Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖRNYEZETTUDOMÁNYI KÉPZÉSEI A képzések szakmai felelőse: a Környezettudományi Intézet Fő feladata a tudomány területek közötti.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖRNYEZETTUDOMÁNYI KÉPZÉSEI A képzések szakmai felelőse: a Környezettudományi Intézet Fő feladata a tudomány területek közötti."— Előadás másolata:

1 A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖRNYEZETTUDOMÁNYI KÉPZÉSEI A képzések szakmai felelőse: a Környezettudományi Intézet Fő feladata a tudomány területek közötti koordináció

2 Nagy hagyományok a környezettudományi képzésben az 1980-as évek vége óta posztgarduális képzések 1992 óta tanárképzés 1996 óta környezetkutató képzés 2006/2007-es tanévtől kétszintű képzés 2007 óta környezetmérnök (BSc) képzés is 2001 óta önálló doktori iskola Országosan a legnagyobb az érdeklődés a szegedi környezettudományi képzések iránt!

3 Képzéseink 1. Környezettan alapszak (BSc, 6 félév) A képzésben a választható szakirányok: Hulladékkezelés és elhelyezés Környezetminősítő és környezeti kockázatbecslő Levegőtisztaság-védelem Természetvédelem Víz- és talajvédelem Tanári (környezettan, technika) szakirány Szakirány indításoknak minimális létszám-feltétele van! (A tanári szakirányok a kétszakosság miatt MSc végzettséggel zárulnak.)

4 Képzéseink 2. Környezetmérnök alapszak (BSc, 7 félév) A képzésben a választható szakirányok: Környezettechnológus mérnök Élelmiszeripari környezetmérnök Környezeti biotechnológus mérnök Levegőtisztaságvédelmi mérnök

5 Képzéseink 3. Környezettan mesterképzés (MSc, 4 félév) (a belépés feltétele legalább BSc diploma) Szakirányok: Környezet-földtudomány Műszeres környezeti analitika és technológia Tájértékelés és tájvédelem Terv: Környezetmérnök mesterképzés (MSc) (indítása 1-2 év múlva várható) A legjobbaknak továbblépési lehetőség a doktori iskolába (PhD-képzés) További információk: http://www.sci.u-szeged.hu/kti/index.htm Levelező képzések megfelelő létszám esetén!


Letölteni ppt "A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖRNYEZETTUDOMÁNYI KÉPZÉSEI A képzések szakmai felelőse: a Környezettudományi Intézet Fő feladata a tudomány területek közötti."

Hasonló előadás


Google Hirdetések