Marosvásárhely Maros megye központja, mely nagyon híres a kultúrájáról, egyetemeiről, épületeiről, állatkertjéröl, fürdőjéről...

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..
Advertisements

Központi Statisztikai Hivatal
Híres épületek a Reformkorban
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
SZICÍLIA ahogy én láttam 1. rész Saját fotóiból készítette:
Felsőregmec.
•Eger els ő magánszállodája a történelmi belváros legcsendesebb részén zöld övezetben található. A város törökkori emlékeivel, fürd ő kultúrájával,
Készítette: Albert Krisztina
Készítette: Puskás Béla.
Készítette: Tóth Evelin
Az internetről letöltött képek és saját fotók felhasználásával összeállította: Simon Kálmán Miskolc és környéke.
Beregszász.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett.
Erdélyben jártam 1994 A nagyváradi római katolikus bazilika között épült. A legnagyobb barokk stílusban épült templom Romániában. Nagyvárad.
Zene: Mireille Mathieu & Alain Barriere - Tu t'en vas.
A volt internáló tábor hasznosítási irányai
Pécs turisztikai marketingje 2356/04 Készítette: Fröhlich Noémi.
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
2010. III. 29. Fülöpszállás. Fülöpszállás község (Bács-Kiskun megye) Egyenesen álló, csücskös talpú pajzsban - kék mez ő ben zöld halmon álló, szembeforduló,
„s gondold hozzá e bús regét” Felvidéki várak
Róma.
Maros megye, Marosvasarhely, iskolank
Molnár András bemutatja. STORNO HÁZ A HÁZBAN HUNYADI MÁTYÁS, LISZT FERENC ÉS SZÉCHENYI ISTVÁN IS MEGSZÁLLT!
A Saxlehner palota.
Készítette: Sziráki Dániel, 7.c
GYÖMRŐ VÁROS Készítette: Csernyava Olivér.
Középületek.
Kalotaszentkirály.
Mátyás király, az igazságos
Szendrő nevezetességei
Készítette: Greges Dániel
Pécs turizmusa.
ERDÉLY Székely himnusz Klikkelj.
HAJDÚNÁNÁS HAJDÚNÁNÁS HAJDÚ- BIHAR MEGYE ÉSZAKI RÉSZÉN FEKSZIK. A LELKET SZÁMLÁLÓ VÁROS A HAJDÚVÁROSOKRA JELLEMZŐ TISZTA GYŰRŰS, SUGARAS SZERKEZETE.
Az én városom. A város: Pécsvárad, város a Zengő lábánál, Baranyában, Pécstől 18km-re van a 6-os út mellett Budapest felé.
ÁRPÁD-KORI TEMPLOMOK ZALÁBAN
Királyhelmec Iván Evelin Projekt.
A népesség számának változása Európában
Ismerd Meg Egert Készítették: -Soltész Bence -Takács Tamás
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
Készítette: Bujdosó Villő
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
DEBRECEN I. RÉSZ.
Kistelek községben 1927-re készült el az első világháborúban elesett hősök tiszteletére épült emlékmű. A településről 1933 férfi vonult ki a frontra az.
ÖRÖKSÉGGAZDÁLKODÁS ÉS ÉRTÉKTEREMTÉS VESZPRÉMBEN. AZ 1000 ÉVES VESZPRÉM „A KIRÁLYNÉK VÁROSA” –A történelmi múlt fontossága Két pólusú városi struktúra.
Alabárdos, fáklyás várfalszemlék indulnak a Fórum Múzeumtól önkéntes diákok szakvezetésével, óránként: 19:00, 20:00, 21:00, 22:00, 23:00 órakor.
Audio:-The White Cliffs of Dover - Jack Million Band.
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
Susann Nordströms Orkester - True Love
Gyulaj. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton.
Magyar reneszánsz Készítette : Szollár Péter.
SZÉKESFEHÉRVÁR.
Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola, 7. évfolyam
Veresegyház.
románul Odorheiu Secuiesc,
A mintegy negyven vetített képes előadás tartalmi vázlata
Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola, 7. évfolyam
Szalay Petra, Almási Lilla
Kolozsvár.
A KÖZÉPKORI VÁROS KIALAKULÁSA.
VILÁGÖRÖKSÉGEK NAGYBRITANNIÁBAN
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Kolozsvár.
Segesvár június 8..
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

Marosvásárhely Maros megye központja, mely nagyon híres a kultúrájáról, egyetemeiről, épületeiről, állatkertjéröl, fürdőjéről...

A Városháza (Polgármesteri Hivatal) 1938 és 1942 között épült Eugen Grosu műépítész tervei alapján. Az idők folyamán többször átépített épület harmonikusan zárja le a tér XX. század elején megkezdett épületegyüttesét. Az közötti időszakban az épület visszakapja az eredeti terv szerinti Román nemzeti, úgynevezett új-brancoveanu féle stílusjegyeket.

A közigazgatási palota ben Komor Marcell és Jakab Dezső műépítészek tervei alapján épült. Ez volt az első a századfordulón felépített épületek sorában, amelyek a varos új arculatát megteremtettek.

Szinház tér: Balra a Nemzeti Szinház, jobbra elöl: Luxor Junior üzlet, a háttérben a Continental Hotel.

A mai városközponttól északra, a Maros alsó teraszán, 1492-ben építtette ki erődítményét Báthory István vajda. Ugyanitt, között, Borsos Tamás városbíró vezetése alatt felépül a marosvásárhelyi vár.

A week and fürdőtelep több mint 60 éve működik. Nagy változásakón ment át az évek során és a mai nap a város egyik büszkeségévé nőtte ki magát...

Végsőként de nem utolsó ként említésre méltó a Románia legnagyobb állatkertje, mely nagyon sok állattal büszkélkedhet...

Marosvásárhely több egyetemmel büszkélkedhet mint például : SapientiaDimitrie Cantemir Petru Maior Gzogzsyerészeti és orvosi egyetem

Köszönöm a figyelmüket !