SZIGORÚ PRÓBA VISSZATÉRT ESÉLYEK

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiáltó világ.
Advertisements

Vegyszer okozta sérülés diabetes lábon és annak következményei
Szívbetegség és várandósság
Alapszintű újraélesztés (BLS) elmélet
A BEVÁSÁRLÁS VESZÉLYEI AVAGY A T.I.A. SPECIÁLIS ESETE
Az egészségügy átalakítása közgazdász szemmel A tervezett reformok hatásai Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató Intézet Kft.
 1. Szociális:  - a lakás 1 órán belüli elérhetősége  - telefon 24 órán át  - gépkocsit nem vezethet a beteg: hazaszállítását meg kell oldani.
Tápláltsági problémák a Crohn- és colitises betegeknél
HARTMANN-RICO HUNGÁRIA KFT.
Az ulcus cruris hydrochirurgiai kezelésének lehetősége
A Mobil Orvosi Segélyhely (MOS)
Sebkezelés szisztémás lupus erythematosusban
Diaverum Dialízis Központ, Szeged
Vitamin ABC(D)HE(K) Dr Tóthfalusi László
13. Tétel.
Cink-hyaluronát az égések ellátásában
Dr. Lovász Sándor Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Urológiai osztály
(A tudomány szemszögéből)
Az SAP bevezetése a Debreceni Egyetemen
Az entalpia és a gőzök állapotváltozásai
Mentők riasztása Tűzoltók riasztása Rendőrség riasztása
Inzulinkezelés 1-es és 2-es típusú diabetesben Dr. Fövényi József
A szívelégtelenség diagnózisa június Dr. Andréka Péter Semmelweis Egyetem II. sz. Belgyógyászati Klinika.
A veseelégtelenség és az össszmortalitás-,
OSZTÁLYON, VAGY AMBULANCIÁN? LEHETŐSÉGEK ÉS KORLÁTOK A NEUROPATHIÁS-LÁB KEZELÉSÉBEN DR.MECSEKY LÁSZLÓ DIABÉTESZ LÁB AMBULANCIA MEDI-DHORO KFT, HTS MEDICAL.
DIABÉTESZ LÁB AMBULANCIA
Nehezen gyógyuló sebek ellátása. Versiva® XC™ elgélesedő habkötszer
Ápolóeszköz kölcsönzés Négy hónap tapasztalatai Dr Pusztai Erzsébet.
DEOEC Sejtterápia Klinikai Közont
Csecsemők táplálási szokásai Magyarországon
Nehezen gyógyuló fekély kezelése ezüstionos kötszerrel
Dr. Sugár István Semmelweis Egyetem II.sz. Sebészeti Klinika
Szegénység és egészségi állapot
Vitamin ABC(D) Dr Tóthfalusi László
THALIDOMID SZEREPE MYELOMA MULTIPLEX KEZELÉSÉBEN
A 2-es típusú diabetes mellitus kezelési stratégiája az új orális antidiabetikus gyógyszerek megjelenésének tükrében dr. Bandur Szilvia, dr. Szépkúti Sándor.
Kirschner Róbert, Pécsvárady Zsolt
Az Egynapos Sebészet 6 éves tapasztalata Budaörsön
DIABETESES LÁB – PREVENCIÓ VAGY AMPUTÁCIÓ?
Megyeri Istvánné – Dr. Nagy Imre: Jávorszky Ödön Városi Kórház, Vác
Klasszikus terápia. Dr. Domján Gyula KEZELÉS Kezelés nélkül súlyos betegség esetén 1 év alatt a betegek  80 %-a meghalt. Corticosteroid (CS) és cyclophosphamid.
Mindig az a drága, ami többe kerül? Kis Zoltán Balassa János Kórház.
CT vezérelt biopsziák.
Tapasztalatok az orvosi szociológia oktatásával a Semmelweis Egyetemen
VÉRSZEGÉNYSÉG Amennyiben a vörösvértestek, vagy a hemoglobin száma egy bizonyos határ alá csökken, vérszegénységről, más néven anaemiáról beszélünk.
FOLYADÉKVESZTÉS ÉS REHIDRÁCIÓ
Magyar Parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága rézére Készítette: Szilvásy Péter december 4.
Kormányszóvivői tájékoztató T ö b b e n, j o b b a n, t o v á b b Zöld könyv az egészségügyről.
A hippokratészi eskü értelmezése
A városmegújítás, mint a helyi gazdaság hajtómotorja Határmenti régió fejlesztésének lehetőségei Június 24. Brunda Gusztáv, Inno-nivo Kft., Salgótarján.
„Az igazi kérdés nem az, mennyit javultál tegnapi önmagadhoz képest, hanem, hogy milyen jól teszed a dolgod versenytársaidhoz képest.”
Pesszárium-Terápia „Dare to care“
Csészealj pesszáriumok – Lyukacsos csészealj pesszáriumok
Képzési és Kimeneti Követelmények A gazdaságtudományi képzési terület tapasztalatai László Gyula Budapest, február 9.
Szövődmények felismerése, ellátása
Légzőszervrendszer betegségei
Ahogy a szakfőorvos látja
Dr. Ladányi Erzsébet FMC hálózati orvos-szakmai igazgató
„a gyakorlat a legjobb tanítómester, igazi gazdákat ez formál" (Tessedik Sámuel) Román István agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár március.
A pénz nem boldogít . Egy ember, akinek 3 milliárdja van, semmivel sem boldogabb, mint az, akinek csak kettő van…!
Kiégett radiográfusok: Merre van a kiút?
„Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben – Területi együttműködések kialakítása” TÁMOP B Magyar Kórházszövetség XXVII.
Sikeres várólista csökkentés! Miért vár több beteg? Dr Zétényi Ágnes, dr Csiba Gábor Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház.
2003. május 21. ÜZLETMENETFOLYTONOSSÁG ÉS KATASZTRÓFA ELHÁRÍTÁS TERVEZÉSE Jakab Péter igazgató Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. Bankbiztonság.
Magyar Közgazdasági Társaság Vándorgyűlése, Pécs, 2011 szeptember 30.
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
A VITAMINOK SZEREPE A PONTY LÁRVÁK NEVELÉSÉBEN B. Papp Zsuzsanna, Révész Norbert, Shivendra Kumar, Adorján Ágnes, Bogárné Csávás Katalin és J. Sándor Zsuzsanna.
Új pályainformációs eszközök - filmek Czanik Gábor.
Gerincvelősérültek rehabilitációja Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, Budapest október 5. Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, Budapest 2015.
Előadás másolata:

SZIGORÚ PRÓBA VISSZATÉRT ESÉLYEK MISEK Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház Nonprofit Kft-MISKOLC SZIGORÚ PRÓBA VISSZATÉRT ESÉLYEK TWO2 KEZELÉS ELSŐ HAZAI TAPASZTALATAI DR.MECSEKY LÁSZLÓ DIABÉTESZ LÁB AMBULANCIA MEDI-DHORO KFT MISKOLC, BUDAPEST, BALASSAGYARMAT

A SEBGYÓGYULÁS LEGFONTOSABB FELTÉTELEI Debridement Oxygen (perfusio) Nedves sebkörnyezet Infekció kontroll Nutriciós status (fehérje-albumin, pre albumin, se transferrin, nitrogen balance ..CH, Zsír, Vitamin, Só-víz háztartás) Tehermentesítés/kompressziós terápia

LOCAL TCPO2 HATÁS 1970 ÓTA ISMERT TERÁPIA HYPOXIÁS SEJTEK- KÖZVETLEN OXYGENISATIO BAKTERICID HATÁS

INTERMITTÁLÓ KOMPRESSZIÓ HATÁSA PERFUSIO STIMULÁLÁS PERIFÉRIÁS OEDEMA CSÖKKENTÉS ANGIOGENESIS STIMULÁCIÓ COLLAGÉN SZINTÉZIS STIMULÁCIÓ FIBROBLAST, LEUKOCYTA FUNKCIÓ ERŐSÍTÉS

EGY ÚJ MÓDSZER BEVEZETÉSE A mai magyar valóságban könnyű félrevezetni a beteget, mert a hivatalos gyógyítás presztizse romokban hever, az internetes információ dömping, a media felelőtlensége csak melegágya a sarlatánságnak. AZ ORVOS FELELŐSSÉGE NAGY, HA SZAKMAI VÉLEMÉNYT KELL ADNI! A TWO2-T SZIGORÚAN TESZTELTEM, ÉS KIÁLLTA A PRÓBÁT. NEHEZEBBEN GYÓGYULÓ SEBET, MINT A DIABÉTESZES ISZKÉMIÁSÉT NEHÉZ TALÁLNI. (Wagner 4, S(AD)SAD 3C, UT D3) A KIVÁLASZTOTT BETEGEK EGYTŐL-EGYIG SZAKMAILAG KORREKT INDIKÁCIÓJÚ MAGAS AMPUTÁCIÓT UTASÍTOTTAK EL.

EGY ÚJ MÓDSZER BEVEZETÉSE 4 BETEGET VÁLASZTOTTUNK A RÖVID TESZTELÉSI IDŐSZAKRA Mind a négy beteg sebe megfelelt a korábbiakban vázolt kritikus jelzőnek. A kezelést naponta (munkanapokon) folytattuk, de technikai okokból a kezelésben szünetek is voltak átlagosan 10 x , 1-1 órás kezelés történt

VISSZATÉRT REMÉNYEK HA A gangraena progressziója megáll, demarkáció megkezdődik, seb sarjadásnak indul, beteg már nem tépi le magáról a korszerű kötszereket az elviselhetetlen éjszakai nyugalmi fájdalom miatt, szubjektív panaszok napról napra csökkennek ELEGENDŐ BIZONYÍTÉK ARRA, HOGY A MÓDSZER JÓ, A PROFESSZIONÁLIS TERÁPIÁNAK ÚJABB FEGYVERÉVEL LEHETÜNK GAZDAGABBAK.

TAPASZTALATOK 1. a módszer alkalmazása könnyen megtanulható az eszköz kezelése egyszerű és biztonságos a javasolt nyomás jól tolerálható, (30-50 mbar) a magasabb nyomás az egyszer használatos mandzsetta gondos felhelyezésével lehetséges csak (a végtag részlegesen borotválandó, ha a mandzsetta nem fekszik fel rendesen)

A BETEG ELŐKÉSZÍTÉSE, KÖTÉSCSERÉK: TAPASZTALATOK 2. A BETEG ELŐKÉSZÍTÉSE, KÖTÉSCSERÉK: a kezelési időszakra célszerű olcsóbb kötszereket alkalmazni, de a seb kiszáradását minden körülmények között meg kell akadályozni. (gélek?) a beteg végtag eszközbe helyezésekor plusz kötéscserék szükségesek, ezért a több napig seben hagyható kötszerek alkalmazása nem célszerű

TAPASZTALATOK 3. DEBRIDEMENT az alkalmankénti necrektomiát az O2 kezelés végén célszerű elvégezni vérzés veszélye miatt.

A.B-né 94 é.

B.GY-né 84é.

SZ.F. 65 é.

H.R.79 é.

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!