A szociális kompetenciák fejlesztése drámapedagógiai módszerekkel

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mi a kompetencia?.
Advertisements

Iskolai tehetséggondozás a Rendőrképzésben TÁMOP / Előadó: Nemes Ferenc r. alezredes.
MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ INTÉZET 1088 BUDAPEST, VAS U TEL.: Április 29.Németh Margit A
Konfliktusok fogalma, okai, kezelése
A motiváció fenntartása
Horizontális tanulás intézményi hálózati együttműködés
Szociális munka a börtönben
Pályaorientációhoz kapcsolódó kompetencia mérések és értékelés (mit, miért mérünk, eredmények)
Munka - lakás - szabadidő egysége és szervezése pszichiátriai rehabilitáció gyakorlatában Dr. Pető Zoltán.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben.
Miért? Minden ember más, egyedi és megismételhetetlen.
Gyerekek a Biztos Kezdet Gyerekházban
A megismerésről másként – konstruktivista pedagógia
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
& ERŐFORRÁSOK AZONOSÍTÁSA
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
Önismeret Horváth Renáta.
 L.U.N.A. - (Lét - Utak, Nevetés, Alkotás) Kommunikációs és önismereti komplex művészeti program drámacsoportja a Jóvá–Tett-Hely Közösségi Foglalkoztatójában.
A kooperatív Tanulás ( Tanítva tanulás)
A tanulók társas helyzete az iskolában
A személyes kompetencia fejlődése és fejlesztése
A munka világával kapcsolatos tudás
Képesség? Kompetencia?.
Szociális kompetencia
Projektzáró konferencia Balatonszentgyörgy TÁMOP „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” „Álmodtam.
Általános, speciális kompetenciák Negyedik félév.
Az érzelmi intelligencia
A SZOCIÁLIS KÉSZSÉGEK ÉS KÉPESSÉGEK FEJLESZTÉSE
Tanórai keretekbe illeszthető figyelemfejlesztő gyakorlatok
Mit tud? Mire képes? Kompetencia alapú szakképzés
Soft skills.
TÁMOP /2 ISKOLAI TEHETSÉGGONDOZÁS
Érzelmi Intelligencia, Kreativitás, Tudásmenedzsment
Konfliktuskezelés - mediációval
Fogd A Kezem Alapítvány
MCE Konferencia MMM – Hatékony kommunikáció MCE Konferencia Pécs MMM – A controller hatékony kommunikációja Megérteni Meggyőzni.
Vezetői módszereink azonosítása a tanult modellek alapján Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány
A team-munka elméleti alapjai
Változások menedzselése felsőfokon Készítette: Schalli Adrienn Dinya László.
A nevelés értelmezése - célja –feladatrendszere
TÁRSAS KAPCSOLATOK – ÖNISMERET ALAKULÁSA.
Éntudat – identitástudat - énkép
(Iskolán belüli elmozdulások)
"Talán a legnagyobb pedagógiai téveszme az a vélemény, hogy az ember csak azt tanulja meg, amit megtanítanak neki. A mintegy mellékesen elsajátított, tartós.
Autonómia és felelősségvállalás
Kompetenciák.
2010. november 19. Ráczné Németh Teodóra: Egészséges életmód szociális dimenziói.
Aktív és felelős állampolgárság – demokrácia – szabadság OFI - KONFERENCIA OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET Aktív és felelős állampolgárság.
Dr. Schiffer Csilla Társas interakciók a tanulók között
Kompetencia -eredményesség
AZ ÖSSZEFÜGGÉS- KEZELÉS
Előadó: Dr. Nagy Erzsébet Debrecen, január 29.
Az érzelmi intelligencia
Érzelmi intelligencia
Attitűd, autonómia és felelősségvállalás az OKKR-ben
Dr. Schiffer Csilla: Kooperáció és koordináció
A 2014/2015 iskolai év pszichológusi tevékenységének beszámolója.
Életvezetési kompetenciák fejlesztését célzó programok megvalósítása.
Együtt az egészséges fiatalokért a Thanban Balogh Tiborné Than K. Ökoiskola Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola.
A kommunikáció alapjai. Nem lehet nem kommunikálni Többcsatornás: verbális, nonverbális Többszintű: információközlés, viszonymeghatározás. Körkörösen.
„A tanácsadás emberi oldala” – az érzelmi kompetencia jelentősége a tanácsadásban – Dr. Szabó Szilvia (PhD.) főiskolai docens, ZSKF elnökségi tag, HSZOSZ.
GÁVRILYUK ILONA. A KONFLIKTUS FOGALMA A „konfliktus” a latin confictus szóból származik, ami fegyveres összeütközést jelent, de a mindennapi szóhasználatban.
Képes Érzelmi Intelligencia Teszt a éves korosztály számára
Kamarai HR Konferencia GYMSKIK 2012.április 19..
Miskolc, Szenior tudáskormányzás Cédrus-NET Konferencia 1 Szenior kompetencia-deficit Csutorás György - Matiscsákné dr. Lizák Marianna.
Balogh Andrea Johanna MKSZ, Siófok április 27.
Miért szükségszerű a változás a természettudományok oktatásában?
Kakusziné Körtvélyesi Anikó
Szociális kompetencia
Kompetencia menedzsment 4. Modul BGF
Előadás másolata:

A szociális kompetenciák fejlesztése drámapedagógiai módszerekkel Előadó: Némethné Szelle Krisztina gyógypedagógus szaktanácsadó

Mi az a kompetencia? Arra való képesség, hogy az élet különböző szituációiban alkalmazni tudjuk tudásunkat, tapasztalatainkat, személyes adottságainkat. Vagyis: A megtanult ismeretek új helyzetben való alkalmazásán túl: született adottságok élettapasztalatok egyéb tényezők ösztönös mechanizmusok összetett működése.

A kompetencia összetevői ismeretek, tudás készségek, jártasságok attitűd személyes értékek személyiségvonások motivációk Tudás: megszerzett ismeretek összessége. Készség: A tanulás eredménye, megfelelő gyakorlás után alakul ki, a cselekvés automatikussá válik. Jártasság: A cselekvés egyes elemei tudatosak, de egy része már automatikus Attitűd: beállítódás, magatartás, vélemény Motiváció: cselekvésre, viselkedésre késztető belső tényező

A kompetenciák fajtái Kognitív kompetencia Szociális kompetencia Személyes kompetencia D. Speciális kompetenciák (Nagy József felosztása alapján) A: Az információfeldolgozást szolgálja (Pl-. Matematikai, szövegértés) B: a társadalomba való beilleszkedést szolgálja C: A túlélés és az életminőség megőrzését szolgálja (PL:életkörülmények fenntartása, testi, lelki egészség) D:Valamely spec. Szakterülethez szükségesek (PL. spec adottságok)

A személyes és szociális kompetenciák elemeinek öt fő csoportja (Daniel Goleman szerint ): ÉNTUDATOSSÁG (önismeret,önértékelés, önbizalom) ÖNSZABÁLYOZÁS (önkontroll, megbízhatóság, alkalmazkodás) EMPÁTIA (mások megértése, érzelmi feszültségek érzékelése) MOTIVÁCIÓ (kezdeményezőkészség, optimizmus, elköteleződés) TÁRSAS KÉSZSÉGEK (befolyásolás, kommunikáció, konfliktuskezelés,kapcsolatépítés, együttműködés, csapatszellem)

Egy toleranciavizsgálat eredménye Rokonszenvi skála: helyen: határon túl élő magyarok 65 % (közömbös : 32, 5%) helyen: fogyatékossággal élők 43% ! (közömbös 51,8%) helyen: menekültek, bevándorlók 13% (közömbös: 60%) Ellenszenvi skála: helyen: kábítószeresek 84% helyen: alkoholisták 79% helyen: romák 72% (Forrás:Macska Gábor István: A mai magyar egyetemisták, főiskolások viszonyai a társadalom különböző csoportjaihoz 2009.)

Miben különbözik a drámaóra a hagyományos tanóráktól? Játéktérre van szükség. A tanár és a gyerek egyenrangú partner. Sikerének feltétele a kölcsönös bizalom. Nem a tanár a tudás egyedüli birtokosa. Az órákon nincsenek rossz válaszok. A drámaóra intenzív, nem lehet tárgyiasítani, egyszeri és ugyanolyan formában megismételhetetlen. Mindig a csoportot fejlesztjük.

fejlett csoport fejlett egyén

Reális énkép Ilyen vagyok! Szerintem ilyen vagyok. Külső visszajelzések. Szerintem ilyennek látnak mások. Ilyen vagyok!

A szociális kompetenciák fejlesztését szolgáló gyakorlatok, játékok Ön-és társismeret „Azokra fúj a szél, akik…” Átló Ki írta? Nyitott mondat Mit tenne ő? Életút-tervezés Önuralom „Keresd meg, amit eldugtunk!”

A szociális kompetenciák fejlesztését szolgáló gyakorlatok, játékok Testnyelv értelmezése, érzelmek megjelenítése „Maszk hullám” Szobrász Válasz Közös szobor Érzelem megjelenítése, kihangosítása, megnevezése Térközszabályozás „Meddig mehetek?”

A szociális kompetenciák fejlesztését szolgáló gyakorlatok, játékok Bizalom Céltábla Fabábu „Egyedül a körben” Empátia Egy kép története Ki? Hol? Mikor? Kivel élt? Stb. Monológ Élettörténete-körmese Térközszabályozás „Meddig mehetek?”

Ki ő. Mikor élt. Hol él. Milyen anyagi körülmények között él Ki ő? Mikor élt? Hol él? Milyen anyagi körülmények között él? Van családja? Stb.

A szociális kompetenciák fejlesztését szolgáló drámaórák Együttműködés „ A királylány kendője” című drámaóra Meggyőzés, érvelés, tetteink következményei „A fű” című drámaóra

Köszönöm a figyelmet és az aktív együttműködést! Elérhetőségem: a. nemeth4@chello.hu