A TISZK munkaszervezete

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Advertisements

Alcím mintájának szerkesztése Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
Nyitórendezvény Edelény, „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Pályázati adatok: Projekt címe: „ A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése Békéscsaba iskoláiban” Azonosító:
Móra-Partner Foglalkoztatási és Szociális Közhasznú Társaság
S IROKI R OMA - M AGYAR E GYESÜLET. A Z EGYESÜLETRŐL ban alakult - Székhelye: a Közösségi Ház és Információs Központ (volt Tűzoltó szertár) Szervezeti.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Kovács István Vilmos Fejlesztéspolitikáért felelős elnökhelyettes
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
Huszta Roland – Fejlesztési igazgató
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
a Nyugat-dunántúli Operatív Program
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
AZ ORSZÁGOS EGYHÁZI TISZK KÜLDETÉSE. A fenntartók elvárásai a TISZK, a Felügyelőbizottság és az intézmények felé Olyan szakképzési intézményrendszeri.
Szép őszi napot kívánok!. MÉRFÖLDKŐ NAP NOVEMBER 4. Helyszín: Villa Pelikán télikertje (9700 Szombathely, Deák F. u. 3.)
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
Somogyi TISZK Rudnay Gyula Középiskolája és Szakiskolájának tanműhely-bővítése Somogyi Térségi integrált Szakképző Központ Infrastrukturális Fejlesztése.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
TÁMOP /2/A/KMR Digitális tananyagfejlesztés a gyógypedagógus képzés BA és MA szintjén Projektmenedzser: Dr. Stefanik Krisztina Szakmai.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
VERSENYKÉPES NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA. ADATOK A projekt megvalósításának időtartama: A projekt összköltsége: Ft. A támogatás.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
TIOP / „A tudás kulcsa” – tanulói laptopok az élethosszig tartó tanulás kulcskompetenciák fejlesztéséhez. Kedvezményezett: Jászárokszállás.
REFORMÉRTÉKŰ LÉPÉSEK A SZAKKÉPZÉS TERÉN MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG május 30.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
Változások a szakképzés irányítási rendszerében A szakképzés és a Térségi Integrált Szakképző Központok jelentősége Szőke István szakmai igazgató 2008.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F pályázat február 4. A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
A „Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” TIOP-3.1.1/08/ című projekt célja Dénes Anita ERFA projekt menedzser.
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
TISZK létrehozása és a TIOP-3. 1
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Kamarai előadás március 2.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Könyvtári konstrukciók az Új Magyarország Fejlesztési Terv Operatív Programjaiban Szakmai tájékoztató a városi könyvtárak számára Országos Széchényi Könyvtár.
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Nyitórendezvény Edelény, „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A digitális pedagógiai módszertan fejlesztése a Körzeti Általános Iskolában TIOP / Digitális pedagógiai innováció útján Projektzáró.
Balaton-felvidék – Somló Szakképzés-szervezési Társulás TÁMOP /
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
Középtávú szakképzési koncepció Borsod-Abaúj- Zemplén Megyében Egységes szerkezetű TISZK-ek létrehozásának lehetősége Előadó: Dr. Simon Csaba Ph. D. mb.
Takács Erika Zádori Zoltán
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI SZAKKÉPZÉS-SZERVEZÉSI TÁRSULÁS 2800 TATABÁNYA, FŐ TÉR 4.

A TISZK munkaszervezete A Társulás elnöke: Simon Géza A Társulás elnökhelyettese: Nagy Sándor TISZK igazgató: Hendrik Krisztina TISZK szakmai főtanácsadó: Berczellyné Nagy Marianna  

A 2008. január 1-én alakult Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Esztergom Város Önkormányzata Kisbér Város Önkormányzata 15 szakképző iskola Az intézményeiben mintegy 5000 diák tanul, amely így a régióban az egyik legnagyobb, új típusú térségi integrált szakképzési központját alkotja.

TÁMOP-2.2.3/07/2-2F-2008-0028 300.000.000.-Ft összegű egyszeri, vissza nem térítendő támogatás A megvalósítás időszaka: 24 hónap 2009. február 1.-2011. január 31.

digitális iskola támogató képzések E-lelkisegélyszolgálat kialakítása TÁMOP projekt szervezetfejlesztés pedagógusképzések (26) digitális iskola támogató képzések E-lelkisegélyszolgálat kialakítása E-learning keretrendszer vásárlása eszközbeszerzés

TIOP-3.1.1-09/1-2009-0020 „Új távlatok” TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések A projekt időtartama  2010. február 01. – 2012. január 31. A projekt időtartama 24 hónap Elnyert támogatás összege: 850.250.000 Ft Önrész: 100.000.000 Ft

Vezető projektmenedzser: Kovácsné Fekete Zsuzsa A projekt menedzsment Projekt menedzserek: Vezető projektmenedzser: Kovácsné Fekete Zsuzsa ERFA projektmenedzser:Herdy Péter Pénzügyi projektmenedzser:Korcsmárosné Sziráki Bernadett Projekt munkatársai: ERFA asszisztens : dr. Tóth Csaba projektasszisztens: Plangár Edina  

A projekt rövid távú céljai A KEM-TISZK szakképző intézményeinek infrastrukturális fejlesztése A gyakorlati képzés korszerű technikai feltételeinek megteremtése épületbővítés és eszközbeszerzés formájában.

A projekt kiemelt céljai A munkaerő-piaci kereslet és kínálat összhangjának javítása A munkaerő-piaci keresletre rugalmasan reagálni képes szakképző intézményrendszer kialakítása Az aktivitás területi különbségeinek csökkentése A változásokhoz való alkalmazkodás segítése Az egész életen át tartó tanulás elősegítése (Közösségi funkciók működtetése)

A szakképzés  és felnőttképzés infrastruktúrájának fejlesztése, A férfiak és nők, a fogyatékossággal élők és a roma emberek esélyegyenlőségének javítása, a fenntarthatóság biztosítása, illetve a területi kohézió  elősegítése.

A projekt közvetlen célcsoportja A program megvalósításában részt vevő, a fejlesztés eredményeként évente magasabb szintű nappali rendszerű oktatásban érintettek A felnőttképzésben évente résztvevő hallgatók, akik számára piacképes, használható, minőségi szakképzés jelenik meg.

A projekt közvetlen célcsoportja A TISZK és az intézmények vezetői, tanárai, oktatói, akik felkészültté válnak maguk is az élethosszig tartó tanulásra, a változás menedzselésére. A hátrányos helyzetű, a lemorzsolódással fenyegetett tanulók

A projekt közvetett célcsoportja A fejlesztés eredményeképpen évente a TISZK magasabb szintű szolgáltatásait (tanácsadási tevékenység) igénybe vevő tanulók családja. A TISZK-ből profitáló intézmények (vállalkozások), melyek magasabb szintű és gyakorlatiasabb képzésben végzett hallgatókat foglalkoztathatnak. A felnőttképzés pedig lehetőséget ad számukra azonnali munkaerő-igényeik kielégítésére.

A projekt közvetett célcsoportja A fejlesztéssel érintett környezettel kapcsolatban álló 150.000 fő lakos, akik jelenleg is érintettek a munkaerőpiac valamelyik szegmensében, illetve önmaguk, vagy gyermekeik által részesülnek képzésben.

Megvalósult tevékenységek Bútorbeszerzés 8.500.000 Ft értékben

Megvalósult tevékenységek Bútorbeszerzés 8.500.000 Ft értékben

Megvalósult tevékenységek Bútorbeszerzés 8.500.000 Ft értékben

Megvalósult tevékenységek Informatikai eszközbeszerzés ~140.000.000 Ft értékben Számítógép Hordozható számítógép Multifunkcionális nyomtató Projektor Szerver stb.

Megvalósult tevékenységek Informatikai eszközbeszerzés

Megvalósult tevékenységek Informatikai eszközbeszerzés

Megvalósult tevékenységek Informatikai eszközbeszerzés

Megvalósult tevékenységek Informatikai eszközbeszerzés

Folyamatban lévő tevékenységek Bővítés, felújítás, épületkorszerűsítés Helyszín: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Alapy Gáspár Szakiskolája, Szakközépiskolája és Kollégiuma Komárom, Hága László út 1/A (MOL tanműhely) Munkaterület átadása: 2011. május 27.

Megvalósuló beruházás: emeletráépítés A meglévő épületrészben kisebb átalakítások, ill. funkcióváltozások, Fizikai akadálymentesítés (pl.lift) Info-kommunikációs akadálymentesítés (pl. indukciós hurok) utólagos hőszigetelés (épületkorszerűsítés) is készül.

A tanműhely most

Folyamatban lévő tevékenységek A gyakorlati képzéshez szükséges új eszközök, a szakképzés tartalmi fejlesztéséhez szükséges eszközök, berendezések beszerzése K-EMÖ Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolája és Szakiskolája és Kollégiuma

A tervezett tevékenységek regionális és kistérségi hatása   A tervezett tevékenységek regionális és kistérségi hatása A programon keresztül javulhatnak a megyei, illetve a régió foglalkoztatottsági mutatói csökkenhet a munkanélküliség magasan kvalifikált munkaerő rendelkezésre állása új vállalkozások alapítását vagy már működő (magyar és külföldi) vállalkozások régióba települését hozhatja.

A tervezett tevékenységek regionális és kistérségi hatása   A tervezett tevékenységek regionális és kistérségi hatása gyakorlatias képzési modulok oktatásával a végzettek azonnal bekapcsolódhatnak a gazdasági életbe, piacképesebb szakmai tudás a felnőttképzési programjainkban részt vevők a már megszerezett ismereteiket gyakorlatias szemléletű szakmai képzéseken bővíthetik, távoktatási környezet (e-learning)

A tervezett tevékenységek regionális és kistérségi hatása   A tervezett tevékenységek regionális és kistérségi hatása hátránykompenzációs tevékenység hatására javul a személyre szabott oktatás, SNI, HHH-s tanulók számukra is elérhető szakmák, részképesítések.

Köszönöm a figyelmet! Elérhetőségek: Tatabánya, Fő tér 4. Telefon, fax: 06-34-517-148 E-mail:kemtiszk@kemtiszk.hu www.kemtiszk.hu