A KSH új online adatgyűjtő rendszere EKOP-1.A.1-08/B-2009-0006.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
S 1SCM© Siemens AG All rights reserved Útmutató a click4suppliers easy használatához Szállítói regisztráció.
Advertisements

06M29 adatszolgáltatás elkészítés lépései
KSHXML internetes adatgyűjtési rendszer Az utolsó módosítás dátuma: december 18.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Internet alapú önértékelés
KSHXML2 Adatszolgáltatói kliensek
A 43/2013. (XII. 29.) MNB rendelet, a pénz- és hitelpiaci szervezetek által a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti feladatai ellátása érdekében teljesítendő.
"Virtuális utazás a számok tengerén" - Online adatbázisok és kiadványok a KSH honlapján "Virtuális utazás a számok tengerén" - Online adatbázisok és kiadványok.
Rendszertervezés GIMP.
Tárgyi eszköz nyilvántartás
Tájékoztatás az EKOP-1.A.2 projektnek az OSAP összeállítására gyakorolt hatásáról Mag Kornélia OST február 24.
2010. november Balatonfüred
Fekvőbeteg adatbázis szervezés GyógyinfokPirisa Levente.
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február 15.,
Az egészségügy finanszírozásának informatikája
A táblázatkezelés alapjai 1.
EKOP-1.A.1-08/B A KSH elektronikus adatgyűjtési rendszerének fejlesztése, kiterjesztése.
Rumi László, informatikai igazgató Viczián István, vezető tervező
A KSH elektronikus adatgyűjtési rendszerének fejlesztése, kiterjesztése Budapest, január 31.
Megvalósíthatóság és költségelemzés Készítette: Horváth László Kádár Zsolt.
Kérdések és válaszok a FIR-ben EKOP-1.A.1-08/C avagy „Hogyan használjuk az EduLine-t? EKOP-1.A.1-08/C
HATÓSÁGI FOLYAMATOK A FIR INTÉZMÉNYTÖRZSÉBEN KÉPZÉSEK NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELE EKOP-1.A.1-08/C
EKOP-1.A.1-08/B A KSH elektronikus adatgyűjtési rendszerének fejlesztése, kiterjesztése.
EKOP-1.A.1-08/B A KSH elektronikus adatgyűjtési rendszerének fejlesztése, kiterjesztése.
1 Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) Dr. Tóth Róbert Jogi és Igazgatási Főosztály Szeptember 11.
1 Tájékoztató rojektről április 23. Tájékoztató az EKOP1.A „Adatállományok központosított átvételét, átadását kezelő, valamint.
1 Tájékoztatás az OSAP 2013 előkészítéséről OST ülés május 14. Dr. Laczka Éva.
Minőségbiztosítás az oktatásban - minőségértékelési eljárás
Elektronikus adóbevallás
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február 17., Szeged.
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február Dr. Benkő.
3.2. A program készítés folyamata Adatelemzés, adatszerkezetek felépítése Típus, változó, konstans fogalma, szerepe, deklarációja.
A HEFOP projekt Foglalkoztatási és Szociális Hivatal által koordinált fejlesztéseinek eredményei Felnőttképzési adatbázis fejlesztése.
Kölcsönös megfeleltetés december 20. Bányai Tibor, Univerpenta TSzK SZTIR Projekt Szaktanácsadási Tartalomszolgáltató Információs Rendszer.
A FIZETÉSIMÉRLEG-STATISZTIKA ADATGYŰJTÉSI RENDSZERÉNEK ÁTALAKÍTÁSA Sándor György igazgató Piaci műveletek és statisztika június 13.
ELEKTRA évi működés, évi kiterjesztés Kópházi József.
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP)
A FIZETÉSIMÉRLEG-STATISZTIKA ADATGYŰJTÉSI RENDSZERÉNEK ÁTALAKÍTÁSA Sándor György igazgató Piaci műveletek és statisztika december 8.
Útmutató a szakdolgozat elkészítéséhez
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 3. konferencia.
A tervezési munka előkészítése és folyamata
Modern megtakarítási formák kezelése e-banking felületeken
2015.május 14.. A kérdőív elkészítésének a célja A szoftvert használók mindennapos problémáinak bemutatása A jelenlegi helyzet javítása a felmérés alapján.
Protean Process Monitoring System Rövid ismertető.
A jövő HR megoldása Fejér Tamás. perbit.insight Munkavállaló kezelő Munkakör kezelő Toborzás kezelő Továbbképzés kezelő.
Változások az építőiparban – 2013 Tájékoztató az építésüggyel kapcsolatos jogszabályok január 1-e óta hatályos kivitelezőket érintő rendelkezéseiről.
Katona Zoltán (FÖMI) – Molnár Attila (SZTE) Kaposvár A VINGIS rendszer kialakításának tapasztalatai.
A felnőttképzés Hajdú- Bihar megyében Dr. Erdei Gábor Dr. Teperics Károly
április 19. Dokumentumkezelés a gyógyszertörzskönyvezésben április 19. Kovács Lajos CHINOIN.
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) Országos Statisztikai Tanács szeptember 16 Mezősiné Rózsár Erika KSH Igazgatási osztály.
Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A szakmai vizsgákat követő adatszolgáltatás digitális aláírással Binder József Képzés- és vizsga-nyilvántartási.
Cégbemutató, Memoriter ismertető
MIFIR adatszolgáltatás – Technikai információk
2016-os újdonságok ! Készítette: Puska Tamás.
Országos Statisztikai Tanács
Rendszeres szociális támogatás – Hallgatói visszajelzések
Útmutató a click4suppliers easy használatához
Országos Statisztikai Tanács
Az adatforrásokról és aktualizálási rendjéről
Országos Statisztikai Tanács
A Nemzeti Statisztika Gyakorlati Kódexe
Tájékoztató a évi OSAP összeállításának előrehaladásáról
"404 Not Found – Ki őrzi meg az internetet?"
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Programba tartozó elsődleges és másodlagos adatforrásokról az Országos Statisztikai Tanács.
Középfokú felvételi eljárás
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Programba tartozó elsődleges és másodlagos adatforrásokról az Országos Statisztikai Tanács.
Barcsák Marianna KPSZTI
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint ADOTTSÁGOK 4. 3
Középfokú felvételi eljárás
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
Előadás másolata:

A KSH új online adatgyűjtő rendszere EKOP-1.A.1-08/B

2 A statisztikai adatgyűjtés kihívásai (informatikai szempontból) Nagyon változatos kérdőív forma és tartalom –Álló és fekvő táblázatok egy kérdőív oldalon belül, változatos táblázatformák Különböző kiterjedtségű adatgyűjtések –Teljeskörű, reprezentatív vagy kombinált kijelölésű A begyűjtendő adatok sokszínűsége, sokrétűsége –Egy-egy integrált kérdőív nagyon sok szakterületről kér információt (pl. munkaügy, beruházás és teljesítmény adatok) Változó kitöltöttségi arány az adatgyűjtésen belül –Nem tudható előre, hogy egy adott kérdésre melyik adatszolgáltatónak hány adatot kell közölnie ugyanabban a kérdőívben Adminisztratív terhek csökkentése –Olyan megoldások, amelyek csökkentik az adatszolgáltatók terheit

3 Elvárások az adatgyűjtő rendszerrel szemben (informatikai szempontból) Szolgáltasson gyorsan, egyszerűen, jó minőségű adatokat –Készüljön olyan kérdőív szerkesztő, amellyel bármilyen szakterület kérdőíve elkészíthető, útmutatókkal, ellenőrzésekkel. Legyen egy olyan alkalmazás, egyszerűbbé, olcsóbbá, gyorsabbá teszi az adatgyűjtést Készüljön olyan kérdőív kitöltő alkalmazás, amely minden adatszolgáltató igényeit egyformán képes kiszolgálni A kérdőív kitöltő legyen olyan, –amely előzetesen kitöltött adatokkal, listákkal, számolásokkal, összefüggések figyelésével, különböző komponensek ismétlésével segíti a kitöltést. –ami lehetővé teszi a kérdőív kitöltési feladat megbontását, delegálását. Legyen olyan érkeztető/befogadó program, amely nemcsak rögzíti a beérkezés tényét, de részletes tartalomvizsgálatot is végez.

4 A megvalósult rendszer funkciói (informatikai szempontból) Könnyen kezelhető kérdőív szerkesztő –Amivel bármilyen formájú, bonyolultságú kérdőív elkészíthető –Tetszőleges méretű és elemszámú kérdőív készíthető –Gyorsan, könnyen lehet tetszőleges kérdőív grafikát szerkeszteni –Viszonylag kevés informatikai tudással lehet ellenőrzéseket, számításokat készíteni a kérdőívekhez –Amellyel egyszerűen lehet kapcsolódni a Hivatal háttér rendszereihez (ez az adatminőség javítása miatt során fontos) Olyan online adatgyűjtői alkalmazás, amely –Kijelölhető az adatszolgáltatók köre az adott adatszolgáltatásra –Amellyel a kérdőívek elektronikusan expediálhatók –Feladatot keletkeztet az adatszolgáltatónál, figyelmezteti az adatszolgáltatót a határidőkre, sürgetést küld –Figyeli a beérkezéseket, jelzi a határidő túllépéseket. –Lehetővé teszi a kérdőívek – pl. hibajavítás utáni – ismételt benyújtását

5 A megvalósult rendszer funkciói (informatikai szempontból) Olyan online adatszolgáltatói program, amely –Áttekinthető felületével segíti a feladatok közötti eligazodást –Lehetővé teszi a feladat delegálását azzal, hogy a kérdőív egy-egy részének kitöltése átruházható! –Segíti a válaszadást a Hivatal szervereiről vett listákkal, előnyomott adatokkal! –Figyeli a válaszok közötti összefüggéseket, felhívja a figyelmet a hibákra, segíti a hibajavítást. –Online és interaktív kitöltést segítő útmutatók Olyan kérdőív ellenőrző alkalmazás, amely –Lehetővé teszi a benyújtott állományok tárolását, visszakereshetőségét, az utólagos javításokat, az ismételt adatbenyújtást! –Adatbenyújtáskor visszaigazolást küld –Lehetővé teszi az ún. „hihetőség vizsgálatot”, a mélyebb összefüggések ellenőrzését, lerövidítve ezzel az adatfeldolgozási folyamatot

6 Az új rendszer funkciói Kérdőívek fejlesztése, tervezése. Adatszolgáltatók nyilvántartása,adataik karbantartása. Adatszolgáltatói kötelezettségek meghatározása és feladatlista-jellegű megjelenítése az adatszolgáltatónál is. A kérdőívek megszemélyesítése, előzetes adatokkal történő feltöltése! Kérdőívek online expediálása, értesítés a kiküldésről Beküldési határidő figyelése, sürgetés, üzenetek küldése! Kérdőívek kitöltésének, elsődleges ellenőrzésének és beküldésének online menedzselése! A beküldött kérdőívek KSH-n belüli érkeztetése és automatikus betöltése. „Hihetőségi vizsgálat”, hibalista készítés, visszaküldés! Javított kérdőív fogadása, a folyamatok naplózása, kérdőívek megjelenítése.

A megvalósult rendszer néhány érdekes eleme

8 A kérdőív szerkesztő

9 Az adatszolgáltatói kliens – kérdőív kiválasztása

10 Az adatszolgáltatói kliens – a megszemélyesített kérdőív

11 A kérdőív kitöltő sajátosságai – beágyazott kódtábla

12 A kérdőív kitöltő sajátosságai – nomenklatúra és sorismétlés

13 A kérdőív kitöltő sajátosságai – ismételt táblarészlet

Köszönjük a figyelmet !