Keresztyén HIT és lelki egészség

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

A hűtlenség ellenszere
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Bibliai lelkigondozás Mi a célja? A materialista és a humanista ugyanarra törekszik: Érezze jól magát a segítséget kérő Önértékelésében Társkapcsolataiban.
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
A házasság még nem a mennyország
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
Folyamodjatok az Úrhoz,
Panasz utca Elköltöztünk
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
A SIKERES ÉLET TITKA.
Milyen zajos, nyüzsgő város! S mi egy lelket sem ismerünk. Ne aggódj testvér! Szombaton elmegyünk a folyóparton levő imahelyre. Isten majd gondoskodik.
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
„Köszönöm Istenem az édesanyámat!
Mikor gyóntam utoljára?. Milyen gyakran szoktam áldozni?
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ ig Az okos istentisztelet.
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
"HOROSZKÓP". Január 1.- és december 31. között születtél?
Kedves barátom Mért vagy szomorú, és miért nem vidám?
Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
ISTEN hozott köztünk!.
Terhes örökségeink A társaddal együtt megkapod a rokonságát és a múltját is: gyermekkora élményeit, hiányait és lelki sebeit Lehet, hogy csak később tudod.
Asztal- és életközösség Jézussal
A boldogság is kegyelemből fakad
Az én szüleim és a te szüleid
Szeretet nélkül kapcsolat-romboló erő, szeretettel kötőanyag
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
Készítette: Jon A. Palmer
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Az élet igéje december „Ám azoknak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek.” (Jn 1,12).
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
A lábaidnál jó, hát hadd maradjak még, hisz Veled lenni, ez az otthonom. Úgy lenyűgöztél, szeretve rám néztél, hogy ellenállni nincs erőm, tudom…
ISTEN hozott köztünk!.
Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.
Novéna Jezsuita Hivatásokért november 5. Első nap.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Isten mondta.
JÓ REGGELT !.
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Folyamodjatok az Úrhoz,
Gyermek, akit kölcsönkaptál. Anna példája (1Sám 1,11) Erős fogadalmat tett (Anna), Erős fogadalmat tett (Anna), és ezt mondta: és ezt mondta: Seregek.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Atyám, megigazítottad életem, Jézus Krisztus igazsága Enyém lehet
– és mitől működhetnek – a Biblia házassági tanácsai?
Református istentisztelet 2014 december 28 óév utosló vasárnap.
Mit jelent önmagunk és mások szeretete?
Igeolvasás.
Igeolvasás „1Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. 2Ismerek egy embert a Krisztusban: tizennégy.
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Értékeld az elmúlt évet:
Református istentisztelet
A teremtő és gondviselő Atya
VIII. A Szentlélek Isten
Előadás másolata:

Keresztyén HIT és lelki egészség Az élő hitű keresztyén ember lehet-e lelkileg beteg? Lehet-e depressziós, kényszeres, szorongó, anorexiás, perfekcionista, munkamániás? Küzdhet-e csökkentértékűségi érzéssel, szenvedélybetegséggel? Lehetnek-e társkapcsolati zavarai? Szenvedhet-e valamilyen pszichózisban? Lehet-e homoszexuális? Ha nem gyógyul ki ezekből, akkor talán nem is hívő igazán? kicsi a hite? vagy rosszul és keveset imádkozik? Készítette: Pálhegyi Ferenc

Kicsoda számodra Isten? Földön túli szolgáltató? Buldózer: eltolja utadból az akadályokat, hogy céljaidat elérhesd Kedélyjavító tabletta: Vele jobba érzed magad Automata: bedobod a hitet, Ő kiadja, amit kértél Megbocsájt, „hiszen az a mestersége” (Voltaire) Kicsoda az életed ura? Isten, vagy te magad?

Higgy – és minden lelki problémád megoldódik! Ez az egyik téves állítás. A hit nem önszuggesztió A hitből fakadó imádság nem presszió Istenre A hit bizalom Istenben: tudom, hogy Isten jó akkor is, amikor a betegség rossz és nem múlik el akkor is, amikor nem szűnnek meg a családi zűrök akkor is, amikor kilátástalan az anyagi helyzetünk akkor is, amikor féregnek érzem magam akkor is, amikor ismételten visszazuhanok ugyanabba a gödörbe (bűnbe, kétségbeesésbe, depresszióba) A hitből fakadó imádságban az imádkozó nem akarja Istent semmire sem kényszeríteni, mert tudja, hogy Isten a javát akarja

Kövesd a bibliai elveket – és minden rendbe jön! Ez a másik téves állítás. Sokat és buzgón imádkozom Szorgalmasan olvasom a Bibliát Türelmes vagyok a gyerekeimhez és az anyósomhoz Adakozom Segítek, akinek csak tudok Példás a házasságom Szolgálatokat vállalok a gyülekezetben is Ezek után elvárhatom Istentől, hogy hozza rendbe az ügyeimet, óvjon meg a testi és a lelki bajoktól, sőt ajándékokkal és áldásokkal árasszon el Elméletben persze tudom, hogy Vele szemben nem lehet követelésem

Atyánkká lett Isten, testvérünk és barátunk lett Jézus Az élő hitű keresztyén ember lehet-e lelkileg beteg? IGEN „Jézus Krisztus befogadása az életünkbe nem zárja rövidre az érzelmi gyógyulás útját” (David Seamands) – ezért a teljesítménykényszerrel, a szorongással, a depresszióval stb. foglalkozni kell. Az újjászületés nem szünteti meg az öregedést sem, nem zárja ki a betegségeket – így a pszichés zavarokat sem Akkor milyen előny származik abból, hogy hívők vagyunk? Kegyelemben részesültünk Mennyei polgárjogot kaptunk Reménységünk az örök élet Atyánkká lett Isten, testvérünk és barátunk lett Jézus Igen, elég. Legyen ez a legfontosabb. De azért „nem árt”, ha a depressziót is kezeljük… Elég ez?

A HIT keskeny útja Hitben járni = személyes életközösségben lenni Jézussal. Több-e Ő számodra az ajándékainál? Kihez ragaszkodsz? Az Úrhoz vagy az ajándékaihoz? Elég-e valóban a kegyelem? (2Kor 12, 9) Isten meg tud gyógyítani, kapcsolataidat rendbe tudja hozni, képes csillapítani a szeretet-éhségedet és a szorongásodat, pénzt is tud adni – „de ha nem tenné is” (Dán 3, 18) bízol benne akkor is és ragaszkodsz hozzá? A gazdag ifjú megtorpant a szoros kapu előtt Pál apostol „mindent kárba veszni hagyott” „Krisztus ismeretéért”

Lelki egészség = Elég-e valóban a kegyelem? (2Kor 12, 9) Személyes kapcsolat Jézussal = kegyelmi állapot Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem. Fil 4, 13 Tudok szűkölködni és tudok bővölködni is Fil 4, 12 Lelki egészség = Működik lelki immun-rendszerünk, fel tudjuk dolgozni a csalódásokat, a traumát, a veszteségeket. Isten elfogad engem – ezért én is el tudom fogadni magamat Üres szeretet-tankomat feltölti Isten jelenléte Nem kell magammal foglalkoznom: felszabadultam arra, hogy a másikra figyeljek

A hitben élők osztályrésze Miről beszél a Zsid 11, 1- 12, 3? Ezek hit által országokat győztek le, igazságot szolgáltattak, ígéreteket nyertek el, oroszlánok száját tömték be, tűz erejét oltották ki, kard élétől menekültek meg, betegségből épültek fel, háborúban lettek hősökké, idegenek seregeit futamították meg. Másokat viszont megkínoztak… Mások megszégyenítések és megkorbácsolások próbáját állták ki, sőt még bilincseket és börtönt is. Megkövezték, megégették, szétfűrészelték, kardélre hányták őket… bujdostak nélkülözve és nyomorogva… Elég-e a kegyelem?

Legyen új szíved = új értékrended Forduljunk-e pszichiáterhez vagy klinikus pszichológushoz? Ha szükséges: persze. Fájós fogaddal felkeresed a fogorvost, pedig Isten azt is meg tudja gyógyítani, ha akarja Fontos! Legyen új szíved = új értékrended Minden egyéb Családom Jézus Minden egyéb = ide tartozik testi és lelki egészségem is – a gyógyulás a lelki bajokból