Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az Élelmiszertudományi Kar

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az Élelmiszertudományi Kar"— Előadás másolata:

1 Az Élelmiszertudományi Kar

2 Az Élelmiszertudományi Kar múltja
1962 – Budapesten megalakul a Felsőfokú Élelmiszeripari Technikum, majd Élelmiszeripari Főiskola 1968 – Kertészeti Főiskola  Kertészeti Egyetemmé alakul, létrejön a Tartósítóipari szak 1972 – Tartósítóipari Kar 1986 – Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem – Élelmiszeripari Kar 1992 – Élelmiszertudományi Doktori Képzés Élelmiszertudományi Doktori Iskola 2003 – Élelmiszertudományi Kar 2005 – Bolognai képzési rendszer Erősségeink: Több mint 50 éves mérnökképzési tapasztalat, gyakorlat-orientált képzés, kiváló oktatói gárda, kiváló infrastruktúra, innováció, kutatás, együttműködések

3 HVG-Diploma 2017 (2016. november)

4 HVG-Diploma 2017 (2016. november)

5

6 Két érettségi tárgyat kell választania a jelentkezőnek.”
Felvételi Az agrárképzési területen az alábbi érettségi vizsgakövetelmény kerül alkalmazásra a évi általános és pótfelvételi eljárásban: „Választható érettségi vizsgatárgyak: biológia vagy fizika vagy földrajz vagy egy idegen nyelv (angol, német) vagy informatika vagy kémia vagy matematika vagy természettudomány vagy egy szakmai előkészítő tárgy. Két érettségi tárgyat kell választania a jelentkezőnek.” EMMI, JANUÁR 22.

7 Az Élelmiszertudományi Kar képzései
SZAKIRÁNYÚ TOVÁBB- KÉPZÉSI SZAKOK

8 ALAPKÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK - MŰSZAKI
ALAPKÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK - AGRÁR Képz. szint Munka- rend Fin. forma Választható szak Önköltség (félév) Képz. idő (félév) Irányszám min. < max. A N élelmiszermérnöki* 6+1 20 < 200 K 250 000 Ft L élelmiszermérnöki 8+1 20 < 60 190 000 Ft * duális képzési formában is ALAPKÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK - MŰSZAKI Képz. szint Munka- rend Fin. forma Választható szak Önköltség (félév) Képz. idő (félév) Irányszám min. < max. A N biomérnöki 7 20 < 90 K 320 000 Ft

9 Élelmiszermérnök BSc, 6+1 félév
Alapozó modulok: Természettudományi, műszaki, gazdaságtani alapismeretek Szakmai törzsmodulok: Élelmiszerkémia, Élelmiszeripari mikrobiológia, Élelmiszeripari műveletek Iparági élelmiszertechnológia és minőségügy Állatitermék technológia Borászat- és üdítőitalipari technológia Édes- és zsiradékipari technológiák Sör- és szeszipari technológiák Sütő- és tésztaipari technológiák Tartósítóipari technológiák Élelmiszerkereskedelem Árukezelési technológiák

10 Biomérnök BSc, 7 félév Alapozó modulok: Természettudományi, műszaki, gazdaságtani alapismeretek Szakmai törzsmodulok: Mikrobiológiai ismeretek (Mikrobiális genetika, Molekuláris biológiai alapismeretek, Transzgénikus élőlények előállítása és biztonsága), Alkalmazott enzimológia, Művelettani ismeretek (Vegyipari műveletek, Bioszeparáció, Biomérnöki műveletek), Környezetvédelem Választható speciális ismeretek: Környezetvédelmi specializáció: Fő cél környezeti erőforrással való gazdálkodás Tantárgyak: Környezetgazdaságtan, Levegő- és vízvédelem, Környezettechnika, Környezetvédelmi analitika, Környezetbarát vállalatirányítás, Megújuló energiaforrások Alkalmazott biotechnológiai specializáció: biotechnológus (főleg mikrobiológiai). Tantárgyak: Mikrobák a biotechnológiában, Törzsfenntartás, Toxikológia, Fermentációs eljárások, Környezeti biotechnológia, Analitika biomérnököknek, Bioinformatikai alapismeretek

11 Ajánlati listánkon több száz fogadóhely van Magyarország szerte.
Szakmai gyakorlat Termelő, feldolgozó üzemek az ország egész területén mikrovállalkozások, kis- és középüzemek nagyvállalatok Kereskedelmi és logisztikai bázisok CBA, METRO, SPAR, TESCO, PENY MARKET, stb. Hatósági és ellenőrző szervezetek SGS, Wessling, OÉTI, Fogyasztóvédelem, NéBiH, Földművelésügyi Minisztérium Ajánlati listánkon több száz fogadóhely van Magyarország szerte.

12 Gyakorlóhelyek

13 Duális képzés az Élelmiszermérnök BSc szakon (2015/16-os tanévtől)
Az Egyetem és a vállalat közösen alakítják ki a képzési rendszert. A nappali tagozatos duális hallgatók egyetemi tanulmányaik mellett egy vállalatnál rendszeres szakmai gyakorlatot végeznek. A vállalat a hallgatóval munkaszerződést köt. Jelentős előny a karrier tervezésnél, pályakezdésnél.

14 Egyetem 13 hét Vállalat Szabadság 4 hét Egyetem 13 hét Vállalat

15 Infrastruktúra

16 Somogyi Imre Kollégium Szent Gellért Kollégium
Kollégiumaink Somogyi Imre Kollégium Szent Gellért Kollégium Elhelyezkedés: Az egyetemtől 2 percre, közvetlenül a Budai Arborétum felett, 10 percre a Móricz Zsigmond körtértől Kétágyas szobák saját fürdőszobával Elhelyezkedés: Az egyetemtől percre a Fehérvári úton a Móricz Zsigmond körtér mellett található 3-4 ágyas szobák melyek 2012-ben lettek felújítva 1118. Budapest Szüret utca 2-18.

17 Rendezvényeink Gólyatábor Szemeszternyitó Arbornap Campusnyitó
Gólyabál Disznóvágás Felező bál

18 Rendezvényeink Szie regatta Előadóestek Campus véradások TDK versenyek
Erasmus délutánok Sport rendezvények, szakosztályi edzések

19 A Deák Tibor Szakkollégium
Tehetséggondozás Saját kurzusok Termékfejlesztés Üzemlátogatások Lehetőségek Cél: A szakmai élet fellendítése a hallgatók körében

20 A Hallgatói Önkormányzat és a Höok mentorprogram

21 Elérhetőségek Kari honlap: www.etk.szie.hu
Campus honlap: Facebook oldalunk: Instagram: sziebudaicampus

22 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Az Élelmiszertudományi Kar"

Hasonló előadás


Google Hirdetések