Kisvállalkozások alkalmazkodás és versenyképesség Kállay László GKM.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Advertisements

A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
Csongrád megye , a területi tervezés aktualitásai 2014
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
I NFORMÁCIÓS T ÁRSADALOM T ECHNOLÓGIÁI PÓLUS Dr Magyar Gábor BME
Autóipar Magyarországon – 2007.
A Gazdaságfejlesztési Operatív Program felsőoktatást érintő részei Dr. Peredy Zoltán GKM Innovációs és K+F Főosztály
LOGISZTIKAI OKTATÓK TANÁCSKOZÁSA MISKOLCTAPOLCA 2002 MÁJUS 31 NÉMON ZOLTÁN GAZDASÁGI MINISZTÉRIUM KUTATÁS-FEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSOK A SZÉCHENYI TERVBEN.
A Gazdaságfejlesztési Operatív Program első prioritása: K+F és innováció Szilágyi László GKM Vállalkozás Finanszírozási Főosztály
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
Vállalkozások Fejlesztési Lehetőségei az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Vállalkozások fejlesztési lehetőségei az Új Magyarország Fejlesztési Tervben.
„Pénz, de honnan?” Gyakorlati ismeretek pályázóknak
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Hegyi Csilla osztályvezető Innovációs és K+F Főosztály
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
RTM kínálatának alakítása
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 17. Debrecen.
Regionális innovációs fejlesztési lehetőségek az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kleinheincz Ferenc főosztályvezető, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság V. Vándorgyűlése Az ipar szerepe a regionális fejlődésben Alternatívák a regionális innovációs rendszer továbbfejlesztésére.
A Georgikon Kar kutatási lehetőségei Keszthely, március 30.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMOK A KKV-K VERSENYKÉPESSÉGÉNEK JAVÍTÁSÁÉRT
„Felsőoktatás új utakon” Fejlesztési célok és források a felsőoktatásban november 28. Budapest.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Gazdaságfejlesztési Pályázatok - lehetőségek, tapasztalatok András Lászlóné, igazgató Győr, szeptember 26.
Határon átnyúló együttműködések – a KKV-k hálózatépítésének egy lehetősége Előadó: Firtl Mátyás általános alelnök Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat.
Gazdaságfejlesztési politika – II. NFT ( ) Eszes Gábor GKM Miniszteri Kabinet Nyíregyháza, december 14.
A Regionális Fejlesztési ZRt. szerepe, tevékenysége Záhony és térsége fejlesztésében Dr. Vajdáné dr. Horváth Piroska vezérigazgató.
A Phare továbbélése a regionális operatív programokban Wächter Balázs.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program
Kormányszóvivői tájékoztató február 24. Európa Terv a versenyképes gazdaságért.
Új Magyarország Mikrohitel Program Dr
A Dél-alföldi Régió évi Területfejlesztési Operatív Programja Regionális Akcióterv Kecskeméti Klára tervezési projektmenedzser június.
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
Pályázatok a gazdaságfejlesztésért április 18. András Lászlóné, igazgató.
Pályázati lehetőségek és tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési operatív programban Gáspár Bence Orosháza, július 31.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
E-számlázáshoz és e- dokumentumkezeléshez kapcsolódó pályázat a Támpont – Mester Kft. segítségével.
9 tézis a jövő településfejlesztéséhez Kistérségek fejlettségi rangsora.
Klaszter és egyéb vállalkozásfejlesztési pályázatok 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Iparpolitikai és regionális szempontok a GKM Stratégiájában és az ÚMFT-ben Dr. Cservenyák Ildikó Főosztályvezető, GKM MRTT, V. vándorgyűlése október.
Pályázatok 2011 Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa Babós Csaba, ügyvezető igazgató.
A szociális munka fő fejlődési irányai Az EU stratégia és Magyarország stratégiájának hatása a szociális munka gyakorlatára.
Logisztikai fejlesztési irányok a hazai és az EU szakpolitikák tükrében CEBC „A győztesek felelőssége” konferencia február 2. Dr. Bokor Zoltán BME.
1 Az EU regionális és vidékfejlesztési politikája ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV ( )
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
Vállalkozásfejlesztés Operatív programokról részletesen
Mitől innovatív egy vállalkozás?
ÉMOP – Üzleti infrastruktúra fejlesztése. Keretösszeg: „1” részcél: Ipari Parkok millió Ft „2” részcél: Ipari területek millió Ft „3” részcél:
Eu-s források súlypontja a KKV fejlesztés és Innováció Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP
Vállalkozások versenyképességének biztosítása az európai uniós forrásokkal Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program pályázati lehetőségei ( ) Kóczián József GKM Vállalkozásfinanszírozási Főosztály Budapest, február.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program pályázati lehetőségei ( ) vállalkozások számára Keller Péter osztályvezető GKM Vállalkozásfinanszírozási Főosztály.
Kapacitásbővítő, jelenlegi pályázati lehetőségek
Eu-s források súlypontja a KKV fejlesztés és Innováció
A határtérség.
AZ FVSZ ŐSZI SZAKMAI NAPJA,
Előadás másolata:

Kisvállalkozások alkalmazkodás és versenyképesség Kállay László GKM

A kis és középvállalkozások versenyképességi tényezői Specializáció – kiszervezett szolgáltatások Külső források jobb elérhetősége Hálózatok – infrastruktúra és szervezet Minden tervezett beavatkozási területen a beavatkozási lehetőségeknél sokszorta nagyobb piacok működnek.

KKV-k hálózatokban Részt vesz valamilyen együttműködésben Nem vesz részt 0-fő fő fő fő fölött7822 Összesen6535

Vállalati hitelek Magyarországon

Helyzet

Kilátások

Gazdaságfejlesztési OP A piaci kudarcokra irányuló beavatkozások A verseny zavarásának tilalma A pénzügyi eszközök növekvő aránya

Gazdaságfejlesztési OP Prioritások: K+F és innováció a versenyképességért Vállalkozások jövedelemtermelő képességének erősítése Modern üzleti környezet, információs társadalom és Pénzügyi eszközök a piaci kudarcok orvoslására Prioritásokban elszámolható költségként kezelt területek: Infokommunikációs technológia és szolgáltatások fejlesztés Vállalati humánerőforrás fejlesztése (üzleti, piacfejlesztési tanácsadás)

Gazdaságfejlesztési OP 1. prioritás: K+F és innováció a versenyképességért Az egyetemek, kutatóintézetek és a vállalkozások közötti innovációs K+F együttműködések ösztönzése Az innovációs, technológiai parkok és hídképző intézmények fejlesztése A vállalatok önálló innovációs és k+f tevékenységének ösztönzése

Gazdaságfejlesztési OP 2. prioritás: A vállalkozások (kiemeltem a KKV-k) jövedelemtermelő képességének erősítéséért Vállalkozások technológiai korszerűsítése Elmaradott térségek munkahelyteremtő beruházásai Vállalati szervezet-fejlesztés, korszerű folyamatmenedzsment ösztönzése Minőség-, környezet és egyéb irányítási rendszereke Vállalati menedzsment rendszerek E- kereskedelem, e-szolgáltatások, honlap

Gazdaságfejlesztési OP 3. prioritás: Az információs társadalom és a modern üzleti környezetért Korszerű infokommunikációs infrastruktúra (szélessáv) Telephelyfejlesztés ( Ipari parkok, logisztika központok fejl.) Vállalkozások részére üzleti, információs és piacfejlesztési tanácsadás nyújtása

Gazdaságfejlesztési OP 4. prioritás: Pénzügyi eszközök Mikrofinanszírozás – hitelképes, de nem bankképes vállalkozások számára Garanciaeszközök – anyagi hitelfedezet elégtelensége miatt nem hitelképes vállalkozások Tőkepiac fejlesztése – viszonylag kis összegű tranzakciók korai szakaszban.

További operatív programok Regionális operatív programok Helyi jelentőségű fejlesztések A vállalkozási tevékenységhez kapcsolódó fejlesztések – infrastruktúra, humán erőforrások

Köszönöm a figyelmet!