Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet Forrás: ESKI V. Egészséginformációs Fórum Budapest, 2005. november 18. Internetes Magyar Egészségügyi Adattár Tételes.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nemzeti Közlekedési Hatóság
Advertisements

Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
•Adathozzáférési csatornák Adatvédelem Vereczkei Zoltán Módszertani főosztály Adatfelhasználói fórum
Microsoft Access Felhasználói felület.
Adatmenedzsment és kontrolling. ADAT Adott folyamat pillanatnyi állapotának jellemzője, mely önmagában nem értékeli az adott folyamatot.  Mennyi?130.
TÁMOP projekt szakmai feladatai és eredményei Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Topár Gábor szakmai projektvezető Minőségügyi Konferencia ZMNE.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Kormányzati Eseménykezelő Központ
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
Az adminisztratív adatbázisok állományainak hozzáférhetősége.
A polgári védelmi tervezés Jogszabályi háttér § §1949. évi XX. törvény a Magyar Köztársaság Alkotmánya § §1996. évi XXXVII. törvény a polgári védelemről.
Kitekintés a közösségi ellátás fejlődésére
Fekvőbeteg adatbázis szervezés GyógyinfokPirisa Levente.
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
Az egészségügy finanszírozásának informatikája
Egységes egészségügyi információrendszer
1950-es évek 1960-as évek 1970-es évek 1980-as évek 1990-es évek
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Az első lépések Dr. Kadocsa Ildikó, osztályvezető
A BETEGEK BIZTONSÁGA ELKERÜLHETŐK-E A HIBÁK?
Az OEP lehetséges szerepe az ellátási hibák felismerésében és megelőzésében „(Elkerülhető) ellátási hibák az egészségügyben” országos konferencia, Budapest,
Közhiteles nyilvántartások
Az eFin szabvány dr. Belicza Éva Egészségügyi Menedzserképző Központ
Javaslat az egészségügyi ágazat szektor-semleges adatgyűjtési rendszerének megújítása Dr. Kincses Gyula.
Dr. Surján György és munkatársai IMEA TEA március 30. IMEA TEA Az Internetes Magyar Egészségügyi Adattár egyéves fejlődése.
Kutatás Üzleti Információ Informatika 1081 Budapest, Csokonai u 3. Telefon: Fax: Az e-kormányzat és az elektronikus.
Vezetői Információs Rendszer Kialakítása a Szegedi Tudományegyetemen Eredmények - Tapasztalatok Vilmányi Márton.
1 Tájékoztató rojektről április 23. Tájékoztató az EKOP1.A „Adatállományok központosított átvételét, átadását kezelő, valamint.
MTA Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottsága
Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem
1 Milyen a magyar egészségadatok minősége VI. Egészséginformációs Fórum május Király Gyula / 8.
Nemzeti Egészségügyi Számlák (NESZ) május 23. Mentusz Zsófia Központi Statisztikai Hivatal.
Az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról.
Budapest, június 28. Ontológia kezelő modul tervezése szöveges információt kezelő informatikai rendszer számára Förhécz András BME Méréstechnika.
Munkahelyi egészség és biztonság
Az egészségügyi intézmények adatvédelmi és adatbiztonsági szabályozása az információs önrendelkezési jogról és az információ szabadságról szóló törvény.
1 NÉHÁNY GONDOLAT AZ (INTÉZMÉNY) AKKREDITÁCIÓ MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSSAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEIRŐL Dr. Veress Gábor egyetemi tanár MAB, január 22.
Javaslat az egészségügyi ágazat szektor-semleges adatgyűjtési rendszerének megújítása Dr. Kincses Gyula.
Levéltárak kapcsolódása az elektronikus levéltárhoz A levéltári technológiai központok, a központi e-levéltári és e-irattári szolgáltatások Dr. Kenyeres.
Adatbázis kezelés. Az adatbázis tágabb értelemben egy olyan adathalmaz, amelynek elemei – egy meghatározott tulajdonságuk alapján – összetartozónak tekinthetők.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Adatbázis kezelés.
INTÉZMÉNYI KÖR NYILVÁNTARTÁS AKKREDITÁCIÓ ENGEDÉLYEZÉS.
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
Budapest, október 01. A magyarországi kutatás-fejlesztés nemzetbiztonsági vetületei.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Adattár alapú Vezetői Információs Rendszer (AVIR) Fejérvári Bence március 26.
Az adatvédelem szabályozása
Egynapos sebészet a finanszírozás tükrében
„SZERVEZETI HATÉKONYSÁG FEJLESZTÉSE AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÓRENDSZERBEN – TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK KIALAKÍTÁSA” TÁMOP B MAGYAR KÓRHÁZSZÖVETSÉG XXVII.
„Információvédelem menedzselése VIII. Szakmai Fórum Budapest, november 19. Aktualitások az információvédelemben Tarján Gábor ügyvezető igazgató.
avagy a zártság dilemmái
40/2006. (VI. 26.) GKM rendelet BIZTONSÁGI JELENTÉS & ÉVES BESZÁMOLÓ.
Az OSzMK tevékenysége különös tekintettel a fogorvosi ellátásra Dr. Brunner Péter főigazgató Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ Budapest,
Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény tervezete
Microsoft alapú VIR megoldás az egyetemeken Lénárt Marcell.
Vacha Ferenc fejlesztési koordinátor Az elektronikus ügyintézés törvényi háttere és gyakorlata.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Biztonsági követelmények a beszállítókkal szemben
Úton az elektronikus levéltár felé
Országos Statisztikai Tanács
A hivatalos statisztikára vonatkozó új jogszabályok bemutatása Dr
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
A szakmai vizsgákat követő adatszolgáltatás digitális aláírással
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
ECRIS-TCN dr. Borza Gabriella Nemzetközi és Belső Koordinációs Osztály
Előadás másolata:

Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet Forrás: ESKI V. Egészséginformációs Fórum Budapest, november 18. Internetes Magyar Egészségügyi Adattár Tételes Egészségügyi Adatok (TEA) Készítették: Dr. Hortobágyi József, Kováts Tamás, Dr. Surján György

Az Internetes Magyar Egészségügyi Adattár célja Forrás: ESKI Cél: A magyarországi egészségügyi ellátórendszerhez kapcsolódó adatok, ezen belül az egészségügyi szolgáltatók által a tételes teljesítmény jelentésekben küldött adatok személyazonosításra alkalmatlan módon történő nyilvános és további elemzésre alkalmas publikálása az egészségügyi ágazaton belüli és kívüli célcsoportok részére. Az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet alapító okirata:... “ Az ágazati adatgazdálkodás kialakítása, működteti az ágazati adat-tárházat és az ágazati adatmodellt gondozza.”...

Tételes adatok, adatáramlás Forrás: ESKI Egészségügyi szolgáltatók: személy azonosítására alkalmas tételes adatok Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP): személy azonosítására alkalmas tételes adatok Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet (ESKI): személy azonosítására alkalmatlan tételes és statisztikai adatok Adatfelhasználó célcsoportok: személy azonosítására alkalmatlan statisztikai adatok Tételes adatokTételes deperszonalizált adatokStatisztikai adatok

Tételes adatok, adatáramlás, feltételek biztosítása Forrás: ESKI Biztosítani kell (1) a megfelelő módszert, hogy a személy azonosítására alkalmas tételes adatokból a személy azonosítására alkalmatlan tételes adatokat hozzunk létre, (2) a jogszabályi hátteret, mely rendelkezik az adatátadásról (adatforrás, OEP --- ESKI), (3) a jogszabályi hátteret, mely az ESKI részére lehetővé teszi a személy azonosítására alkalmatlan tételes adatok feldolgozását, (4) az informatikai hátteret és felületet, mellyel a személy azonosítására alkalmatlan tételes adatokból különböző adatfelhasználó célcsoportok lekérdezéseket végezhetnek, mely lekérdezések eredménye minden esetben publikus statisztikai (összesített) adat. (1) (2)(3) (4) Adatforrás (OEP)ESKI Tételes adatokTételes deperszonalizált adatokStatisztikai adatok

Az 1996 évi XX. Trv. szerint: 5. § (1) Az azonosító kód olyan matematikai módszerrel képzett, különleges adatra nem utaló számjegysor, mely a polgárt az adatkezelés során egyértelműen azonosítja. Személy azonosítására alkalmatlan tételes adatok (definíciók) Forrás: ESKI (1) Tételes adatokTételes deperszonalizált adatokStatisztikai adatok Állítás (1): A TAJ szám egy ilyen azonosító kód. Az adatforrás tételes adatai TAJ számot tartalmaznak, tehát az adatforrás esetében személyazonosításra alkalmas tételes adatokról beszélhetünk. Állítás (2): A tételes adatok feldolgozásához szükségünk van egy olyan egyedi azonosítóra, mely az egyedi ellátási eseményeket megkülönbözteti egymástól, és egyben az egyedi ellátási eseményhez tartozó adatokat összekapcsolja (kapcsolati kód). Állítás (3): Amennyiben a kapcsolati kódból kiindulva nem tudunk a TAJ számra vissza következtetni, és a TAJ szám helyett a kapcsolati kódot használunk, úgy személyazonosításra alkalmatlan tételes adatokról beszélhetünk. Adatforrás (OEP)

Személy azonosítására alkalmatlan tételes adatok (módszertan) Forrás: ESKITételes adatokTételes deperszonalizált adatokStatisztikai adatok (1) Adatforrás (OEP) (1) TAJ 1... TAJ N KK 1... KK N random ismétlődések kiszűrése Az így képzett kapcsolati kód a TAJ számhoz hasonlóan az egy ellátási eseményhez kötődő adatokat összekapcsolja, a TAJ számot ezzel helyettesíthejük. Amennyiben az adatforrás csak a kapcsolati kódot tartalmazó állományt adja át az ESKI-nek feldolgozásra, a “TAJ - kapcsolati kód” kapcsolatot leíró kódszótárt nem, akkor az ESKI nem tud a TAJ számra visszakövetkeztetni, így személyazonosításra alkalmatlan tételes adatokat kezel. A kapcsolati kódot tartalmazó tételes adatállomány átadása nem növeli annak kockázatát, hogy személyes adatok illetéktelen kezekbe kerüljenek, hiszen az adatállomány személyessé csak az adatforrás (OEP) birtokában levő kódszótárral tehető.

Tételes adatok, adatátadás - jogszabályi háttér Forrás: ESKI Rendelkezés az adatátadásról: Az egyes személyazonosításra alkalmatlan ágazati (egészségügyi, szakmai) adatok körének meghatározására, gyűjtésére, feldolgozására vonatkozó részletes szabályokról szóló 76/2004 (VIII. 19.) ESZCSM rendelet júniusi módosítása után: “4. § Az OEP az általa finanszírozási célból gyűjtött és kezelt adatokhoz való hozzáférés és ellenőrizhetőség érdekében,… b) az e rendelet…szerinti adatokat az ott meghatározott időtartam szerint megküldi az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézetnek... „ (2) Adatforrás (OEP)ESKI Tételes adatokTételes deperszonalizált adatokStatisztikai adatok

Tételes adatok, adatfeldolgozás - jogszabályi háttér Forrás: ESKI Jogszabályi háttér az adatfeldolgozáshoz: Az 1997 évi XLVII törvény 19§-a az ESCSM felügyelete alá tartozó országos szerveket és intézeteket – az egészségügyi ellátások tervezése illetve epidemiológiai kutatások végzése érdekében - ugyanazon trv.4§ (2)b bekezdésében felhatalmazza a személyazonosítót is tartalmazó egészségügyi adatok kezelésére. Adatforrás (OEP)ESKI (3) Tételes adatokTételes deperszonalizált adatokStatisztikai adatok

Informatikai háttér - elvárások Forrás: ESKI ESKI (4) (a) Feleljünk meg a biztonsági előírásoknak, minőségi követelményeknek. Néhány elvárás: zárt de átlátható rendszer, technikai erőforrások dinamikus allokációja, humán erőforrás minimalizálása, jogosultság kezelés, naplózás, ellenőrzött adatbetöltés és validálás, ellenőrzött adatexportálás a felhasználói kéréseknek megfelelően, moduláris felépítés és inkrementális továbbfejleszthetőség) és (b) az adatlekérdező felhasználónak legyen meg a tételes adatbázisoknál megszokott lekérdezési szabadsága és (c) a lekérdezések eredményei legyenek nyilvánossá tehetők. Tételes deperszonalizált adatokStatisztikai adatok Felhasználók, célcsoportok

4 Informatikai háttér - megvalósítás Forrás: ESKI Zárt, integrált alkalmazói rendszer (tételes adattár) logikai felépítése: 1 - Keretrendszer (folyamat és feladat vezérlés, felhasználói kérések figyelése, feldolgozási szabályok) 2 - Végrehajtó modulok (betöltés, ellenőrzés/validálás, feldolgozás, áttöltés) 3 - Biztonsági modulok (naplózás, jogosultság kezelés) 4 - Kettő, egymástól fizikailag elválasztott adatbázis (tételes deperszonalizált adatok, összesített adatok) ESKI Tételes deperszonalizált adatokStatisztikai adatok kérések 4 Felhasználók, célcsoportok

Ismert hiányosságok Forrás: ESKI 1 - A adatforrás (OEP) a 76/2004 (VIII. 19.) ESZCSM rendelethez képest késik a személyazonosításra alkalmatlan tételes adatok átadásával, ezért · a Tételes Egészségügyi Adattárban csak 2004 évi forgalmi adatok találhatóak, · korlátozottan állnak rendelkezésünkre az adatértelmezéshez szükséges törzsek és · a szükséges rekrodkép leírások. Jelenleg úgy gondoljuk, hogy a Tételes Egészségügyi Adattárból való lekérdezések során a felhasználó jelentős adattorzulásokkal találkozik. 2 - A évi járóbeteg-ellátási adatok feldolgozásával jelentősen növekedett az adatkockák, táblák, adatbázisok mérete (rekordszáma): Esetszám:81 millió BNO-k (diagnózisok) száma:92 millió OENO (WHO, beavatkozások) száma:285 millió Az adattár további optimalizálása és a számítástechnikai infrastrutktúra fejlesztése szükséges.

Bővítési és fejlesztési irányvonalak Forrás: ESKI A tételes adatokból számolható indikátorok bővítése. Jelenleg a következő “alap” indikátorok kérdezhetőek le: esetszám, betegszám, beavatkozásszám, pontszám, költség (Ft). Célunk a nemzetközi adatszolgáltatások (HFA, OECD) Tételes Egészségügyi Adattárból való automatikus kiszolgálása. A Terminológia Szerver szolgáltatásainak kihasználása az Internetes Magyar Egészségügyi Adattárban. Felkészülni a 2005-ös és azt megelőző évek tételes egészségügyi adatainak betöltésére, feldolgozására, online publikálására. Ennek érdekében az adattár és a kapcsolódó integrált alkalmazás továbbfejlesztése.

Internetes Magyar Egészségügyi Adattár Tételes Egészségügyi Adatok (TEA) élő bemutatója A bemutatásra kerülő adatlekérdező felülettel - személyazonosításra alkalmatlan módon - tételes egészségügyi adatbázisból további elemzésre és feldolgozásra alkalmas adatokat kérdezhetünk le. Az adatbázisok adattartalmának feltöltését követően tesszük nyilvánossá a szolgáltatást az alábbi helyen: Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Dr. Hortobágyi József