ATL - mit hirdessünk és hol?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mennyi az annyi, avagy a szegedi médiumok olvasottsága, hallgatottsága, nézettsége az Informédia felmérései alapján szeptember 11.
Advertisements

[fre ]. Internetezők – internethasználat alakulása, Megj.: rendszeres olvasó = rendszeres olvasója bármelyik laptematikának Forrás: Szonda.
MEGÉRKEZETT A LEGNAGYOBB VIDEÓHIRDETÉSI FELÜLET A MAMMUTMAILRE! ÚJ HIRDETÉSI FORMA ÚJ.
Reklámhatékonyság növelése retargetinggel. A hatékony display kampány: minimális költséggel maximális konverzió. 2/10 Hogyan lesz hatékony egy kampány?
A helyi sajtó távlatai. 2 A médiapiac mozgásban van  „Sajtó” alatt a klasszikus médiumok mindegyikét értjük (tv, rádió, nyomtatott sajtó, közterület,
??? Reklám!!!.
Kovács Dóra PHD, business director
Digitalizáció: Szép új világ?
Magyar Reklámpiac 2008 Reklám-média konferencia április 9. Mihálszki Zsuzsa.
Internetes látogatottsági statisztikák
Eurosport Média ajánlat 2014.
Ösztönöktől vezérelve Megújuló csatornánkon lankadatlanul űzzük tovább a prédát szárazon és vízen egyaránt. Stábunk a vadászat és horgászat neves képviselőivel.
Közösségi marketing aktivitások a sertéshús piacon Dr. Simon Péter MT Zrt. – AMC 2013.
Budapest, február 18. Hol és hogyan hirdessünk szűrőprogramot? - ami bevált, és ami nem…,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben’’
Keresőmarketing Nap 2007 A keresés mindent visz? Avagy a keresés szerepe a mindennapokban… Darvas Péter Szonda Ipsos.
Hatékony e-commerce hirdetés az Árukeresőn. Az Árukeresőről • Magyarország piacvezető árösszehasonlító oldala • Operáció 5 országban (HU, TR, RO, BG,
A Privátbankár portál tartalma •Online gazdasági hírszolgáltatás témakörökre bontva – főbb rovatok: –Befektetési hírek –Bank rovat –Biztosítási tudnivalók.
BRANDÉPÍTÉSSEL AZ ONLINE ÉRTÉKESÍTÉSÉRT Budapest,
2010. szeptember 13. Egészség rovat ajánlat.  a CEMP női életmód oldala  célcsoportja a év közötti, aktív, Esomar AB státuszú, nyitott, igényes,
?. Forrás: gemius/Ipsos Audience – szeptember.
NIVEA For Men Mobil internet kampány Gábos Anna, NIVEA FOR MEN – a NIVEA férfias oldala…
2007 szeptember 13. helyi nyilvánosság, helyi közélet helyi média.
Business Day 2009 Hogy látják a kutatók a jövőt? 2009.október 2. Mihálszki Zsuzsa TNS Media Intelligence.
Jobbágy Tamás MEC MediaLab
Önkormányzati kommunikáció és a helyi nyilvánosság
Lilla útja a sikerig– a Lilla magazin kampánya szeptember 11.
Instore Média a döntés előtti pillanatban
A NEW WAVES csapat bemutatja: Airwaves – Válaszd a kihívást! Országos Média Verseny 2010 Döntő Készítették: Orova Zita, Totth Ádám, Vadász Kinga (Budapesti.
5. Média.
MIBŐL ÁLL A TÉVÉMŰSOR MIBŐL ÁLLNAK A TÉVÉK MIBŐL ÁLL A MÉDIARENDSZER Riport, hírműsor médiastruktúra.
Reklámkutatás Budapest, A különböző reklámfelületek mérése.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Marketing KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
6. Tétel Új üzletét szeretné reklámozni
AZ ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM KOMMUNIKÁCIÓJA.
A reklámköltések alakulása Magyarországon Forrás: Mediagnózis Milliárd Forintban.
„ Átszűrődő üzenetek'‘ Liliom programok Paplanos Péter PR Manager Lilly Hungária Kft.
Mozireklám Készítette: Kovács Zoltán.
Új hirdetési megoldások a televíziós piacon
Jegyezz médiarészvényt!. MagyarVendor Sziget Kft. Az econet.hu Nyrt. PRINTRÁDIÓ ONLINEEVENT.
A helyi média, mint hatékony reklám felület – Fehérvár Médiacentrum
A megye napilapja= a hatékony hirdetéshordozó. 4 megye: Fejér, Vas, Veszprém, Zala 5 napilap: Dunaújvárosi Hírlap, Fejér Megyei Hírlap, Napló, Vas Népe,
Iwiw bemutatkozás. Internetezők – internethasználat alakulása, Megj.: rendszeres olvasó = rendszeres olvasója bármelyik laptematikának Forrás:
18-39 évesek elérése. Internetezők – internethasználat alakulása, Megj.: rendszeres olvasó = rendszeres olvasója bármelyik laptematikának Forrás:
Közösségi érték (public value) vizsgálat Budapest, Szonda Ipsos.
Máth András, Ringier tanácsadó – OAG Szakmai Nap Marketing és kutatás hogyan segíthet a kutatás.
A médiaelemzések lehetőségei és buktatói GKI-EKI Egészségügykutató Intézet Kft. Skultéty László 1/21.
DM kampány Készítették: Gémesi Julianna Kemensky Angéla.
Az inforadio.hu hírportál látogatottsági adatai Medián – Webaudit
A Zalaegerszegi Televízió nézettségi mutatói A felmérés április- májusában készült.
Célzott partnergyűjtés (lead generation) IDG Magyarországi Médiaszolgáltató Kft Budapest, Madách Imre út Tel: (1) Médiaajánlat Új,
Fischer András© 1 A tudományos kommunikáció esélyei a televízióban - Hogy érzi magát bátyám? - Köszönöm kérdését, jól. - Kifejtené egy kicsit bővebben?
A sajtókommunikáció lehetőségei, főbb eszközök
Hallgatói kommunikációs csatornák, a hallgatók mozgósításának eszközei a sportszervezésben Debrecen, szeptember 3.Készítette: Barota László.
KUPONLINE Avagy ahol az online és az offline eladás összeér Besenyei Kálmán.
Miért a facebook-ot válasszuk kampány felületnek?  2011 júliusától decemberig fő, ezzel elérve a felhasználót  40. hely a világon.
1 Az igazság ideát van? Montskó Éva, mtv. 2 Célcsoport Az alábbi célcsoportokra vonatkozóan mutatjuk be az adatokat: 4-12 évesek,1.
Megjelenési ajánlat Index.hu.
„Még nagyobb, még hatékonyabb…” JUVENTUS MÉDIA I.FÉLÉV
Szilágyi Árpád online üzletág vezető M-RTL Zrt.
Ösztönöktől vezérelve Megújuló csatornánkon lankadatlanul űzzük tovább a prédát szárazon és vízen egyaránt. Stábunk a vadászat és horgászat neves képviselőivel.
Médiamutatók és alapfogalmak. CPT SOV Target Audience OTS Affinitás 30 EQ GRP CPP Kummulált reach CACA GRP Reach Effective reach 1+…….4+ SOS net cost.
2012 elé – a kijózanodás éve Külső gazdaság: Árfolyam, GDP, aktív-inaktív arány, vásárlóerő Reklámpiac: nincs friss pénz, nincs új márka – a maradók.
MAGNE B6 – A NAGYY STRESSZ TESZT Uniomedia Zrt.. A PROJEKT CÉLJA A Magne B6 ismertségének támogatása, valamint az eladási volumen növelése, branded megjelenések.
A mérhetőségtől a televíziós hatékonyságig Két azonos nézettségű reklámszpot értéke azonos? Az RTL Klub és az r-time között végzett reklámhatékonysági.
Mit tudunk a fiatalok médiafogyasz- tásáról?. Fiatalok, diplomások, de mégis néznek televíziót! 318 perc naponta Forrás: AGB Nielsen; 2013 jan-márc.
3+1 lábú: kreatív + konzervatív ötletek ATL + BTL megjelenés Duális kampány 1,5 M Ft-os keret Budget A célcsoport szórakozási felületei Jelenlegi autójuk.
A tévés főműsoridő a célkeresztben Látogatottsági adatok után már nézettségi adatok?! Mester Sándor [origo] értékesítési igazgató T-Online Magyarország.
Hatékony kereskedés és marketing az interneten
Közérdekű agrárinformációs szolgáltatások
Hogyan előzz be kisvállalkozóként
Előadás másolata:

ATL - mit hirdessünk és hol?

Minek hirdetni? Bizonytalan a hatása; Az orvosnál/gyógyszerésznél dől el minden; A látogatók rendszeres kapcsolatai megoldják a kérdést; Sok pénzbe kerül; Hogyan lesz értékelhető márkaismertség? Mindig az vásárol akinek szüksége van rá? … és ha nem tudja, hogy szüksége lenne rá?

Miért kell az ATL? mert megfelelő tömegre van szükség; mert a célcsoport nem érhető el az egyéb felületeken; mert nem tudják, hogy van segítség; mert a hiedelmek erősek; mert aktív figyelemre tart igényt az üzenet; …… mert a versenytárs már használja;

Mitől lesz jó egy kampány? eléri a célcsoportot megfelelő médiaválasztás hatékony felülethasználat releváns üzenet figyelemfelkeltő vásárlásra késztet

Milyen csatornát válasszak? I. Gyártás Média költség Elérés Televízió ++ +++ Rádió - - - +/- Közterület + Sajtó Internet Forrás: IPSOS NMA 2005-2009

Milyen csatornát válasszak? II. Forrás: IPSOS NMA 2005-2009

Médiapiaci trendek

Piacvezető online médiumok látogatottsága Forrás: Webaudit, hétköznapi egyedi látogatók

Ha nem nálunk van egy hír először, így járunk

A legtöbb nézőt vonzó műsorok nézettségének alakulása Peak AMR% 2005 2006 2007 2008 2009 Forrás: AGB Nielsen Arrianna, 2005-2009

Napilapok olvasottságának alakulása Forrás: IPSOS NMA 2005-2009

Forrás: TNS MI, ADEX Spot 2009 A válság ellenére is folyamatos hirdetésnövekedés tapasztalható a gyógyászati szektorban 2005 és 2009 között Millió Ft (listaár) Forrás: TNS MI, ADEX Spot 2009

Forrás: TNS MI, ADEX Spot 2009 A gyógyászat, gyógyhatású készítmények szektor médiaszerkezetét a TV uralja ezer Ft (listaár) Forrás: TNS MI, ADEX Spot 2009

Helyénvaló az ennyire egyoldalú eszközválasztás? A fogyasztók egyre növekvő része nem néz televíziót; A reklámelutasítás a televízióban a legmagasabb; A reklámzaj, versenytársi megjelenés valószínűsége magas; A tematikus megjelenés lehetősége minimális; Az aktív figyelmet csak a dömping-sugárzással lehet ellensúlyozni; Csak a legnagyobb márkáknak ad ez esélyt;

Egy átlagos kampány alakulása RCH% A célcsoport 5,7%-a elérhetetlen az újságokban való megjelenés nélkül A Blikk bevonásával 2 nappal korábban teljesül ugyanaz a RCH%, mint kizárólag televíziós kampány esetében így 65,1 GRP-t lehet megtakarítani 4. nap: 1 db 1/3 a Blikkben listaár: 1.202.850 Ft 9. nap: 1 db 1/3 a Blikkben listaár: Forrás: AGB Nielsen Arianna, 18-49 (célcsoport) 3+

Innovatív hirdetési felület használat

Innovatív hirdetési felület használat

Innovatív hirdetési felület használat

Köszönöm a figyelmet!