Szoftvertechnológia Bevezetés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Logisztika alapvetések.
Advertisements

Összefoglalás Hardver,szoftver,perifériák Memóriák fajtái
Hatékonyságvizsgálat, dokumentálás
Szoftverminőség, 2010 Farkas Péter. SG - Sajátos célok  SG 1. Termék / komponens megoldás kiválasztása  SP 1.1. Alternatívák és kiválasztási kritériumok.
INTERNET.
A szoftverek.
Új szolgáltatások bevezetése, térítéses szolgáltatások
Rendszerfejlesztés.
INFRASTRUKTÚRA MENEDZSMENT
Hol szökik a hatékonyság
Az ERP bevezetés „művészete” – avagy hogyan csináljuk mi.
Projektmenedzsment 2.. Egyszeri, komplex feladat tervezésére, kivitelezésére vonatkozó tervezet, kapcsolódó munkálatok sorozata, egyenként jellemző idő.
Intelligens szoftver megoldások acélszerkezeti tervezéshez.
50 éves a szegedi informatika
A szoftverek csoportosítása
Programozás alapjai A programozás azt a folyamatot jelenti, melynek során a feladatot a számítógép számára érthető formában írjuk le. C++, Delphi, Java,
Nagy Gábor MF01-M2.
A szoftver.
Bevezetés a gépi tanulásba február 16.. Mesterséges Intelligencia „A számítógépes tudományok egy ága, amely az intelligens viselkedés automatizálásával.
Minőségmenedzsment 1. előadás
Minőségmenedzsment 2. előadás
E-learning alapú távoktatásos képzés
Informatika.
Szoftverrendszerek fejlesztése
Megvalósíthatóság és költségelemzés Készítette: Horváth László Kádár Zsolt.
INFORMATIKA E-management E-business E-gyártás. Információ alapú gazdálkodás E-management E-business E-gyártás – E-minőségirányítás.
Brachmann Ferenc PTE-TTK/KTK A kurzus szerepe és célja A minőségbiztosítás általános alapelveire történő folyamatos hivatkozással áttekinti a szoftverminőség.
Brachmann Ferenc PTE-TTK/KTK 2009
Szoftvertechnológia Módszertanok.
Szoftvertechnológia Szoftvergyártás 2..
Szoftvertechnológia Rendszertervezés.
Számítástechnikai szoftver üzemeltető
S S A D M ELEMZÉSI ÉS TERVEZÉSI MÓDSZERTAN
Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Főiskolai Kar A Műszaki Tervezés Rendszerei 2000/2001 tanév, I. félév 1. előadás Bevezető a számítógépen.
valós-idejű helymeghatározás WLAN-nal
Matematika I. 1. heti előadás Műszaki Térinformatika 2013/2014. tanév szakirányú továbbképzés tavaszi félév Deák Ottó mestertanár.
Rendszertervezés Alapfogalmak; Az informatikai rendszer
Az információrendszerek kialakulása
15. óra A Windows XP alapjai
Fejlesztés Menedzser ismertető I.rész1 Fejlesztés Menedzser verzió Kibocsátva:
Információs rendszerek tervezése
Intézményi minőségfejlesztés (TÁMOP-3.1.8)
2014. június 12. Lackó Péter Clarity
Szoftver születik Eötvös Konferencia Köllő Hanna.
Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 1 AlapfogalmakAlapfogalmak Hardver, szoftver Bit, bájt.
Programozás, programtervezés
Visegrád, Könyvvizsgálat, Minőség-ellenőrzés és
Bevezetés a programozásba
2003. A környezeti helyzetfelméréstől a környezetirányítási rendszer auditálásáig Dr. Szegh Imre.
A fizikai réteg. Az OSI modell első, avagy legalsó rétege Feladata a bitek kommunikációs csatornára való juttatása Ez a réteg határozza meg az eszközökkel.
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
Intelligens Mérnöki Rendszerek Laboratórium Alkalmazott Matematikai Intézet, Neumann János Informatikai Kar, Óbudai Egyetem Mielőtt a virtuális térbe lépnénk.
Minőségköltségek.
Az MS Project szoftver alapfunkcióinak
Móricz Pál üzletfejlesztési igazgató Szenzor Gazdaságmérnöki Kft. XX. Információvédelmi fórum március 22. Információvédelmi kockázatfelmérés a szabványokban.
Szoftvertechnológia Rendszermodellezés. Az architektúra modell – a rendszert alkotó alrendszerek absztrakt reprezentációja Tartalmazhatja – az alrendszerek.
PROJEKTMENEDZSMENT. Projektmenedzsment a stratégia megvalósításának eszköze. Projekt egy-egy konkrét stratégiai program vagy részprogram.
Szoftvermenedzsment A szoftver fogalma programmodulok rendszerdokumentáció konfigurációs adatok, és ezeket tároló fájlok felhasználói dokumentáció a szoftver.
Szoftverek fajtái, rendszer- és felhasználói szoftverek
SIGNUM ….. Fejlesztési dokumentumokat kezelő rendszer Dr. Fenyő Róbert Ügyvezető igazgató.
S S A D M ELEMZÉSI ÉS TERVEZÉSI MÓDSZERTAN Structured Systems Analysis and Design Method.
KONFIGURÁCIÓKEZELÉS è A projektirányítás a költségekkel, erőforrásokkal és a felhasznált idővel foglalkozik. è A konfigurációkezelés pedig magukkal a termékekkel.
Informatika (Bevezetés az informatikába)
A problémamegoldás 7 lépéses módszere:
Készítette: Papp-Varga Zsuzsa
"Ha nem tudod, hogy hová mész,
MINŐSÉG BS 4778 "Egy termék vagy szolgáltatás jellemzőinek és sajátosságainak összessége, amelyek együttesen egy adott szükséglet kielégítésére képesek".
Igény a rendszerezett munkára
Tantárgyi követelmények Térinformatika BMEEOFT041
Nagy Attila1,2, Rovó László1, Kiss József Géza1
Előadás másolata:

Szoftvertechnológia Bevezetés

Szoftvertechnológia Szoftvertechnológia: a professzionális szoftvergyártás elméleti módszereivel és eszközeivel foglalkozik minden ország gazdasága szoftverfüggő egyre több rendszert szoftver irányít a nemzeti jövedelem jelentős részét szoftverre költjük

Szoftvertechnológia A szoftver ára Cél: dominál a szoftver költsége szoftver ár >> hardver ár fenntartási költség >> fejlesztési költség a fenntartási költség hosszú életciklus esetén nagyságrendekkel nagyobb lehet Cél: költséghatékony szoftverfejlesztés

Mi a szoftver? számítógépes programok és hozzá kapcsolódó dokumentációk követelmények tervezési modellek felhasználói kézikönyvek szoftver készülhet meghatározott vevő számára széles piac számára

Mi a szoftver? Általános Egyedi Új szoftver készülhet felhasználók széles rétege számára fejlesztett szoftver excel, word, access, stb. Egyedi egy megrendelő egyedi igényei szerint készül Új szoftver készülhet új programok írásával általános szoftver konfigurálásával létező szoftver újrafelhasználásával

Szoftvermérnökség a szoftvertechnológia mérnöki tudomány a szoftvergyártás minden lépésével foglalkozik a szoftvermérnök munkája végzéséhez felhasznál szisztematikus tervezési elveket megfelelő eszközöket és technikákat a megoldandó probléma a fejlesztési kényszerek a felhasználható erőforrások függvényében

Szoftvermérnökség a szoftvermérnök a számítástudomány a jól használható szoftver kifejlesztésének praktikus kérdéseivel foglalkozik a számítástudomány alapvető elméleti kérdésekkel foglalkozik ma még nem képes a szoftvermérnökség megfelelő elméleti alátámasztására

Szoftvermérnökség a rendszermérnök a szoftvermérnök számítógép-alapú rendszerek tervezésének minden kérdésével foglalkozik hardver-, szoftver-, folyamatmérnöki teendők részt vesz a rendszer specifikációjában rendszertervezésben a rendszerintegrációban a beüzemelésben a szoftvermérnök ennek egy részfolyamatáért felelős