A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon KÜLDETÉSNYILATKOZATA MUNKAANYAG: az augusztus 23-24-i csoportmunkák, a vezetőségi együttgondolkodás,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A lehetőségek megragadása, másokért
Advertisements

Van-e „Fazekas titok”?.  1911 – ben Bárczy István f ő polgármester alapította  1948 – tól óvoda, általános iskola és módszertani központ egy épületben.
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
MBE Gyülekezetplántáló regionális találkozó április 20. Eger
MUNKA1 MUNKA BÜNTETÉS - FELADAT  40 éven át, legalább napi 10 órát kb óra  Túl nehéz, unalmas, kibírhatatlan kollégák és főnök, kevés fizetésért:
KATOLIKUS VAGYOK HITTANRA JÁROK.
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ
EDK -k az EDM -ért Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért.
A SIKERES ÉLET TITKA.
Életünk lenyomata gyermekeink lelkén
Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai.
Életünk lenyomata gyermekeink lelkén
„…neveljétek az Úr tanítása szerint…” (Ef 6:4)
Krisztus uralma alatt élni 4. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
Projektzáró konferencia Balatonszentgyörgy TÁMOP „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” „Álmodtam.
A kompetencia alapú oktatás elterjedése a „suliNova program” alapján
Szülői értekezlet és 5. évfolyam. Téma Hogyan halad iskolánkban a „Korszerű oktatást Mándokon” című projekt megvalósítása? (beszámoló,
Gyakorlati tanácsok és módszerek a jogkövető magatartás kialakításában.
Iskolahálózatok itthon és külföldön Pénziránytű műhelymunka MNB, november 10.
A cserkészetben rejlő lehetőségek az evangélikus nevelés számára Buday Barnabás cserkésztiszt (16.) országos elnök.
Lelkész-presbiteri konferencia Miskolc, április 12.
Az egymástól tanulás jelentősége a magyar református iskolarendszerben  „Az apostolok így szóltak az Úrhoz: Növeld a hitünket!” Lk 17,5. Miskolc, Lévay.
A L É V A Y J Ó Z S E F REFORMÁTUS GIMNÁZIUM ÉS DIÁKOTTHON egész közössége nevében szeretettel köszöntjük a Felső-magyarországi református intézmények.
Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon
Ábrám Tibor Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon
Az Új Széchenyi Terv - Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében kiírt TIOP /1 kódszámú, Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése.
1. Kedvelte őket az egész nép ApCsel. 1:42-47 (47/a) „… és kedvelte őket az egész nép.” χαρις (khárisz):- kegyelem (mint örömteli jutalom),
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
A tanárképzésben megszerezhető kompetenciák a 8/2013 (I. 30
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
A békéltetés szolgálata
A nevelés értelmezése – célja – feladatrendszere
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
R. M. Á. I. Kazinczy Ferenc Tagiskola Kincsesbánya TÁMOP – – 11/2 – A kincsesbányai Kazinczy Ferenc Tagiskola felkészülése a kistérségi.
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
Jelen és jövő A Budaörsi Nevelési Tanácsadóban. Mi történik a Nevelési Tanácsadóban? Vizsgálunk Szakvéleményt írunk Terápiát végzünk, gyógyítunk (rajz,
Novéna Jezsuita Hivatásokért november 6. Második nap.
Hallgatva ezt az önazonossági kérdést, amelyet Jézus szegez tanítványaihoz, eszembe jutott pár hasonló kérdést feltenni a mi Társaságunkkal kapcsolatosan:
Csendesedjek el fogadjam szívembe Azt, Akivel imádkozom és akiért/akikért imádkozom.
Az Élet Igéje május „… Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20)
1 Továbblépés - Az üzenet.
Királyi papság – szentírási kifejezés : „Mint élő kövek, épüljetek lelki házzá, szent papsággá, hogy Istennek tetsző lelki áldozatokat ajánljatok fel…
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Dr. Polgár Marianna Tanárképzés – továbbképzés. Történeti előzmények A tanárképzés (tágabban pedagógusképzés) a felvilágosodás korától intézményesült,
Isten szeretetének szabad szerető viszonzása nem lehet pusztán spekulatív vagy elméleti. Az elméleti elveknek mindenáron döntő cselekvéshez kell vezetniük:,,a.
Gyermek, akit kölcsönkaptál. Anna példája (1Sám 1,11) Erős fogadalmat tett (Anna), Erős fogadalmat tett (Anna), és ezt mondta: és ezt mondta: Seregek.
 július 1-én született Almásfüzitőn  Diákéveit a váci piarista gimnáziumban töltötte  1945 februárjában testvérével behívót kaptak  Az orosz.
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
K OMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS. Háttér 2000 Lisszabon EU határozata 2004 Európai Bizottság dokumentuma Hazánkban: Nat Oktatási Minisztérium stratégiája Nemzeti.
A 2014/2015 iskolai év pszichológusi tevékenységének beszámolója.
Szülők iskolája program ÉVFOLYAM SZÜLŐI KÖZÖSSÉGE SZÁMÁRA.
„ADJ TERET, NYISS UTAT!” – SZOCIÁLIS KOMPETENCIÁKKAL A HÁTRÁNYOK ELLEN avagy Ágota és Ambrus testvérek lettek.
Az Új Széchenyi Terv - keretében kiírt TÁMOP -_3.3.10/A-12 kódszámú, A hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése a Lévay József református.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába Egyházközség neve: Hittanoktatást végzi:
Diákportfólió minden szinten a tanulók tudatos önfejlesztése érdekében
A KONSTRUKTÍV ÉLETVEZETÉS MINT NEVELÉSI ÉRTÉK
Diákportfólió minden szinten a tanulók tudatos önfejlesztése érdekében
Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola,
„Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket…” (Mt 19,13-15)
A viselkedés és az iskolaérettség kapcsolata
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
A gyakorlati képzés szemléleti hátterének és kereteinek meghatározása
A felvételi eljárás elemei
Kérdések az alkalom előtt
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Előadás másolata:

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon KÜLDETÉSNYILATKOZATA MUNKAANYAG: az augusztus i csoportmunkák, a vezetőségi együttgondolkodás, valamint a november 25-i KLA továbbképzésen készült anyagok összeszerkesztéséből

A KÜLDETÉSNYILATKOZAT SZERKEZETE SZLOGEN 1 SZLOGEN 2 IGE 1 KÜLDETÉSNYILATKOZAT IGE 2 HITVALLÁS EGYÜTT IS ÉRTELMES

KÜLDETÉSNYILATKOZAT I S M E R E T E T – B Ö L C S E S S É G G É KÉPESSÉGET – JÁRTASSÁGGÁ SZLOGEN 2 „…hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek…” (Jn15:16) KÜLDETÉSNYILATKOZAT IGE 2 HITVALLÁS EGYÜTT IS ÉRTELMES

KÜLDETÉSNYILATKOZAT I S M E R E T E T – B Ö L C S E S S É G G É KÉPESSÉGET – JÁRTASSÁGGÁ AZ ISKOLÁK NEVELÉSE AZ EGÉSZ ÉLETRE KÉSZÍT FEL, A MIÉNK UTAT MUTAT AZ ÖRÖKÉLETRE IS. „…hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek…” (Jn15:16) KÜLDETÉSNYILATKOZAT IGE 2 HITVALLÁS EGYÜTT IS ÉRTELMES

KÜLDETÉSNYILATKOZAT I S M E R E T E T – B Ö L C S E S S É G G É KÉPESSÉGET – JÁRTASSÁGGÁ AZ ISKOLÁK NEVELÉSE AZ EGÉSZ ÉLETRE KÉSZIT FEL, A MIÉNK UTAT MUTAT AZ ÖRÖKÉLETRE IS. „…hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek…” (Jn15:16) KÜLDETÉSNYILATKOZAT „Mindeddig megsegített minket az Úr!” (1Sám 7:12) HITVALLÁS EGYÜTT IS ÉRTELMES

KÜLDETÉSNYILATKOZAT I S M E R E T E T – B Ö L C S E S S É G G É KÉPESSÉGET – JÁRTASSÁGGÁ SOK ISKOLA NEVELÉSE EGÉSZ ÉLETRE SZÓL, A MIÉNK SZÓL AZ ÖRÖKÉLETRŐL IS. „…hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek…” (Jn15:16) A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon küldetése Jézus Krisztus missziói parancsában gyökerezik, és azzal veszi kezdetét, hogy az intézmény hiteles keresztyén közösségként befogadja a szülők által rá bízott tanulókat. Majd a pedagógusok magas szintű szakmai munkája és személyes példamutatása által, határozott keresztyén értékrenddel, széleskörűen fejleszti a tanulók alap- és speciális készségeit és kompetenciáit úgy, hogy felkészítse őket az egészséges, felelős keresztyén felnőtt életre – közösségben a közösségért élni. Református központként pedig személyre szabott neveléssel, hatékony egyéni és csoportos tehetséggondozással, a magyar nemzeti értékek és kultúra megerősítésével a jövő keresztyén értelmiségét nevelje. EGYÜTT IS ÉRTELMES KÜLDETÉS

KÜLDETÉSNYILATKOZAT I S M E R E T E T – B Ö L C S E S S É G G É KÉPESSÉGET – JÁRTASSÁGGÁ AZ ISKOLÁK NEVELÉSE AZ EGÉSZ ÉLETRE KÉSZÍT FEL, A MIÉNK UTAT MUTAT AZ ÖRÖKÉLETRE IS. „…hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek…” (Jn15:16) KÜLDETÉSNYILATKOZAT „Mindeddig megsegített minket az Úr!” (1Sám 7:12) Hiszünk abban, hogy a Lévay az az iskola, amelyben a tanárok Isten dicsőségére élve, a szeretet, a tisztelet, a bizalom és barátság légkörében tanítványaikat elvezethetik az igazság megismerésére. Ezért a nevelőtestület úgy végzi szolgálatát, hogy a tanítványaik és egymás sikerei által nyomot hagyjon a világban, hogy a következő nemzedékeket is büszkeséggel töltse el, hogy Lévay-s diákok lehetnek. EGYÜTT IS ÉRTELMES