Komárom turizmusa 2356-16 Készítette: Gebei Szani.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Advertisements

„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Alberti Evangélikus Gyülekezet Vendégháza
Helyi termék piacra jutása a turizmus lehetőségeinek segítségével. Borsányi Gyula Vezekény,
Siófok és környéki hungarikumok
Kunfehértói táborok, szálláshelyek és a tópart
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
Komárom Város Polgármesteri Hivatala Dunai erődök – Bakonyalja Rekreációs Térség HTDMSZ Komárom, december 15. Készítette: Széles Viktória idegenforgalmi.
A Magyar Turizmus Kártya bemutatása
Készítette: Tóth Evelin
Szigetszentmiklós Készítette: Aszódi Anita. Története Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, január 1. óta város. Ásatások alapján valószínűsíthető,
Szigetszentmiklós Készítette:Haász Valter.
Budapesti zsinagogák Gáj Sáchár reprezentációja. Gáj Sáchár, akadémiai előadó, turista, fényképész. Ezt a bemutatót rövid budapesti látogatása alkalmával.
Szeretnél egy kicsit kitörni a hétköznapokból?  Gondok vannak a munkahelyen?  Többet vársz a kollégáidtól?  Jó lenne pihenni egyet?
PÉCS.
1.Számú Elnöki (ecchi)gőzfürdő terv. -Ki ne álmodozott volna az anime és manga rajongók közül, hogy egy napon majd eljut Japánba és személyesen megismeri,
Foktő – Kalocsai repülőtér önkormányzati fejlesztése
Velencei Termálhotel és Spa. Magyarország Termálvizei:  Az ország területének 80%-a alatt termálvíz készlet van.  Hazánkban van az ötödik legnagyobb.
Kritika érte a sajtót. Jogos kritika…?!?! Nem foglalkozik eleget a hazai piac burzsuj-ingatlanjaival. Valóban, igaz, nehéz megfelelő mélységű információhoz.
Szigetszentmiklós Készítette: Csengeri Beatrix.
Erdély földrajza - Erdély jelképei
Fotók egy mexikói narkóvezér házából, miután letartóztatták.
TDM Szakmai Nap november 21.
Kunfehértói táborok, szálláshelyek és a tópart
Róma az örök város.
Magyarország természeti kincsei
A világ legnépszerűbb turisztikai desztinációi Készítette: Gyarmati Zoltán Hajdú Júlia.
Budapest mint világváros
Szállodagazdálkodás és vezetés I (2007 ősz)
Pannonia Városai.
A nemzetközi konkurencia árának feléért ajánljuk ugyanazt a minőséget! Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma! Monor, Ipar utca.
BALATONBOGLÁR APARTMANHÁZ.  Az épület Balatonbogláron, a Balaton déli partján, a boglári domboldalon, Balatonboglár felett tálalható. A parttól mindössze.
Comenius Comenius programokról általában Az egész életen át tartó tanulás Európai Uniós program egyik pályázati egysége: 1.Iskolai Együttműködések.
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon
Danubius Hotel Gellért A magyarországi székhelyű Danubius Hotels Group ötvenhat szállodájának egyike a Gellért Hotel, és egyike Európa legjelentősebb.
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Budapest turisztikai marketingje
Albert Krisztina Hotel Residence****, Siófok.
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Pécs turisztikai marketingje
A Velencei-tó értékei.
Budapest.
Készítette: Werner Gábor
Készítette: Horváth Mónika
Jókai és Komárom 27/B. 1. Író és városa sokrétű kapcsolata Jókai itt született, itt járta első iskoláit Apja ügyvéd volt, a dunai gabonakereskedelem sok.
Österreich Werbung Magyarország Budapest, november Szedlák Péter Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet Sajtókapcsolatok.
Lajosmizse város turizmusban rejlő lehetőségei
Merkúr.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
Nyitott Kapuk 2010 Beiskolázási kérdőívek értékelése.
Közösségi Önsegítő Rendszer (KÖR) mint jó megoldás teleházak számára.
Kína Beijing (Peking) - Hutong.
Az InfoRádió 95.8 hallgatottságának alakulása február, országos és budapesti hallgatottság -
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
A következőkben néhány képet láthatnak, amelyek bepillantást engednek a záró találkozó egyes eseményeibe, hangulatába, melyen 9 országból vettek részt.
Kerékpáros turizmus a szlovák-magyar határ mentén
MARINA HOTEL AZ ÖBÖLBEN
BAHRAIN.
A világ 20 -ik legnagyobb városa – Beijing, Kína 12 millió lakossal.
Szlovák vendégeket Észak-Magyarországra! Buzás Judit Idegenvezető.
Tiszafüredi Halas Napok
Európa regionális földrajza
Utazás Budapest. Helyszín, időpont Idén, 33-dik alkalommal, március 5-7 között kerül megrendezésre a Hungexpo budapesti vásárcsarnokban, Budapest.
Zöld út Bemutatkozik a Groupama Garancia Biztosító
Tourinform Gödöllői Kistérség Irodája
Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra 2356./18. tétel
Nyugat-Dunántúli Termál- és Gyógyfürdők
Zemplénagárd.
Szerbia – Szerb Köztársaság
Előadás másolata:

Komárom turizmusa Készítette: Gebei Szani

Komárom történelme A mai magyarországi Komárom évszázadokon keresztül kicsi jobbágyfalu, míg a Duna másik partján fekvő Komárom az ország egyik legjelentősebb és leggazdagabb városa volt. Így, a 19. század végéig az igazi Komáromot a mai Szlovákia területén lévő város jelentette ben állandó híd épült a Dunán (az Erzsébet híd), s ezzel a folyó két partján álló települések egyesülése elől minden akadály elhárult. Közös fejlődésüket az első világháború állította meg: a háborút lezáró tárgyalások kettészelték a várost.

Turistaforgalom Komárom az elmúlt évekhez hasonlóan idén is jelentős turistaforgalommal büszkélkedhet: a történelmi nevezetességeiről híres város főleg a cseh, magyar, német és lengyel kirándulók körében népszerű, de jelentős az érdeklődés a nyugat-európaiak részéről is. Egyre többen érkeznek két keréken, ezért az idegenforgalom szempontjából stratégiai fontosságú lenne a kerékpárutak mielőbbi kiépítése, illetve fejlesztése. A helyiek leginkább a külföldi nyaralásokat részesítették előnyben, a legkedveltebb még mindig a horvát tengerpart.

Üdülések Komáromban Meglátásuk szerint az idén átlagosnak mondható a Komáromot és annak környékét meglátogató üdülők száma. A helyiek leginkább a külföldi nyaralásokat részesítették előnyben. A legnépszerűbbnek nyáron is Horvátország számít. Ami az árakat illeti, a legolcsóbbnak még mindig Bulgária számít, a régió lakosai számára viszont nem csak az olcsó utak a vonzóak. A már említetteken kívül Tunéziában, Egyiptomban, Olasz-, Spanyol-, Görög- és Törökországban nyaraltak a legtöbben, de egyre népszerűbbek a téli üdülések is. Tóth Imre, a Komáromi Turisztikai Információs Iroda vezetőjének a meglátása szerint az elmúlt évekhez hasonlóan Komárom az idén is jelentős turistaforgalommal büszkélkedhet. - tudatta, majd hozzátette: "Büszkeséggel tölt el minket az is, hogy az idén mind az öt világrészről érkező utazók megfordultak nálunk". Tóth Imre a látogatók pontos számáról nem tudott adatokkal szolgálni, az ide érkezőkről azonban elmondta, hogy a leginkább az erődrendszer, az Európa udvar és a történelmi városmag, valamint a komáromi termálfürdő iránt érdeklődtek. "Komárom földrajzi helyzetéből adódó adottságai, a Duna és a Vág, valamint az Erzsébet-sziget miatt is sok érdeklődőt vonz. Nagyon keresettek a sétahajózást biztosító szolgáltatások is" A turisták többsége csupán néhány órát tölt a városban, de akadnak olyanok is, akik több napig időznek el a térségben.

Látogatások Tóth Imre, a Komáromi Turisztikai Információs Iroda vezetőjének a meglátása szerint az elmúlt évekhez hasonlóan Komárom az idén is jelentős turistaforgalommal büszkélkedhet. - tudatta, majd hozzátette: "Büszkeséggel tölt el minket az is, hogy az idén mind az öt világrészről érkező utazók megfordultak nálunk". Tóth Imre a látogatók pontos számáról nem tudott adatokkal szolgálni, az ide érkezőkről azonban elmondta, hogy a leginkább az erődrendszer, az Európa udvar és a történelmi városmag, valamint a komáromi termálfürdő iránt érdeklődtek. "Komárom földrajzi helyzetéből adódó adottságai, a Duna és a Vág, valamint az Erzsébet-sziget miatt is sok érdeklődőt vonz. Nagyon keresettek a sétahajózást biztosító szolgáltatások is" A turisták többsége csupán néhány órát tölt a városban, de akadnak olyanok is, akik több napig időznek el a térségben.

Bicikli út Ahogy azt saját szemünkkel is tapasztalhatjuk, évről évre nagyobb számban botlunk bele kerékpárral érkező "látogatókba„. A térségünkbe érkezve az egyik legnagyobb meglepetést számukra valószínűleg az okozza, hogy az otthon megvásárolt térképeken feltüntetett "bicikliutak" csak elméletben léteznek. Minderről a két keréken közlekedők körében népszerű mocsi csárda vezetője, Vörös Benő számolt be lapunknak: elmondása szerint van olyan nap, amikor akár 50-en, 100-an is benéznek a vendéglátó egységbe. „Többnyire németek, hollandok és belgák jönnek, és éppen a csárda mellett kanyarodnak le arra a töltésre, ahol a térképeik szerint kerékpárútnak kellene lennie. A nem létező szakasz miatt sokat panaszkodnak" - magyarázta Vörös Benő, aki még egy furcsaságot is elárult a DELTÁ-nak. A turisták térképein nem csak a már említett út, hanem az útba eső éttermek, vendéglők osztályzása is szerepel. Vörös elmondása szerint a piros pötty azt jelenti, hogy ne álljanak meg, a zöld pedig a betérésre alkalmas (ilyen jelzéssel van feltüntetve a mocsi csárda is) vendéglátó egységek mellett szerepel.

Látnivalók Monostori erőd: Műemlék (1850) Igmándi erőd: (1871) Csillag erőd: (1851) WF Szabadidőpark Múzeumok Komáromi gyógyfürdő

A komáromi Gyógyfürdő Egy szerencsés véletlennek köszönhetően 1965-ben 1268 m mélységben 620C-os termálvízre bukkantak Komáromban. A gyógyhatásúvá nyilvánított vízre, mára kész gyógyászati komplexum települt. A gyógyfürdő közel 5 hektáros területen 6 medencével várja a felfrissülni, gyógyulni vágyókat. Szabadtéri gyógymedencék és Celsius fokos. Fedett gyógymedence Celsius. Szabadtéri úszómedence Celsius. Szabadtéri élménymedence Celsius. Gyermekmedence Celsius. Fedett uszoda Celsius Tanmedence Celsius. Jakuzzi Celsius.

Árak FÜRDŐBELÉPŐK ÁRAI január 1-től (A belépésnél Ft kauciót kérnek minden kiadott beléptető óra után, amit a kilépésnél visszafizetnek.) Belépőjegyek Felnőtt napi fürdőbelépő: Ft Kedvezményes napi fürdőbelépő (diák, nyugdíjas) : 1050 Ft Napi belépő gyermek (4-14 éves korig) csak az uszodába és a strandra: 900 Ft Belépő záróra előtt 2 órával uszodába és strandra: 900 Ft Felnőtt napi fürdőbelépő komáromi lakos: Ft Kedvezményes napi fürdőbelépő (diák, nyugdíjas) komáromi lakos: 850 Ft Belépő záróra előtt 2 órával komáromi lakos: 700 Ft Belépő gyermek (4-14 éves korig) komáromi lakos: 700 Ft Strand belépő 2 órával zárás előtt komáromi lakos: 700 Ft Strand belépő: Ft Strand belépő gyermek: 840 Ft Strand belépő gyerek komáromi: 640 Ft Strand belépő komáromi lakos: Ft

Egyéb Egyéb szolgáltatások Szauna belépő (fürdőbelépő nélkül): Ft Szauna belépő (éves bérlettel, vagy belépővel): 900 Ft Fürdősapka kölcsönzés: 300 Ft Értékmegőrzés: 300 Ft Hangosbemondás 2 alkalommal: 300 Ft Elérhetőség:Komárom, Táncsics Mihály utca Minden nap között E_mail:

képek

Köszönöm!