PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A HUMÁNERŐFORRÁS OPERATÍV PROGRAMOKBAN

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Advertisements

Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
Új Magyarország Fejlesztési Terv „Foglalkoztatás és növekedés” Cél: Felzárkózni a fejlett országokhoz a foglalkoztatás növelésével és a gazdasági.
Társadalmi Megújulás és Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program TÁMOP-TIOP Soós Roland igazgató ÉRÁK.
1 Idősebb munkavállalók a magyar munkaerőpiacon Dr. Székely Judit november 28. BUDAPEST.
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
A Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma Munkáltatói Fórum Csepreg március 19.
A nők munkaerő-piaci re-integrációjához kapcsolódó pályázati lehetőségek a TÁMOP konstrukciókban Sikeres pályázás az EU-ban - Pályázatírói Információs.
Környezetipari Export Klaszter pályázat 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Az OFA támogatási tevékenysége Programok ben.
Új Magyarország Fejlesztési Terv akciótervek Kiss Ambrus.
Kovács István Vilmos Fejlesztéspolitikáért felelős elnökhelyettes
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Humánerőforrás fejlesztés az Ú j Sz échenyi T ervben Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
Társadalmi Megújulás Operatív Program
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) és a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) Kisgyörgy Orsolya Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A TÁMOP felépítése Tóth István január 26.. ÚMFT prioritások és OP-k Társadalmi megújulás Gazdaság- fejlesztés Közle- kedés Környezeti és energetikai.
A TÁMOP civileket érintő területei. A TÁMOP specifikus céljai 1.A munkaerő-piaci kereslet és kínálat összhangjának javítása 2.Az aktivitás területi különbségeinek.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
A távmunka fejlesztésének lehetőségei és eredményei Simon Gábor Távmunka Tanács elnöke Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Szociális és Munkaügyi.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
A leghátrányosabb helyzetű kistérségek támogatása az Államreform Operatív Program keretében ápr. 29. Kullmann Ádám.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
MUNKÁLTATÓI FÓRUM Ösvény Esélynövelő Alapítvány /Füzesgyarmat/ Békéscsaba, június 06.
Szakmapolitkai háttér Ruszkai Zsolt
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
Megjelentek az ÚMFT első pályázatai!. Megnyíló források ● Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) ● Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) ●
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
A Phare továbbélése a regionális operatív programokban Wächter Balázs.
OFA Hálózat évi tevékenységei
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Roma Központ Nagykanizsa Magyar-Horvát Szakértői Akadémia szeminárium
MUNKAÜGYI TANÁCSOK ORSZÁGOS KONFERENCIÁJA
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
Lökkös Attila A családi napközi képzés fejlesztése
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
FOGLALKOZTATÁS BŐVÍTŐ TÁMOGATÁSOK ÉS KEDVEZMÉNYEK ÉV Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, Szombathely Szombathely,
MILASSIN ERIKA IGAZGATÓ
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
Klaszter és egyéb vállalkozásfejlesztési pályázatok 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Foglakoztatás-politikai workshop Budapest, augusztus 23.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A kötöttpályás szakma perspektívái konferencia június 12. Az egész életen át tartó tanulás és a foglalkoztathatóság javítása Országos Foglalkoztatási.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
TÁMOP pályázati lehetőségek a szak-és a felnőttképzés területén - 2
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
Lorem ipsum.
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A HUMÁNERŐFORRÁS OPERATÍV PROGRAMOKBAN 2009-2010 Dr. Pink Edit – témavezető tanácsadó ÚMFT-PFI

Az ÚMFT forrásainak megoszlása az OP-k között

A TÁMOP konstrukcióinak és forrásainak megoszlása a prioritások között

Konstrukciók számának változása prioritásonként

A szak- és felnőttképzés fejlesztése - Képzés támogatása, amely a változásokhoz való alkalmazkodás elősegítésének és a szerkezetváltási folyamatok kezelésének legfontosabb eszköze - Olyan programok támogatása, amelyek a különböző szervezeteknek (köztük a civil szervezeteknek) és intézményrendszereknek a változásokhoz való igazodását, a gazdasági- társadalmi kihívásoknak megfelelését szolgálják.

A TÁMOP 2. prioritás célkitűzései

Konstrukciók a 2. prioritásban 2.2.1. A szakképzés és a felnőttképzés minőségének és tartalmának fejlesztése 2.2.2. A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése 2.2.3. A szak- és felnőttképzés struktúrájának átalakítása (TISZK rendszer fejlesztése) 2.3.2. Munkaerő-piaci előrejelzések készítése, szerkezetváltási folyamatok előrejelzése 2.3.3. Munkahelymegtartó mikro-és kisvállalkozási járuléktámogatás 2.4.2. Hátrányos helyzetűeket foglalkoztató szervezetek fejlesztése 2.4.3. Atipikus foglalkoztatási formák támogatása 2.4.4. – 2.7.1. A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése a foglalkoztatás kifehérítése érdekében 2.5.1. Érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztése 2.6.2. Munkaerő-piaci szolgáltatást nyújtó civil szervezetek kapacitásának megerősítése

Releváns konstrukciók 2.1.1. Lépj egyet előre Kiemelt projekt FSZH, RMK-k 13,8 M 2009 (június) 1 2.1.2. Munkaerő-piaci kulcskompetenciák fejlesztése Közvetett támogatás állampolgárok 12,8 M 2009 (I. félév) 88.000 fő 2.1.3. Munkahelyi képzések támogatása Normatív jellegű egyfordulós pályázat a) Mikro- és kisvállalkozások b) Közepes vállalkozások c) Pólus akkreditációval rendelkező vállalkozások 7,2 M (3,5-3.7) 2009 (március), 2010 450-500 2.2.4. Határon átnyúló együttműködés a szakképzés és a felnőttképzés területén pályázat Szak-és felnőttképző intézmények 0,9 M 2010 20-30

Releváns konstrukciók 2.4.2. Hátrányos helyzetűeket foglalkoztató szervezetek fejlesztése pályázat a) Védett szervezetek b) Hátrányos helyzetűeket foglalkoztató szervezetek és a velük együttműködő civil szervezetek 1,8 M a) 5-10 millió b) 10-100 millió 70-90 2.4.3. Atipikus foglalkoztatási formák támogatása a) pályázat b) közvetett támogatás c) kiemelt projekt a) vállalkozások és velük együttműködő civil szervezetek, b) szociális szövetkezetek c) FSZH 4,2 M a)25-150 millió b)20-50 millió c)nem releváns a) 25-50 b) 60-80 c) 1

Releváns konstrukciók az 1. prioritásban 1.1.1. Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásána k segítése Kiemelt projekt MPA kezelője, regionális munkaügyi központok 21,7 M 2010 1 1.1.2. Decentralizált programok a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért Kiemelt projekt 12,8 M 2009 (június) 1.1.3. „Út a munka világába” – Rendszeres szociális segélyben részesülők munkaerő-piaci integrációja 7,2 M (3,5-3.7) 2009, 2010

Releváns konstrukciók 1.4.1. Alternatív munkaerő-piaci programok támogatása pályázat Civil szervezetek 1,0 M 2009 (június) 25-35 1.4.3. Innovatív, kísérleti foglalkoztatási programok támogatása Foglalkoztatási célú non-profit szervezetek 3,2 2010 15-30

Köszönöm a figyelmüket edit.pink@gmail.com