Gyümölcsfélék leggyakoribb kórokozó és romlást okozó gombakártevői (1

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
BGA-12-HA-01 sz. HATÁRTALANUL Pályázat
Advertisements

Házi tartósítási eljárások
Öko-ni és Trifender mikrobiológiai készítmények gyakorlati alkalmazása a Sclerotinia elleni védekezésben Dr. Bohár Gyula BIOVÉD 2005 Kft.
Mikroelemek LSA komplexel A növény tápanyag felvételének javítása
Biológia 9. osztály Mgr. Gyurász Szilvia
Zöldségfélék.
Táplálékok, tápanyagok
B-vércsoport.
CIGÁNY NYELV GYEREKEKNEK
A burgonya.
Termesztő berendezések alatti növényvédelmi munkák.
Étkezési szokások az Arab Birodalomban
I. divízió: Gradlicutes (Gram-negatív baktériumok)
A növények szervei; Hajtás&szár
A nyersanyagban rejlő veszélyek
BETEGSÉG – KÓROKOZÓ – TÜNETEK
Kertészet általános jellemzése
Konzervipari töltőberendezések (Élelm. Gépek I. segédanyag)
CIGÁNY NYELV GYEREKEKNEK
Gyümölcsök és gyümölcskészítmények
Artisztika avagy zöldség és gyümölcs faragás
Hemicellulóz és lebontása
Étkezési szokások az ókori Hellászban
Étkezési szokások az ókori Rómában
Balástya mezőgazdasági helyzete, általános jellemzői.
Jordán László növény-, talaj- és erdővédelmi elnökhelyettes MgSzh
Élet az emberrel és az emberi településeken
RENDSZEREZÉS Növények országa.
A gombák.
ÉLELMISZEREK MINŐSÉGE ÉS ÁRUISMERETE
A megporzástól a termésig
A gombák.
A burgonya betegségei levélsodródás (Potato leaf roll virus)
MIT TUDOTT AZ ÖKONET AGRO?. Az Ökonet Agrót 2011-ben már a palántázás után kezdtem használni a kertemben, így ez évben a talaj előkészítést csak saját.
AGRO prezentáció Csíráztatás: rukkola, paradicsom, paprika, csillagtök
OOSPÓRÁS GOMBÁK (PERONOSZPÓRÁK)
Zöldségnövények betegségei Növénykórtani ismeretek modul.
Az élelmiszerek romlása
Alapvető növénytan Kertészet Házi állataink
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖKI BSc
A vöröshagyma tárolhatóságának kockázatai telén
Étkezési szokások az ókori Rómában
Miért viselkedjünk jól a Földön? Mert így jegyet válthatunk a Paradicsomba. Különben a Pokol vár!!! De a mindennapi életben a Paradicsom és a Pokol ugyan.
A burgonya növényvédelme
Működő biológiai védekezés az ökogazdálkodásban
Miért kell jól viselkedni a földön? Hogy a paradicsomba kapjunk jegyet. Másképp a pokol vár!!! De a valóságban a paradicsom és a pokol ugyanaz csak kis.
Győr-Moson-Sopron megye növénytermesztése
Gyulafehérvári Caritas Ferencz Lehel Kertészmérnök Zöldségtermesztésben a jövő.
 A növényvédelmi helyzetet befolyásoló tényezők:  2015 őszi időjárás, hatásai.  ös os téli időjárás  Áttelelő károsítók és várható veszélyek.
Tápanyagaink.
Biokiskert méreg nélkül. Mit érdemes termelni? Általában megbízható: gabonafélék, hagyma, káposzta, burgonya, brokkoli, padlizsán, spenót, póréhagyma,
Prof. dr. Szkenderovity Horvát Teréz BIO-ÉLELMISZEREKKEL AZ EGÉSZSÉGÉRT.
Káposzta (Brassica oleraceae, L.). A káposzta-félék családjának fajai igen gazdagok ásványi anyagokban. Táplálkozás élettani oldalról vizsgálva hatásukat.
Gyümölcsök Készítette: Harman Eszter. Gyümölcsfélék Almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből termelünk a legtöbbet. A párásabb, kissé hűvösebb területeken.
AFRIKA Gazdasága Észak-Afrika Nyugat-Afrika Közép-Afrika Kelet-Afrika
Vadgazda mérnökök (BSC) részére
A káposztafélék és a burgonya
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Cserépfalui főzőkonyha ajánlata
Gemüsen
FARMAKOBOTANIKA II. 10. GYAKORLAT.
Mi készül? gulyásleves.
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Cserépfalui főzőkonyha ajánlata
A vöröshagyma tárolhatóságának kockázatai telén
21. FÖLDMŰVELÉS.
MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÁRUISMERETE
A paradicsom és a paprika.  A paradicsom és a paprika őshazája Dél-Amerika.  A paprika őshazája Mexiko.  – napfény- és melegigényes,  – főgyökérzetű,
Káposztafélék és a burgonya. A fejes káposzta Őse a vadkáposzta. Vitaminokban ( B- és C-vitamin)és rostokban gazdag növény. Jó a hidegtűrő képessége.
Előadás másolata:

Gyümölcsfélék leggyakoribb kórokozó és romlást okozó gombakártevői (1 Nemzetség Romlási tünet Gyümölcsféle Alternaria feketefoltos rothadás almafélék, csonthéjasok Aspergillus (niger) feketepenészedés csonthéjasok, bogyósok Botrytis (cinerea) szürkerothadás szőlő, bogyósok, csonthéjasok Colletotrichum keserűrothadás almafélék Fusarium magházrothadás, barnarothadás almafélék, citromfélék Fusicladium varasodás Geotrichum savanyú rothadás csonthéjasok

Gyümölcsfélék leggyakoribb kórokozó és romlást okozó gombakártevői (2 Nemzetség Romlási tünet Gyümölcsféle Monilia (fructigena) barnarothadás almafélék, csonthéjasok Mucor nedves rothadás almafélék, bogyósok, szőlő Penicillium (expansum) zöld-, kékrothadás almafélék, bogyósok, csonthéjasok Rhizopus Sclerotinia fehérpenészes rothadás bogyósok Trichothecium magházrothadás almafélék,

Zöldségfélék leggyakoribb kórokozó és romlást okozó gombakártevői (1.) Nemzetség Romlási tünet Zöldségféle Alternaria feketefoltos rothadás burgonyafélék (paradicsom, paprika) Aspergillus (niger) feketepenészedés hagymafélék Botrytis (cinerea) nedves rothadás hagymafélék, gyökérzöldségek Cladosporium barnarothadás kabakosok (tök, uborka, dinnye) Colletotrichum antraknozis (fenésedés) hüvelyesek, kabakosok, burgonyafélék Fusarium fehér- vagy barnapenészes rothadás hagymafélék, burgonyafélék

Zöldségfélék leggyakoribb kórokozó és romlást okozó gombakártevői (2.) Nemzetség Romlási tünet Zöldségféle Geotrichum savanyú rothadás paradicsom Mucor nedves rothadás paradicsom, gyökérzöldségek Penicillium (expansum) zöld-, kékrothadás hagymafélék, káposztafélék Phytophtora (infestans) barnarothadás, foltosodás burgonya (burgonyavész), levélzöldségek Rhizopus burgonyafélék Sclerotinia fehérpenészes rothadás paradicsom, káposztafélék Trichothecium lágyrothadás kabakosok