Jézus nevén szólította: „Mária!” Az megfordult, és így szólt hozzá héberül: „Rabbuni!” - ami azt jelenti: Mester. Jézus ezt mondta neki: „Ne érints engem,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
ApCsel
Folyamodjatok az Úrhoz,
AZ ÖNKÉPZŐKÖR TAGJAI ÁLTAL VÁLASZTOTT KEDVENC RENESZÁNSZ ALKOTÁSOK (A MŰVEK KELETKEZÉSÉNEK IDŐRENDJÉBEN)
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Jézus (tudományos) halála
Vegyetek erőt! Folk Iván.
(A tudomány szemszögéből)
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
A sárospataki Rákóczi-vár udvari loggiája ( )
„Az asszonyok gyorsan eltávoztak a sírtól, félelemmel és nagy örömmel futottak, hogy megvigyék a hírt tanítványainak. És íme, Jézus szembejött velük,
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
N.3 Bibliai jelenetek Zene: Gregorian - Feel F:Laci.
N.10 Bibliai Jelenetek Zene: Gregorian - Feel F:Laci.
Zene: Gh.Zimfer - Summer snow
Alapige Jón 3,1-5.10; 4,1. 'Az Úr igéje másodszor is szólt Jónáshoz: Indulj, menj Ninivébe, a nagy városba, és hirdesd ott azt az üzenetet, amelyet én.
ALAPIGE: 1Kir 3,
Istenem mit tettem? Egy csaj története. Szuszi,ne szomorkodj ezen a szép napon!
Bibliatábor nyár Püspökladány.
Reneszánsz Madonnák (2008) 1.
Passió 14 stáció Készült:
ANDREA DEL SARTO
FRA ANGELICO
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
KÉT IGE Isten és Jézus dicsőségéről IMA
EGYHÁZI IMATALÁLKOZÓ AZ EURÓPAI ROMÁKÉRT április 12. csütörtök KDOBVI baracskai objektum.
Asztal- és életközösség Jézussal
Jézus, amint vagyok, úgy jöhetek hozzád,
A Grál. Grál Ikonográfiája: A 13/14. századi Montréal-de-Sos mellett egy barlangrajz a Grált tálként ábrázolja lándzsával, karddal és vércseppekkel
Ő az Úr, Ő az Úr! Meghalt értem a kereszten, Ő az Úr!
Készítette: Jon A. Palmer
BB Biblia-kör.
Barnett Newman: ( ) Ábrahám olaj, vászon 1949
Mi történt veletek? Egy csaj története. Végre 2 hét után kiengedtek a kórházból de…
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
Isten mondta.
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK! Elközelgett pedig a kovásztalan kenyerek ünnepe, mely húsvétnak mondatik.
Bízd Újra Életed Krisztusra!
Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Szól-e még Isten az emberekhez?
Mt 19,16-30.
Bibliaolvasás: "Íme az ember olyanná lett, mint miközülünk egy: tudja, mi a jó, és mi a rossz. Most azért, hogy ne nyújthassa ki kezét, és ne szakíthasson.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Giotto: Bevonulás Jeruzsálembe
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Húsvét II Vasárnapja A - év A - év J n 20,19-31 Mikor azon a napon, a hét első napján este lett, és a helyiség ajtaja, ahol a tanítványok összegyűltek,
Nagyböjt II Vasárnapja Á - év
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Amikor Jézus odaért, megtudta, hogy már négy napja a sírban van. Betánia pedig közel, mintegy félórányira volt Jeruzsálemhez, ezért a zsidók közül sokan.
Így szólt az ÚR igéje Jónáshoz, Amittaj fiához:
Flémalle-i mester (Robert Campin) (b. ca. 1375, Valenciennes,

Nagy-csütörtök C - év Jn 13,1-15.
Református istentisztelet
Miért olyan fontos a hit?
„48Azután így szóltak hozzá a zsidók: „Vajon nem jól mondjuk, hogy samáriai vagy te, és ördög van benned?” 49Jézus így válaszolt: „Bennem nincsen ördög,
XVII Évközi VasárnapC - év
Húsvét II Vasárnapja B év
Református istentisztelet
Húsvét III vasárnapjaC - év Jn 21,1-19.
CARAVAGGIO (ÉS MÁSOK) MAGDOLNA-KÉPEI
Giotto: Bevonulás Jeruzsálembe
Isten lakhelye.
„47Az első ember földből, porból való, a második ember mennyből való
Előadás másolata:

Jézus nevén szólította: „Mária!” Az megfordult, és így szólt hozzá héberül: „Rabbuni!” - ami azt jelenti: Mester. Jézus ezt mondta neki: „Ne érints engem, mert még nem mentem fel az Atyához, hanem menj az én testvéreimhez, és mondd meg nekik: Felmegyek az én Atyámhoz, és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.” Elment a magdalai Mária, és hírül adta a tanítványoknak: „Láttam az Urat!”, és hogy ezeket mondta neki. Ján

Sandro Botticelli, 1491 (Philadelphia, Museum of Art)

Titiano, c (London, National Gallery)

Cano Alonso (b. 1601, Granada, d. 1667, Granada)

Correggio c (Madrid, Museo del Prado)

Francesco di Cristofano között Firenze, Museo di Cenacolo di San Salvi

Fra Angelico Florence, Convent of San Marco

Lavinia Fontana 1581 (Florence, Galleria degli Uffizi)

Lucas van Leyden, 1519, Engraving

Albrecht Dürer 1510 Engraving

A keresztrefeszítés pénteki napon történt és közeledett a zsidó ünnep. Pilátus engedélyezte a az arimathiai Józsefnek és Nikodémusnak, hogy Jézus testét még aznap levehessék és eltemethessék. A közelben volt egy kert és abban egy új sírbolt amelyben még nem feküdt senki, ide helyezték el sebtében Jézus testét. A hét első napján Mária Magdaléna a sírhoz ment és látta, hogy a követ elvették előle. Elfutott Simon Péterhez és mondta neki, hogy az Urat elvitték a sírból és nem tudni, hogy hová lett. Amikor együtt visszamentek a sírhoz, látták, hogy valóban az valóban üres és csak a leplek voltak ott, amelyekkel Jézus testét fedték. Mária sírás közben betekintett a sírba és két angyalt látott bent. Mária azt mondta az angyaloknak, hogy azért sír „-Mert elvitték az én Uramat és nem tudom, hogy hová tették őt.” Ekkor Mária megfordult és maga előtt látta Jézust, de nem ismerte fel, azt hitte, hogy a kertész áll előtte.

Ezzel magyarázható valószínűleg, hogy az előzőekben látott képek mindegyikén, Jézus valamiféle kerti szerszámot tart kezében. Mária hitte és tudta, hogy Jézus feltámadott, neki nem kellett érintéssel meggyőződnie erről, ellentétben Tamással, aki azt mondta, hogy csak akkor hiszi el a feltámadást, ha kézzel megérintheti (illetheti) a sebeket. „Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd ide a te kezedet és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő.” Ján.20.