Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kandó Kálmán Villamosmérnöki Főiskolai Kar

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kandó Kálmán Villamosmérnöki Főiskolai Kar"— Előadás másolata:

1 Kandó Kálmán Villamosmérnöki Főiskolai Kar
Mikroelektronikai és Technológia Intézet 1084 Budapest, Tavaszmező utca 17.

2 Az intézet kialakulása:
1969: Alkatrésztechnológia Tanszék 1979: Elektronikai Alkatrésztechnológiai és Üzemszervezési Intézet /EATÜI/ 1987: Elektronikai Alkatrésztechnológiai Intézet /EATI/ 1991: Mikroelektronikai és Technológia Intézet /MTI/ 2004: Matematika szakcsoporttal bővült

3 Oktatók 15 főállású oktató 3.375 részfoglalkozású oktató
Ebből 3 minősített 3.375 részfoglalkozású oktató Ebből 1 minősített Habilitált 1.5 Minősítettség: % fél év múlva: % néhány év múlva: 60%

4 Oktatási profil: Villamosmérnöki szakon a Matematika, a Fizika, a Villamosipari anyagismeret, a Biztonságtechnika, környezetvédelem és minőségbiztosítás alapjai, a Műszaki dokumentáció, a Digitális technika, az Elektronika, az Elektronikai technológia valamint az Általános mérnöki ismeretek tantárgyak oktatása; az "Elektronikus eszközök szakirány„ valamint a „Mechatronika szakirány” gondozása; A Mechatronikai mérnök szak szakmai törzsanyaga egyes tantárgyainak oktatása, a „Nanotechnika szakirány” gondozása; A Műszaki menedzser szakon a „Természettudományos alapismeretek” és a „Projektmenedzser szakirány” egyes tantárgyának oktatása; A Környezetmérnöki szakon a „Villamosipari szakirány” gondozása.

5 Kötelezően választható moduljaink:
Világítás és környezet modul Fénytechnika alapjai, Világítási eszközök, Világítási hálózatok, Világítástechnikai tervezés, Ipari környezetvédelem, Megújuló energiák, Környezetirányítási eszközök, Környezetvédelmi vizsgálatok.

6 Kötelezően választható moduljaink:
Szenzor és minőség modul Szenzorok és mikroáramkörök, Félvezető áramkörök tervezése, Mikroprocesszoros rendszerek, Környezetvédelmi vizsgálatok, Készüléképítési ismeretek, Rendszertechnika, Minőségbiztosítás, Minőségfejlesztés.

7 Nanotechnika szakirány:
Mikro- és nanotechnológia, Érzékelők és működtetők, Rendszertechnika, Optika és lézertechnika, Megbízhatóság, Mikromechanika, Mikrogép rendszerek, Jel- és képfeldolgozás, Műszertechnika, Önszerveződő alacsonydimenziós rendszerek.

8 Kooperatív képzés: Logisztika, Minőség a gyakorlatban,
Különleges technológiák, Világítási berendezések szabályozása, A világítástechnika szaknyelve, Mikrovezérlők és programozásuk, Lineáris áramkörök és rendszerek, Környezetgazdaságtan, Kvázidigitális és digitális áramkörök tervezése.

9 Oktatási műhelyek: Open Learning Center:

10 Oktatási műhelyek: Világítástechnika laboratórium: A világitástechnika modul oktatási céljait szolgálja, fénytechnikai mérésekre alkalmas laboratórium.

11 Oktatási műhelyek: Elektronikai technlógia labor A NYHL gyártás, a vékony- és vastagréteg technika alkalmazásával a hibrid áramkörök gyártását modellezik.

12 Oktatási műhelyek: Elektronika labor Törzstárgyi és szakirányú elektronikus jellegű ismeretek gyakorlati képzése. A laboratóriumban áramköri szimuláció, áramkörök felépitése, azok mérése ill. számitógépes szimulációja folyik.

13 Kutatás és tudományos aktivitás
Az MTI egy egyetemi tanára, valamint egy félállású és egy főállású főiskolai tanára kutatómunkáját az MTA Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutató Intézetében végzi. A kutatás területei a félvezetőfizika, napelemek, illetve a nanokristályok. Az MTA MFA-beli tudományos eredmények hozzájárultak a Mikroelektronikai érzékelők tárgy tematikájának felfrissitéséhez, valamint egy új tárgy a Fotonika és optoelektronika elindításához.

14 Példa: Kvantumos Hall-effektus

15 Példa: Mágneses ellenállás változás óriás mágneses térben

16 Kutatás és tudományos aktivitás
2005 őszén az MTA MFA és a BMF KVK közös rendezésben került sor a First International Workshop on Semiconductor Nanocrystals, három napos konferenciára a Főiskola óbudai új épületében. A három napos rendezvény közel 100 résztvevőt vonzott, többségüket külföldről. Az MTI több munkatársa volt a Szervező Bizottság, a Nemzetközi Tudományos Bizottság tagja, illetve a két kötetes Proceedings szerkesztője.

17 Tudományos kutatási területek
Minőség- és környezetközpontú irányítási rendszerek fejlesztése Hagyományos lámpatestek kiváltása LED-ekkel környezetvédelmi hatástanulmányokkal és megbízhatósági vizsgálatokkal.

18 Tudományos kutatási területek
Elektronikus termékek életciklus elemzése Megújuló energiaforrások tanulmányozása Gyártási technológiai folyamatok optimalizálása

19 Köszönöm a megtisztelő figyelmüket !


Letölteni ppt "Kandó Kálmán Villamosmérnöki Főiskolai Kar"

Hasonló előadás


Google Hirdetések