 A visszeresség, az alsó végtagok egyes szakaszainak a tágulata. Kialakulásában örökletes tényezők is szerepet játszanak (pl. az érfal gyengesége). Az.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az egyszerűsített foglalkoztatás (EF) új szabályai – 21 pontban
Advertisements

A jövő kezdete! Élő kommunikáció az interneten, iWowWe a kommunikáció új generációja Pénzcsinálási alapképzés.
Lézeres diagnosztika és lézeres műtéti lehetőségek az állatorvosi szemészetben, szaruhártyától a retináig.
Oxyologia és sürgősségi orvostan II.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Társasházi Közös Képviselők Klubja – Csepel ( )
Adómentes juttatási elemek – Vállalati öngondoskodás
Előzmények  Tervezés  Szakemberek alkalmazása (testnevelő tanár, edző, rekreációs szakember, OKJ-s végzettségű segítő..stb)  Hivatalos meghirdetés.
 1. Szociális:  - a lakás 1 órán belüli elérhetősége  - telefon 24 órán át  - gépkocsit nem vezethet a beteg: hazaszállítását meg kell oldani.
A pénztár legújabb szolgáltatása a vértakarékos sebészet érdekében
Európai Betegjogi Karta. Európai Betegjogi „Karta” Célja: A betegek tizennégy jogának proklamációja, alapvető jogok gyakorlati megvalósíthatóságát szolgálják.
A Mobil Orvosi Segélyhely (MOS)
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
Dr.Vámosi Péter Szent Rókus Kórház Szemészeti osztály
A nosocomialis fertőzések felderítésében alkalmazott
Varga Ritmus Sándor Nyakas Péter Dávid
Életbiztosítási Program
Nº 1. BIONET AKTÍV BALZSAM.
Fokozott kardiovaszkuláris kockázatú betegek kezelése június Dr. Andréka Péter Semmelweis Egyetem II. sz. Belgyógyászati Klinika.
AKUT BETEGSÉGEK ELLÁTÁSA
A beteg útja a diagnózis közlésétől a műtéten át a gondozási szakaszig az emberi kapcsolatok függvényében Patai Gyöngyi Országos Onkológiai Intézet Általános.
Ápolóeszköz kölcsönzés Négy hónap tapasztalatai Dr Pusztai Erzsébet.
Ápolási tevékenységünk központja a beteg SE ÁOK I.sz.Sebészeti Klinika Budapest Mollnár Enikő Zina.
Az OEP lehetséges szerepe az ellátási hibák felismerésében és megelőzésében „(Elkerülhető) ellátási hibák az egészségügyben” országos konferencia, Budapest,
Készítette: Mester Fruzsina
A Helytelen Testtartás
Magas vérnyomás A magas vérnyomás népbetegség, jelentős kockázati tényező az érrendszeri-, szív- és vesebetegségek kialakulásában. Már a vérnyomás-emelkedés.
Visszérbetegség Tóth Viktória 10.b.
Az érdi mammográfiás szakrendelés egy éve
Egynapos sebészet – telefoninterjú
Kitörési pont a betegellátásban: XVIII. Pest Megyei Orvosnapok
Egynapos sebészet adta lehetőségek az integrált járóbeteg ellátásban
Cardiopulmonális resustitatión átesett 100 beteg nyomonkövetése osztályunk anyagában retrospektív vizsgálat útján Dr. Lévai Csilla, Dr. Katona Zsuzsa,
Az Egynapos Sebészet 6 éves tapasztalata Budaörsön
DIABETESES LÁB – PREVENCIÓ VAGY AMPUTÁCIÓ?
Laparoscopos appendectomia osztályunk gyakorlatában
Megyeri Istvánné – Dr. Nagy Imre: Jávorszky Ödön Városi Kórház, Vác
A vénás rendszer zavarai
Neonatológia, rehabilitáció
A kliniko-farmakológia népegészségügyi jelentősége
Mindig az a drága, ami többe kerül? Kis Zoltán Balassa János Kórház.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
KÜLSŐ HALLÓJÁRAT- GYULLADÁS OTITIS EXTERNA
TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS- VÁLTOZÁSOK. BETEGSZABADSÁG A munkavállalót naptári évenként változatlanul 15 munkanap betegszabadság illeti meg. A betegszabadság.
BEMER terápia a műtét utáni sebkezelésben
A leggyakoribb kardiológiai betegségek,azok megelőzése,rizikófaktorok kiszűrése Előadó: Képíróné Gyarmati Zsuzsanna A leggyakoribb kardiológiai betegségek,azok.
Adómentes juttatási elemek: egészségbiztosítás
A MŰTÉTI BEAVATKOZÁS Minden olyan tevékenység, mely a szervezet integritását direkt vagy indirekt módon megbontja vagy helyreállítja.
Balesetbiztosítás. Milliós segítség Választható csomagok, fix díjtételek Nem kell tarifálni! Nincs egészségügyi kockázatelbírálás!
Masszív duodenalis vérzés ritka kóroka
Légzőszervrendszer betegségei
A betegellátás keretei és rendszere
Magyarország egészségügyi ellátórendszere
Sikeres várólista csökkentés! Miért vár több beteg? Dr Zétényi Ágnes, dr Csiba Gábor Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház.
Egynapos sebészet a finanszírozás tükrében
UNIÓS BETEGEK ELLÁTÁSA KÖZFINANSZÍROZOTT KAPACITÁSON
Ambuláns betegek gondozása a kézsebészetben
ALTATÁSBAN VÉGZETT FOGORVOSI ELLÁTÁS
E GÉSZSÉGMEGŐRZÉS A HULLÁMMASSZÁZZSAL Center Kft. Doctor Life.
Diverzifikáció az állatorvosi praxisban EGERSZEGI PÉTER, SEREGI ANTAL.
NobelGuide TM Powered by Procera. Hagyományos implantáció lépései Paciens vizsgálata, megfelelő kezelési terv elkészítése.
rendellenességei, betegségei
ERZSÉBET TÁBOR július 30. – augusztus 4. Zánka
Egy- vagy kétoldali cochlearis implantáció?
Szakmapolitikai fórum
A vastagbél gyulladásos betegségei
rendellenességei, betegségei
Előadás másolata:

 A visszeresség, az alsó végtagok egyes szakaszainak a tágulata. Kialakulásában örökletes tényezők is szerepet játszanak (pl. az érfal gyengesége). Az alapvető ok, amely a betegség kialakulásához vezet, a felszíni és a mélyvénás rendszert összekötő vénák billentyűinek hibája.  Visszeres panasz lehet: a fájdalom, a feszülés, a fáradtságérzés.  A tágult visszerekben trombózis, gyulladás keletkezhet, későbbiekben a bőr rossz vérellátása miatt a végtagon fekély is kialakulhat.

Normál Ér Visszér

 Kezdődő visszeresség esetében szóba jön a különböző fokozatú kompressziós harisnyák viselése.  Kifejlődött visszértágulatok esetén csak a műtéttől várható gyógyulás. Időben végzett műtét esetében az eredmények igen jók. A mindössze 2-3 mm-es metszések után maradó apró hegek szép esztétikai eredményt adnak.

 A műtétet sebész szakorvosi vizsgálat előzi meg. Egyrészt a mélyvénás rendszer épségét vizsgálják, másrészt a két vénás rendszer közötti legnagyobb billentyűk állapotát. Ez dönti el, ugyanis a választandó műtét típusát.  Ha a fő felszíni vénában lévő billentyű ép, úgy csak a tágult vénákat kell eltávolítani, ha azonban a billentyű károsodott, akkor egész hosszában el kell távolítani a fő felszíni vénát, valamint természetesen a tágult mellék vénákat is. Az eltávolított vénák szerepét teljes egészében átveszik a megmaradó vénák.  Egy vizsgálat díja: Ft

 Az "egynapos sebészet" azt jelenti, hogy a beteg, a műtétet követő 24 órán belül, többnyire pár órás megfigyelés után a saját lábán, kísérővel hagyja el az operáló intézetet, és a gyógyulás saját otthonában történik.  Egy műtét időtartama: kb perc között.

 A műtét napján egyeztetett időpontban megjelent beteg hozza magával a labor leleteit, rugalmas pólyát (fáslit), papucsot, hálóinget (pizsamát). Mielőtt befektetik a kórterembe egy "Nyilatkozatot" kell aláírnia, melyben megbízza a klinikát a beavatkozás elvégzésére. Emellett vállalnia kell az otthoni sebkezelést is.  Fontos! Ha a műtétet altatásban végzik, előtte való napon 24 óráig lehet ételt, italt fogyasztani, a műtétre teljesen éhgyomorral kell érkezni!

Érvényes TAJ kártyával rendelkező betegek számára:  A helyi érzéstelenítésben végzett műtét díja: 0 Ft (Az Országos Egészségügyi Pénztár fizeti) Az altatás díja: Ft (választható lehetőség) Egy ápolási nap / éjszaka díja: 0 Ft Kontroll vizsgálatok díja: 0 Ft (Az OEP fizeti) Érvényes TAJ kártyával nem rendelkező betegek számára.  A helyi érzéstelenítésben végzett műtét díja: Ft Az altatás díja: Ft Egy ápolási nap / éjszaka díja: Ft Kontroll vizsgálatok díja: Ft  Ennek 50%-át a műtétre jelentkezéskor kell befizetni, műtéti előlegként. Az árak tájékoztató jellegűek, a betegség súlyossági foka is befolyásolhatja azokat.