„Nagyító alatt” A GrafoKom - projektek során használt írásvizsgálati metódusról.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A legelső oldalon a főlap látható, a mérés időpontjával, a három fő értékkel. A „Zustand „ mutatja meg a szív EKG tevékenységének értékét nullától ötös.
Advertisements

MINŐSÉGMENEDZSMENT 6. előadás
E-Corvina Informatikai Szolgáltató Kft Budapest, Róbert Károly krt ▪ Telefon: (1) ▪ Fax: (1)
Jánosi Beatrix szeptember 08.
ARAB SZÁMOK … 5.
E-Corvina Informatikai Szolgáltató Kft Budapest, Róbert Károly krt ▪ Telefon: (1) ▪ Fax: (1)
Verbális kommunikáció
Grafológia speciálisan a gyógyászatban X-tréning
Kémiai Technológia Transzfer Kft. Egy pályázat előkészítése Hasznos tanácsok kutatóknak egy sikeres pályázat benyújtásához.
Picasso: Festival Mondial HUNGART ©
E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával, az FSZH közreműködésével.
11 Az interakció azokat a folyamatokat foglalja magában, amelyekben minden résztvevő kész arra, hogy megváltozzon és ennek a beállítottságnak az alapján.
A táblázatkezelés alapjai 1.
(1856. máj. 6 Freiberg–1939. szept. 23. London)
Készítette: Csoma Bence
A tanulók társas helyzete az iskolában
Magyar Pénzügyi Közvetítő Zártkörű Részvénytársaság
A játék eredete Winnicott értelmezésében
Konstruktív konfliktuskezelés
A virtuális technológia alapjai Dr. Horv á th L á szl ó Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kar, Intelligens Mérnöki Rendszerek.
Mi is az a hulladék? Egyes megfogalmazás szerint hulladéknak vagy szemétnek azokat a tárgyakat nevezzük, amelyek az ember mindennapi élete során keletkeznek.
Könyvtári teljesítménymérés
GONDOLATOK AZ OSZTÁLYF Ő NÖK ÉS A GYERMEKVÉDELMI FELEL Ő S EGYÜTTM Ű KÖDÉSÉR Ő L Csillag Ferenc – pedagógiai szakért ő.
A szolgáltatói jelleg erősítése a postai szakképzésben Rosta Péter.
Transzmissziós elektronmikroszkóp
A locke-i azonosságkoncepció értelmezésének problémái Szívós Eszter.
Névnapodra Szeretettel!
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
„A kultúra azért különlegesen szép terméke az emberi viselkedésnek, mert egyedi és megismételhetetlen. Minden igaz közösség egyszeri jelenség. A kultúra.
A bemutató címe akár kétsoros is lehet, vagy még hosszabb. Szerzők, intézmények felsorolása tetszőleges sorrendben, okosan, szépen. A betűméret automatikusan.
A hőmérséklet mérése.
Egy posztmodern regény: Ottlik Géza: Iskola a határon
Margitay Tihamér Filozófia és Tudománytörténet Tanszék 1111 Budapest, Egry J. u. 1. E610. Telefon: Helyzet- és igényfelmérés.
III. előadás: Írásbeliség, egyén, társadalom
Pedagógiai antropológia és etika
Nemzeti konfliktus és egyetemesség Öllös László Intézményi logó.
Ébresztő!.
Személyiségünk a betűkben
Az adatok értékelése A főiskolai könyvtárról kialakult kép összegezve.
A pszichológia mint tudomány
 1.Interakcióban jön létre!  2.A megoldás is csak interakcióban  lehetséges, melynek eszköze a  kommunikáció  (speciális kommunikáció)  Kommunikációm.
Azt mondják.
A kommunikáció nem nyelvi kifejezőeszközei
A fejlesztőpedagógus szerepe a Családok Átmeneti Otthonában
Tiziano – III. Pál fivérei körében Portré értelmezés.
Grafika a multimédiában Szabó Zénó
Pszichológiai Ismeretek
Ajánlás a nevelés és az oktatás újjáépítésére 2010.
Lukács Oktatási Központ
Prevenció Tudatos előkészület a sikeres iskolakezdéshez.
7.Az elméleti redukció 1.A mechanizmus-vitalizmus vita –Szélesebb értelemben: redukálható-e a biológia a fizikára és a kémiára, vagy beszélhetünk-e autonóm.
A Neumann – galaxis Don Quijote-éi?
A lineáris függvény NULLAHELYE GYAKORLÁS
Az irodalmi művek elemzésének és értelmezésének lehetséges szempontjai
GRAFO-LIFE hatékony segítség a mindennapokban. GRAFO-LIFE A hétköznapokban felmerülő stressz- és krízishelyzetek három csoportba vezethetőek vissza: 1.
DIAGNOSZTIKAI ALAPISMERETEK
Személyiségünk szerepe - a lelki-, és energiaegyensúly megtartásában
A Magyar Nyelv Napja kezdőkép Tarczal-Márta Edit
NA ÉS ? ? ? HOGYAN VISELKEDIK AZ IGAZI FŐNÖK ? Ha főnök vagy, olvasd, mennyire illik rád, ha azt szeretnél lenni, figyelj jól, és legyél jó vezető ! !
Inessza Goldberg Izraeli Tudományos Grafológiai Társaság.
Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda Kedves Fiatalok! Ingyenes internet használatával kinyílik előtted a világ, olyan fontos tudnivalókról kapsz tudást.
Szövegszerkesztés.   Minimum 5 oldalas dokumentum.  Szabadon választott (papírt tűrő) témában.  1. oldal fedőlap.  2. oldal tartalomjegyzék - automatikusan.
ZH feladat Hozzon létre a Dokumentumok-on belül egy saját mappát, oda helyezze majd el a feladat megoldását!
Nagy Anikó / Hegedűs Iván
Mit jelent önmagunk és mások szeretete?
„A tanácsadás emberi oldala” – az érzelmi kompetencia jelentősége a tanácsadásban – Dr. Szabó Szilvia (PhD.) főiskolai docens, ZSKF elnökségi tag, HSZOSZ.
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
Balogh Andrea Johanna MKSZ, Siófok április 27.
ÉRTÉK, ESZMÉNY, NORMA A NEVELÉSBEN
Minta prezentáció a régió és területfejlesztés kurzushoz
Előadás másolata:

„Nagyító alatt” A GrafoKom - projektek során használt írásvizsgálati metódusról

Az írásvizsgálat alapelvei Betűink a papíron  megnyilvánulásaink a világban Adott helyzetben miért pont úgy viselkedik az ember? Adott betűt miért pont úgy és oda írja az ember? Miért pont ebbe tesz energiát? Hogyan lesz ezáltal kiegyensúlyozottabb? Miért ilyen képet kíván kialakítani magáról? Mi a pszichikai nyeresége ennek a viselkedésnek?

Az írásvizsgálat módszere GRAFIKUS ÁBRÁZOLÁS MÉRÉS PARAMÉTEREK ALAPJÁN PSZICHOLÓGIAI KIÉRTÉKELÉS REZONOMETRIKUS ÍRÁSELEMZÉS  OBJEKTÍV  MEGISMÉTELHETŐ  TUDOMÁNYOSAN IGAZOLT

A HOGYANTÓL A MIÉRTIG „A mérés alapelve az, hogy egykor mindenki megtanulta a sorvezetős füzetében, miként kell alakítani a különböző betűformákat. Később, a személyiség fejlődésének hatására, ezek átalakultak, egyedivé, az egyénre jellemzővé váltak. Az írás minden mikro- és makroelemének egymáshoz és a tanultakhoz való viszonya, attól való eltérése, az arányok, mind-mind informatív értékűek. Ezen összefüggések grafikus ábrázolása után következhet az értelmezés. Merthogy az adathalmazból a működő, motivált, érző, gondolkodó ember lényegiségét kell felfedni.”

Hogyan készül az elemzés? 1. Első benyomások rögzítése 2. Mérés – 14 paraméter alapján 3. Adatok rögzítése, rezonometrikus grafikon létrehozása 4. Grafikon értelmezése 5. Adott szempontok alapján kiértékelés 6. Egyéb írásjellemzők számbavétele 7. Szintézis megalkotása, szakvélemény létrehozása

A szakmai hitelesség alapja 1.Az írás, mint szellemi produktum tisztelete rendkívüli jelentőséggel bír. 2.Az elemzés a megbízáskor megjelölt problémakörökre, ezek kapcsán esetlegesen feltett kérdésekre adott válasz – nem több, és nem kevesebb. 3.Az elemzés rendkívül személyes dokumentumként kezelendő, harmadik félnek semmilyen körülmények között sem egészében, sem részben át nem adható.

És hogyan is készül maga az írásminta? 1. Optimális íráskörülmények megteremtése: Világos helyiség, normál hőmérséklet Szilárd írófelület, megfelelő íróeszköz Nyugodt környezeti viszonyok 2. Adott szövegből 15 perc alatt lemásolni  minél többet,  minél pontosabban,  minél olvashatóbban. Majd a 15 perc leteltével aláírni a szöveget.

A miel ő bbi együttm ű ködés reményében további szép napot kívánunk! „Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, de amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.” (VOLTAIRE) Informatikai, grafológiai és kommunikációs tanácsadás Telefon: