Himnusz - szobor harangjáték

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A MAGYAR KULTÚRA NAPJA JANUÁR 22.
Advertisements

Úton böjtben.
1848 Március 15.
Add a kezed, hogy zengjünk az Úrnak, zengjünk az Úrnak halleluját
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
I M Á D S Á G (SZÉP ERNŐ ).
Szózat Hazádnak rendületlenül Légy híve, oh magyar,
Kölcsey Ferenc: Himnusz
Előadó: Csabai János színművész-rendező Zene: Jelenik Vendel
Összeállította: Sallai András
Mátyás király, az igazságos
Himnusz - szobor harangjáték
Igen. Igen Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom. Mondj igent és tedd rá életed,
Nem feledjük,nem feledjük azt az esztend ő t, Amikor szép Magyarország darabokra tört,
A drámai monológ 28/B.
Úton böjtben. A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz! A bajban lelkem társtalan – Krisztus, kegyelmezz! Segíts – segíts! Ne hagyj – ne hagyj!
Összeállította: Sallai András
FOHÁSZ A HAZÁÉRT … Liszt Ferenc - Szerelmi álmok
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
Ballagók búcsúztató áhítata.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
Térdre hull, vár a néped, (Itt) minden hang Rólad szól: Érted jöttünk el, Érted jöttem el! Lehelj ránk, hozd a Mennyet: Életre életet. Érted jöttünk el,
Uram, mérhetetlen Isten, Hozzád kevés minden szó, a Te dicsőséged, fényed meg nem fogalmazható. Megint szótlan állok itt, nem értem, mért szeretsz… Más.
ISTEN hozott köztünk!.
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
1434. Keszince v. Csezmicze – Medvevár
Örvendjetek, vigadjatok,
Istentõl el nem állok, Õ sem áll tõlem el; Szüntelen vele járok, átfogom hitemmel. Gondot visel reám, és este úgy, mint reggel Õ áld meg segítséggel, kegyelmes,
BETLEHEM.
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer „Állami jelképekről és ünnepekről” szóló, 3. főtörvény.
A kezdetektől a honfoglalásig
Az Úr legyen áldott, nagy dolgokat tett:
Himnuszok 24/A.
KÖNYÖRGÉS AZ ANYÁKHOZ Szíved alatt szépen kérlek:
JÓ REGGELT !.
Állampolgári ismeretek
Folyamodjatok az Úrhoz,
ÖSSZEÁLLÍTOTTA: NAGY TIBOR Táblázatkezelés MS Excel 2013 Ez a mű Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc alatt.
A magyar Himnusz A Himnusz Kölcsey Ferenc verse, mely egyben Magyarország nemzeti himnusza Ez Kölcsey legnagyobb hatású verse, 1823-ban írta szatmárcsekei.
Szózat.
Áldjad, én lelkem, a dicsőség örök Királyát!
Találkozni jöttem Veled, Istenem Te jól ismersz engem, s én kitárom a szívem Itt vagyok Istenem,
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
A földön túl a boldog drága hon vár, Hol annyi szent az üdvös körben él; Hol széráf, kérub áldást zeng a trónnál, Himnusz és Sanctus nem szűnve kél; A.
Himnusz - emlékmű harangjáték
A MAGYAR KULTÚRA NAPJA A Himnusz Kölcsey Ferenc (1790–1838) költeménye, amely Magyarország állami himnusza. A „Hymnus” a költő legnagyobb hatású verse,
Csík-hágó Iskola Magyar Történelem es tanév 2. óra A honfoglalás tanár: Németh Károly.
Már keresztem vállra vettem, S érted mindent elhagyok.
A magyar kultúra napja Január 22. Összeállította: Garajszki Erika.
Elemzés MNÁ   január 22-én írta Kölcsey Ferenc, ma ezt a napot a Magyar kultúra napjaként tartjuk számon.  Az alcím - „A magyar nép zivataros.
Környezetvédelem a reformkor tükrében
JANUÁR 22..
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
Himnusz - szobor harangjáték
A magyar nép őstörténete
Anyák napjára. Szeretettel! Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
Nagy Király, Fenséges Úr, Király Isten Fia,
Himnusz - szobor harangjáték
FOHÁSZ A HAZÁÉRT … Liszt Ferenc - Szerelmi álmok
Himnusz - szobor harangjáték
Útravaló verseimmel Szeretném ha mások is felfedeznék ami bennük lakozik, hisz költészetünk csak ahhoz ér el kiknek szívében már szunnyadoz. Új versemmel.
Előadás másolata:

Himnusz - szobor harangjáték Himnusz-emlékmű Himnusz - szobor harangjáték A 4 méter magas domborművet 9 méteres magasságban 21 harang egészíti ki, amelyeken ünnepnapokon a Himnusz szólal meg, vasárnaponként délben pedig a déli harangszó.

Himnusz-szobor Az első kőbe vésett "Himnusz” Emlékművet, V. Majzik Mária Magyar Örökség-díjas képzőművész alkotását Budakeszin avatták fel a tervek szerint 2005 őszén. „Minden nemzet Himnusza, az összetartozás és a megmaradás vágyát, a jövőbe vetett hitet fejezi ki” – olvashatjuk a hír felvezetését a Nemzeti Világhálón. „Ennek szellemében írta meg Kölcsey Ferenc1823-ban ezen gyönyörű költeményét, melyet Erkel Ferenc zenésített meg 1844-ben. Nincs magyar ember, aki a Himnusz hallatán vagy éneklése közben ne érzékenyülne el - ha csak egy kicsit is - hisz a mű olyan korban született, amikor a magyar nemzet fennmaradása is kétséges volt, és az azóta eltelt idő is küzdelmekkel teli. DE ÉL NEMZETÜNK és csak egy szebb jövőbe vetett hit lehet az, ami fennmaradásunkat az "idők végezetéig" biztosítja. Egy költeményből, dalból szobrot-emlékművet alkotni igen gyönyörű gondolat, hisz így tehető láthatóvá az, ami eddig csak tudatunkban élt.” Himnusz-szobor

Kölcsey Ferenc költeményét, a magyar nemzeti Himnuszt idéző, 2006 májusában felavatott alkotást V. Majzik Mária Magyar Örökség - dijas képzőművész készítette. A márványból, mészkőből és bronzból készült szoborkompozíció közepén egy istenalak látható, ezt veszi körül sugaras alakban a vers szövege. A 4 méter magas domborművet 9 méteres magasságban 21 harang egészíti ki, amelyeken ünnepnapokon a Himnusz szólal meg, vasárnaponként délben pedig a déli harangszó. Az emlékmű elkészítéséhez szükséges Pénzt, adományokból gyűjtötték össze.

Magyar Örökség-díjas szobrász művész Himnusz-szobrának Cégünk készítette V. Majzik Mária Magyar Örökség-díjas szobrász művész Himnusz-szobrának elektronikus harangjátékát. A harangjáték MP3 formátumban letölthető szerverünkről. http://rancz.com/hu/elektronikus_harangjatek/a_himnusz_szobor_harangjatek

de kereskedelmi célra nem használhatja fel. A műre a Creative Commons–Attribution-NonCommercial (Jelöld meg! Ne add el!) licenc feltételei érvényesek : a művet a felhasználó másolhatja, többszörözheti, átdolgozhatja, amennyiben feltünteti a szerző nevét és a mű címét, de kereskedelmi célra nem használhatja fel. A felhasználási engedély részletes szövege http://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.5/ oldalon tekinthető meg.

Himnusz A magyar nép zivataros századaiból Isten, áldd meg a magyart Jó kedvvel, bőséggel, Nyújts feléje védő kart, Ha küzd ellenséggel; Bal sors akit régen tép, Hozz rá víg esztendőt, Megbűnhődte már e nép A múltat s jövendőt! Hányszor zengett ajkain Oszmán vad népének Vert hadunk csonthalmain Győzedelmi ének! Hányszor támadt tenfiad Szép hazám, kebledre, S lettél magzatod miatt Magzatod hamvvedre!

Általad nyert szép hazát Bendegúznak vére. S merre zúgnak habjai Őseinket felhozád Kárpát szent bércére, Általad nyert szép hazát Bendegúznak vére. S merre zúgnak habjai Tiszának, Dunának, Árpád hős magzatjai Felvirágozának. Bújt az üldözött, s felé Kard nyúlt barlangjában, Szerte nézett s nem lelé Honját a hazában, Bércre hág és völgybe száll, Bú s kétség mellette, Vérözön lábainál, S lángtenger felette.

Zászlónk gyakran plántálád Vad török sáncára, Értünk Kunság mezein Ért kalászt lengettél, Tokaj szőlővesszein Nektárt csepegtettél. Zászlónk gyakran plántálád Vad török sáncára, S nyögte Mátyás bús hadát Bécsnek büszke vára. Vár állott, most kőhalom, Kedv s öröm röpkedtek, Halálhörgés, siralom Zajlik már helyettek. S ah, szabadság nem virul A holtnak véréből, Kínzó rabság könnye hull Árvánk hő szeméből!

Most rabló mongol nyilát Zúgattad felettünk, Majd töröktől rabigát Hajh, de bűneink miatt Gyúlt harag kebledben, S elsújtád villámidat Dörgő fellegedben, Most rabló mongol nyilát Zúgattad felettünk, Majd töröktől rabigát Vállainkra vettünk. Szánd meg Isten a magyart Kit vészek hányának, Nyújts feléje védő kart Tengerén kínjának. Bal sors akit régen tép, Hozz rá víg esztendőt, Megbűnhődte már e nép A múltat s jövendőt! (Cseke, 1823. jan. 22.)