Együtt egymásért és magunkért

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A gyermeki viselkedés pszichés zavarai
Advertisements

A tanulást és a megértést segítő módszerek alkalmazása
Jánosi Beatrix szeptember 08.
Konfliktusok fogalma, okai, kezelése
A tanári munka értékelése
Az iskolai szociálismunka
Hogyan tovább, kollégiumpedagógus? Vopaleczky György
Értékek az értékelésben Mik a fontos kérdések?
VII. NEVELÉSÜGYI KONGRESSZUS augusztus A pedagógus kollektíva az iskolában, az iskolafejlesztés személyi feltételei dr. Várnai Andrásné.
Az ütközések fejlesztő ereje -
Közösségek és célcsoportok konstruálása dr. Szöllősi Gábor, szociálpolitikus, PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék.
Konfliktus és kooperáció
A VEZETÉSRŐL ÁLTALÁBAN
Értékelés a pedagógiában
SZERVEZETFEJLESZTÉS Dr. Magura Ildikó.
A nevelés stílusa.
A TÁRGYALÁS Mint a versengés és az együttműködés közötti egyensúlyozó tevékenység.
DÖNTÉSELMÉLET A DÖNTÉS = VÁLASZTÁS A döntéshozatal feltételei:
5. előadás Ember és vezetés, vezetési stílus
KONFLIKTUSOK A MUNKAHELYI KÖRNYEZETBEN
Konfliktus és konfliktuskezelés
Konstruktív konfliktuskezelés
A TANÁRI HATÉKONYSÁG FEJLESZTÉSE MATEMATIKAI MODELLEK SEGÍTSÉGÉVEL
Az óvodai és iskolai konfliktusok és kezelési lehetőségeik
Mit tehetünk az erőszakmentes iskolákért? A párbeszéd, mint gyógyító stratégia Felházi Anett.
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
A NEVELÉS FOLYAMATA ÉS MÓDSZEREI
Egyéni döntések a szervezetben
Magyar Bioetikai Társaság 19. Nemzetközi Konferenciája szeptember Információ- kommunikáció- erkölcs ________________________________________________________________________.
Konfliktus Dr. Ternovszky Ferenc: Nemzetközi menedzsment európai szemmel BGF - Külkereskedelmi Főiskolai Kar Vállalkozások és Emberi Erőforrás Menedzsment.
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés,
Konfliktuskezelés - mediációval
A pedagógus.
NEVELÉS A CSALÁDBAN.
Évzáró értekezlet 2006 Minőségbiztosítás Önértékelés 2006 mérés.
2007/2008 II.: MENEDZSMENT GYAKORLATOK
A nevelés értelmezése – célja – feladatrendszere
A nevelés értelmezése - célja –feladatrendszere
Az ütközések fejlesztő ereje -
Az ember futhat, de nem menekülhet a megmérettetés elől. Az egyetlen gyerek se maradjon ki a mérésből jelszavát hangoztató korban az oktatásban dolgozóknak.
(Iskolán belüli elmozdulások)
Dr. Szabó-Thalmeiner Noémi. Nevelő Szaktanár Hivatalnok Szakmai szervezet tagja Családtag Barát (nő) rokon szülő gyermek testvérházastárs …
"Talán a legnagyobb pedagógiai téveszme az a vélemény, hogy az ember csak azt tanulja meg, amit megtanítanak neki. A mintegy mellékesen elsajátított, tartós.
Pedagógus etikai kódex I. rész A pedagógus-pedagógus viszony Kincsesbánya, Készítette: Keszte Jánosné.
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
Differenciált tanulásszervezés 2. TKM1016L
Petrou Thessalia, spanyoltanár MA_LMK
Az oktatási gyakorlat fejlesztése
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Speciális gyermekvédelem
Példa egy ppt prezentációhoz
2009/2010. tanév Pestszentimre Ady Endre Utcai Általános Iskola.
PROJEKTMENEDZSMENT. Projektmenedzsment a stratégia megvalósításának eszköze. Projekt egy-egy konkrét stratégiai program vagy részprogram.
REGULA Viselkedésjavító, tanulást segítő foglalkozás „A fegyelmezett ember körül rend van, s ahol rend van, ott működnek a dolgok.” 1.
GÁVRILYUK ILONA. A KONFLIKTUS FOGALMA A „konfliktus” a latin confictus szóból származik, ami fegyveres összeütközést jelent, de a mindennapi szóhasználatban.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
A KONSTRUKTÍV ÉLETVEZETÉS MINT NEVELÉSI ÉRTÉK
Összeállította: Piacsek László Zoltán
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
Konfliktus fogalma: az értékek vagy érdekek összeütközése.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
Kakusziné Körtvélyesi Anikó
I. Konfliktus értelmezése
Szociálpszichológia-2 Attitűd
A évi kompetenciamérés FIT-jelentéseinek új elemei
Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola Budapest
Előadás másolata:

Együtt egymásért és magunkért „A konfliktus az élet és a fejlődés szerves része tekinthetjük az „élet táncának.” (Marshall Rosenberg) Együtt egymásért és magunkért

Mi a konfliktus? „Latin eredet: conflictus – összecsapni. Szinonimák: nézeteltérés, háború, harc, összetűzés. Definíció: Olyan ütközés, amelynek során igények, szándékok, vágyak, törekvések, érdekek, szükségletek, nézetek, vélemények, értékek kerülnek egymással szembe. Jellemzői: 1). a harmónia hiánya, 2). a számunkra fontos dolgokról mások eltérően vélekednek, értékrendjük eltérő, 3). a szemben álló felek viselkedése akadályozza egyikük igényeinek érvényesítését.

Félni kell-e a konfliktustól? „A konfliktus nem az ördögtől való, hanem az élet természetes velejárója. A békés változtatás eszköze, s ily módon a stabilitás kulcsa." (Klein Sándor) „Karakterdefektusos az a személy, akinek nincsenek konfliktusai. A konfliktusok formálják a karaktert.” (Popper Péter) Minden konfliktus negatív?

jó, konstruktív rossz, destruktív Konfliktus jó, konstruktív rossz, destruktív Ötleteket hoz felszínre Védekező magatartáshoz vezet Leválasztja a problémát az egyénről Polarizálja a csoportvéleményt Feszültséget csökkent A csoport széteséséhez vezet Átláthatóvá teszi a hatalmi és erőviszonyokat A változást és önértékelést értékké teszi

Iskolai konfliktusok tanuló tanuló tanuló pedagógus pedagógus pedagógus igazgató pedagógus szülő pedagógus szülő szülő iskola fenntartó

értékelés – osztályozás tanuló pedagógus: értékelés – osztályozás „kivételezés” túlzott tanulói érdekérvényesítés tanári elvárások szülő pedagógus szülői elvárások osztályozás – értékelés tanuló – pedagógus nézeteltérés

igazgató egy pedagógus: beosztás, munkafeltételek, pedagógus pedagógus: /lét/bizonytalanság szakmai féltékenység nemzedéki ellentét igazgató egy pedagógus: beosztás, munkafeltételek, erkölcsi, anyagi, szakmai megbecsülés igazgató pedagógus csoport/ok/: eltérő szakmai koncepció, vezetési stílus

A konfliktus kialakulásának folyamata A konfliktus, mint folyamat öt szakaszra osztható: megelőző helyzetre, a konfliktus felismerésére és átélésére, a konfliktus kezelési módjának kialakítására, a konfliktus alatti tényleges viselkedésre, a következményekre. Konfliktushoz vezethetnek a következő okok: kölcsönös információ hiány, félreértett kommunikáció, hibás vezetési stílus, eltérő értékek, attitűdök (hiedelmek).

Mitől függ a feszültségtűrési küszöb? egyéni alkati sajátosságok társadalmi, kulturális tényezők lappangó ellenérzés a környezet

A problémamegoldó stratégiák lépcsőfokai: jelezzük a problémát, időpontot egyeztetünk kimondjuk igényeinket megoldásötleteket gyűjtünk közösen mérlegeljük, kinek melyik felelne meg döntünk, melyiket választjuk megbeszéljük, kinek mi a feladata ezzel, és mindketten elégedetten állunk fel, szilárdabbá, biztonságosabbá tesszük kapcsolatunkat. (Gordon)

Hogyan kerülhet vakvágányra a kapcsolat? Feltételezzük, hogy négyféle fülünk van: tény-fül információ magamról-fül kapcsolati-fül megbízási-fül (Tölgyesi Klára: Az ütközések fejlesztő ereje)

„Kezeld a konfliktust – harc helyett – problémának, mert annak megoldásai vannak. A harcot pedig csak megnyerni vagy elveszíteni lehet.” (Thomas Gordon)

(hermann@compunet.hu) Köszönöm a figyelmet! (hermann@compunet.hu) Dr. Hermann Istvánné Felhasznált irodalom „A konfliktus fogalomrendszere” Nanszákné Cserfalvi Ilona, Kissné Kálmán Marianna Szabóné Szilágyi Zsuzsa összeállítása Tölgyesi Klára: Az ütközések fejlesztő ereje Thomas Gordon: T.E.T. A tanári hatékonyság fejlesztése Képek forrása az Internet