Rege a csodakamionról Horváth Tihamér vontatója A Volvo 2007-ben ünnepelte nyolcvanadik születésnapját, ennek tiszteletére kiadtak egy limitált szériát,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ajánlások.
Advertisements

A VIRTUÁLIS VEZETŐ Vezetés a digitális korban Bőgel György szeptember 5.
Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
Sportorvosi igazolás érvényessége
Helyi termék piacra jutása a turizmus lehetőségeinek segítségével. Borsányi Gyula Vezekény,
Nemzeti Közlekedési Hatóság
7 nap 7 hónap 7 év.
A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér hét fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Kitiltották a Renault autóit
Egy csoport sikeres ember, karrierjük csúcsán, mindegyiküknek jó állása, álom autók és házak tulajdonosai, meglátogatták hajdani egyetemi professzorukat.
Új web szolgáltatások az OSZK-ban A Jeles napok új verziója
A FESTŐ ÉS A FECSKÉK.
Szeretteim! Nemsokára elérkezik a születésnapom. Nagyon sok ember vásárol ilyenkor és készülnek már külön erre az alkalomra szóló rádió- és TV-műsorok,
1588. Spanyol Armada (hajóhad) legyőzése
A válság és ami utána következik….
GÉPJÁRMŰ BELÉPTETÉSI TECHNOLÓGIÁK (nem nyilvános járműbejáratok) avagy nem mind arany, ami fénylik Készítette: Filkorn József.
1.1 – Általános bemutatás:
Dr.Werling Klára VIMOR Elnöke
Járművek és mobil gépek II. Építőipari szállítójárművek
CCleaner Skyman ™.
A bőr színe…..
Informatikai alapismeretek
1. A digitális fényképezőgép felépítése
Learning Villages Grundtvig project Magyarország Március
Világunk egyik globális környezeti problémája a levegőszennyezésből adódó üvegházhatás és felmelegedés. A személygépkocsikból áradó gázok is felelősek.
Csokoládé Múzeum Budapest - Árpádföld
A növekedés esélyei jelentés az Eurozónából Havas István XX. Vezérigazgató Találkozó Sárvár, 2010 szeptember 29.
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
Gyönyörű tényleg! Mint a festmény. Egy hely Kínában. Kattintásra.
Mikroelektronikaéstechnológia Bevezetõ elõadás Villamosmérnöki Szak, III. Évfolyam.
Szajkó Gréta Találkozás Zizivel. 1. RÉSZ Márc. 32-én,- mert nálunk ilyen is van-unatkoztam, ezért beültem a rakétámba, és elmentem a Marsra. Amikor odaértem,
Ismerje meg a Napi Gazdaság olvasóit! május 27.
Összefüggések modelleken belül Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Főiskolai Kar A Műszaki Tervezés Rendszerei 2000/2001 tanév, I. félév.
készítette: Lévai Gabriella 11.m
Bánkeszi Katalin A számítógép és az Internet hatása az olvasáskultúrára (konferencia) Változó olvasói igények – változó könyvtáros világ.
Vasútszabályozási Osztály
SÉRÜLÉKENY BIZTONSÁG Közlekedéstudomány a közlekedésbiztonság szolgálatában „KÖZLEKEDÉSI SÉRÜLÉSEK” KONFERENCIA Budapest, szeptember 26. Előadó :
Mi is az az Advent?.
A PLC és használatának előnyei
Hivatásos pedagógusok irányításával, modern eszközök alkalmazásával.
A regisztráció megkezdése: Kattints a SIGN UP NOW gombra
Ez a képsorozat nyilvános videók kockáit tartalmazza. Kitakartuk a képeken jól látható személyek arcát, mert nem szerettünk volna senkit megalázni,
Scania Top Line ajánlatok Polsák János úr részére Továbblépés: Enter Vissza: bal nyíl Információ: Janacsek Zoltán
Egy hatvanas éveiben lév ő házaspár éppen házasságkötésük 35-ik évfordulóját ünnepelte egy kicsi, hangulatos vendégl ő ben. Hirtelen egy pici, csinos tündér.
5 kérdés 5 érzés. Alapötlet  Párkapcsolatok, szerelem, boldogság témákban felteszünk egy színművésznek 5 kérdést. Az illető kérdésenként 4 lehetséges.
Kördokumentumok 1..
Az Élet Igéje szeptember.
Vezető nélküli autók az utakon 2015-től? Számítógépes alapismeretek, első beadandó feladat.
Baleset Oklahomában Tusla, Oklahoma
Szól-e még Isten az emberekhez?
RENDŐRVICCEK.
Horváth Bettina VZSRA6.  Célja: Az eljárás célja egy véges gráf összes csúcsának bejárása a kezdőcsúcstól való távolságuk szerinti növekvő sorrendben.
SZINGAPÚR Épül Szingapúr egyik büszkesége a Marina Bay Sands Hotel eszem.
A televíziózás története
A következő dián még van pár információ.
Franciaországi szakmai gyakorlat Lesku Máté Levente.
E-HÓD HÓDítsd meg a biteket!.
1 Dr. Emőd István, BME Gépjárművek és Járműgyártás Tanszék Alternatív hajtóanyagok Alternatív járműhajtások Magyar CIVINET, szeptember 28, Zalaegerszeg.
KRESZ MÓDOSÍTÁS 2007 Gál Jenő r. alezredes. Új közúti jelzések.
Volt egyszer teherautó gyártás is Magyarországon…!
A mintegy negyven vetített képes előadás tartalmi vázlata
Az ED bevezetése és a közúti szabályozás kérdései
Valahogy nem értette az ember, a Mennyország tiszta szándékát.
Polák József Tanszéki mérnök Közúti és Vasúti Járművek Tanszék
Nemparaméteres próbák
F I G Y E L E M É L E T V E S Z É L Y !.
Adatbáziskezelés 12. alkalom.
Miért válaszottam a BME-VIK-et?
Előadás másolata:

Rege a csodakamionról Horváth Tihamér vontatója

A Volvo 2007-ben ünnepelte nyolcvanadik születésnapját, ennek tiszteletére kiadtak egy limitált szériát, mely javarészt felszereltségében különbözött a hagyományos típustól, kényelmi megoldásokat, bőr belsőt, és többek közt ezüst színű fényezést tartalmazott. A 35 éves, hosszúperesztegi Horváth Tihamér ekkor vásárolt magának egy vontatót (a kamion, pótkocsi nélkül), amely már a gyárból való kigördülésekor egyedi volt. - Nem szerettem volna ezüst színű kamiont, ezért kértem a magyarországi Volvo képviselet főnökét, hogy próbáljon nekem „szerezni” egy limitált szériás modellt, lehetőleg más színben. Kisebb-nagyobb ügyintézést követően a gyár beleegyezett a módosításba és egy hagyományos gyártósori, de fekete modell fülkéjét szereltek fel a limitált csomaggal. A limitált széria alapfelszereltségébe tartozott a kávéfőző, a mikrohullámú sütő, a követő radar (a kamion az előtte haladó járművet megadott távolsággal, lassítva, gyorsítva s ha kell fékezve, a megadott tartományokon belül követi), továbbá sávelhagyásra figyelmeztető biztonsági rendszer, álló-klíma is járt a járművel, amelynek 16 ezer köbcentiméteres, 660 lóerős motorja van.

A kamiont fényezése teszi még különlegesebbé. Tihamér elvitte a vontatót a Balaton Painting Studióba, ahol két hónap alatt elkészült a lenyűgöző, hunokat ábrázoló „ruha”, a kasztnira. -Magyarság-lelkületű vagyok, büszke a történelmünkre, őseinkre, ezért is ezt festettem a kocsimra. Nagyon sokan megnézik, dicsérik a fényezést, s nem csak a kollégáim. Persze vannak irigyek is, illetve olyan emberek, akik nem tetszésüket nyilvánítják ki, de hát ízlések és pofonok… Véleményüket jelentősen ellensúlyozza az a sok-sok olyan pillanat, amikor egy benzinkúton arra megyek vissza a kamionhoz, hogy fotóztatják magukat vele, az autópályán is sűrűn látom az előttem haladó autók ablakában a kamionra irányuló fényképezőgépeket, intenek, jó érzés – mesélte Tihamér.

Sok kamionon látunk ilyen-olyan festményeket, jegesmedvéket, indiánokat, de én úgy gondoltam, hogy akkor már legyen olyan, ami kapcsolódik hozzánk, magyarokhoz. Ezért is a sok-sok motívum. A kamion frontján lévő felirat „A magyarok nyilaitól ments meg, uram minket!” és a rovásírás ábécéje sok mindenkit megfog.

Számos kamionos újság bemutatta már olvasóinak Őt és vontatóját, de szerepelt a Volvo magazinban, sőt a gyártó által szervezett találkozón legutóbb a Hungaroringen ki is állították Tihamér kamionját.

Horváth Tihamér Internet, Ennio Morricone - Chi Mai - Illenyi Katica előadásában Kapitán József 2011