Hajléktalanok és társadalom Hajléktalanok és média Szántó Tamás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Kompetencia és Tanácsadó Központ bemutatása Tóth Zsófia Kata Szociális Szolgáltatásokért Egyesület Pécs, október 28.
Advertisements

A Családoktól tanulunk Kutatást végezte: Hegedűs Réka és Dávid Beáta 2005 Home-Start International Otthon Segítünk Alapítvány MTA Szociológiai Kutatóintézet.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV „A felsőoktatás.
JHS újratöltve, avagy a Gondoskodó Technológia!
A regisztrált diplomás munkanélküliek helyzete a fővárosban Előadó: Vass István igazgató
Támop / Vas Megyei Önkéntes Centrum Központban az önkéntesség március1.
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
Az adományozás fogadtatása a médiában Kutatási eredmények október.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A kutatási program rövid bemutatása
Szociális szervezetek információs társadalmi pozíciója – kutatási beszámoló – Székely Levente INFONIA Alapítvány
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV „A felsőoktatás.
Dr. Szalka Éva, Ph.D.1 Statisztika II. VII.. Dr. Szalka Éva, Ph.D.2 Mintavétel Mintavétel célja: következtetést levonni a –sokaságra vonatkozóan Mintavétel.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
SZAKDOLGOZAT CÍME szakdolgozat
Felügyelési tapasztalatok Konzultáció könyvvizsgálóknak Fülöp Tamás Pénztárak felügyeleti főosztálya.
Intézményi pályakövetés központi támogatása - TÁMOP Educatio Kht. Horváth Tamás felsőoktatási igazgató Budapest, március 24.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Széchenyi István Egyetem, Győr
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Igénymérés a 2010/2011-es tanévben Beszámoló Összeállította: Fülöp Lászlóné Minőségirányítási vezető.
2008. december 10. Látássérült személyek elemi és foglalkozási rehabilitációja programzáró konferencia december 10.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Az EU-s hálózati munka tapasztalatai a hajléktalan- ellátásban FEANTSA
DEBRECEN VÁROS SZOCIÁLIS
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
Szabados Tímea és Wéber Andrea (EBH) október 26. Intézményekbe vetett bizalom és jogtudatosság a mai magyar társadalomban (Kutatási eredményeink.
Miért érdemes az eMagyarország hálózathoz tartozni? Az eMagyarország hálózat működése kézzelfogható eredményekkel járul hozzá a társadalom és a gazdaság.
eMagyarország Program
A kutatás munkafolyamata és munkaeszközei © Turóczyné Veszteg Rozália Felnőttképzési szakértő Szolnok
Brettner Zsuzsanna PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék
Éghajlatváltozás Környezettudatossági felmérés A Greenpeace, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország részére.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
 Alapító tagjai az ELTE jogász, szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus hallgatói, akik az ELTE ÁJK Pártfogói.
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
KUTATÓ KERESTETIK című projekt a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága szervezésében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával "A tehetséggondozás területén.
Szakdolgozat címe Szakdolgozó neve Konzulens: Konzulens neve
A projekt általános szakmai célkitűzései
Confidential & Proprietary Copyright © 2010 The Nielsen Company Hirdetési formák lakossági elfogadottsága Piackutatási eredmények Január.
TÁMOP /1 Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Hartal Katalin Marcali Kistérségi Többcélú Társulás.
Foglalkoztatási Információs Pontok Békés megyében
BMSZKI Szabolcs utcai Átmeneti Szálló bemutatása
A SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ SZEKTOR MUNKAHELYI JÓL-LÉT ÉRZETE.
Útmutató a szakdolgozat elkészítéséhez
Szükségletfelmérés TÁMOP /1.
18 éves tankötelezettség A probléma és a kutatás rövid bemutatása Mártonfi György Budapest január 27.
Királyné Kerék Anikó programvezető OFA Hálózat – Nyugat-dunántúli Regionális Iroda „KoopeRáció projekt hálózatépítéssel kapcsolatos kérdőíves felmérés.
Lakosok véleménye a Magyar Honvédségről február 21. Domokos Tamás.
Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) A Támogatott.
E 5. Együttműködések a humán szolgáltatásokban
Vállalkozói mikrohitelek
Máté Szilvia programvezető OFA Hálózat - Észak-Alföldi Regionális Iroda „KoopeRáció projekt hálózatépítéssel kapcsolatos kérdőíves felmérés eredményének.
Mentálhigiénés team működése kórházunkban
TÁM-PONT A TESSÉK! Közhasznú Egyesület és a Törökbálinti Kórház mentálhigiénés segítő programja egészségügyi dolgozók számára.
PwC Informatikai kockázatkezelés a gyakorlatban Hétpecsét Információbiztonsági Fórum március 22. Előadó: Viola Gábor, CISA.
Munkatársak alkalmasságának vizsgálata „Szolgálni, mint a fény”
Magyarország Problématérképe Kutatási terv M.A.F. - SzIA Budapest, December 10.
A kiemelt projekt eredményei: a módszertani feladatok és a hálózatépítés tükrében Avagy az „emberorientált” hálózat működése a hajléktalan-ellátáson belül.
TÁMOP projektek megvalósításának „nyeresége” Kemecsei Judit – Hajléktalanokért Közalapítvány TÁMOP / december 13. Miskolc.
TEHETSÉG MENTORÁLÁS A PEDAGÓGIA MAGASABB SZINTJÉN HUJBER TAMÁSNÉ KOVÁCS GABRIELLA KAPOSVÁRI KLEBELSBERG KÖZÉPISKOLAI KOLLÉGIUM.
TÁMOP A-14/ „TIE”-KUTATÁSOK DECEMBER ZALAEGERSZEG.
Kommunikáció és tömegkommunikáció. Sorold fel a kommunikáció közvetett formáit!  Audiovizuális  Vizuális  Auditív.
Lakosok véleménye a Magyar Honvédségről
Towards an Effective Regional Resource Allocation (TERRA) Zárókonferencia Nagyvárad, március 19. A projekt rövid bemutatása - célok és eredmények.
A magyar és az osztrák szaktanácsadási rendszer összehasonlító vizsgálata a gazdálkodók körében végzett kérdőíves felmérés által VÉR ANDRÁS - CSER.
Kommunikáció és tömegkommunikáció. Sorold fel a kommunikáció közvetett formáit!  Audiovizuális  Vizuális  Auditív.
RSZTOP „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása” Megvalósítás a partneri együttműködés tekintetében a kiegészítő étkezés.
Előadás másolata:

Hajléktalanok és társadalom Hajléktalanok és média Szántó Tamás

A hajléktalanság Személyes tapasztalatok (szoc. ellátó rendszer, egyoldalú tájékoztatás)Személyes tapasztalatok (szoc. ellátó rendszer, egyoldalú tájékoztatás) A hajléktalanok életkörülményeiA hajléktalanok életkörülményei Világszerte megoldatlan társadalmi probléma – folyamatos aktualitásVilágszerte megoldatlan társadalmi probléma – folyamatos aktualitás 2010 az Európai Unióban a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem éve2010 az Európai Unióban a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem éve

A szakdolgozat módszertana Kiindulási pont: A média elsősorban a téli krízis időszakában foglalkozik a témával. Vegyes módszertan (elméleti alapok, kérdőív, interjú) Cél: egy új megközelítés bemutatása

Kérdőíves felmérés nem reprezentatív felmérés, kérdőíves mintavételi formábannem reprezentatív felmérés, kérdőíves mintavételi formában válaszadók véletlenszerűen (személyes megkeresés, internet) kerültek kiválasztásra, a felnőtt korú lakosságbólválaszadók véletlenszerűen (személyes megkeresés, internet) kerültek kiválasztásra, a felnőtt korú lakosságból Cél: a válaszadók hajléktalansággal kapcsolatos ismereteinek és a témához való viszonyulásuk felméréseCél: a válaszadók hajléktalansággal kapcsolatos ismereteinek és a témához való viszonyulásuk felmérése

Eredmények Tavasz: 6% Nyár: 4% Ősz: 9% Tél: 100% egyik sem: 0%

 Személyesen: 24%  médián keresztül: 11%  mindkettő (média+személyes): 64%  egyik sem: 1%

Interjúk a szociális szférában dolgozó szakemberekkel Cél: kapocs a társadalomhoz - a háttér megszólaltatásaCél: kapocs a társadalomhoz - a háttér megszólaltatása Alanyok:Alanyok: Figeczki Tamás, a MÖSZ Debreceni Szociális Központjának vezetőjeFigeczki Tamás, a MÖSZ Debreceni Szociális Központjának vezetője Szemerédy Zsolt a ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft Gondozási Központjának vezetőjeSzemerédy Zsolt a ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft Gondozási Központjának vezetője Megfigyelés: média ellenző és média használó szakemberMegfigyelés: média ellenző és média használó szakember

A kommunikáció: híd a szakadék fölött

A szakdolgozat után A Város Mindenkié – kapcsolat felvétel, fordításokA Város Mindenkié – kapcsolat felvétel, fordítások Publikálás a témábanPublikálás a témában

„Az utcán ember nem alhat.” Figeczki Tamás a debreceni MÖSZ vezetője

Köszönöm a figyelmet.