Kőszegszerdahely.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
VANYOLA.
Advertisements

Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
„Vár állott, most kőhalom…”
Összeállította: a szakkörvezető és a fotószakkör gyorssegély szolgálata Országjárás másképpen Bemutató a kollégium országjárás-vezető szakkörének szakmai.
Készítette:Fekete Ágnes
Készítette: Albert Krisztina
Baczkamadarasi-Kis Gergely Református Gimnázium
Ferenczi Patrícia 8.b Tanár: Hamar Tímea
Látogatóban Petrozsényban
NYON 1.
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
„s gondold hozzá e bús regét” Felvidéki várak
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Hogy tennéd még vonzóbbá a Dél-Dunántúlt?
Budapest Mint Világváros
Szóbeli felvételi Kérdéskidolgozás. Ember és természet 1.Melyek hazánk természeti kincsei? Őrség, Kardoskúti Fehértó, Füzéri vár, Ipolytarnóc, Hévízi-tó,
Óbarok Forrás: Saját képek.
Körösszegapáti Körösszegapáti.
Márok A falu bemutatása.
Cák.
Fekvése ♦ Zalaegerszegtől 13 km-re északnyugatra, a Zala folyó, a Szévíz és a Foglár patak által határolt területen fekszik.
Az eldugott paradicsom
Szövegminta Szövegminta szövegminta. Szent István Egyetem Lorem ipsum…. Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar, Tel.: Fax:
Készítette: Buda Ármin Nebehaj Tamás Vigh Dániel.
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Norvégia pps..
KÁRPÁTALJA VERECKEI-HÁGÓ KÁRPÁTIA: KELETI KÁRPÁTOK: Zene: Készítették:
Aratás idején, szép holdvilágos éjszakákon kint a szérűn egyéb se járta, csak a Kuckó király története.
2010.februr.13. Szombat Budapest és környéke természeti értékei III. Természetismereti és létesítményellenőrző túra MEGHÍVÓ.
Kattints A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Bizottságai, Egyesületei, Szakosztályai, idén is Mikulástúrán találkoznak a Mikulással a Budai hegyekben.
Kattints A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Bizottságai, Egyesületei, Szakosztályai, idén is Mikulástúrán találkoznak a Mikulással a Budai hegyekben.
MEGHÍVÓ Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
Magyarország kincsei. Amikor fényképezőgépet fogunk a kezünkbe, mindenki turistának néz bennünket.Végül valóban azzá válunk: saját magunkban teszünk utazást.
Budapest nevezetességei!
Az utazás.
Készítette: Bujdosó Villő
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
Kávás.
Mátyás templom Készítette: Veszi Viktória.
Ekecs-Okoč Ekecs (szlovákul Okoč) község Szlovákiában a Nagyszombati kerületben aDunaszerdahelyi járásban. Közigazgatási területe 63,43 km². A mai község 1976-ban.
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
István király.
Tourinform Gödöllői Kistérség Irodája
A Kanári-szigetek 7 nagy és 6 kisebb szigetből álló csoport az Atlanti óceánban, az északi szélesség 27. és 30. foka, valamint a nyugati hosszúság 13.és.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Érsekhalma.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Bér bemutatása.
Tevel (Bonyhádi kistérség).
A Heves megyei Markaz bemutatása Készítette: Balog Ádám GTK-KM 1. Évfolyam 1. Félév.
Füzérkomlós. Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90.
KAPOSMÉRŐ Készítette: Diarráné Kiss Enikő SZIE-GTK Gazdálkodási és Menedzsment Szak Levelező Tagozat I.évf.
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Norvégia pps..
Veresegyház.
Árpád-ház Program Sajtótájékoztató november 19.
Budapest Programajánló
Székelykeresztúr Fekvése:
XII. Mátyás Király u. 18. Area 678 m2 Plot 6079 m2 Surroundings
A koronázási jelképek.
Zsidai Bernadett Várak.
Székelyderzs a becsület falva
Isaszegi programajánló
Előd (Ügyek) és Emese fia
PROKO karácsonyi KVÍZ NEVEZETESSÉGEK.
Kolozsvár.
TENERIFE.
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Kőszegszerdahely

Köszegszerdahely története Kőszegszerdahely korai története összefügg Szent Vid történelmével, a Szent Vid templom és környéke a régészeti feltárások tanulsága szerint már az időszámításunk előtt 2300-ban is lakott hely volt. 955-ben a magyarok elfoglalják a hegytetején álló templomot

1279-ig a király fennhatósága alátartozik, majd Kőszeg Ivánhoz kerül. 1405 Garai majd 1847-ben a Tárnok 1528-ban Batthyány Frenc végül 1538-ban a Sibrik család tulajdonába kerül a falú A Kőszegszerdahelyet 1898-ban kapja megkülönböztetésűl a többi Szerdahely településtől

Lakosság Lakossága 520-fő de a szép táj miatt sok a betelepülő Egy nyári nap

Kőszegszerdahely nevezetességei A templom az Árpádkori templom alapjaira épült

Ma is működő vizi malom

Túrisztika - Idegenforgalom 1938-ban - Szent István király halálának 900. évfordulóján - kialakításra az országot az Írottkőtől Hollóházáig 1097 km hosszúságban kettészelő Kék-túra útvonal, mely nemcsak hazánk, de Európa legelső hosszútávú turistaútja.

Ró-hegy Vendégház Cím: 9725 Kôszegszerdahely, Szombathelyi u. 13. Tel/Fax: 94/363-524, 20/911-7634 E-mail: ro-hegy.vendeghaz@axelero.hu Férôhely/Unterkunft: 10 fő/Personen

Krisztina Vendégház Cím: 9725 Kôszegszerdahely, Szombathelyi u. 3. Tel: 20/365-7769 Web: www.krisztinavendeghaz.fw.hu Férôhely/Unterkunft: 33 fô/Personen

Szent Vid Udvarház Cím: 9725 Kôszegszerdahely, Kossuth u. 53. Tel: 94/363-601 E-mail: szentvidhaz@freemail.hu Honlap: www.szentvidhaz.ini.hu Férôhely/Unterkunft: 8 fô/Personen

Kirándulási lehetőségek Írottkő

Kirándulás Irottkőre Ádvent