T Á J É K O Z T A T Ó az ÚMVP Irányító Hatósága által vidéki rendezvények és falunapok szervezésére 2010. évben kiírt pályázatról 2010. február 8-16. FVM.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Leader célterületek 2011 Szinergia Egyesület. Leader célterületek.
Advertisements

LEADER  LEADER (francia betűszó: Liaison Entre Actions pour le Developpement de l’Economie Rurale) = Közösségi kezdeményezés a vidéki gazdaság fejlesztéséért.
2012. december 3. ÉSZAK KELET-PEST MEGYEI LEADER EGYESÜLET Tájékoztató Fórum.
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
LEADER Szeged LEADER pályázatok
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
Mobilitás pályázatok Leonardo da Vinci
TISZATÉR LEADER EGYESÜLET célterületei és eljárásrend 2011.
A helyi termék szerepe és lehet ő sége Zala megyében Kovács Tünde, projektszakért ő Kerka völgy aranya, a méz - a helyi termékekért Zalamerenye, 2010.
A Helyi LEADER Akciócsoportok szerepe a vidék turizmusában
Budapest, március 5. Az MNVH és a NAKVI szerepe az IKSZT program lebonyolításában Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató.
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program Budapest, február 9.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
Célterület kód: Keretösszeg: forint  Támogatási összeg: – forint  Pályázók köre: - Önkormányzat-100 % intenzitás.
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
LEADER nemzetközi együttműködés „A projekt útja” Parizán Anna Tanácsos Vidékfejlesztési Minisztérium Szeptember 26.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program tájékoztatási és nyilvánossági feladatok 2009 ÚMVP Monitoring Bizottság június 29. Budapest.
HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIA FELÜLVIZSGÁLATA 2013.
„ MEGYÉN INNEN… MEGYÉN TÚL…” A szakfelügyelet és a megyei intézmények együttműködése tapasztalatainak összegzése. KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS ORSZÁGOS.
LEADER nemzetközi együttműködés „A projekt útja” Parizán Anna Tanácsos Vidékfejlesztési Minisztérium Szeptember 26.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP)
Tájékoztatás az ÚMVP TS keret felhasználásáról Szarvas, december 11.
Az ÚMVP intézményrendszere
T Á J É K O Z T A T Ó az ÚMVP Irányító Hatósága által vidéki rendezvények és falunapok szervezésére évben kiírt pályázatról február 20 – 25.
„Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen” szűrő és felvilágosító program hátrányos helyzetű nőknek
CIVILEK és ÖNKORMÁNYZATOK
Az ÚMVP szerepe és lehetőségei a vidékfejlesztésben Előadó: Enyedi Gábor FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Vép,
ÚMVP III-IV.tengely Budapest, Dr. Horváth Zita Agrár-vidékfejlesztési Főosztály.
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
Bozsik József mb. főosztályvezető e-Gazdaság Főosztály.
LEADER Közösségek határon átnyuló együttműködésének lehetőségei. Mártha Tibor április 24.
1 Közép-magyarországi Operatív Program Közoktatási intézmények beruházásainak támogatása KMOP ADMINISZTRATÍV TUDNIVALÓK.
A Ceglédi kistérség bemutatása, civil szervezetek lehetőségei a területfejlesztésben Cegléd, október 20.
A HVI hálózat működése Dr.Tóth Ferenc 2040 Budaörs Templom tér
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG LEADER Program a sikeres magyar vidékért Közösség, Összefogás, Tudás.
Civil Fórum Jászfényszaru, Január 31.. Napirendi pontok Éves programok egyeztetése Közoktatási Esélyegyenlőségi Terv elfogadása Testvérvárosi kapcsolatok.
Ászár Község Önkormányzata Dr. Mikolasek Sándor ÚMVP pályázatok Ászáron Szakmai rendezvény a Bakonyalja- Kisalföld kapuja összetartásáért Kisbér.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
Tájékoztató a szakmai vizsgaszervezés jogosultságának elnyerésére kiírt pályázatról Huller Gabriella ETI.
A VM VKSZI aktuális feladatai a LEADER Akciócsoportokkal kapcsolatban Országos LEADER HACS értekezlet Kismaros, április 16. Tar Gyula Osztályvezető.
Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése - Pályázati kiírás civil szervezetek.
Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengely intézkedései 1. Mikrovállalkozások létrehozásának.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok 1. célterület Nyilatkozat a Helyi Akciócsoporttal való együttműködésről Nyilatkozat honlapon történő megjelenésről.
ÚJ SZEREPLŐ A VIDÉKFEJLESZTÉSBEN Helyi Vidékfejlesztési Iroda.
Hungarikumok a Parlamentben II Gyaraky Zoltán főosztályvezető Gőgös Zoltán államtitkár.
Mátrai Balázs vidékfejlesztési szakértő Magyarországi LEADER Központ
Bor és idegenforgalom Közösségi marketing lehetőségei október 03. Monor.
vidékfejlesztési szakmai igazgató Bükk-Térségi LEADER Egyesület
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
Hajdu István Bükk-Térségi LEADER Egyesület : A HVS felülvizsgálat, HPME javaslatok gyűjtésének meghirdetése a 16/2013. ÚMVP IH közlemény alapján.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
DESZTINÁCIÓK TURISZTIKAI TELJESÍTMÉNYÉNEK TELEPÜLÉS-SZEMPONTÚ MEGKÖZELÍTÉSE Dr. Szalók Csilla „TDM Workshop”
Jövőben várható pályázatok civil szervezeteknek Huber Helga projektmenedzsment szakértő
“Közösségben az erő!” Helyi civil kezdeményezések projekt ötlet felhívás Vas megyében A Vas Megyei Civil Információs Centrum és a Vas Megyei Önkéntes Centrum.
Milyen feltételek mellett jöhetnek létre a Tisza-tavi turisztikai régió bal parti TDM szervezetei?
A helyi identitás és kohézió erősítése TOP TOP
Közösen Hatvan kulturális fejlődéséért A TOP CLLD Program
Helyi Fejlesztési Stratégia intézkedéseinek bemutatása
T Á J É K O Z T A T Ó a rekultivációs projekt előrehaladásáról KEOP-7
A TÉR_KÖZ pályázat számokban
Segédanyag LEADER pályázat benyújtásának lépései, általános pályázati feltételek Dél-borsodi LEADER Egyesület.
Kulcsár Norbert, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület
LEADER pályázati lehetőségek az Innovatív Dél-Zala Helyi Akciócsoport területén önkormányzati szféra számára Kulcsár Norbert, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési.
Lorem ipsum.
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
Ifjúsági feladatok az IKSZT-ben
Előadás másolata:

T Á J É K O Z T A T Ó az ÚMVP Irányító Hatósága által vidéki rendezvények és falunapok szervezésére évben kiírt pályázatról február FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Társadalmi Kapcsolatok Igazgatósága

PÁLYÁZAT vidéki rendezvények, falunapok szervezésére évben

A pályázat célja Összhangban az ÚMVP céljaival és intézkedéseivel, ösztönözze: a települések kulturális értékeinek, hagyományainak és örökségének bemutatását; identitásukat, a kistérségi vagy térségi együttműködéseket, a közösségi élmény és összetartozás erősítését, a település megtartóerejének növelését; a korábbiakban megvalósított rendezvények sorába illeszkedő vagy új, helyi és kistérségi rendezvények megvalósulását; a helyi életminőség javítását, a turizmus fellendítését; az ÚMVP széleskörű és hiteles, a helyi sajátosságokhoz is illeszkedő bemutatását, megismertetését, valamint a térségben élő, az ÚMVP pályázatain nyertesek tevékenységeinek, terveinek bemutatását.

2010. május 15. és december 31. között megvalósuló hagyományőrző vagy hagyományteremtő, kulturális, zenei, népzenei művészeti, szakmai és szórakoztató rendezvények. (pl. fesztiválok, művészeti, gasztronómiai, kulturális napok, falunapok, szemináriumok stb.) Az október 15. után tervezett szabadtéri rendezvények esetén: „B” helyszín

A pályázók köre A településeken működő önkormányzat –települési és kisebbségi önkormányzat / önkormányzati társulás, –azonos térségben lévő települések alkalmi együttműködése –stb. önkormányzati intézmény nonprofit szervezet –alapítványok –társadalmi szervezetek –köztestület –egyház –civil szervezetek alkalmi együttműködése –Stb. (a 17. sz. mellékletben található) településeken állandó lakhellyel rendelkező magánszemély. Az érintett (jogosult) települések köre az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program 17. sz. mellékletében található. a Program menüpont alatt ( )

A pályázatnál előnyt jelent A több település (pl. kistérségek, társulások) illetve több, a rendezvény helyszínéül szolgáló településen működő szervezet és magánszemély összefogásával megvalósítandó rendezvény. A térség, a település hagyományaihoz illeszkedő, azt bemutatni kívánó, hagyományos vagy hagyományt teremtő fesztiválok megrendezése. A LEADER Helyi Akciócsoport stratégiájához, a régió turisztikai terveihez illeszkedő, a település minél több korosztályát megszólító, a település különleges értékeit bemutatni kívánó, sokszínű (művészet, gasztronómia, sport stb.) program lebonyolításának terve. A rendezvény programjában a helyi- valamint a térségben élő és dolgozó előadók, alkotók, csoportok szerepeltetése. A rendezvény illeszkedése más, hasonló eseményekhez és/vagy évente ismétlődő (ismert) rendezvénysorozathoz. Az ifjúság által, részvételükkel szervezett, illetve a fiatal korosztályt megszólító rendezvények lebonyolítása.

Az elnyerhető költségtérítés formája és mértéke A pályázat keretében a rendezvény lebonyolításához forint + ÁFA összegű – utófinanszírozásban történő – költségviselés, valamint a Támogató aktuális kínálatából – a rendező által kiválasztott műfajú – 25 perces kulturális műsor nyerhető el.

A pályázat beadása Postán február :00 óráig Címzett: Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Agrár-vidékfejlesztési Főosztály Vidékfejlesztési Osztály Cím: 1860 Budapest, 4. ÚJ! Személyesen február :00 óráig Személyes benyújtás helye: 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér eredeti és 2 másolati példányban, 2 db elektronikus adathordozón. A borítékra rá kell írni a rendezvény címét és az „ÚMVP vidéki rendezvények 2010” - feliratot; A pályázatok benyújtása csak a Támogató által hivatalosan közzétett formanyomtatványokon lehetséges. A Támogató a pályázatokkal kapcsolatban a hiánypótlás lehetőségét kizárja!

A pályázatnak tartalmaznia kell Kitöltött és aláírt pályázati adatlapot (1. sz. melléket) – 1 eredeti és 2 másolati példányban. A rendezvény programját (2. sz. melléklet) – 1 eredeti és 2 másolati példányban. A Megállapodás (3. sz. melléklet) pályázó által aláírt 3 (eredeti) példányát. (Ezek beküldése elektronikus adathordozón nem szükséges.) A pályázat teljes anyagát elektronikus adathordozón (CD, DVD stb.) 2 példányban. A rendezvény helyszínének/helyszíneinek fényképes bemutatását. Nonprofit szervezetek esetében a bejegyzésről szóló bírósági határozat (egyszerű) másolatát. Magánszemély pályázó esetében az általa eddig szervezett rendezvények dokumentált bemutatását, referenciáit.

Pályázati adatlap – 1. sz. melléklet II. Községi fesztivál Mintafalu Község Önkormányzata Az egész rendezvényért felel! Előkészítésért felel Rendezvény napján illetékes

A rendezvény programja – 2. sz. melléklet A rendezvény címe, helyszíne, időpontja

Értékelési kritériumok  a rendezvény egyedisége;  a rendezvényen megjelenő helyi produkciók, helyi sajátosságok, helyi termékek;  a rendezvény mobilizációs képessége;  a rendezvény képessége arra, hogy különleges, közösségépítő élményt nyújtson a település vagy kistérség/térség lakosságának;  a rendezvénykoncepció szakmai minősége, megalapozottsága;  a rendezvény illeszkedése az ÚMVP céljaihoz, kommunikációs előírásaihoz;  a rendezvény tervezett kommunikációja, az ÚMVP sátor programja.

Részlet a Kitöltési útmutatóból 6. A program kapcsolódása az ÚMVP-hez Ezt a rovatot az illetékes Helyi Vidékfejlesztési Iroda és a LEADER Helyi Akciócsoport képviselőjével KÖZÖSEN KELL KITÖLTENI! -az ÚMVP sátor elhelyezését, -a helyszín kiválasztásának rövid leírását kell tartalmaznia, továbbá: az illetékes Helyi Vidékfejlesztési Irodának a Helyi Akciócsoporttal közösen rendezett, az ÚMVP standon lebonyolítandó program részletes (időbeosztásos) ismertetése. FONTOS, hogy a tervezett programban a rendezvény leglátogatottabb időszakában is legyen a sátorban esemény! A sátorban a rendezvény ideje alatt találkozók, szakmai programok, kiállítások, termékbemutatók stb. rendezhetők. Természetesen az ÚMVP- hez és a Helyi Akciócsoport munkájához kapcsolódó szóróanyagokhoz is itt juthatnak a látogatók. A pályázatot a Helyi Akciócsoport és az illetékes HVI képviselője is aláírja!

FVM VKSZI Társadalmi Kapcsolatok Igazgatósága Közösségi Kapcsolatok Osztálya 1055 Budapest, Kossuth L. tér 11. Márk Eszter Csobod Tibor referens osztályvezető 30/ /