Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Káposztafélék és a burgonya. A fejes káposzta Őse a vadkáposzta. Vitaminokban ( B- és C-vitamin)és rostokban gazdag növény. Jó a hidegtűrő képessége.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Káposztafélék és a burgonya. A fejes káposzta Őse a vadkáposzta. Vitaminokban ( B- és C-vitamin)és rostokban gazdag növény. Jó a hidegtűrő képessége."— Előadás másolata:

1 Káposztafélék és a burgonya

2 A fejes káposzta Őse a vadkáposzta. Vitaminokban ( B- és C-vitamin)és rostokban gazdag növény. Jó a hidegtűrő képessége. Sok vizet igényel. Ültetése palántázással történik. Egymásra boruló leveleit fogyasztjuk. Kétnyári növény: 1. évben fejet hoz 2. évben hozza virágát és termését Leggyakoribb kártevője a káposztalepke.

3

4 Gyakori káposztafélék Kelkáposzta- módosult leveleit fogyasztjuk Karalábé-módosult szárát fogyasztjuk

5 Karfiol, brokkoli- bimbós virágzatát fogyasztjuk Bimbóskel- rügyeit fogyasztjuk

6 Burgonya Dél-Amerikából származik. Először dísznövényként kezdték termeszteni. Sok fajtát nemesítettek mára. Napjainkban fontos táplálék. Gazdag A-,B-, és C-vitaminban. Fényhatására megzöldül, ilyenkor mérgezővé válik. Leggyakoribb kártevője a burgonya, vagy más néven kolorádó bogár.

7 Burgonyabogár

8 A burgonya részei


Letölteni ppt "Káposztafélék és a burgonya. A fejes káposzta Őse a vadkáposzta. Vitaminokban ( B- és C-vitamin)és rostokban gazdag növény. Jó a hidegtűrő képessége."

Hasonló előadás


Google Hirdetések