Üdvözlöm a DrDiag rendszer bemutatóján A DrDiag rendszer szakmai információkat ad az orvosok egészségügyi szakemberek, gyógyszerészek, ápolók számára.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Advertisements

Parlagfű vagy társadalom – melyik fog győzni ? Nékám Kristóf dr Magyar Allergia Szövetség 2012 Nemzeti-Nemzetközi Parlagfű Nap.
Kommunikáció a gyógyszertárban Dr. Hankó Zoltán alelnök (MGYK) Gárdony.
Dr. Matejka Zsuzsanna „Gyógyszerterápiás gondozás”
…hogy hogyan lehetne az Internet segítségével pénzt keresni? Mit szólna hozzá, ha mától kezdve részesedhetne egy webáruház bevételéből?
SStat - Statisztika 2014.
Készítette: Gungl Ádám, Schmuck Viktor
A túlzott informatikai eszköz-használat veszélyei
Purple Day 2011 Előadás Köszöntök mindenkit, K L-nak hívnak a EBOC alapítvány képviseletében jöttem hozzátok. Remélem nem baj, ha tegeződünk, csak a könnyebbség.
Kattintson ide a bemutató leállításához Stop MIT KÍNÁL A Comp Lex CD CÉGHÍREK ÖNNEK? Comp Lex CD Céghírek Cégadatok hivatalos forrásból Gyors keresés Naprakész.
ABO Institute Az egészségmegőrzés evolúciója. Az ABO Institute forradalmi újítása •Tudáskrízis: –Az orvostudomány összes tudása gyorsabban nő, mint amit.
Tabletták helyett egészségnyereség Együttműködésre épülő új modellek „Egészségközpontú egészségügy” Szakmai konferencia Jakab Zoltán.
Európai Betegjogi Karta. Európai Betegjogi „Karta” Célja: A betegek tizennégy jogának proklamációja, alapvető jogok gyakorlati megvalósíthatóságát szolgálják.
Rogán Antal sajtótájékoztatója április 4.. Kórházprivatizációs tervek A Medgyessy-kormány, aminek Gyurcsány Ferenc a minisztere volt, kórházprivatizációs.
AGRESSZÍV KEZELÉSEK v. EMBERHEZ MÉLTÓ HALÁL
SE ÁOK Családorvosi Tanszék
Szilikon alapanyagú transzdermális készítmények kifejlesztése
XLVII. Rozsnyay Mátyás Emlékverseny
A pszichiátriai ellátás szervezeti keretei
A mentális betegségek osztályozása,
…hogy hogyan lehetne az Internet segítségével pénzt keresni? Mit szólna hozzá, ha mától kezdve részesedhetne egy webáruház bevételéből?
AKUT BETEGSÉGEK ELLÁTÁSA
SZÜLŐK LÁZZAL, LÁZCSILLAPÍTÁSSAL KAPCSOLATOS ISMERETEI
Közhiteles nyilvántartások
Allergia Tacsi Korpácsi Tamás 10.b.
Légző rendszer betegségei
Szakmai feladatok a gyógyszer-expediálás során
Szakmai feladatok a gyógyszer-expediálás során
Vényköteles gyógyszerek expediálásakor végzendő betegoktatás
Orvosi-gyógyszerészi szakmai oldal Jogi oldal Minőség, relatív ártalmatlanság, hatékonyság. Mind az értékelési, mind a forgalmazási szakaszban Minőség,
Allergia dr.Hella Zoltán.
A sclerosis multiplex immunmoduláló kezelése
A Down szűrés klinikai audit tervezete, kivitelezése Szy Ildikó OEFI Ritka Betegségek Központ május 19.
Informatika a gyógyszertárban
Klasszikus terápia. Dr. Domján Gyula KEZELÉS Kezelés nélkül súlyos betegség esetén 1 év alatt a betegek  80 %-a meghalt. Corticosteroid (CS) és cyclophosphamid.
Mindig az a drága, ami többe kerül? Kis Zoltán Balassa János Kórház.
Fogamzásgátlás és sürgősségi fogamzásgátlás
1 Támad az influenza! Hogyan védekezzünk? Margit Kórház Pásztó Egészségpercek Prevenció és egészségmegőrzés.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Neuropszichológiai vizsgálatok az igazságügyi pszichológiai gyakorlatban Pataky Ilona December 2.
A légutak krónikus gyulladásos megbetegedése, amely rohamokban fellépő köhögéssel, fulladással, mellkasi szorító érzéssel járhat együtt.
VÉRSZEGÉNYSÉG Amennyiben a vörösvértestek, vagy a hemoglobin száma egy bizonyos határ alá csökken, vérszegénységről, más néven anaemiáról beszélünk.
EGÉSZSÉGMAGATARTÁS Egészségmagatartásnak nevezünk minden olyan tevékenységet, amelyet egy önmagát egészségesnek tartó személy vagy preventív céllal végez,
Kormányszóvivői tájékoztató T ö b b e n, j o b b a n, t o v á b b Zöld könyv az egészségügyről.
Parlagfű vagy társadalom – melyik fog győzni ? Nékám Kristóf dr Magyar Allergia Szövetség 2012 Nemzeti-Nemzetközi Parlagfű Nap.
lehetőségek az SM kezelésében
A termálvíz gyógyhatásának vizsgálata térdartrózisban Debrecen Városi Egészségügyi Szolgálat Reumatológiai Szakrendelés Dr. Gomez Roberto.
Nyugalom! Meditáljunk együtt A szorongás Normális, kóros Súlyos betegségeket kiindulópontja Betegségek is okozhatják Kémiai anyagok.
Európai Scleroderma Nap június 29. Hogyan lehet együtt élni a sclerodermával? Mottó: Nem vagyok beteg, csak sclerodermával élek!
Dr. Kincses Gyula, Kincses Gyula Javaslat az egészségügyi technológiák egységes életciklus-esemény- rendszerének kialakítására Dr. Kincses Gyula.
Mit tehet a beteg a jó orvos- beteg viszonyért?. A sikeres együttműködés alapköve a kölcsönös bizalom és tisztelet.
ROKKANTSÁGI NYUGDÍJ Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061)
Mit gondol, okoz-e jelentős hatáscsökkenést, ha kimarad néha a gyógyszer bevétele? (százalékos megoszlás)
„Vakarózik a kutyám” Tulajdonosi aggodalmak és elvárások Dr. Csúz Andrea 2014 november 22.
OTC (vény nélkül kapható) készítmények expediálásának feltételei, előnyök, hátrányok, a gyógyszerész felelőssége Készítette: Bali Andrea Tóth Adrienn 2007.
Vizit.
Felmérés: (általános gyógyszer felhasználás, illetve vény nélküli készítmények)
A probiotikumok II..
Truven Health Analytics Micromedex 2.0 Információs tudástár.
Off label használat miatti egyedi támogatáskiáramlás Dr Szőkéné dr Süveges Piroska Ártámogatási Főosztály Orvosszakmai Ügyek és Egyedi Támogatások Osztálya.
Üdvözlöm a DrDiag rendszer bemutatóján Forradalmian új orvos- informatikai rendszer, melynek részei: Gyógyszerkereső Gyógyszerfigyelő- és értesítő rendszer.
Horváth-Sziklai Attila hivatalvezető Gyógyszerészek az egészségfejlesztésben Budapest szeptember 29.
A Gyógyszerhamisítás veszélyei Szellemitulajdonjog-védelem a gyakorlatban III. rész Amit egy középiskolásnak tudni illik... TE DÖNTHETSZ!
A minőségi és hatékony gyógyszerrendelés ösztönzéséről szóló kormányrendelet (B-súly rendelet) módosításának aktualitásai Komáromi Tamás (Healthware.
Közgyógyellátási igazolvány igénylése
Szakmapolitikai fórum
A Berlin-Chemie bemutatja. A Berlin-Chemie bemutatja.
Micromedex 2.0.
A Fabry terápia fejlődése
A légzőszervi betegségben szenvedők ismeretei a gyógyszerhasználatról és a rehabilitációs programokról CSMÖ MELLKASI BETEGSÉGEK SZAKKÓRHÁZA, DESZK Farkas.
Előadás másolata:

Üdvözlöm a DrDiag rendszer bemutatóján

A DrDiag rendszer szakmai információkat ad az orvosok egészségügyi szakemberek, gyógyszerészek, ápolók számára. Segítséget ad a magánembereknek.

Gyógyszerszedésről információ kapható -Jelenleg szedett gyógyszerek mellé, hogy azok hatását ne befolyásolja, -korábbi és jelenlegi betegségei esetén, -ha gyógyszerre, illetve hatóanyagra allergiás, -ha szervezete bizonyos anyagokat nem képes feldolgozni, -terhesség, szoptatás esetén, -ha gépkocsit vezet. Amikor problémájával nem keresi fel orvosát (például: megfázás, fejfájás,láz,…). Milyen recept nélküli gyógyszert válasszon : Jelenlegi gyógyszerei okozhatják-e panaszait, tüneteit? Jelenlegi gyógyszerterápia túl drága, van-e olcsóbb? Házi patikában található gyógyszert használható-e a panaszra?

Forradalmian új orvos- informatikai rendszer, melynek részei: Gyógyszerkereső Gyógyszerfigyelő- és értesítő rendszer Irányelvek Házi betegápolás BNO kereső Diagnosztikai kereső

Gyógyszerkereső Magyarországon és az Európai Unióban törzskönyvezett gyógyszerek adatai között kereshet

Gyógyszerkereső funkciói: Gyógyszer neve, Hatóanyag neve, Farmakológia, Javallat, Kölcsönhatások, Helyettesítés, Mellékhatás vizsgálat, Gyógyszer külleme, alapján történő keresések. Allergia, intolerancia vizsgálat, Recept írás.

Kölcsönhatás vizsgálat: Szedhetők-e együtt? Betaloc ZOK retard tabletta és a Coldrex max grip por

A világon egyedülállóan a beteg állapotát is figyelembe vehetjük a gyógyszeres terápiánál Hypertoniás beteg szedhet-e Coldrex MaxGrip Por-t ?

Gyógyszerek terhesség alatti szedhetősége A gyári ajánlások mellett megtalálható az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala által kiadott szedhetőségi besorolás is (FDA code)

Intolerancia vizsgálata A DrDiag rendszer a gyógyszer kereséseknél az allergia vizsgálat mellett az intoleranciát is tudja vizsgálni. Mindkét vizsgálat nem csak a hatóanyagokra, hanem a segédanyagokra is kiterjed.

Intolerancia vizsgálata Görcsoldót keresünk lactose intoleranciában szenvedő betegünknek.

A DrDiag rendszer támogatja a gyógyszer-terápia árának optimalizálását

Gyógyszer-terápia árának optimalizálása 50 mg metoprolol-t tartalmazó Betaloc tablettát vizsgálva, keressük a legolcsóbb, azonos hatóanyagot tartalmazó gyógyszert. Naponta háromszori adagolás mellett, tartós szedés esetén.metoprolol

Gyógyszerfigyelő és értesítő Az Ön érdeklődésével egyező gyógyszerváltozások követése és jelzése havonta, -ben.

Irányelvek Több száz orvos szakmai irányelv

BNO kereső Gyors keresés a BNO kód rendszerben. A betegségnevek és orvosi fogalmak szinonimáinak felhasználásával.

Diagnosztikai kereső Közel betegség diagnosztikai leírása irodalmi kapcsolatokkal

Diagnosztikai kereső Betegség kereső, mely ötleteket ad a lehetséges betegségek körére

Diagnosztikai kereső Betegség kereső, A beteg mindkét szemével rosszul lát, a vonalakat torzultan látja, a maculában drusenek vannak, pigmentegyenetlenség van a maculában

DrDiag rendszer beillesztése a napi munkába A betegnyilvántartó rendszer tartalmazza a beteg állapotával, gyógyszeres-terápiájával kapcsolatos információkat. A meglévő információkat újrarögzítés nélkül tudja felhasználni

Gyógyszer információ lekérdezése a Főnix rendszerben

Alkalmazási előírat lekérése

Automatikus kölcsönhatás vizsgálat a receptíráskor A rendszer figyelembe veszi a beteg ismert adatait: Gyógyszer-terápiáját, nemét, életkorát, terhességet, szoptatást, allergiáját, intoleranciáját, korábbi és jelenlegi betegségeit.

A kölcsönhatás vizsgálat eredménye

DrDiag rendszer védett kapcsolata az adminisztratív rendszerrel

DrDiag rendszer interface-i -URL -XML