretek Élelmiszermérnök BSc Differenciált szakmai ismeretek Iparági élelmiszertechnológia és minőségügy, 12 kredit Kötelezően választandó szaktárgyak, 12 kredit Szakdolgozat, 15 kredit. Üzemi gyakorlat, 30 kredit

Élelmiszermérnök BSc Állatitermék technológia, Borászat és üdítőitalipari technológia, Édesipari és zsiradékipari technológiák, Sör- és szeszipari technológiák, Sütő- és tésztaipari technológiák, Tartósítóipari technológiák.

Élelmiszermérnök BSc Kötelezően választandó szaktárgyak listája Csomagolástechnológia Biotechnológia alapjai Gazdasági jog Érzékszervi minősítés Tárgyalástechnika Kísérlettervezés alapjai Környezetvédelem alapjai EU agrárpolitika EU ismeretek Környezetvédelmi kémia Műszeres méréstechnika alapjai Táplálkozástudomány

2008-tól induló Mesterképzések (4 félév) Élelmiszermérnök mesterszak (MSc), Élelmiszer-biotechnológia; Élelmiszeripari folyamattervezés; Élelmiszeripari logisztika és árukezelés; Élelmiszertechnológia és termékfejlesztés; Élelmiszer - biztonsági és - minőségi mérnök mesterszak (MSc),

Élelmiszerbiztonsági és – minőségi mérnök mesterszak A képzés célja olyan mérnökök képzése, akik: mikrobiológiai, molekuláris biológiai, toxikológiai, analitikai kémiai ismereteik birtokában hatékonyan tudják felügyelni a és ellenőrizni a biztonságos és kiváló minőségű, az emberi táplálkozásra minden tekintetben alkalmas élelmiszer-előállítás folyamatát és forgalmazását.

Élelmiszermérnöki mesterszak A képzés célja olyan okleveles élelmiszermérnökök képzése, akik : ismerik és alkalmazzák a szakterület legújabb tudományos eredményeit, tájékozottak a természettudományi és műszaki tudományi területeken, a végzettek képesek megszerzett szakmai tudásuk alkotó alkalmazására a különböző élelmiszeripari ágazatokban.

Élelmiszermérnöki mesterszak Az élelmiszer-biotechnológia szakirány keretében a hallgató átfogó ismereteket kap: a biotechnológiai eljárások molekuláris biológiai alapjairól, az ipari törzsnemesítés módszereiről, a fehérjemérnökség és bioinformatika alkalmazásáról, a GMO termékekről, az élelmiszeripari fermentációs technológiák fejlesztéséről,

Élelmiszermérnöki mesterszak Az élelmiszergazdasági termékkezelés és logisztika szakirány keretében a hallgató megismeri: a mezőgazdasági termeléstől a fogyasztóig terjedő anyagáramlási folyamatok komplex (pénzügyi és jogi összefüggéseket is figyelembe vevő) irányítását és szervezését, a képzés foglalkozik a mezőgazdasági és ipari alapanyagok beszerzésével, tárolásával, kezelésével, készletezésével, a késztermékek fogyasztóhoz történő eljuttatásával.

Élelmiszermérnöki mesterszak Az élelmiszertechnológia és termékfejlesztés szakirány keretében a hallgatók megismerik: a tartósító és állatitermék technológiák, valamint a gabona és ipari növény technológiák mélyebb alapjait, fejlesztésének lehetőségeit, különös tekintettel az ezekhez kapcsolódó gyártmány- és gyártásfejlesztésre, valamint a minőségvizsgálatra és minőségtervezésre.

Élelmiszermérnöki mesterszak Az élelmiszeripari folyamattervezés szakirány hallgatói mélyreható ismereteket szereznek: az élelmiszeripari folyamatok tervezéséről, optimálásáról, a környezetgazdálkodás műszaki vonatkozásainak témaköréről, a mérnöki informatikáról, különös tekintettel a folyamatirányításra, a számítógépes mérési adatgyűjtésre és feldolgozásra.

Doktori (PhD) képzés Élelmiszertudományi Doktori Iskola Táplálkozási lánc élelmiszer-kémiája és -biokémiája, Élelmiszerek minőségjellemzése és minőségmegőrzése, Élelmiszer-biotechnológia, Élelmiszertechnológia, művelettan és automatizálás.

Nemzetközi hírű tudományos műhelyek 1. Automatizálás, élelmiszeripari műveletek és környezettechnika 2. Élelmiszergazdaság - szerkezet és stratégiák 3. Élelmiszeripari minőségbiztosítás – rendszerek és módszerek 4. Élelmiszeripari technológiák – új tartósítási eljárások 5. Erjedésipar – borászat és söripar 6. Mikrobiológia és biotechnológia – élelmiszer biztonság

CEEPUS oktatási mobilitási program (koordinátor Dr. Magyar Ildikó), 1.  University of Agriculture, Forestry and Renew. Nat. Res., Vienna 2.      Mendel University of Agriculture and Forestry, Brno 3.      Slovak Technical University, Bratislava 4.      Josip Juraj Strossmayer University in Osijek, 5.      Slovak Agricultural University in Nitra, 6.      Agricultural University of Wroclaw 7.      University of Ljubljana, Ljubljana 8.      Sofia University “St. Kliment Ohridski”, 9.      University of Zagreb, Zagreb 10. Warsaw Agricultural University 11. “Babes-Bolyai” University of Cluj-Napoca, Kolozsvár

A legfontosabb ERASMUS partnerintézmények ·      Ghent University, Ghent, Belgium ·        Instituto Superior de Agronomia, Lisboa, Lisboa, Portugal ·        Oulu University, Oulu, Finland ·        Friedrich W. University, Bonn, Germany ·        Technical University, München, Germany ·        University of Agriculture, Forestry and Renew. Nat. Res., Vienna ·        University of Potenza, Agricultural Faculty, Potenza, Italy ·        University of Udine, Department of Food Science, Italy ·        University of Minho, Braga, Portugal ·        Wageningen University and Research Center, Hollandia ·  Häme Polytechnic, Hämeenlinna és Lepaa, Finland ·  Fachhochschule Fulda, Fulda, Germany ·        Fachhochschule, Sigmaringen, Germany

Szakirányú továbbképzés Szőlész-borász, Élelmiszerbiztonsági, Élelmiszeripari menedzser,