Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Élelmiszertudományi Kar

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Élelmiszertudományi Kar"— Előadás másolata:

1 Élelmiszertudományi Kar
mb. Dékán: Dr. Friedrich László Cím Elérhetőségek Villányi út 1118 Budapest Telefon: Web: etk.szie.hu

2 Üdv az Élelmiszertudományi Karon!
Bemutatkozunk Röviden a karról Karunk jelenleg az egyetlen olyan fakultás Magyarországon, amely lefedi az élelmiszertudományi képzés teljes vertikumát az alapképzéstől a mesterképzésen át a doktori képzésig. Sokat tettünk azért, hogy képzésünk kiterjedjen az élelmiszeripar valamennyi ágazatára. Így a tartósítóipari és más hagyományos élelmiszertechnológiák mellett söripari technológiát, pálinkakészítési technológiát, élelmiszeripari biotechnológiát, élelmiszerkereskedelmet csak nálunk tanulhatnak a jövő mérnökei. Ez óriási lehetőség és felelősség is az Élelmiszertudományi Kar számára. A doktorképzést illetően még nagyobb a felelősségünk, hiszen Doktori Iskolánk az egyetlen az élelmiszertudomány területén.

3 Korszerű infrastruktúra Kiválóság a kutatásban
Értékeink 1 2 3 Korszerű infrastruktúra Kiválóság a kutatásban Innováció Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt évtizedekben több száz vállalatvezetőt, kutatói és mérnöki munkakört betöltő élelmiszermérnököt adtunk a magyar gazdaságnak. Az oktatási és kutatási tevékenységet támogató kari infrastruktúra a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól 2014-ben Stratégiai jelentőségű Kutatási Infrastruktúra minősítést kapott. A magyar élelmiszeripar legfontosabb kitörési pontja az innováció lehet. Meggyőződésünk, hogy tudatos fejlesztéseinknek és oktatói gárdánk szakértelmének köszönhetően sikeres jövő elé nézhetünk.

4 Alap és Osztatlan képzés Szakirányú továbbképzés
Szakok és képzések Alap és Osztatlan képzés Mesterképzés Szakirányú továbbképzés Doktori képzés Élelmiszermérnök BSc Élelmiszermérnök MSc Agrár- és természettudományi szakfordító Élelmiszertudományi Doktori Iskola Élelmiszermérnök DUÁLIS Élelmiszerbiztonsági és –minőségi mérnök MSc Pálinkamester szakmérnök/szaktanácsadó Biomérnök BSc Food science and technology engineering MSc Csokoládé – kávé – tea készítő szakmérnök/szaktanácsadó Food science and technology engineering MSc – Salernoi double degree MSc Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szakmérnök/szaktanácsadó Sörfőzőmester szakmérnök/szaktanácsadó Szőlő- és borgazdasági szakmérnök/szaktanácsadó

5 Alap és Osztatlan képzés
Élelmiszermérnök (BSc) alapszak Alapozó modulok: Természettudományi, műszaki és gazdaságtani alapismeretek Szakmai törzsmodulok: Élelmiszerkémia, élelmiszeripari mikrobiológia, élelmiszeripari műveletek Iparági élelmiszertechnológia és minőségügy: Állatitermék technológia, borászat- és üdítőitalipari technológia, édes- és zsiradékipari technológiák, sör- és szeszipari technológiák, sütő- és tésztaipari technológiák, tartósítóipari technológiák, élelmiszerkereskedelem, árukezelési technológiák Képzési idő: 6+1 félév .

6 Biomérnök (BSc) alapszak
Alapozó modulok: Természettudományi, műszaki, gazdaságtani alapismeretek Szakmai törzsmodulok: Mikrobiológiai ismeretek (Mikrobiális genetika, Molekuláris biológiai alapismeretek, Transzgénikus élőlények előállítása és biztonsága), Alkalmazott enzimológia, Művelettani ismeretek (Vegyipari műveletek, Bioszeparáció, Biomérnöki műveletek), Környezetvédelem Választható speciális ismeretek: Környezetvédelmi specializáció Tantárgyak: Környezetgazdaságtan, Levegő- és vízvédelem, Környezettechnika, Környezetvédelmi analitika, Környezetbarát vállalatirányítás, Megújuló energiaforrások Alkalmazott biotechnológiai specializáció Tantárgyak: Mikrobák a biotechnológiában, Törzsfenntartás, Toxikológia, Fermentációs eljárások, Környezeti biotechnológia, Analitika biomérnököknek, Bioinformatikai alapismeretek Képzési idő: 7 félév

7 Duális élelmiszermérnök BSc
Az Egyetem és a vállalat közösen alakítják ki a képzési rendszert. A nappali tagozatos duális hallgatók egyetemi tanulmányaik mellett egy vállalatnál rendszeres szakmai gyakorlatot végeznek. A vállalat a hallgatóval munkaszerződést köt. Jelentős előny a karrier tervezésnél, pályakezdésnél. .

8

9 Szeptemberben találkozunk!
felveteli.szie.hu


Letölteni ppt "Élelmiszertudományi Kar"

Hasonló előadás


Google Hirdetések